Orzeł Łódź - Motor Lublin (15.04.2012 r.)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lombard
Senior

Re: Orzeł Łódź - Motor Lublin (15.04.2012 r.)

#351 Postautor: lombard » 16 kwietnia 2012, o 08:36

Posłuchajcie młode wilki starego wilka: jeszcze w tamtym roku mówiłem, że budowanie składu powinno się od juniorki zacząć. Ale oczywiście naj naj mądrzejsi zdecydowali że seniorzy odwalą robotę i za siebie i za nich. Kiedy wszyscy podpisywali...my mieliśmy czas. Gratuluję.
Nie wiem jakie mamy stosunki z Tarnowem ale dlaczego sąsiad z za miedzy wzmacnia nam rywali?
Panie trenerze Dzikowski- co najmniej dwie pomyłki i trzeba się rozliczyć niestety albo kogoś: Korneliussen nie jest tym za kogo się podaje chociaż spodziewałem się że na takim torze niewiele ujedzie vide pamiętne zwycięstwo w Krośnie. I druga pomyłka to Borowicz. Może chłopak nie ma sprzętu ale to nie jest objawienie niestety które Pan wyrokował.
Jeśli chodzi o Jeleniewskiego to zapewne załatwił go Siwek swoim tekstem o obcisłym kombinezonie który go uwiera i kiepski wynik tym się usprawiedliwi. Danielu nie ma tego błysku w oku co kiedyś a za wcześnie na emeryturę! Nie idź w ślady Tomka Piszcza z całym dla niego szacunkiem...
Brawa dla Marka Kępy. Świetne komentarze które za pokwitowaniem odbioru powinien otrzymać każdy zawodnik, między innymi: nie na takich torach się jeździło, można przegrać wojnę ale trzeba wygrać bitkę itp. Żal d..ę ściska jak nasi jeżdżą jak panienki. To jest sport. Brutalny sport jak pokazał choćby Jamróg. Samo się nie wygra!
Wynikiem nie jestem rozczarowany bo pomimo tego, że sercem byłem z chłopakami to od początku wiedziałem, że to nie będzie spacerek. Dziwię się buńczucznym zapowiedziom jak to będziemy wymiatać, a co niektórzy nawet zobowiązywali się wracać piechotą...gratuluję. Lublin niestety musi się nauczyć pokory co pokazał też niewątpliwie Pan sędzia który zapewne pamięta zachowanie Karola w Lublinie i gwizdy kibiców. Wiecie o co chodzi.
Nadmuchany balon pękł. Gratuluję moderatorowi który usuwa moje posty w ramach cenzury oddzielenia prawdy od fałszu. Jak jednak pokazuje życie, prawda się sama obroni. Taki paradoks.
I tak te wasze i moje wypociny rzadko kto czyta, także podziwiam kibiców którzy uważają że na forum powinno się ustalać skład. Skład ustala trener. Niestety Panie Grzegorzu jak pokazuje życie-samo się nie zrobi i trzeba brać się do roboty. Przed nami kolejny wyjazd i to ciężki. Nie ma latania po krzakach. I tu brawo za komentarz Prezesa Sprawki- jest dużo ciekawszych zajęć od oglądania tak żenującego widowiska, także niestety na dzień dzisiejszy usprawiedliwienia nie ma. Jest rozczarowanie. Jest nadzieja na przyszłość. Ale kredyt zaufania się kiedyś skończy...
Reasumując: zaskoczony zbytnio nie jestem, ale jak ktoś ma buńczuczne zapowiedzi to powinien przynajmniej mieć podstawy do tego żeby tak mówić!

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#352 Postautor: yamahaR1 » 16 kwietnia 2012, o 08:57

pizek pisze:
yamahaR1 pisze:Nie wiem co chcecie od Korneliussena, sam zrobił tyle ile Zorro z Pedersenem we dwóch

a no może to chcemy, że swoje 1,1 robi na kolegach z drużyny i to na defektach lub taśmach.... Swoją 2 przywozi po ładnym biegu w jego wykonaniu to fakt, ale zdobywa ją na najgorszym zawodniku drużyny gospodarzy - M. Fierleju(czy jak to tam się odmienia) no i 4 start to 0. Trochę mało nie uważasz?

no myślałem, że nie będę musiał nikomu tłumaczyć, że żartowałem. Wynik beznadziejny ale trzeba mieć nadzieję, że coś poprawi bo co nam zostalo ?
Nie ma się co oszukiwać, wielkiego pola manewru to my nie mamy .

