Play-off I runda GTŻ Grudziądz - TŻ Lublin 26.08.2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
ivan.m

Re: Play-off I runda GTŻ Grudziądz - TŻ Lublin 19.08.2007

#126 Postautor: ivan.m » 20 sierpnia 2007, o 00:08

boxing pisze:dlaczego nie wykorzystalismy Jokera???
dlaczego swietnie jezdzacy Sledz (ponoc wygrywal ze spora przewaga) nie pojechal 6 razy???
dlaczego nawet w 14 biegu nie skorzystalismy z taktycznej???
DLACZEGO TRUMNA WYJECHAL DO WYSCIGU, W KTORYM MIAL BYC ZASTAPIONY???

A ja mam pytanie czego jestes kolejna osoba ktora zadaje te pytania nie poczekajac na odpowiedz??

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#127 Postautor: Gelo » 20 sierpnia 2007, o 01:24

...na odpowiedz kogo? czy ktoś kto puścił bąka, którego trudno wywietrzyć przyzna się do tego? Winnych jak zwykle nie będzie - mundrołów wielu a wygrany mecz przegraliśmy. A te pytania o brak jokera - to raczej retoryczne.
Akurat w przypadku Grudziądza kluczową sprawą jest niezły junior. Szkoda, ze Rafał przegrał podwójnie wszystko co mógł przegrać. Nie spodziewam sie, żeby wygrywał z Hlibem, ale ze startującym drugi rok na żużlu Mroczką, czy z beztalenciami z Ostrowa powinien przynajmniej poszczypać. Ja wiem, że ma jeszcze czas i jest młody, oraz tak dalej, ale to 1:5 na "dzien dobry" z kim by nie jechał jest juz męczące.

Shack
Administrator

#129 Postautor: Shack » 20 sierpnia 2007, o 02:51

troche wyjasnien po powrocie. Na forum bardzo latwo typuje sie jokera. Gorzej jak oglada sie jazde zawodnikow w rzeczywistosci. Joker trzymany byl na końcowke. Zreszta wygralibysmy i bez jokera.

Sytuacja z biegu 13tego. Po biegu 12tym zostala zgloszona zmiana taktyczna przez kierownika druzyny (Janusza Stachyre) - Jeleniewski za Truminskiego. Sebastian byl juz przyszykowany i siedzial na motocyklu gotowy do wyjazdu. Po zmianie Jeleniowi nalezaly sie dwie minuty. Wiec wyjezdzajacych zawodnikow gospodarzy sedzia odeslal spowrotem do parkingu. Przekazana zostala przez trenera informacja Sebastianowi ze jest zmiana, na co zareagowal krecac glowa i czekal dalej na start do wyscigu. Sam zwrocilem uwage Jarkowi ze Seba dalej stoi przygotowany, zeby poszedl zwrocic mu uwage aby uniknac jakiegos nieporozumienia. Dyrektor zszedl na dol, powiedzial Sebastianowi ze nie jedzie, na co on krecil glowa i mowil ze jedzie. Dyrektor udal sie do kierownika i zapytal czy poinformowany zostal Sebastian, ze jest za niego zmiana. Uslyszal ze tak, po czym obaj podeszli do Seby. Seba w protescie ze jest zmieniany powiedzial ze i tak na tor wyjedzie. Chyba nikt nie spodziewal sie ze moze dojsc do takiej sytuacji, ze Seba zrealizuje swoje groźby. Bramy parkingu zostaly otworzone, Seba wyjechal, za nim dwoch zawodnikow GKM i Darek Śledz. Ochrona szybko zamknela brame parkingu i nie chciala juz wypuscic Daniela, poniewaz na torze znajdowalo sie 4 zawodnikow. Sedzia czekal dwie minuty. Seba mimo ponaglen kierownikow startu i sedziego czekal az minie czas po czym zjechal, brama zostala otworzona, wyjechal Daniel i zostal wykluczony za 2 minuty. Darek w cuglach wygral bieg a dyrektor udal sie do boxu Seby. Co sie dzialo pozniej to nie widzialem, ale z relacji kiboli z grudziadza uslyszalem ze seba zarobil od dyra. Pozniej seba wzywal ochrone.

