Skóra Skórnicki IMP 2008 :)

liga polska, ligi zagraniczne, GP
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Skóra Skórnicki IMP 2008 :)

#1 Postautor: meesha » 10 sierpnia 2008, o 08:22

Co taka cisza :?: :D

Wielkie brawa dla tego goscia. Przywrocil mi wiare w to, ze zuzel to jeszcze jest sport. Po kilkunastu latach rzygania Grandpriksami i Impami z wciaz tymi samymi gebami wsiada sobie "koles znikad" na motor i robi kompleta na Gollobach, Hampelach i Holtach :D I to jest piekne :!: Gratuluje i dziekuje :!: :!:

Az mi sie sama geba cieszy jak sobie wspomne wczorajszy wieczor :D

I przy okazji: NIE dla Grand Powtorek (jak to mawia red. Jazwiecki) :!: TAK dla finalow jednodniowych, TAK dla Havelockow i Skornickich :!: :mrgreen:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
fafel16
Szkółkowicz

Re: Skóra Skórnicki IMP 2008 :)

#2 Postautor: fafel16 » 10 sierpnia 2008, o 08:46

szczerze to jestem w szoku, nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy. O to że Holta nie obroni tytułu byłem pewny, ale że Skóra zdobędzie go to nawet mi do głowy nie przyszło. Ładny gest okazał Walasek klękając przed Skórą. Wielkie gratulacje dla Adama :D

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3 Postautor: Cooper » 10 sierpnia 2008, o 15:08

Bardzo fajne rozstrzygniecie:) Ale nie dalej jak rok temu byly duze emocje zwiazane z wystepem kolesia znikad 8) Wiec moze z tymi IMPami i z tym zuzlem ogolnie nie jest tak najgorzej 8) Ja osobiscie tylko zaluje, ze Dawidek nie jechal 5 razy, bo czuje, ze o osemke moglby powalczyc, przywiozl Balinskiego na jego torze, co jest niekiepskim wyczynem 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#4 Postautor: meesha » 10 sierpnia 2008, o 15:19

Zeszlorocznego finalu nie ogladalem wiec sie nie wypowiadam :) Wiem za to ze SportowychFaktow, ze rok temu tez czlowiek znikad nie wygral. Ba, nie zdobyl nawet medalu :D Wiec to nie to samo :P Ostatni taki medalista, ktory mi przychodzi na mysl to Swiatkiewicz w 1993, a z mistrzow to moja pamiec takiej sensacji nie obejmuje :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5 Postautor: Cooper » 10 sierpnia 2008, o 15:36

No rok temu nie wygral, ale generalnie byl jeszcze wiekszym zaskoczeniem turnieju niz chyba Skora w tym roku (choc oczywiscie na mistrza nikt go nie typowal).

Ale Krzys Cegielski na Sportowych Faktach powiedzial, ze Skora namiesza i sie nie pomylil:).

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#6 Postautor: Speedway » 10 sierpnia 2008, o 16:00

meesha pisze:Zeszlorocznego finalu nie ogladalem wiec sie nie wypowiadam :) Wiem za to ze SportowychFaktow, ze rok temu tez czlowiek znikad nie wygral. Ba, nie zdobyl nawet medalu :D Wiec to nie to samo :P Ostatni taki medalista, ktory mi przychodzi na mysl to Swiatkiewicz w 1993, a z mistrzow to moja pamiec takiej sensacji nie obejmuje :)

W 1989 roku wygrał w... Lesznie Wojciech Załuski - wówczas też zawodnik drugoligowego Kolejarza Opole. Co ciekawe był wówczas tylko rezerwowym i wskoczył w ostatniej chwili.
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#7 Postautor: meesha » 10 sierpnia 2008, o 16:11

No tak... tyle, ze ow Wojtula byl juz wczesniej przez ladnych pare lat czolowym zawodnikiem tejze drugiej ligi, a w 1988 jednym z najlepszych w I lidze ze srednimi w okolicah 2,5-2,8 wiec tak calkiem sroce spod ogona nie wypadl 8) Zreszta gdyby w "tamtych" czasa ruch transferowy byl taki jak obecnie to pewnie dlugo by miejsca w tym Opolu nie zagrzal :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#8 Postautor: Cooper » 10 sierpnia 2008, o 16:11

A to niby Skornicki wypadl sroce spod ogona?? 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#9 Postautor: meesha » 10 sierpnia 2008, o 16:14

Czleniu, nie bede tu srednich wrzucal bo nie mam do nich w tej chwili dostepu, jak wroce do domu to moge podac jakie to dotychczas "sukcesy" Skora odnosil. Na kolana to to nie powala 8)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#10 Postautor: Cooper » 10 sierpnia 2008, o 16:21

no wiem, ze nie, jego tytul to totalne zaskoczenie. Ale ta cenzurka o Zaluskim, ze byl czolowym zawodnikiem II ligii i srednia powyzej 2,0 pasuje tez troche aktualnie do Skory 8) Choc oczywiste jest ze sa nieporownywalni. Ale tez totalnym leszczem Skora nie jest 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#11 Postautor: meesha » 10 sierpnia 2008, o 16:25

Ale Zaluski zdobywajac zloto w 1989 mial za soba co najmniej z 5 sezonow jazdy na bardzo wysokim poziomie w I lidze i jeden w II lidze (bo akurat Opole spadlo). Skora w zasadzie przez cala kariere to drugoligowe* "wyzsze stany srednie" wiec to nieporownywalne sensacje zupelnie. A jeszcze wracajac do tego 1989 to juz wieksza niespodzianka niz zloto Zaluskiego byl brazowy medal 18-latka z Gdanska, niejakiego Golloba :lol:

*obecnie to sie nazywa "pierwsza" liga :)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#12 Postautor: tezetomaniak » 10 sierpnia 2008, o 17:28

Ciesze sie ze Skóra wywalczył ten tytuł. Rock and roll \o/

naprawde najlepszego polskiego żużlowca poznalibyśmy po 8 rundach IMP (1 na każdy ekstraligowy tor) 8)
a tak, już zaczynaja być dyskusje na temat DK dla Skóry na GP. bez przesady, ale GP to jest światowa czołówka.

meesha pisze:NIE dla Grand Powtorek

ze jednodniowy finał IMŚ ? :D w efekcie nierzadko mistrzami świata zostawali by zawodnicy, którzy ani na sekunde nie byli najlepsi na świecie, tylko mieli FARTA.
wyobraź sobie jeden wyścig F1, który decyduje o MŚ ;]

super pomysł

meesha
Trener