Awatar użytkownika
istred
Trener

#353 Postautor: istred » 16 kwietnia 2012, o 09:17

Jak ktos chce sie pokatowac to pare filmow z meczu:
A jak ktoś nie chce się katować, to polecam transmisję itvl. Jakość naprawdę niezła, start pokazany z bliska, a nie z wejścia w drugi wiraż. I do tego ciekawy komentarz.

I co do komentarza, to M. Kępa wiele razy podkreślał, że starty to błędy Daniela. Ja uważam podobnie. Według mnie próbował kraść starty, a sędzia się nie dawał nabrać. Jakoś na początku Daniel potrafił stać nieruchomo pod taśmą, dopiero w momencie samego startu cofał się i zaczynał toczyć w kierunku taśmy. Sędzia to widział i wstrzymywał start, a Daniel lawował w taśmie.
...a nawet jakby to była wina sprzętu, to po pierwszy wydaje mi się, że sprzęgło zawsze można wyregulować, a jeśli nie to taki zawodnik jak Jeleniewski powinien mieć przygotowany drugi sprawny motocykl.

A co do Miesiąca to jego rola, jako drugiej linii, nie znaczy, że może nie zdobywać punktów. Wczorajsze 5 pkt to i tak świetny wynik, w kolejnych meczach na wyjeździe będzie o to znacznie trudniej.

Warto też pamiętać, że to był teoretycznie drugi z najłatwiejszych wyjazdów w tym sezonie, także nie spodziewajmy się poprawy :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#354 Postautor: kibicLBN » 16 kwietnia 2012, o 09:53

Niektorzy to już awans do top 4 przekreślają i nazywają nas zbieraniną drugoligowców. Ludzie opamiętajcie się. W zeszłym roku w niemal identycznych okolicznościach przegraliśmy w Krakowie z taką samą stratą. Tylko tam było gorzej bo jechał tylko Miesiąc i też nie był tak przekonywujący jak Misiek i Dawid wczoraj. Wszystko się ułoży, mieliśmy mnóstwo pecha, a co do toru w Łodzi to od 2002r. nie możemy tam wygrać czyli coś w nim zaklętego chyba jest ;)
Będzie dobrze wróci Karol, który jest dobrze przygotowany, nawet ja muszę to stwierdzić. Jeleń naprawi sprzęgło, "jeszcze będzie pięknie," Dzikowski sobie poradzi, przecież gdyby nie pech i to że moim zdaniem Jamróg był winny defektowi Dawida to mielibyśmy tam ok. 40 pkt.
A Korniszon zawiódł to fakt , zobaczymy kiedy dostanie drugą szansę.
PS. A czym jest skład Ostrowa czy Orła jak nie zbieraniną drugoligowców/wynalazków ?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#355 Postautor: istred » 16 kwietnia 2012, o 10:05

Temat jest o meczu z Łodzią, więc Ostrów pozostawmy na później.
W zespole z Łodzi dwóch zawodników miało kontakt z II ligą... każdy ponad 10 lat temu.
Nie pisz więc o nich, że są drugoligowcami, bo z II ligą nie mają NIC wspólnego. (OK, mają jednego drugoligowca - Fierleja, ale przypuszczam, że za dużo nie pojeździ).
U nas poza Jeleniewski, Miśkowiakiem i Stachyrą są sami drugoligowcy.
gdyby nie (...) mielibyśmy tam ok. 40 pkt.
Ale po co gdybać?
Gdyby mecz był na styku, to pewnie Łódź by nie rozluźniała się w drugiej części meczu i nie odpuściła nominowanych - tak też można gdybać.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#356 Postautor: Cooper » 16 kwietnia 2012, o 10:21

Korneliussen totalnie nie ma sprzetu, bardzo wolny na prostych. Chlopak naprawde dobre akcje przygotowywal, ale niestety brakowalo mocy. Tak to dla mnie na zywo wygladalo.

Jesli chodzi o Miesiaca, to po prostu taki jest jego poziom, on jest w takiej formia jak w zeszlym roku tylko rywale lepsi.

