Polska - Mistrzowie Świata 12 Października Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

Re: Polska - Mistrzowie Świata 12 Października Lublin

#426 Postautor: Kargolo » 12 października 2013, o 21:53

Parę minusów organizacyjnych takich jak problemy z kupnem programu (miało być podobno kilka punktów?), masakra przy wchodzeniu na stadion, no i tor nie za bardzo do ścigania. Ale to wszystko dzisiaj zeszło jak dla mnie na dalszy plan. Ja jarałem się jak dziecko samymi nazwiskami, cieszyłem się że być może jedyny raz w życiu obejrzę w moim mieście zawody w tak mocnej obsadzie. Cieszyłem się widząc po latach przerwy Ermolenkę walczącego ze Śledziem. Cieszyłem się patrząc na przepełnione trybuny, przekonując się że w Lublinie jest potrzebny żużel na najwyższym poziomie.
Jestem zadowolony, dobrze wydałem 30zł + 9zł za obszerny i ładny graficznie program. Minusy które wymieniłem na początku mimo wszystko nie zaburzyły obrazu całości, a Panowie z Best Speedway Promotion nabrali doświadczenia i więcej tych błędów nie popełnią.
Szkoda jeszcze tylko że Hancock, Jonsson i Nicki olali prezentację w Olimpie. No ale dobrze że przynajmniej Darcy dojechał :)
Sezon zakończony z hukiem, i to na torze w Lublinie. Pięknie. Dziękujemy!
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

go!
Trener

#427 Postautor: go! » 12 października 2013, o 21:53

Sledzio pisze:Na "-" równie podprowadzające.

Nie gadaj :)
W porownaniu z tymi grzecznymi pensjonarkami w bialych sukieneczkach byly super! ;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#428 Postautor: kibicLBN » 12 października 2013, o 22:06

Dobrze, że nie poszedłem oglądać jazdy gęsiego i to w dodatku o pietruszkę. :) Tego się spodziewałem.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#429 Postautor: tezetomaniak » 12 października 2013, o 22:15

Zdecydowanie brakowało lekko przyczepniejszego toru, Golloba oraz kogoś, kto wybiłby temu "spikerowi" Andreasa Jonassona. Ręce opadają... Jak można cokolwiek robić przy tym sporcie i nie znać takiego nazwiska. Nawet uwagi Lorka nie pomogły :shock:
Ostatnio zmieniony 12 października 2013, o 22:15 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 1 raz.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#430 Postautor: Sledzio » 12 października 2013, o 22:15

go! pisze:

W porownaniu z tymi grzecznymi pensjonarkami w bialych sukieneczkach byly super! ;)

Jeżeli zwracałeś uwagę na figurę, i jak się gimnastykowały ok zgodzę się 8) Ale po za tym nieporozumienie :(
tezetomaniak pisze:Zdecydowanie brakowało lekko przyczepniejszego toru, Golloba oraz kogoś, kto wybiłby temu "spikerowi" Andreasa Jonassona. Ręce opadają... Jak można cokolwiek robić przy tym sporcie i nie znać takiego nazwiska. Nawet uwagi Lorka nie pomogły :shock:

Tak jak na Nielsena Nilsen. Nilsen to był, ale Jimmy, ale nie Hans.

peterix
Szkółkowicz

#431 Postautor: peterix » 12 października 2013, o 22:23

Sledzio pisze:
go! pisze:

Jeżeli zwracałeś uwagę na figurę, i jak się gimnastykowały ok zgodzę się 8) Ale po za tym nieporozumienie :(

A ja się będę upierał, ze podprowadzające na "+" (nie mówmy o meritum :wink: )
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/10 ... a-material
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#432 Postautor: yamahaR1 » 12 października 2013, o 22:26

Sledzio pisze:
go! pisze:

Jeżeli zwracałeś uwagę na figurę, jak się gimnastykowały ok zgodzę się 8) .

a to można jeszcze zwracać uwagę na coś innego ?
Jak słowo daję ludziom cięzko jest dogodzić. Najlepsza impreza w Lublinie od 100 lat, pełne trybuny, czołówka światowa a tu większość tylko minusów szuka.
Zapomniałem, że po pięknym show z Lokomotivem byle co kibiców nie zadowoli :roll:

meesha
Trener
Kontakt:

#433 Postautor: meesha » 12 października 2013, o 22:33

żal.pl jak się czyta to wszystko. Aż mi się nie chce komentować...

