Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
wojteko
Senior

Re: Działalność klubu - kłopotów cd....

#1901 Postautor: wojteko » 6 listopada 2007, o 20:04

Shack pisze: Nie wymagajcie od innych cudów jesli sami nie robicie kompletnie nic .

tutaj to Cie ponioslo!! jestesmy kibicami, FanKlubem Naszej druzyny i uwazam ze w tym co robimy............robimy bardzo duzo i dobrze. Jedni sa od kierowania .....inni od kibicowania..........a jeszcze inni od napinania sie na forum i nie tylko... :(

Shack
Administrator

#1902 Postautor: Shack » 6 listopada 2007, o 20:08

skoro tak to zwaracam honor ;]

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1903 Postautor: Lublin_Fan » 6 listopada 2007, o 20:11

Dlatego widzisz, że obecność na walnym ludzi z forum nie ma większego sensu.
Natomiast kibice mają prawo wyrazić swoją dezaprobatę jak również dać do dyskusji kilka pomysłów, które mogą być owocne. Ludzie z zarządu zapewne czytają to forum. Dlatego to wymądrzanie się tutaj ma sens. Jak to mikas określił - burza mózgów. Ja uważam, że pojawiło sie tutaj w ciągu paru tygodni kilka wskazówek, które mogłyby być przedyskutowane przez ludzi, którzy z racji statusu społecznego (również przynaleźności do klubu) mogą coś w tych tematach ruszyć.
Natomiast jeśli ton wypowiedzi konkretnych osobników jest krytykancki i jednocześnie niekulturalny to racja - spieprzaj dziadu sie im należy.

Pozdr.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1904 Postautor: mikas » 6 listopada 2007, o 21:54

Shack pisze:Ja sie nie wymadrzam i nie uwazam ze wsparcie klubu 100 cos da. Osobiscie uwazam ze sytuacja jest bez wyjscia i nawet tysiac 100 nic nie da.

Ale jesli kazdy z was ma 1000 powodow zeby nie przyczynic sie do ratowania zuzla w lublinie to przestancie plakac na forum. Nie wymagajcie od innych cudów jesli sami nie robicie kompletnie nic.

No i to prawda, dlatego ja nie płaczę ani nie wymagam cudów, co więcej pogodziłem sie już z tym, że nie będzie komu tego wózka dalej ciągnąć a jednocześnie dziękuję tym którzy do tej pory próbowali to robić. Raz lepiej raz gorzej ale to ciągnęli.
Uważam jedynie, że taka burza mózgów i zaproszenie na spotkanie władz miasta (myślę, że jeśli nie na takie spotkanie jakie proponowałem to władze miasta powinny być zaproszone na Walne) mogłyby być jakąś próbą wyjścia z tej beznadziejnej sytuacji i a nuż (pozdro jataman ;) ) jakiś biznesmen, który dowiedziałby sie z prasy czy od władz miasta o takiej inicjatywie by sie zainteresował. Szanse małe ale można by sobie wtedy powiedzieć, że podjęło sie jakąś kolejną próbę ratowania tego wszystkiego. Resztę dopowiedział Lublin_Fan.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Shack
Administrator

#1905 Postautor: Shack » 6 listopada 2007, o 22:15

od kilku zebran nikt z wladz miasta nie przyszedl na walne, mimo zaproszen, i nie przyjdzie pewnie w piatek, nie ma sie co oszukiwac.

Kibice piłki robili marsze, protesty, pisali przescieradla na wiaduktach, malowali stadion, montowali krzeselka. Wojteko pisze ze wy robicie bardzo duzo bo kibucujecie. Ok. Wasza sprawa.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1906 Postautor: mikas » 6 listopada 2007, o 22:41

Fakt jesteśmy chujowi i taka prawda. Z drugiej strony jest nas 20 osób jak nie mniej, które chcą cokolwiek robić i nie gimnazjalistów,nie bandziorów, tylko dorosłych ludzi którzy mają prace, często rodziny i zajęcia które w większości nie pozwalają im poświęcać na żużel więcej czasu niż kilka godzin w weekendy. Stać nas tylko na tyle dlatego się dalej nie pchamy. Zresztą w każdym normalnie i na zdrowych zasadach funkcjonującym klubie sportowym czy to na przykładach żużla czy piłki widac że jak są dobrze działające władze klubu to żadne działania kibiców oprócz dopingu nie są potrzebne, bo kibice nie są od protestów itp. tylko od dopingowania swoich zawodników. Od reszty są władze klubu.
Z trzeciej strony chodziliśmy też np. do prezydenta Lublina na wiosnę w sprawie żużla, kilka dni później kilka osób było u osoby która w Lublinie zajmuje sie sportem i też wiele się nasłuchały nie do końca pochlebnych opinii i argumentów, które faktycznie ograniczały możliwość pomocy naszemu klubowi w związku z działaniami władz klubu. Prawda pewnie jak zwykle leży gdzieś po środku, ale zwalanie tylko i wyłącznie na miasto też nie jest fair.
Ja daleki jestem od oskarżania kogokolwiek, już taki jestem że wierzę w dobre intencje ludzi, ale nie jest na pewno tak że władze klubu, miasto jak i również kibice nie mają sobie nic do zarzucenia. Tylko są jakieś proporcje tego kto w największym stopniu powinien za sprawy klubu odpowiadać i dobrze by było żeby te proporcje nie były zachwiane.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Shack
Administrator