Szkoda cholera caly czas tego Borowicza...na sliskim torze wchodzil w luki bardzo dynamicznie i dobrze panowal nad motocyklem, ale niestety starty to on ma tra-gicz-ne. Ale skoro taki Jamrog sie rozjezdzil to moze i tu warto poczekac?

Jelen...jesli chodzi o defekt na prowadzeniu, to chcialbym tylko zauwazyc, ze z mojej perspektywy wygladalo to tak, ze i tak za chwile spadnie na drugie miejsce. Pozostalych startow nawet nie skomentuje.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#357 Postautor: Blinki » 16 kwietnia 2012, o 10:43

Cooper pisze:
Szkoda cholera caly czas tego Borowicza...na sliskim torze wchodzil w luki bardzo dynamicznie i dobrze panowal nad motocyklem, ale niestety starty to on ma tra-gicz-ne. Ale skoro taki Jamrog sie rozjezdzil to moze i tu warto poczekac?

I tu się muszę z tobą zgodzić nie było z nim wcale tak źle poczekajmy to jego pierwszy ligowy mecz w tym sezonie ( oczywiście innych naszych żużlowców też, ale oni poza M.Ł. To starzy wyjadacze). Pożyjemy zobaczymy, nie ma się co spinać tor był trudny a Nasz Motorek był chyba zbyt pewny zwycięstwa.
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#358 Postautor: Mars » 16 kwietnia 2012, o 10:50

Daniel Jeleniewski (Lubelski Węgiel KMŻ): Katastrofa. Pierwszy mecz sezonu przyniósł mi wiele kłopotów - taśma, defekt na prowadzeniu, kłopoty ze sprzęgłem i przez to problemy ze startem. To wszystko wpłynęło na to, że ten mecz nie układał się dla mnie od początku do końca. Jest mi z tego powodu bardzo przykro. Będziemy pracować z zespołem, aby następnym razem było lepiej.

:lol: :lol: :lol:
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#359 Postautor: Manitou » 16 kwietnia 2012, o 10:51

Ale jaja, boki zrywać :?

Awatar użytkownika
Ramzes

#360 Postautor: Ramzes » 16 kwietnia 2012, o 10:52

Wielka szkoda... Też myślałem po tych wszystkich zapowiedziach, że powalczą. A tu takie baty. Wyszedł brak przygotowania do sezonu: sprzętowo i kondycyjnie. Cóż, kiedy była pogoda i można było tor zrobić żeby zacząć treningi to u nas nic się nie robiło.Może nie napinajmy się, bo szkoda nerwów. Wystarczy przypomnieć sobie zapowiedzi dyr.prezesa o profesjonalizmie w klubie..... Czeka nas kolejny rok nadziei, rozkładania bezradnie rąk i okrzyków przed meczami "dajcie pieniędzy".
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#361 Postautor: $korzen$ » 16 kwietnia 2012, o 10:52

Tak jak mowilem, Miesiac sie na I lige nie nadaje. Nie liczcie na jakies przebudzenie czy nagly progres formy Pawla, to sie nie stanie, a przynajmniej na pewno nie w tym sezonie. Mowilem rowniez, zeby nie podniecac sie Korniszonem bo skonczy sie tak jak ze Steadem... no i co? Jak sobie przypomne cytaty jaki to on jest perspektywiczny i jak sobie przypomne, ze sa tutaj jednostki, ktore porownywaly go do Karlssona czy liczyly, ze bedzie czarnym koniem I ligi... no bedzie ciezko Panowie i Panie :D Aczkowiel Mads na pewno szanse jeszcze dostanie, bo widac, ze chlopak chce, ma pojecie o zuzlu i widac, ze umiejetnie obiera sciezki... ale co z tego, skoro brakuje mocy pod jajami. Dzikowski brakiem taktycznej tez mnie mocno zdziwil. Ciezko byc optymista, ale to "dopiero" I kolejka. Jak to mawia moja mlodsza siostra, d**y nie urywa :? No ale co nam pozostaje, jak nie wierzyc, ze jakos to sie ulozy? Moze znowu pofarci sie nam jak przed rokiem? A jak nie, to za 2,5 miesiaca czeka nas... koniec sezonu :) Szkoda tylko, ze te II wyjazdy dosc mocno podetna euforie kibicow, zwlaszcza tych niedzielnych, a skutki zobaczymy juz zapewne na meczu z Ostrowem... szkoda. W gnieznie sprawdzilbym nasze pozostaje "armaty":

Misiek
Woodward
Baran/Jelen (Dziki musi pogadac koniecznie z Jeleniem, bo nie chce wierzyc, ze jest w az tak beznadziejnej formie)
Korniszon
Stachyra
Gosc
Lukaszewski

Jak bedzie dalej "ogorkowo" to trzeba zaczac sie krecic za Pulpetem albo Pytlem.

