Półfinał MPPK, LUBLIN, 25.05.2011 r. godz. 17:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Popek
Senior

Re: Półfinał MPPK, LUBLIN, 25.05.2011 r. godz. 17:00

#101 Postautor: Popek » 24 maja 2011, o 21:07

Pewnie tylko na zaproszenia i karnety VIP

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#102 Postautor: Hela » 24 maja 2011, o 21:16

mlody26 pisze:Nie wiem gdzie trener widzi problemy osobiste? Karol nic takiego mu nie mowil, a moze chodzi o tlumiki ktorych jeszcze nie ma, moze to jest problem dla trenera? Ja uwazam ze nie..
Aha, zebym nie zapomnial. O godzinie 19 karol dostal telefon, czy chce jechac jutro w Lublinie. Naturalne, ze odmowi. Nie wiem kiedy by wszystko ogarnal przed jutrem. kiedy informuje sie zawodnika ze ma jechac? Niecale 22h przed zawodami? No prosze was.. Ludzie w tym klubie sa jacys niepowazni.
Ja sie nie dziwie ze pozniej jakies jaja wychodza, ale oczywiscie zawodnicy sa zawsze winni....
Nie mam ochoty juz wiecej pisac na ten temat.
W klubie jest gorzej niz 2lata temu, kiedy nie bylo kasy a jakos problemy dalo sie obejsc...
Pozdro

Myślę, że znalazłoby się wielu, którzy nawet z Gorzowa daliby radę się przygotować do zawodów, dojechać i pojechać. Chcieć to móc. Mnie zastanawia kiedy Karol jechał ostatnie zawody, że nie miał czasu zrobić motocykli aby być gotowym do jazdy w każdej chwili? Nie chcę oczywiście tłumaczyć poczynań naszych władz bo one się same oceniają, ale takie tłumaczenie, że Karol od meczu w Opolu nie dał rady się przygotować również mnie nie przekonuje. A nawet śmieszy. Co do tłumików. Sprawka mówi na SF, że wszyscy mają tłumiki już zakupione, więc ktoś tutaj naciąga rzeczywistość...
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#103 Postautor: istred » 24 maja 2011, o 21:18

Ludzie w tym klubie sa jacys niepowazni.
Ja sie nie dziwie ze pozniej jakies jaja wychodza, ale oczywiscie zawodnicy sa zawsze winni....
Nie mam ochoty juz wiecej pisac na ten temat.
W klubie jest gorzej niz 2lata temu, kiedy nie bylo kasy a jakos problemy dalo sie obejsc...
Wydaje mi się, że nikt na serio nie obwiniał Karola za to, że nie jedzie tylko właśnie Wilka.

W końcu z czymś się możemy zgodzić. W klubie jest dużo gorzej niż na początku działalności, kiedy niewielu działaczy wiedziało co to w ogóle jest żużel.
Pamiętam, że wszystkie błędy tłumaczono w ten sposób, że "ekipa się uczy". Jak widać ekipa wcale się nie uczy...

...a może klub sam w sobie nie jest taki zły (chodź kto odpowiada za kompletny brak jakiejkolwiek informacji na jakikolwiek temat?) tylko jest jeden słaby - Wilk?

Przypomnijcie sobie wszyscy, jak bardzo broniliście Sprawki i wszystkich w zimie. Jak krzyczeliście na wszystkich, którzy cokolwiek złego na klub mówili.
Teraz są efekty, a obawiam się, że może być jeszcze gorzej.
Cieszmy się Bogdanką póki możemy, bo ludzie którzy dają kasę, której lubelski żużel nie widział nigdy, ślepi nie są i w bagno topić pieniędzy zapewne nie chcą.

Sprawka mówi na SF, że wszyscy mają tłumiki już zakupione, więc ktoś tutaj naciąga rzeczywistość...
Zakupione pewnie mają, ale zapomniał wspomnieć, że nie dostarczone?
Przecież to manipulator pierwsza klasa.

PS. Co do Karola to z jednej strony oczywiście, że powinien jechać nawet w ostatniej chwili, ale z drugiej strony wcale mu się nie dziwię, że boi się scenariusza, że w pierwszym biegu jedzie słabo, zmiana, jedzie 10 biegów później nie spasowany z torem i na koniec zbiera wrzuty, że jest bez formy i trener idąc tym tropem wstawia Steada w miejsce Karola, bo przed meczem nie było żadnego treningu ("po co skoro mecz jest na wyjeździe"), więc i Karol nie jest nigdzie w stanie pokazać, że jest lepszy od innych... Scenariusz w naszym klubie bardzo prawdopodobny.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#104 Postautor: kibicLBN » 24 maja 2011, o 21:24

jerry78 pisze:Rozumiem, że mecze w II lidze są bardziej dla Ciebie emocjonujące? Niby lepsi zawodnicy jeżdzą? Tutaj masz okazję zobaczyć Kuciapę, Okonia lub Lamparta, Szombierskiego, którzy trochę punktów robią w ekstalidze. Dodatkowo byłego mistrza Polski Skórnickiego, ponadto solidnych I-ligowców jak Szczepaniak i Jeleniewski.
Trochę ta Twoja rozpacz jest przesadzona.