Dla statystyków i zainteresowanych - czas Miśki Krupickovej w drugim biegu damskim - 70,44 sek. Przyzwoicie całkiem :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#434 Postautor: niespokojny » 12 października 2013, o 22:46

A właśnie się zastanawiałem nad jej czasem. Dzięki meesha. Mówię wam, bierzmy ją na juniora. Cugowski i Kępa może obywatelstwo załatwią :wink: . Ja jestem bardzo zadowolony, trochę chaos panował na wejściu ale poza tym fajnie. Jestem pewien że na ekstralidze trybuny wyglądałyby podobnie. Co do toru. Trzeba go poszerzyć po 1,5 metra z każdej strony do środka i inaczej to będzie wtedy wyglądało.
Ostatnio zmieniony 12 października 2013, o 23:04 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#435 Postautor: ravajas » 12 października 2013, o 22:53

niespokojny pisze:Cugowski i Kempa
Beata???
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#436 Postautor: ravajas » 12 października 2013, o 22:55

tezetomaniak pisze:Zdecydowanie brakowało lekko przyczepniejszego toru,
W takich zawodach tor niestety musiał być regulaminowy, więc...
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

meesha
Trener
Kontakt:

#437 Postautor: meesha » 12 października 2013, o 22:55

niespokojny pisze:Cugowski i Kempa może obywatelstwo załatwią :wink: .
Kto? :D
Może Cugiewski, jak to pani poseł Gąsior-Marek-Jurek-i-Wacek raczyła była powiedzieć ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#438 Postautor: niespokojny » 12 października 2013, o 23:04

Pewnie moderator coś zmienił. Nie możliwe żebym ja to napisał, nawet po tych emocjach. Przynajmniej fonetycznie podobnie więc może będzie wybaczone :-P
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#439 Postautor: Bozena » 12 października 2013, o 23:04

peterix pisze:Na "+"
- komplet widzów
- atmosfera
- wielkie nazwiska światowe i krajowe praktycznie nie widziane od lat na torze w Lublinie
- Hans Nielsen
- Perła zamiast Tyskiego :D
- podkładki do siedzenia
- przedsprzedaż biletów
- podprowadzające
- powtórki na telebimie
- zdjęcie krat na stadionie
- spotkanie z zawodnikami w Olimpie

na "-"
- organizacja wejścia na stadion z biletami
- sprzedaż programów
- tor tak bezpieczny, że o walce i mijankach praktycznie nie było mowy
- nagłośnienie od strony Bystrzycy (nie wiem jak reszta)
- kicha z hymnem narodowym
- trzymanie w tajemnicy absencji Woffindena do ostatniej chwili

To jak wygladała organizacja wejścia na stadion to jeden wielki SKANDAL. Bilet kupiłem wczesniej. Byłem pod stadionem o 14:10, a wszedłem karnie i kulturalnie stojąc w kolejce o 15:15. Nie wiem czy było otwarte wejście od strony Bystrzycy, ale przy głównej była tragedia.

Wejścia od strony Bystrzycy były otwarte i praktycznie bez kolejek można było nimi dostać się na stadion o ile miało się wcześniej kupiony bilet. Jak dla mnie na minus nagłośnienie, przynajmniej od strony Bystrzycy i za mało walki na torze . Wielka szkoda, że nie było Tomka Golloba i Woffindena. Na pewno byłoby o wiele ciekawiej. Oczywiście na wielki plus frekwencja i widowisko bez krat, jak za dawnych lat :)

harry
Trener

#440 Postautor: harry » 12 października 2013, o 23:11

Jeżeli chodzi o Taia to w poniedziałek na Polsacie Sporcie przy okazji finału w lidze angielskiej Lorek oznajmił że Tajowi kiepsko zrósł sie obojczyk i własnie idzie na łamanie i powtórne zlepianie. Od razu wiedziałem że go nie będzie i byłem szczerze zdziwiony, że nikt nie mówi o tym, że nie wybiera ie do Lublina.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#441 Postautor: Cz@rek » 12 października 2013, o 23:12

Ja wiem że to moze słabe tłumaczenie dla chaosu przy wejsciach na stadiony czy trybuny VIP,ale po raz pierwszy był zastosowany w Lublinie elektroniczny i opaskowy system wejść a to znacznie wydłuzyło procedury.Dodatkowo każdy miał przy wejsciu otrz
ymać smyczkę,to wszystko przy silach osobowych zbliżonych do ligi...
Następnym razem napewno wnioski z tej sytuacji byłyby wyciągnięte 8)

go!
Trener

#442 Postautor: go! » 12 października 2013, o 23:14

Nasze naglosnienie nawet Kolodziej wspomnial w TV, ze odkad pamieta, w polaczeniu z kratami kojarzylo im sie z obozem koncentracyjnym :D
Nielsen zas zapytany czy mu sie przypomina ten obiekt powiedzial, ze jakze ma sie nie przypominac jesli oprocz parku maszyn i krzeselek na trybunach to nic sie nie zmienilo :P :lol:

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#443 Postautor: Cz@rek » 12 października 2013, o 23:16

harry pisze:Jeżeli chodzi o Taia to w poniedziałek na Polsacie Sporcie przy okazji finału w lidze angielskiej Lorek oznajmił że Tajowi kiepsko zrósł sie obojczyk i własnie idzie na łamanie i powtórne zlepianie. Od razu wiedziałem że go nie będzie i byłem szczerze zdziwiony, że nikt nie mówi o tym, że nie wybiera ie do Lublina.