#1907 Postautor: Shack » 6 listopada 2007, o 22:50

nie ma kibica - nie ma sponsora - takie prawo rynku.

wojteko
Senior

#1908 Postautor: wojteko » 6 listopada 2007, o 22:55

Shack pisze: Wojteko pisze ze wy robicie bardzo duzo bo kibucujecie. Ok. Wasza sprawa.

wszyscy domagaja sie czytania ze zrozumieniem wiec i ja poprosze o to samo, a poza tym, niechce mi sie wierzyc ze nie zaczailes o co mi sie rozchodzi :?:
Shacku masz dostep do "elitarnego" forum FK wiec poczytaj sobie dzial zwiazany z finansami, a bedziesz mial jasnosc. Dla innych ciekawskich wspomne jeszcze tylko tyle ze nikogo nie prosimy o jalmuzna , zakupy zwiazane z oprawami meczy pokrywamy ze srodkow wlasnych/skladek.

Shack
Administrator

#1909 Postautor: Shack » 6 listopada 2007, o 22:57

nie mam dostepu do zadnych elitarnych forów i mi to nie potrzebne. A co do tego maja jakies skladki to wogole nie rozumiem.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1910 Postautor: mikas » 6 listopada 2007, o 22:58

Shack pisze:nie ma kibica - nie ma sponsora - takie prawo rynku.

Ciekawa teoria tylko szkoda że w 99% przypadków błędna. Zawsze było, jest i będzie tak, że kibic zawsze będzie dopiero jak będą wyniki zespołu (ewentualnie przy sportach indywidualnych konkretnego zawodnika vide Małysz czy Kubica). Nigdy na odwrót. A już tym bardziej na pewno nie w Lublinie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1911 Postautor: kilar » 6 listopada 2007, o 23:03

To sponsor powinien zrobic pierwszy krok, bo tylko dobrym wynikiem mozna przyciagnac kibicow. Gdyz zeby byl wynik, to musza byc solidni zuzlowcy, a zeby byli solidni zuzlowcy, to musi byc sponsor i tak w koleczko. Na poczatku karty rozdaja sponsorzy.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1912 Postautor: istred » 6 listopada 2007, o 23:11

Shack, czy uważasz, że pojawienie się kibiców cokolwiek zmieni?
Co z tego, że pojawiłbym się na zebraniu, mógłbym nawet wygłosić jakieś racje, przedstawić plan, być może nawet ciekawy jak i tak nie mam żadnych możliwości sprowadzić pieniędzy do klubu? Nie jestem ani biznesmenem ani menadżerem, ani nie mam kontaktów. Jestem kibicem i swoje racje mogę przedstawić na forum (zamiast na zebraniu) a osoby, które mają możliwości może z tego skorzystają.

Chyba odwrotnie... nie ma sponsora - nie ma pieniędzy - nie ma wyników - nie ma kibiców.
W 2004 przychodziło po 5 tys na każdy mecz i też nie pojawił się sponsor.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1913 Postautor: Łoptymista » 6 listopada 2007, o 23:39

Shack pisze:Kibice piłki robili marsze, protesty, pisali przescieradla na wiaduktach, malowali stadion, montowali krzeselka. Wojteko pisze ze wy robicie bardzo duzo bo kibucujecie. Ok. Wasza sprawa.

Ojejku chyba zaraz sie poplacze. Wszystko to wina tych zlych kibicow! No wreszcie jakies konkrety. To oni jechali jak dupy, to oni narobili dlugow. Dzieki za info.
Myslisz ze kibice pilki sami z siebie robili takie akcje? Sęk w tym, ze z nimi ktos rozmawial. Kibice zuzla zasluguja jedynie na jakies zale i wypominki od klubowego posrednika.

EDIT A czemu Shack ma dostep do elytarnego dzialu FK??

