Grafik poszukiwany
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: Grafik poszukiwany
Tzw. kolekcjonerskie, o ile nie myle sie mają kosztować symboliczną złotówkę.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jest potrzeba wykonania projektu plakatu reklamujacego mecz z Łodzią, na takim plakacie musza znalezc sie loga : Perły, Moje Miasto Lublin, herb miasta Lublin, logo Campanile i logo klubu polaczone z logiem Redstara. Jesli bylby wykonany dzis juz jutro mozna ruszyc z drukowaniem.
Sa juz gotowe projekty bilboardow ktore beda zwieraly termninarz i beda wisiec przez caly sezon.
Sa juz gotowe projekty bilboardow ktore beda zwieraly termninarz i beda wisiec przez caly sezon.
Nie to, że się czepiam, ale czy nie można by w zamian za reklamę nawiązać współpracy w tej dziedzinie z jakąś agencją reklamową? Szukanie polewaczki i ciągnika przez kibiców, apel o projektowanie plakatów do kibiców, wołanie kibiców do pomocy przy remoncie toru.... powoli robi się to śmieszne.
Davv pisze:Szukanie polewaczki i ciągnika przez kibiców, apel o projektowanie plakatów do kibiców, wołanie kibiców do pomocy przy remoncie toru.... powoli robi się to śmieszne.
Ratujmy lubelski zuzel.. nie?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
pav pisze:Koper pisze:Jest potrzeba wykonania projektu plakatu reklamujacego mecz z Łodzią
A na kiedy został przełożony?, bo chyba nie 5 dni przed meczem zaczyna się projektowanie reklamującego go plakatu
Oczywiscie na najblizsza niedziele, z dwojga zlego lepiej aby powisialy plakaty w roznych miejscach przez czwartek, piatek, sobote niz mialyby w ogole nie zostac wydrukowane lub tez wydrukowane jeszcze pozniej i wislay np. tylko w sobote.
go! pisze:Davv pisze:Szukanie polewaczki i ciągnika przez kibiców, apel o projektowanie plakatów do kibiców, wołanie kibiców do pomocy przy remoncie toru.... powoli robi się to śmieszne.
Ratujmy lubelski zuzel.. nie?![]()
Zaraz zostaniesz posądzony o pesymizm, cynizm i inne okropne rzeczy. Jednak widzę, że nie tylko mi coraz więcej rzeczy w funkcjonowaniu tego klubu dostarcza powodów do śmiechu.
Davv pisze:Zaraz zostaniesz posądzony o pesymizm, cynizm i inne okropne rzeczy. Jednak widzę, że nie tylko mi coraz więcej rzeczy w funkcjonowaniu tego klubu dostarcza powodów do śmiechu.
Ale to takie nasze, polskie..
A nasz Lublin wydawal mi sie zawsze esencja tej polskosci. U nas te wszystkie potkniecia, niedorobki, lokalne machloje, nieudolnosci rysuja sie podobnie na tle kraju jak Polska na tle reszty Swiata..
A w jakich wymiarach ma być ten plakat?
Będzie on drukowany w drukarni? Bo o ile mi wiadomo to pliki do drukarni muszą byc w CMYKu
P.S. jak by ktoś miał jakieś fajne zdjęcia w dużej rozdzielczości nadające się na plakat to niech napisze na pw.
P.S. jak by ktoś miał jakieś fajne zdjęcia w dużej rozdzielczości nadające się na plakat to niech napisze na pw.
go! pisze:Davv pisze:Zaraz zostaniesz posądzony o pesymizm, cynizm i inne okropne rzeczy. Jednak widzę, że nie tylko mi coraz więcej rzeczy w funkcjonowaniu tego klubu dostarcza powodów do śmiechu.
Ale to takie nasze, polskie..
A nasz Lublin wydawal mi sie zawsze esencja tej polskosci. U nas te wszystkie potkniecia, niedorobki, lokalne machloje, nieudolnosci rysuja sie podobnie na tle kraju jak Polska na tle reszty Swiata..
Tylko to jest niezwykle przykre.
Marun pisze:A w jakich wymiarach ma być ten plakat?Będzie on drukowany w drukarni? Bo o ile mi wiadomo to pliki do drukarni muszą byc w CMYKu
Pliki do druku są zazwyczaj zapisywane w formacie eps, pdf itd., fonty zamienione na krzywe, natomiast wszystkie foty (jpg, tiff , bmp itp.) i używane kolory jako wypełnienia itd. w CMYK-u. W żadnym wypadku w RGB. Oczywiście wszystko w rozdzielczości co najmniej 300 dpi. Każda drukarnia ma rządzi się swoimi prawami więc zawsze najlepiej zapytać o parametry i rodzaj pliku który przyjmują do druku.
Mogę zrobić ten plakat, postaram się go skończyć jeszcze dziś.
Naczelny obrońca Karola Barana.
nie skończysz go dziś;p bo nie mam jeszcze logo firm jutro mam otrzymać
jak chcesz fotki to podaj e-mail
jak chcesz fotki to podaj e-mail
moko pisze:Pliki do druku są zazwyczaj zapisywane w formacie eps, pdf itd., fonty zamienione na krzywe, natomiast wszystkie foty (jpg, tiff , bmp itp.) i używane kolory jako wypełnienia itd. w CMYK-u. W żadnym wypadku w RGB. Oczywiście wszystko w rozdzielczości co najmniej 300 dpi. Każda drukarnia ma rządzi się swoimi prawami więc zawsze najlepiej zapytać o parametry i rodzaj pliku który przyjmują do druku.
PDF to najpewniejszy chyba format. Od siebie dodam, ze oprocz CMYKa sa jeszcze kolory SPOT ktore jesli nie beda drukowane z kałamarza to mozna w kazdej chwili rozbarwic na RIPie. Mowiac skrotem mozna uzyc CMYK lub czegos np. z Pantone'ow. Wazne! Aby nas w drukarni nie przeklinali: pamietajcie o fontach i koniecznie o tzw. bleed czy spadzie.