Bo jego menadżer twierdził ze w tych zawodach jeszcze wystąpi,szukał dla niego nawet hotelu,dopiero wczoraj wieczór ostatecznie wysłali zwolnienie...

meesha
Trener
Kontakt:

#444 Postautor: meesha » 12 października 2013, o 23:18

Nielsen zas zapytany czy mu sie przypomina ten obiekt powiedzial, ze jakze ma sie nie przypominac jesli oprocz parku maszyn i krzeselek na trybunach to nic sie nie zmienilo

Ale jak to? Tesco postawili, zmienił się stary "zegar" na tablicę świetl(a)ną. I bandy na sklejkowe, i dmuchawce :D Tor o metr krótszy. I linii 30 metrów nie ma. Dużo się pozmieniało :)

go!
Trener

#445 Postautor: go! » 12 października 2013, o 23:25

Cz@rek pisze:Bo jego menadżer twierdził ze w tych zawodach jeszcze wystąpi,szukał dla niego nawet hotelu,dopiero wczoraj wieczór ostatecznie wysłali zwolnienie...

Oficjalne tlumaczenie w TV brzmialo: grypa zoladkowa.
Zreszta wlasnie zaczyna sie powtorka :)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#446 Postautor: tezetomaniak » 12 października 2013, o 23:27

ravajas pisze:W takich zawodach tor niestety musiał być regulaminowy, więc...

Przyczepny jest reguaminowy :wink: Szczególnie, że kręcił sie tam Zenon, który juz raz w Lublinie tor ogarnął.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#447 Postautor: Gelo » 12 października 2013, o 23:39

To i ja troszkę pomarudzę. Jak na taką obsadę - zawody nudne. Nie mogło być inaczej. tor twardy to zabijanie widowiska nawet jak jada fachowcy - ale tu rozgrzeszenie dla organizatorów - pod oldbojów i kobitki nie można było zrobić toru przyczepnego. Wejście na stadion - tragedia, nagłośnienie - tragedia - nie wiem dlaczego nie wykorzystano "nagłośnienia ligowego" - ja nie słyszałem nic, a ponoć od strony startu było wręcz za głośno. Co do zawodów - te 3-4 wyprzedzanki to jednak trochę mało. Jeleń i Misiek chyba zostali sprowadzeni na ziemię jeżeli chodzi o bujanie w obłokach z ekstraligą. Rozumiem spalenie psychiczne - ale obaj pokazali, że 1 liga to dla nich odpowiedni poziom. Ale reasumując - warto było zobaczyć kilku gości live, których przy podejściu naszego prezesa do Ekstraligi być może nie zobaczymy przez kolejne naście lat. Moim faworytem jest Darcy - trzyma łychę zawodowo.

meesha
Trener
Kontakt:

#448 Postautor: meesha » 12 października 2013, o 23:50

A kiedy to ostatni mieliśmy jakiegoś prezesa przez naście lat? Chyba za minionego ustroju. Niech więc podjarani ekstralipą nie tracą nadziei ;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#449 Postautor: kibicLBN » 12 października 2013, o 23:51

niespokojny pisze:Co do toru. Trzeba go poszerzyć po 1,5 metra z każdej strony do środka i inaczej to będzie wtedy wyglądało.

Nie tylko poszerzyć, ale i poprzycinać trzeba te łuki moim zdaniem ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#450 Postautor: Łoptymista » 13 października 2013, o 00:05

Czytam te wpisy (niektóre) i coś mnie trafia.
Skąd w tym narodzie tyle maród.
Ludzie choćby każdemu z was wylądowaly w wyrku dwie super blond laski to i tak byście dziamolili, że nie bylo rudej. Kużwa mać co za naród.

Zwody spoko.
Obsada super spoko
A tłumy na stadionie jak... no wlasnie sam nie pamiętam kiedy. Od razu jest inna atmosfera na stadionie i inaczej czuje się, żużel.

Poproszę o więcej takich "nudnych" zawodów z takimi zawodnikami. Nie wiem jak inni, ale ja kilka mijanek widzialem :p
A orły z KMŻ niech się uczą jak się załatwia zawodników, sponsorów i ściaga na stadion tłumy. Prezes DS i reszta geniuszy z zarzadu mial dzisiaj niezla lekcje.

PS. Darcy do Lublina :D a za tydzien tez poprosze o taki zuzel.