Może przesadzam, ale wnerwia mnie to że w Polsce sę aż tak olewa zawody indywidualne/parowe. Obsada nie oszukujmy się jest słaba a jedynym żużlowcem, który będzie poziomem odbiegał od II ligi będzie Skóra i może Szumina.
Tak mecze w II lidze są bardziej emocjonujące bo jedzie moja drużyna i walczy o punkty, bo to przynajmniej utrzymanie dla nich.
A i nie staję się marudą tylko liczyłem, że przyjdę na turniej z udziałem chociaż kilku ciekawych zawodników. Rzeszów to kadrę krajową ma taką a nie inną, ale Leszno i Rybnik olali po całości.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#105 Postautor: Hela » 24 maja 2011, o 21:25

Ja rozumiem, że mają dostarczone. Przecież nie cieszyłby się z tak wielkiego sukcesu publicznie 8)

Jeśli chodzi o naszych zawodników to na szczęście wszyscy już mają nowe tłumiki, ale tryb ich sprowadzania jest bardzo trudny i wiem, że sporo osób ma z tym problemy - uważa prezes Lubelskiego Węgla KMŻ Dariusz Sprawka.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

jerry78
Trener

#106 Postautor: jerry78 » 24 maja 2011, o 21:28

Jak widać atmosfera między trenerem a zawodnikami staje się coraz bardziej napięta, bez wnikania kto i jak zawinił. To jest najbardziej niepokojące. Najpierw konflikt trenera z Piszczem, potem Puzonem, teraz nie może dogadać się z Karolem. Dojdzie do tego, że zawodnicy będą na siłę chcieli "udupić" trenera przegrywając nam specjalnie jakiś mecz. Coś trzeba z tym zrobić, bo to się źle skończy. Zarząd na czele z p. Sprawką powinien się tym zainteresować.
Mam nadzieje, że przynajmniej Karol przyjedzie w czwartek do Lublina na trening, bo chyba chce jechać w Krośnie?

bartekm

#107 Postautor: bartekm » 24 maja 2011, o 21:39

Będzie może transmisja na ITVL?

automaster

#108 Postautor: automaster » 24 maja 2011, o 21:39

słaby temat jest z tym Wilkiem ale nikt z góry nie chcę chyba zareagować.tyle osób to widzi a oni nie.może niech posiedzą troche na forum,bo chyba dość tej II ligi!!

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#109 Postautor: Popek » 24 maja 2011, o 21:45

Pewnie bedzie, ale retransmisja, bo glupota byloby robienie transmisji na zywo ze swojego miasta. Mysle ze przy takiej randze zawodow taka transmisja zabralaby z polowe ludzi ktorzy bez niej przyszliby na stadion.

Deri
Senior

#110 Postautor: Deri » 24 maja 2011, o 21:53

Coś mi sie wydaje ze w następnym sezonie zamiast loga Lubelski węgiel będzie ratujmy Lubelski zuzel :(
Bądzmy szczerzy zle sie dzieje w klubie :?
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#111 Postautor: niespokojny » 24 maja 2011, o 22:41

Widze ze ktos robi Karolowi krecia robote na forum. Artykul w ktorym mowi sie, ze Baran ma problemy osobiste wyszedl o 19:12 a trzeba go bylo jeszcze wczesniej napisac, a nasza gwiazda dostaje telefon o 19. Cos tu chyba nie pasuje.

Narobilo sie nowych forumowiczow-malkontentow. Daja sie podpuszczac, bija piane, aby postow natrzepac. Jeden ma pretensje do klubu za slaba obsade zawodow :o , drugi weszy spisek na linii trener-zawodnicy...trzeci chce ratowac lubelski zuzel :lol:, czwarty kontraktowalby wszystko co zostalo na rynku, piaty chce treningow codziennie od rana do nocy. Czekam teraz na wywody Ramzesa. Bo i tak to Sprawka jest wszystkiemu winien. Troche umiaru ludzie, bo to kibice tez tworza atmosfere w klubie i wokol niego. A tego codziennego obsrywania juz sie nie da czytac. Klub popelnia bledy, nalezy podpowiadac ale bez siania paniki o zagladzie zuzla w Lublinie. Brak promocji szkolki to najwiekszy zarzut jaki teraz moge sobie przypomniec. Chyba, ze ktos jest bardzo zlosliwy to powie ze zakup chwieja 8) .