Sytuacja bedzie miala swoj ciag dalszy. Zarzad zdecyduje o karze dla zawodnika. Po rozmowach z prawnikami i GKSŻ znane juz sa mozliwosci manewru tj kary zgodne z kontraktem, zawieszenie w prawach zawodnika a nawet proces cywilny o odszkodowanie.

harry
Trener

#130 Postautor: harry » 20 sierpnia 2007, o 03:09

"Mozna tam wygrac, ale bedzie strasznie ciezko. Obojetnie jakim skladem bysmy nie pojechali..."

Żadne ciężko. Wszystko było pod kontrolą. Do biegu 13-tego. To co zrobił Trumiński przejdzie do historii. I po zastanowieniu już po meczu,( trudno) nam to pasuje. To on będzie płacił za wszystkie następne mecze. Bez żadnych problemów, juz po konsultacjach, każdy sąd tak nakaże. Mecz był do wygrania ale nieodpowiedzialna ( nawet nie wiem co napisać) chyba decyzja, Sebastiana położyła wynik.
P.S.
Gawrzyk z Islandii lepiej czyta mecz niż niektórzy z Lublina.Przykre.
Sprawa zmian kadrowych w zarządzie ( a właściwie odejść) jest już z góry dawno przesądzona więc po co te napinki?
Powodzenia 8) :shock:
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2007, o 03:10 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

emigrant

#131 Postautor: emigrant » 20 sierpnia 2007, o 03:10

Z relacji Shack'a (nie wiem jaką funkcję on pełni, mam nadzieję, że jest to wypowiedź osoby postronnej) wynika, że Seba celowo nie podporządkował się decyzji kierownika drużyny o jego zmianie i moim zdaniem po takim zdarzeniu nie jest godzien i nie powinien już wystąpić w plastronie z koziołkiem. Powinna też go spotkać za ten czyn najsurowsza z możliwych kar zarówno pod względem dyscyplinarnym jak i finansowym. To jest karygodne zachowanie nie godne „zawodowca” (dziś pokazał że nim na pewno nie jest). Mam nadzieję, że mimo tego incydentu chłopaki zmobilizują się na kolejny mecz i powalczą o korzystny rezultat.
"Nie zadawaj się z idiotą, najpierw sprowadzi Ciebie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem"

KrzysztofC

#133 Postautor: KrzysztofC » 20 sierpnia 2007, o 08:18

harry pisze:"Mozna tam wygrac, ale bedzie strasznie ciezko. Obojetnie jakim skladem bysmy nie pojechali..."

Żadne ciężko. Wszystko było pod kontrolą. Do biegu 13 :shock:

Pod jaką kontrolą? Przecież to grudziądz przez caly mecz prowadzil 8-12 punktami i to GKM kontrolowal mecz . I tak byśmy wygrali . A za tydzień hefe będzie wypoczęty , stange się objeździ i nie macie szans! Grudziądzanie mięli slabszy dzień i dlatego nawiązaliścię jako taką walkę . Za tydzień 54-39. I kimże jest Klimek , żeby Mroczka niemógl sobie z nim poradzić? I żaden Hansen wam nie pomoże , nie ludźcie się!!!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#134 Postautor: grzesieck » 20 sierpnia 2007, o 08:27

tez mnie zastanawiala ta wypowiedz harry'ego, ze do 13 biegu wszystko bylo pod kontrola, pewnie taki byl plan zeby do 13 biegu przegrywac 8 pkt, a pozniej wygrac 2 razy po 1:5 i raz przywiezc 3:3

jezeli tak to wychodzi na to, ze do 14 biegu bylo wszystko pod kontrola, Piszcz zawalil wjezdzajac w Brzozowskiego...

a jeszcze jedno pytanie, dlaczego w 14 biegu nie pojechal z taktycznej Darek Sledz?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Shack
Administrator

#135 Postautor: Shack » 20 sierpnia 2007, o 08:27

Pare wyjasnien jeszcze. Jesli chodzi o moja funkcje to nie pelnilem zadnej. Wspolnie z lekarzem zawodow ogladalem mecz z trybuny na ktora wchodzi sie bezposrednio z parku maszyn.