Pozytywny aspekt zostawiam na koniec, Miesiek ze Stachyra dostarcza nam na prawde duuuuuuzo radosci.

LEON1978

#362 Postautor: LEON1978 » 16 kwietnia 2012, o 10:57

Za kilka dni Gniezno....tam bedzie koncertowo .Znow Misiek i Dawid stawia opor ,moze podlaczy sie Baran ,i znow ogola nas do 35.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#363 Postautor: Cooper » 16 kwietnia 2012, o 11:08

Ale to ktos bedzie zaskoczony, czy jak? I czy mecz w Lodzi cos zmienia?

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#364 Postautor: Manitou » 16 kwietnia 2012, o 11:18

Bez kitu, jak czytam co niektórych to mam wrażenie, że jesteśmy Mistrzem Polski i wszyscy są bardzo zdziwieni, że nie obronimy tytułu :lol: Zejdźcie na ziemię, to raz, a dwa - jeszcze może być nieźle. Mimo porażającego początku wczorajszego spotkania od 7 biegu zespół potrafił się ogarnąć i stawić opór łodzianom. Zauważcie, że od 7 biegu do końca ten mecz wygraliśmy :)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#365 Postautor: $korzen$ » 16 kwietnia 2012, o 11:19

No ja sie nie nastawialem na koniec sezonu w Lipcu, no a wczoraj mimo wszystko zrobilismy duzo krok w tym kierunku.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#366 Postautor: niespokojny » 16 kwietnia 2012, o 11:21

Bardzo prawdopodobne ze Lodz nam zabrala bonus. A to q kontekscie walki o pierwsza czworke moze byc kluczowe. Daugavpils wszystko u siebie wygra wiec spokojnie wejda z Gnieznem i Grudziadzem. Zostaly 3 ekipy i 1 miejsce.

istred pisze:A jak ktoś nie chce się katować, to polecam transmisję itvl.

Roznica w cenie to i w jakosci musi byc ;]
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#367 Postautor: kibicLBN » 16 kwietnia 2012, o 11:23

A ja tam filmiki niespokojnego muszę pochwalić, ja przy takim stanie meczu i ogólnie w takich emocjach to guzik bym sfilmował a tu wszystko ładnie było widać. :)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

kylong
Junior
Kontakt:

#368 Postautor: kylong » 16 kwietnia 2012, o 11:31

lombard pisze:Nie wiem jakie mamy stosunki z Tarnowem ale dlaczego sąsiad z za miedzy wzmacnia nam rywali?

Jamróg po meczu powiedział, że były zapytania i próby podkupienia z Lublina, ale on już był od dawna dogadany z Łodzią. O takich sprawach trzeba myśleć wcześniej, a nie liczyć na cud tydzień przed meczem.... :roll:
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#369 Postautor: Hayden » 16 kwietnia 2012, o 11:57

Prawda, sami sie go o to zapytalismy :D
Motor mocny

Sledzio
Trener
Kontakt:

#370 Postautor: Sledzio » 16 kwietnia 2012, o 13:07

Wszystko o meczu napisane, a tym bardziej o naszych gwiazdorach więc zostawię to bez komentarza.