Jak ktos jest dobry i wykonuje swoj prace rzetelnie, to obroncow na forum nie potrzebuje. Zreszta anonimowych do tego.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Deri
Senior

#112 Postautor: Deri » 24 maja 2011, o 22:51

niespokojny troszke sie mylisz powiem ci tak za czasów HAREGO jak sie nie myle ze ma być mecz zuzlowy trąbiło całe osiedle ba nawet cały Lublin kazdy z moich znajomych czakał z ustęsknienien kiedy będzie mecz itp.. i co ciekawe nie wazne było czy przegramy czy wygramy :shock:
A teraz ? kazdy czaka na mecz ale tylko my z forum :? i liczy pocichu zebysmy wygrali, jak myslisz kto do tego doprowadził my forumowicze?
Zobacz gdzie jest jakaś reklama ba nawet ulotka ze jest jutro mecz :roll: nie wspomne o meczach ligowych zeroo ale to zeroo jakiego kolwiek nagłośniena, sory ale niechce mi sie dalej pisac bo powoli zaczynam kłaść laseczke na nasz zuzel i nie zawinili forumowicze tylko zarząd naszego klubu :(
Ostatnio zmieniony 24 maja 2011, o 23:02 przez Deri, łącznie zmieniany 1 raz.

go!
Trener

#113 Postautor: go! » 24 maja 2011, o 22:55

Ludzie sa juz tak glodni, ze wogole zapomnieli o jedzeniu.

BR
Senior

#114 Postautor: BR » 25 maja 2011, o 08:02

ja proponuję, jak za czasów Harrego, zamknąć forum na kilka dni gdy się źle dzieje ;-)

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#115 Postautor: yamahaR1 » 25 maja 2011, o 08:42

Ciekawe czy Wilk przyjedzie popatrzeć czy może też organizacyjnie nie ogarnie.Baran też sobie jaja robi, od 8 maja ma wakacje i teraz zamiast być gotowym i się stawiać na zawody żeby pokazać, że coś poprawił i jest lepszy od innych, on nie daje rady z Rzeszowa dojechać. Przecież to jest cyrk jeden wielki. Stead wraca w dobrym momencie

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#116 Postautor: kibicLBN » 25 maja 2011, o 09:01

Był na treningu po 8 maja raz jakby nie patrzeć.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

soniak
Szkółkowicz

#117 Postautor: soniak » 25 maja 2011, o 09:14

Wszystko wskazuje na to, że kibice będą musieli obejść się bez elektronicznej tablicy wyników, która popsuła się już jakiś czas temu i do tej pory nie została naprawiona.

Dla nas nie stanowi to problemu, bo tablica nie jest konieczna do przeprowadzenia tego typu zawodów – mówi Jacek Ziółkowski, kierownik lubelskiej drużyny.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#118 Postautor: istred » 25 maja 2011, o 09:16

A po co naprawiać tablicę? Zawsze to pewnie ze 200 czy 300zł więcej zarobione na programach ;)
Ewentualnie proponuję dorzucić - dla tych co nie kupują programów - specjalną opłatę 1 zł 'za korzystanie z tablicy wyników'.

Smirnek_
Senior

#119 Postautor: Smirnek_ » 25 maja 2011, o 10:06

Kibice im też pewnie potrzebni nie są 8)

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#120 Postautor: Egon » 25 maja 2011, o 10:19

Deri pisze:za czasów HAREGO jak sie nie myle ze ma być mecz zuzlowy trąbiło całe osiedle ba nawet cały Lublin
Trąbiła nawet o tym cała Polska.
Deri pisze:kazdy z moich znajomych czakał z ustęsknienien kiedy będzie mecz itp..
a z moich nie każdy, co znaczy tylko tyle, że obracasz się w kręgu ludzi lubiących żużel. A jeśli kiedyś czekali, a teraz już nie czekają to dodatkowo można ich nazwać chorągiewkami 8)
Deri pisze:i co ciekawe nie wazne było czy przegramy czy wygramy :shock:
na pewno tak było, każdy to olewał.
Deri pisze:A teraz ? kazdy czaka na mecz ale tylko my z forum :? i liczy pocichu zebysmy wygrali
Jeśli na mecz przychodziłoby 4 tys. osób to chyba zarząd by nie narzekał. Poza tym kibicuje drużynie i wyniki śledzi dużo więcej osób.
Deri pisze:Zobacz gdzie jest jakaś reklama ba nawet ulotka ze jest jutro mecz :roll: nie wspomne o meczach ligowych zeroo ale to zeroo jakiego kolwiek nagłośniena
A gdzie jeszcze oczekuje informacji o meczu? Ma latać samolot, czy sterowiec, żebyś był zadowolony i żeby każdy widział? Są plakaty, jest internet, gazety, autobusy więc czego chcieć jeszcze?