Jesli chodzi o to co zrobil Seba, to nie ma na to zadnego wytlumaczenia. Pierwszy raz w zyciu widzialem cos takiego, ludzie z parki maszyn z grudziadza tez. Oni byli w szoku jak mozna tak zachowac sie nawet podczas meczu o pietruszke, a co mowic w meczu na styku. Najlepszy ubaw bedziecie mieli czytajac dzis pomeczowe wypowiedzi z udzialem sebastiana :) Taktyka jest boska :) Tylko caly parking maszyn potwierdzi strone kierownictwa druzyny.

Najbardziej szkoda pracy reszty chlopakow bo wlozyli w ten mecz kupe sił. Jeszcze po tym incydencie dwa razy wygrana 5:1 dawala nam remis w spotkaniu i koniec sezonu. W 14tym biegu Tomek Piszcz na drugim luku postawil wszystko na jedna karte i wszedl pod lokiec Brzozowskiemu (chcial wyjsc na drugie miejsce, pierwszy jechal Dawid). Brzozka niedotkniety upadl a sedzia wykluczyl Tomka.

Awatar użytkownika
sacreble9

#137 Postautor: sacreble9 » 20 sierpnia 2007, o 08:29

Rozumiem waszą frustracje zachowaniem Trumińskiego ale teksty typu "przegraliśmy mecz wygrany" są zdecydowanie na wyrost. Jak już pisałem, wg mnie ani przez moment zwycięstwo GKM nie bylo zagrożone, od biegu 3 do 14 przewaga cały czas wynosiła 6-12 pkt. Jednakże koziołki zaprezentowały się bardzo przyzwoicie z Darkiem Śledziem na czele.
Acha i jeszcze jedno nie spodziewałem się tak ładnego podziękowania kibicom po Dawidzie Stachyrze.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#138 Postautor: Lublin_Fan » 20 sierpnia 2007, o 09:14

Byłem na trybunach, widziałem i nie mogę sie nadziwić co ten seba zrobił :? :shock:

Ale to nie wszystko. Trumna FATALNIE jechał w swoim drugim i trzecim starcie na pierwszym łuku. Gość wygrywał starty, wchodził bardzo dobrze w łuk a potem robił rzeczy kompletnie niezrozumiałe. Zamiast jakoś rozprowadzić wiraż i wyjść na 5:1 to on dawał się mijać jak furę z sianem, jednocześnie zaprzepaszczając szanse na korzystny dla nas wynik. Jeleń tylko dzięki Trumińskiemu zdobywał w tych biegach po jednym punkcie chociaż miał wczoraj moc na wynik bliski kompletu.

Ale ciekawi mnie również jedna rzecz. Dlatego jak seba wyjechał do 13 biegu to w tym czasie harry stał na trybunie i patrzył na tor?? Patrzył i nie widział? Całe "zawieszenie" trwało chyba z minutę zanim harry w pędzie zerwał się pod bramę. Wyglądało jakbyście tam spali. Trener również gdzieś w parku maszyn a Trumiński spokojnie szykował się do startu.

Pozdr.

Shack
Administrator

#139 Postautor: Shack » 20 sierpnia 2007, o 09:17

Tu Lublin_Fan ma racje, nalezalo go zrzucic z motocykla. Niestety nikt nie przewidzial takiego rozwoju wypadkow.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#140 Postautor: Lublin_Fan » 20 sierpnia 2007, o 09:28

Jeszcze o naszych

Śledź - jak się przełożył to był z innej planety.
Jeleń - "parowa" jazda sebastiana znacząco ograniczyła jego zdobycz...
Piszcz - punktów mało, ale tor gryzł całą szczęką. Super walka.
Stachyra - w kratę, ale dobrze
Klimek - cieniutko. Próbował, ale nie wychodziło