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1915 Postautor: mikas » 7 listopada 2007, o 00:34

No fakt, złe jest to że kibice żużla to nie jakieś oszołomy, zamiast chodzić "na salony" i rozmawiać z prezydentem i jego zastępcami powinni wyjść na miasto i blokować drogi jak nie przymierzając Samoobrona. Może to i skuteczniejsze, ale przynajmniej ja siebie w takiej roli nie widzę, wybaczcie.
Aha i jeszcze jedno, prezes piłkarskiego Motoru poszedł z kibicami w marszu w pierwszym rzędzie, gdy ja chyba nawet tu na forum albo na fanklubowym proponowałem żeby Harry poszedł do Ratusza z nami to napisał, że już był tam kilka razy i nic z tego nie wynika i sie więcej nie wybiera. Trudno. To, że jego tam z nami nie było, uwazam za duży błąd chociażby dlatego, że wszystkie zarzuty ze strony miasta mógłby odpierać na bieżąco a jeśli coś by było nieprawdą (a nie wszystko mogliśmy przecież zweryfikować) to przy prezesie panowie z Ratusza nie odważyliby sie tego mówić i wybijać nam nasze kolejne argumenty z rąk gdy prosilismy o pomoc i wskazywaliśmy sposoby jak to robią w innych miastach i jak można to zrobić u nas.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

wojteko
Senior

#1916 Postautor: wojteko » 7 listopada 2007, o 07:05

Łoptymista pisze:EDIT A czemu Shack ma dostep do elytarnego dzialu FK??

kiedys mial, ale czy teraz? moze palnalem na wyrost z tym dostepem :( lecz jak sam wspomnial nie jest w zasadzie mu to do niczego potrzebne.

sorry za OT pzdr

Shack
Administrator

#1918 Postautor: Shack » 7 listopada 2007, o 08:08

nie chce mi sie po raz 15ty pisac, zakrzyczycie mnie i tak bo jest was wiecej. Wyjasnil wam gawrzyk, bo z islandii ma jasniejsze spojrzenie na rzeczywistosc ;]

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1919 Postautor: Łoptymista » 7 listopada 2007, o 08:10

Gawrzyk pisze:chyba nie zrozumiales o co chodzi. zobacz jak w momencia gdy dalsze funkcjonowanie klubu pilkarskiego bylo zagrozone zachowywali sie jego kibice, a co robia kibice zuzla. Bo chyba o to chodzilo szakowie a nie o wskazywanie winnych za taka a nie inna sytuacje.

chyba masz amnezje i nie pamietasz ze grupa kibicow zuzla raczyla rozmawiac/spotykac sie z wladzami miasta na temat pomocy zuzla.
faktem jest, ze wybralismy metode mniej spektakularna niz kibice LKP, ale naszym zdaniem skuteczniejsza. przynajmniej dowiedzielismy sie nieco o dotychczasowym wsparciu miasta oraz o tym jak urzednicy odbieraja dzialania strony "zuzlowej". Bylo konkretnie do bólu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1920 Postautor: Gelo » 7 listopada 2007, o 08:24

pragnę jeszcze zauwazyć, że na żadnym spotkaniu na którym mialem przyjemność być - shacka nie widziałem...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1921 Postautor: mikas » 7 listopada 2007, o 08:28

Shack pisze:nie chce mi sie po raz 15ty pisac, zakrzyczycie mnie i tak bo jest was wiecej. Wyjasnil wam gawrzyk, bo z islandii ma jasniejsze spojrzenie na rzeczywistosc ;]

Ale przecież ja dokładnie zrozumiałem i też wyjaśniłem co robili kibice a czego według mnie brakowało, żeby być skutecznym lub ewentualnie już na wiosnę a nie dopiero teraz rozwiać wątpliwości i sie dowiedzieć że nic z tego już nie będzie. Zresztą co te protesty piłkarskie dały? Pojawiły się stypendia i na tym sie skończyło. Jak Motor tonął w długach tak tonie, piłkarze mają nie płacone a miasto dalej ma ich daleko i głęboko, co jest dobitnym dowodem na to że jeśli władze klubów nie będą skuteczne to ani kibice ani nikt inny tu nie pomoże.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#1923 Postautor: meesha » 7 listopada 2007, o 09:49

mikas pisze:Zresztą co te protesty piłkarskie dały? Pojawiły się stypendia i na tym sie skończyło. Jak Motor tonął w długach tak tonie, piłkarze mają nie płacone a miasto dalej ma ich daleko i głęboko, co jest dobitnym dowodem na to że jeśli władze klubów nie będą skuteczne to ani kibice ani nikt inny tu nie pomoże.

No kibice to ostatnio "pomagają" nie chodząc na mecze.
Może faktycznie trzeba wziąć pięciu basiorów, którzy pokrzyczą Wasilewskiemu przez megafon prosto w ucho, że aż mu się będą łapy trzęsły i w ten sposób uratujemy żużel w Lublinie :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Shack
Administrator

#1924 Postautor: Shack » 7 listopada 2007, o 09:57

startujemy przeciez w drugiej lidze, mozna zakladać nowy klub. Gasimy swiatło w TŻ, wkładasz 10 tyś w nowy. Juz jest rozwiazanie dla Ciebie. Jest jeden problem - potrzeba nowych ludzi !!. I tu tez nie ma zadnych chetnych. Dlatego powtarzam po raz kolejny - nie robicie nic. Czekacie az wam z nieba spadnie.