Rzadko czepiam się tak jak teraz, ale Twój post osiągnął taki poziom, że nie sposób tego nie skomentować. Ode mnie tyle.

A już co do samych zawodów, to jeśli Rafał miał tyle czasu na dogadanie się z zawodnikami to czemu do cholery tego nie zrobił, tylko dzwoni podczas dobranocki ostatniego dnia? Co to był w ogóle za pomysł z Piszczem? Chyba już wszyscy powinni się ze snu obudzić (a trener powinien zrobić to już dawno temu) i zdać sprawę z tego, że Tomek nie pojedzie już nic. Fajnie, że jest naszym wychowankiem, trenuje do upadłego może nawet więcej niż wszyscy inni razem wzięci, lubię go, ale nie czas na sentymenty, bo bliżej jest turnieju pożegnalnego, niż odbudowania formy. Trener miał tyle tygodni na podjecie decyzji a robi to kilkanaście godzin przed zawodami? To jest jakaś kpina i jak nie bronię Karola, bo wiadomo jaką ma ostatnio formę, tak dziś nie dziwię się jego decyzji.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#121 Postautor: Hans » 25 maja 2011, o 10:46

Egon pisze:A gdzie jeszcze oczekuje informacji o meczu? Ma latać samolot, czy sterowiec, żebyś był zadowolony i żeby każdy widział? Są plakaty, jest internet, gazety, autobusy więc czego chcieć jeszcze?

:lol: :lol: :lol:

Gdzie masz te plakaty ? :lol:

Deri
Senior

#122 Postautor: Deri » 25 maja 2011, o 10:53

a z moich nie każdy, co znaczy tylko tyle, że obracasz się w kręgu ludzi lubiących żużel. A jeśli kiedyś czekali, a teraz już nie czekają to dodatkowo można ich nazwać chorągiewkami

Sory ale jak ktoś sie dowiaduje 5min przed jakie składy to wybacz ale zalatuje to amatorką,te moje chorągiewki jak ich nazwałeś :lol: to ludzie ktorzy pracują i czasami zeby obejrzeć widowisko muszą sie zwolnić z pracy,a wiadomo jak to jest
z pracodawcami :D
A gdzie jeszcze oczekuje informacji o meczu? Ma latać samolot, czy sterowiec, żebyś był zadowolony i żeby każdy widział? Są plakaty, jest internet, gazety, autobusy więc czego chcieć jeszcze?

He he jaki samolot? to nie Falubaz tam dla mnie moze i statek kosmiczny latac 8)
Wracając do plakatów ... pokaz mi chociaz jeden nie licząc tego co jest na przyłatany na płocie w parku maszyn ba na dodatek takich rozmiarów ze zakrywa cały stadion :lol: :lol: :lol:
A wracając do internatu hmm w tamtych czasach nie było takiego dostepu to o czym mowa :lol:

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#123 Postautor: Egon » 25 maja 2011, o 11:03

Akurat te plakaty to nie do dzisiejszego turnieju, ale na przykład w tamtym sezonie i dwa sezony wcześniej zdarzało się, że rozwieszałem po kilkaset plakatów w ciągu 2-3 dni. Nie było widać? No to akurat ma wpływ wiele rzeczy. Co do dzisiejszego turnieju to nie wiem, czy były przygotowane. Może i nie. Jeśli nie to szkoda..żużel powinien być ciągle w świadomości ludzi.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Rudy
Junior

#124 Postautor: Rudy » 25 maja 2011, o 11:20

Egon pisze:Akurat te plakaty to nie do dzisiejszego turnieju, ale na przykład w tamtym sezonie i dwa sezony wcześniej zdarzało się, że rozwieszałem po kilkaset plakatów w ciągu 2-3 dni. Nie było widać?

Tamto było i minęło,trzeba mysleć o tym co jest dziś.Ja w tym sezonie nie widziałem żadnej reklamy dotyczącej żużla w lublinie.

Ps.A wiesz jaki ja byłem szczupły sezon,czy dwa sezony temu ? :lol:

I jeszcze jedno dla tych co mają karnety :
"Lubelski turniej rozpocznie się o godz. 17. Biletem wstępu będzie program zawodów w cenie 12 zł. Na zawody obowiązują karnety, a ich posiadacze program otrzymają za darmo."-kurier lubelski
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#125 Postautor: Piocze » 25 maja 2011, o 11:36

Jeśli chodzi o tablicę, to nie jest wina klubu, MOSiR miał się zająć jej naprawą. Już w sobotę na Motorze nie działała i stwierdzono, że na dziś się nie wyrobią. :roll:
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."