Pozdr

bslub

#141 Postautor: bslub » 20 sierpnia 2007, o 09:32

Wszyscy skupili się na biegu 13 ale mam pytanie dlaczego w biegu 14
jako RT za Piszcza nie pojechał Darek Śledź który wczoraj był
"nie do ugryzienia" i ciągle była szansa na remis, kto imiennie za to odpowiada, przecież przed nominowanymi jest trochę czasu na zastanowienie się.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#142 Postautor: Gelo » 20 sierpnia 2007, o 09:33

Gawrzyk z Islandii lepiej czyta mecz niż niektórzy z Lublina.Przykre

Jakże mogłoby być inaczej... :D :D :D

wojteko
Senior

#143 Postautor: wojteko » 20 sierpnia 2007, o 09:53

Trumiński to zawsze był zawodnik niepoważny.......
znasz go osobiscie? ze oplatasz takie dziwne historie

wpisy z innego tematu (13.08) i co kol. wojteko nie trzeba znać człowieka
żeby widzieć jego zachowanie od kilku lat

Odpowiem kol.bslub na nurtujace Cie pytania napewno jeszcze dzisiaj po rozmowie osobistej z Sebastianem. Nie bylem w Grudziadzu, nie widzialem sytuacji.......... Jak to juz ktos na forum zauwazyl, prawda "lezy" gdzies zapewne po srodku.............
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2007, o 09:55 przez wojteko, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#144 Postautor: tezetomaniak » 20 sierpnia 2007, o 09:53

mam pytanie.. skoro Trumiński siedział na motocyklu troche czasu i został poinformowany o tym że nie jedzie (przez Harrego, Stachyre) i wciąż kręcił głową, twierdząc że jedzie... dlaczego nikt tego nie potraktował poważnie ? niby dlaczego Trumiński miałby robić takie "zarty" ?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#145 Postautor: Gelo » 20 sierpnia 2007, o 09:55

na forum GTŻ ktoś napisał "prezes (lubelski) krzyczał do Trumny, że go zabije" Musiało być ciepło.

Shack
Administrator

#146 Postautor: Shack » 20 sierpnia 2007, o 09:55

bo zdarzylo sie to pierwszy raz w historii zuzla w Polsce ?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#147 Postautor: Gelo » 20 sierpnia 2007, o 09:56

Shack pisze:bo zdarzylo sie to pierwszy raz w historii zuzla w Polsce ?

Pewnie tak - poczekamy na wyjasnienia obu stron

Shack
Administrator

#148 Postautor: Shack » 20 sierpnia 2007, o 10:01

wyjasnienie drugiej strony jest nastepujace: "za pozno powiedziali mi o zmianie". Seba mowil tak do tv grudziadz i do prasy.

Prezes, trener, kierownik startu (machajacy mu rzed oczami flagami), sedzia krzyczacy z wierzyczki. Smiech na sali, ale jakas linie obrony przyjac trzeba jak sie zrobilo z siebie to co sie zrobilo.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#149 Postautor: tezetomaniak » 20 sierpnia 2007, o 10:03

aha.. a więc Trumiński został poinformowany 10 razy, że nie jedzie, mimo tego dalej siedział na motocyklu twierdząc ze jedzie i został tak pozostawiony.. nikt nie został przy nim zeby mu ewentualnie przeszkodzic ... wszyscy pomysleli ze to jakiś zart truminskiego ? na rozluźnienie atmosfery ?... czaje

Shack
Administrator

#150 Postautor: Shack » 20 sierpnia 2007, o 10:08

oh jak to fajnie komentuje sie wszystko z prespektywy czasu i z odleglosci 410 km. Sam zaluje ze nie moge tego zrobic.

Teraz kazdy jest madrzejszy o pare spraw:

1) seba posunie sie do kazdego ruchu aby zablokowac mozliwosc wygrania meczu
2) ochrona zamknie brame i nie wypusci jelenia
3) sedzia nie zareaguje na protesty ze zamknieto brame i szarpanine dzialaczy z ochroniarzami.

Teraz pomyslcie ze to dzieje sie w ciagu 2 minut. Nalezalby wynajmowac miro i brac ze soba zeby pilnowala zawodnika.