Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

Re: Stadion

#3426 Postautor: Torsen » 16 lutego 2011, o 16:32

Dlatego właśnie w samochodach montuje się wyskakujące z kierownicy i zewsząd dookoła drewniane deski, a nie napełniane gazem poduszki powietrzne :)

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#3427 Postautor: Saint » 16 lutego 2011, o 16:42

No poduszki z siatki nie widziałem również.;)
Ja tylko odniosłem się do tego, że napisałeś iż lepiej się zatrzymać na siatce/deskach niż je przebić, a to niestety nie jest prawdą (rozbite deski pochłaniają część energii). O samochodach tu nie dyskutowaliśmy, ale idąc śladem "poduszek" - na prostej też należy zamontować "dmuchawca", a to oznacza w aspekcie dla Ciebie istotnym dokładnie to samo - jak się wyraziłeś będzie g... widać.
Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3428 Postautor: bkapusta » 16 lutego 2011, o 16:57

Torsen pisze:Dlatego właśnie w samochodach montuje się wyskakujące z kierownicy i zewsząd dookoła drewniane deski, a nie napełniane gazem poduszki powietrzne :)

Nie ale pewnie dlatego samochody maja strefy zgniotu zeby wytracic energie uderzenia na "lamanie deseczek" :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

go!
Trener

#3429 Postautor: go! » 16 lutego 2011, o 17:55

Torsen pisze:Podsumowując swoje stanowisko napiszę tylko, że ta sprawa jest przejawem szaleństwa, które w ostatnim czasie zawładnęło światem jak długi i szeroki. Wszystko ma być ekologiczne i bezpieczne, nawet to, co z samej definicji jest niebezpieczne i nieekologiczne.
Nikt, czy prawie nikt, nie ogląda sportów motorowych dla kraks, czy w nadziei, że do nich dojdzie. Ale też z drugiej strony atrakcyjność tych sportów w dużej mierze polega na tym, że wiążą się z niebezpieczeństwem i ryzykiem.

Trudno sie nie zgodzic z jakimkolwiek slowem z tego cytatu. Mi tylko sie wydaje, ze zeby dostac ta pieprzona licencje lepiej wysadzic widzow z dolnego rzedu pod kioskiem i o...c bande dechami, niz sie szarpac pol roku z otrzymaniem licencji. Takie czasy, takie miasto...
PS. Na jakies plexi wytrzymalosciowe bym nie liczyl (koszty), a takie zwykle to dopiero by narobilo szkody..
Poza tym przypuszczam, ze po pol roku taka plyta miala by mniej wiecej przejrzystosc mleka.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#3430 Postautor: Egon » 16 lutego 2011, o 18:26

Cz@rek pisze:Ale 10 metrowy odcinek wykonany z plexi (przed trybuną VIP) mysę ze nie był by dużym problemem
Dopiero by było narzekania. Nie dość że drogo by to wyszło to jeszcze co mecz byłoby mniej widać. Mycie niewiele pomoże nawet pod dużym ciśnieniem i z meczu na mecz byłaby coraz mniej przezroczysta.
Saint pisze:O samochodach tu nie dyskutowaliśmy, ale idąc śladem "poduszek" - na prostej też należy zamontować "dmuchawca", a to oznacza w aspekcie dla Ciebie istotnym dokładnie to samo - jak się wyraziłeś będzie g... widać.
Pozdrawiam ;)
Nie bez powodu na prostych nie montuje się dmuchanych band..i nie chodzi bynajmniej o estetykę lub to, że będzie zasłaniała. :? Zdaje się że Lukas Dryml ten swój poważny upadek miał właśnie przez dmuchawca, o którego zaczepił. O mało wtedy nie umarł.
A co do tego czy ma to być sklejka czy siatka..to chyba jest odpowiedni filmik.. http://www.youtube.com/watch?v=CFz4KhRiKoY ale tylko w wypadku, kiedy zawodnik pakuje wprost w bandę. Chyba jednak częściej wypadki mają miejsce, wtedy kiedy manetka wkręca się w oczka siatki podczas jazdy blisko bandy lub walki na łokcie, etc. Wtedy faktycznie zamiast zaplątania manetki w oczko, zawodnik może nią delikatnie po bandzie pojechać..tak mi się przynajmniej wydaje.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3431 Postautor: niespokojny » 16 lutego 2011, o 18:45

Czy tylko ja widzialem geste siatki ala moskitiery? :) . Widac wszystko, nie wsadzisz miedzy nia zapalki, no moze na sile :wink: . Wszystkie problemy rozwiazane.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

majster

#3432 Postautor: majster » 17 lutego 2011, o 17:46

wystarczyłby jeden banner np Perły na siatce, ale znów się coś oderwie, ktoś zahaczy i będzie jak z Drymlem ;[

keram
Szkółkowicz