Stadion
Re: Stadion
Dlatego właśnie w samochodach montuje się wyskakujące z kierownicy i zewsząd dookoła drewniane deski, a nie napełniane gazem poduszki powietrzne 
No poduszki z siatki nie widziałem również.
Ja tylko odniosłem się do tego, że napisałeś iż lepiej się zatrzymać na siatce/deskach niż je przebić, a to niestety nie jest prawdą (rozbite deski pochłaniają część energii). O samochodach tu nie dyskutowaliśmy, ale idąc śladem "poduszek" - na prostej też należy zamontować "dmuchawca", a to oznacza w aspekcie dla Ciebie istotnym dokładnie to samo - jak się wyraziłeś będzie g... widać.
Pozdrawiam
Ja tylko odniosłem się do tego, że napisałeś iż lepiej się zatrzymać na siatce/deskach niż je przebić, a to niestety nie jest prawdą (rozbite deski pochłaniają część energii). O samochodach tu nie dyskutowaliśmy, ale idąc śladem "poduszek" - na prostej też należy zamontować "dmuchawca", a to oznacza w aspekcie dla Ciebie istotnym dokładnie to samo - jak się wyraziłeś będzie g... widać.
Pozdrawiam
Torsen pisze:Dlatego właśnie w samochodach montuje się wyskakujące z kierownicy i zewsząd dookoła drewniane deski, a nie napełniane gazem poduszki powietrzne
Nie ale pewnie dlatego samochody maja strefy zgniotu zeby wytracic energie uderzenia na "lamanie deseczek"
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Torsen pisze:Podsumowując swoje stanowisko napiszę tylko, że ta sprawa jest przejawem szaleństwa, które w ostatnim czasie zawładnęło światem jak długi i szeroki. Wszystko ma być ekologiczne i bezpieczne, nawet to, co z samej definicji jest niebezpieczne i nieekologiczne.
Nikt, czy prawie nikt, nie ogląda sportów motorowych dla kraks, czy w nadziei, że do nich dojdzie. Ale też z drugiej strony atrakcyjność tych sportów w dużej mierze polega na tym, że wiążą się z niebezpieczeństwem i ryzykiem.
Trudno sie nie zgodzic z jakimkolwiek slowem z tego cytatu. Mi tylko sie wydaje, ze zeby dostac ta pieprzona licencje lepiej wysadzic widzow z dolnego rzedu pod kioskiem i o...c bande dechami, niz sie szarpac pol roku z otrzymaniem licencji. Takie czasy, takie miasto...
PS. Na jakies plexi wytrzymalosciowe bym nie liczyl (koszty), a takie zwykle to dopiero by narobilo szkody..
Poza tym przypuszczam, ze po pol roku taka plyta miala by mniej wiecej przejrzystosc mleka.
- Egon
- Zawodowiec
Dopiero by było narzekania. Nie dość że drogo by to wyszło to jeszcze co mecz byłoby mniej widać. Mycie niewiele pomoże nawet pod dużym ciśnieniem i z meczu na mecz byłaby coraz mniej przezroczysta.Cz@rek pisze:Ale 10 metrowy odcinek wykonany z plexi (przed trybuną VIP) mysę ze nie był by dużym problemem
Nie bez powodu na prostych nie montuje się dmuchanych band..i nie chodzi bynajmniej o estetykę lub to, że będzie zasłaniała.Saint pisze:O samochodach tu nie dyskutowaliśmy, ale idąc śladem "poduszek" - na prostej też należy zamontować "dmuchawca", a to oznacza w aspekcie dla Ciebie istotnym dokładnie to samo - jak się wyraziłeś będzie g... widać.
Pozdrawiam
A co do tego czy ma to być sklejka czy siatka..to chyba jest odpowiedni filmik.. http://www.youtube.com/watch?v=CFz4KhRiKoY ale tylko w wypadku, kiedy zawodnik pakuje wprost w bandę. Chyba jednak częściej wypadki mają miejsce, wtedy kiedy manetka wkręca się w oczka siatki podczas jazdy blisko bandy lub walki na łokcie, etc. Wtedy faktycznie zamiast zaplątania manetki w oczko, zawodnik może nią delikatnie po bandzie pojechać..tak mi się przynajmniej wydaje.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
- niespokojny
- Trener
Czy tylko ja widzialem geste siatki ala moskitiery?
. Widac wszystko, nie wsadzisz miedzy nia zapalki, no moze na sile
. Wszystkie problemy rozwiazane.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
wystarczyłby jeden banner np Perły na siatce, ale znów się coś oderwie, ktoś zahaczy i będzie jak z Drymlem ;[
Jak widzę dyskusja dalej się toczy. Jak będzie zrobiona banda ze sklejki źle. Jak nie będzie remontu i licencji też źle. Czy na tym forum będzie chociaż raz tak, że coś się wszystkim spodoba. Nie bo Polacy są takim narodem, że muszą ciągle na coś narzekać. A spokój będzie wtedy jak nie będzie żużla i się zamknie forum. Komu przeszkadza sklejka na prostej startowej niech nie płaci biletu droższego tylko kupi tańszy i siądzie na wirażu tam nic nie zasłania. Kawałek bandy zasłoni widowisko, a zasieki dla dzikiej zwierzyny na tym stadionie nikomu już nie przeszkadzają. Grunt to sobie znaleźć zastępczy temat do dyskusji.
Uwazam, ze deski przeszkodza ogladanie zawodow z trybuny VIP, a jakby nie patrzec to jednak miejsca na prostej startowej sa bardzo atrakcyjne (wystarczy popatrzec na cenniki np. na GP). U nas trybuna jest mala, niska i dosyc plaska, wiec wydaje sie, ze deski moga zaszkodzic. Czyli dzialanie bez sensu - tak jak kiedys podczas budowania nowej budy sedziowskiej...
A z tym przeslizgiwaniem sie po dechach....pewnie raz na 1000 wyscigow.
Poza tym - czy ta sklejka jest niezbedna do otrzymania licencji? Jesli nie, to lepiej temat spokojnie przemyslec i moze wykonac takie zmiany przy bardziej calosciowej przebudowie stadionu...
A z tym przeslizgiwaniem sie po dechach....pewnie raz na 1000 wyscigow.
Poza tym - czy ta sklejka jest niezbedna do otrzymania licencji? Jesli nie, to lepiej temat spokojnie przemyslec i moze wykonac takie zmiany przy bardziej calosciowej przebudowie stadionu...