Grafik poszukiwany

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Radzio
Senior

Re: Grafik poszukiwany

#26 Postautor: Radzio » 29 marca 2009, o 22:31

będą również do kupienia programy meczowe na papierze kredowym.

Koper
Trener
Kontakt:

#27 Postautor: Koper » 29 marca 2009, o 22:35

Tzw. kolekcjonerskie, o ile nie myle sie mają kosztować symboliczną złotówkę.

Koper
Trener
Kontakt:

#28 Postautor: Koper » 31 marca 2009, o 14:56

Jest potrzeba wykonania projektu plakatu reklamujacego mecz z Łodzią, na takim plakacie musza znalezc sie loga : Perły, Moje Miasto Lublin, herb miasta Lublin, logo Campanile i logo klubu polaczone z logiem Redstara. Jesli bylby wykonany dzis juz jutro mozna ruszyc z drukowaniem.
Sa juz gotowe projekty bilboardow ktore beda zwieraly termninarz i beda wisiec przez caly sezon.

Davv
Kadrowicz

#30 Postautor: Davv » 31 marca 2009, o 15:01

Nie to, że się czepiam, ale czy nie można by w zamian za reklamę nawiązać współpracy w tej dziedzinie z jakąś agencją reklamową? Szukanie polewaczki i ciągnika przez kibiców, apel o projektowanie plakatów do kibiców, wołanie kibiców do pomocy przy remoncie toru.... powoli robi się to śmieszne.

go!
Trener

#31 Postautor: go! » 31 marca 2009, o 15:11

Davv pisze:Szukanie polewaczki i ciągnika przez kibiców, apel o projektowanie plakatów do kibiców, wołanie kibiców do pomocy przy remoncie toru.... powoli robi się to śmieszne.

Ratujmy lubelski zuzel.. nie? :P :)

Koper
Trener
Kontakt:

#32 Postautor: Koper » 31 marca 2009, o 15:16

pav pisze:
Koper pisze:Jest potrzeba wykonania projektu plakatu reklamujacego mecz z Łodzią

A na kiedy został przełożony?, bo chyba nie 5 dni przed meczem zaczyna się projektowanie reklamującego go plakatu :shock:

Oczywiscie na najblizsza niedziele, z dwojga zlego lepiej aby powisialy plakaty w roznych miejscach przez czwartek, piatek, sobote niz mialyby w ogole nie zostac wydrukowane lub tez wydrukowane jeszcze pozniej i wislay np. tylko w sobote.

Davv
Kadrowicz

#33 Postautor: Davv » 31 marca 2009, o 15:29

go! pisze:
Davv pisze:Szukanie polewaczki i ciągnika przez kibiców, apel o projektowanie plakatów do kibiców, wołanie kibiców do pomocy przy remoncie toru.... powoli robi się to śmieszne.

Ratujmy lubelski zuzel.. nie? :P :)

Zaraz zostaniesz posądzony o pesymizm, cynizm i inne okropne rzeczy. Jednak widzę, że nie tylko mi coraz więcej rzeczy w funkcjonowaniu tego klubu dostarcza powodów do śmiechu.

go!
Trener

#34 Postautor: go! » 31 marca 2009, o 16:01

Davv pisze:Zaraz zostaniesz posądzony o pesymizm, cynizm i inne okropne rzeczy. Jednak widzę, że nie tylko mi coraz więcej rzeczy w funkcjonowaniu tego klubu dostarcza powodów do śmiechu.

Ale to takie nasze, polskie.. :)
A nasz Lublin wydawal mi sie zawsze esencja tej polskosci. U nas te wszystkie potkniecia, niedorobki, lokalne machloje, nieudolnosci rysuja sie podobnie na tle kraju jak Polska na tle reszty Swiata..

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#35 Postautor: Marun » 31 marca 2009, o 16:10

A w jakich wymiarach ma być ten plakat? :) Będzie on drukowany w drukarni? Bo o ile mi wiadomo to pliki do drukarni muszą byc w CMYKu

P.S. jak by ktoś miał jakieś fajne zdjęcia w dużej rozdzielczości nadające się na plakat to niech napisze na pw.

Davv
Kadrowicz

#36 Postautor: Davv » 31 marca 2009, o 16:34

go! pisze:
Davv pisze:Zaraz zostaniesz posądzony o pesymizm, cynizm i inne okropne rzeczy. Jednak widzę, że nie tylko mi coraz więcej rzeczy w funkcjonowaniu tego klubu dostarcza powodów do śmiechu.

Ale to takie nasze, polskie.. :)
A nasz Lublin wydawal mi sie zawsze esencja tej polskosci. U nas te wszystkie potkniecia, niedorobki, lokalne machloje, nieudolnosci rysuja sie podobnie na tle kraju jak Polska na tle reszty Swiata..

Tylko to jest niezwykle przykre.

moko

#37 Postautor: moko » 31 marca 2009, o 16:50

Marun pisze:A w jakich wymiarach ma być ten plakat? :) Będzie on drukowany w drukarni? Bo o ile mi wiadomo to pliki do drukarni muszą byc w CMYKu

P.S. jak by ktoś miał jakieś fajne zdjęcia w dużej rozdzielczości nadające się na plakat to niech napisze na pw.

Pliki do druku są zazwyczaj zapisywane w formacie eps, pdf itd., fonty zamienione na krzywe, natomiast wszystkie foty (jpg, tiff , bmp itp.) i używane kolory jako wypełnienia itd. w CMYK-u. W żadnym wypadku w RGB. Oczywiście wszystko w rozdzielczości co najmniej 300 dpi. Każda drukarnia ma rządzi się swoimi prawami więc zawsze najlepiej zapytać o parametry i rodzaj pliku który przyjmują do druku.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#38 Postautor: KosaRKS » 31 marca 2009, o 18:27

Mogę zrobić ten plakat, postaram się go skończyć jeszcze dziś.
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#39 Postautor: Radzio » 31 marca 2009, o 21:16

nie skończysz go dziś;p bo nie mam jeszcze logo firm jutro mam otrzymać
jak chcesz fotki to podaj e-mail

go!
Trener

#40 Postautor: go! » 31 marca 2009, o 23:30

moko pisze:Pliki do druku są zazwyczaj zapisywane w formacie eps, pdf itd., fonty zamienione na krzywe, natomiast wszystkie foty (jpg, tiff , bmp itp.) i używane kolory jako wypełnienia itd. w CMYK-u. W żadnym wypadku w RGB. Oczywiście wszystko w rozdzielczości co najmniej 300 dpi. Każda drukarnia ma rządzi się swoimi prawami więc zawsze najlepiej zapytać o parametry i rodzaj pliku który przyjmują do druku.

PDF to najpewniejszy chyba format. Od siebie dodam, ze oprocz CMYKa sa jeszcze kolory SPOT ktore jesli nie beda drukowane z kałamarza to mozna w kazdej chwili rozbarwic na RIPie. Mowiac skrotem mozna uzyc CMYK lub czegos np. z Pantone'ow. Wazne! Aby nas w drukarni nie przeklinali: pamietajcie o fontach i koniecznie o tzw. bleed czy spadzie.