Jedynie powiem tyle że w Lublinie wygramy wszystko co tylko się da.
Nawet taki Łukaszewski będzie wymiatał gdzie pokazał w czwartek że w Lublinie będzie można.
Gorzej jak w Łodzi już nie będzie, bo to początek sezonu, a wiadomo na początku loteria, chyba że byśmy mieli n.pedersena, golloba, kołodzieja itd... ale to inna bajka :) .
Teraz na spokoju, bo wczoraj byłem na pełnej k... bo inaczej takiej jazdy nie można nazwać.
Głowa do góry. jeszcze pokażemy Łodzi miejsce w szeregu 8)

JAG
Senior

#371 Postautor: JAG » 16 kwietnia 2012, o 14:36

czy zawodnik przed meczem w parku maszyn nie ma czasu? mozliwosci? sprawdzenia,wyregulowania sprzegła? czy nie moze majac kawał powierzchni wyprobowac start? a jesli nie w tym problem tylko w "manierze" to widzac ze sedzia trzyma na starcie po co probuje tego samego co nie wyszlo? strasznie Jelen dał ciała wczoraj....Paweł tez 2 x nie powinien popelniac tego samego błedu.raz mial szczescie ale bieg konczy sie po przekroczeniu mety a nie na ostatnim wirazu.
mads na motocyklach przygotowanych na lige ang tez nie istnial...
mam nadz w kolejnych spotkaniach wszyscy zawodnicy pokaza 100%swoich mozliwosci, nie bedzie wpadek sprzetowych,w skladzie pojada najlepsi na dany moment zawodnicy,bez zadnych uprzedzen nikogo do nikogo...
i juz tak zupelnie na koniec nie wiem czego 2x w nominowanych jechał Misiek skoro Dawid miał lepszy bilans punktowy;p
czy sedzia wogole upomnial Łodzian za niekolezenska jazde? ze 2 razy o malo nie wkomponowali naszych w bande(najpierw Miskowiaka,pozniej Miesiaca).
:),czasami :(

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#372 Postautor: radonis » 16 kwietnia 2012, o 14:57

Obydwaj mieli po 8 i obydwaj mogli jechać 2 x w nominowanych (podwójna rezerwa taktyczna), ale trener zdecydował, że w czternastym dokona tylko jednej zmiany i puści Miesiąca nie wymieniając go na Davida.

Zaratustra
Kadrowicz

#373 Postautor: Zaratustra » 16 kwietnia 2012, o 15:25

$korzen$ pisze: Dzikowski brakiem taktycznej tez mnie mocno zdziwil.

Miałem na początku podobne odczucia. Z drugiej strony Dzikowski mając (teoretycznie) wyrównany skład zaryzykował. Był to pierwszy mecz, a trudno oceniać zawodnika po jednym, czy dwóch biegach.Dał więc każdemu pojechać swoje i ma gotowy obraz o zawodnikach przed następnym meczem. Pamiętajmy, że już po kilku biegach było po zawodach, więc rezerwy taktyczne niczego prawdopodobnie by nie zmieniły.
Mam nadzieję, że jeśli w następnym meczu będzie brana pod uwagę opcja startu obco w naszym zespole, to Dzikowski nie popełni już tego samego błędu i do składu dołączy tego, który ma odpowiednią formę i dograny sprzęt, czyli sprawdzi ich na treningu. A jak nie będzie można sprawdzić, to niech jedzie Polakami.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#374 Postautor: Popek » 16 kwietnia 2012, o 15:25

Przepraszam za wyrazenie ale niektorzy tutaj swoimi wypowiedziami naprawde zahaczaja o kretynizm, myslicie ze jak Woodward bez treningu przyjedzie to pojedzie lepiej niz Jelen ? Korneliussena tak samo jak Daniela wiekszosc skresla po jednym meczu, a przeciez on nawet nie trenowal w Polsce. Ja mialbym wieksze pretensje do trenera o to ze nie szukal goscia i wystawil w tym meczu w ciemno Korniszona niz do Jelenie o slaba jazde. To nie II liga, sprzet trzeba rozjezdzic i wrazie co dokonac powaznych korekt, ktorych niestety w parku maszyn sie nie zrobi.
A jak niektorzy wstawiaja do skladu grubasa Fishera, ktory pewnie nawet nie pamieta ze cos z nami podpisal, to moze sprobujmy jeszcze Mielniczuka,Piszcza czy Jendreja ? W tym sezonie po nich jeszcze nikt nie jezdzil to a noz sie im uda i komplet trzasna ?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#375 Postautor: Cooper » 16 kwietnia 2012, o 15:28

Popek pisze:Przepraszam za wyrazenie ale niektorzy tutaj swoimi wypowiedziami naprawde zahaczaja o kretynizm, myslicie ze jak Woodward bez treningu przyjedzie to pojedzie lepiej niz Jelen ?

Mysle, ze ten 1 punkt zrobi 8)