Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lombard
Senior

Re: Skład na sezon 2014

#1976 Postautor: lombard » 12 grudnia 2013, o 11:34

Ljunga widziałem w naszym składzie (świetnie się prezentował, lepiej od Larsena choć tego drugiego ciężko ocenić bo zaliczył dzwona i tyle jazdy było) ale jakoś nie wierzyłem w pozytywny finał tak samo jak powoli godzę się że nie będzie Ułamka. Pikej? To już legenda, choć jego doświadczenie teoretycznie może nie jeden mecz przechylić w tą lub inna stronę.

stefanzdzialek pisze:Żaden grill, komunia ani zimno nie przeszkodzą zapełnić stadionu jak jest fajna paka i drużyna jedzie o coś.

Skład:
Miśkowiak
Watt
Jeleniewski
Miesiąc
Ljung
Mazur
Bober
i na meczu decydującym ostatecznie o zajęciu 1 lub 2 w lidze masz komplet widzów nawet przy + 5 stopniach i przy nałożeniu się godziny meczu z nabożeństwem różańcowym

A skład Kudriszow, Watt, Woodward, Lampart ?, ? , ? - to nawet nowy odcinek Klanu może przekonać kibica o pozostaniu w domu.

Więc nie pisz że szacowanie wpływów z biletów to wróżenie z fusów. Oczywiście można się przejechać bo kontuzje, totalnie nietrafione transfery. Ale komunie, pogoda i grille nad jeziorem nie mają wpływu na frekfencje.

Jak jest paka i jedzie o coś, to z komunii własnego dziecka bym się urwał żeby mecz zobaczyć :)

Fajne nazwiska choć nadal uważam, że jedno dobre typu Jason Crump zrobiłoby lepszy PR niż plejada Miśkowiaków, Ułamków i Ljungów. Ale to tylko moje gadanie. 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1977 Postautor: niespokojny » 12 grudnia 2013, o 11:35

Sowka Pieszczkowi moze kewlar czyscic a tego pokonal Madej :-P. Nie przesadzajmy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1978 Postautor: Mars » 12 grudnia 2013, o 11:40

To co dla nas ?? ;)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Loljan

#1979 Postautor: Loljan » 12 grudnia 2013, o 11:43

Sober pisze:Ja im zazdroszcze przede wszystkim Sowki - chlopak moze serio wymiatac w tej 1 lidze. Jeszcze biorac pod uwage fakt, ze reszta druzyn raczej kiepsko bedzie sie prezentowac pod tym wzgledem (oprocz Bydzi z Wozniakiem), taki junior moze byc na wage zlota.

Nie zapominaj o Lebiediewie...
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"

78mOrphe

#1980 Postautor: 78mOrphe » 12 grudnia 2013, o 11:55

no prosze, sklad Stali okazuje sie naprawde imponujacy jak na I ligowe warunki, mialo buyc srednio w Rzeszowie, a jest naprawde niezle. Sporo sie wiec wyjasnilo, szkoda Ljunga, ale jak powiedzial prezes on negocjuje z 2 polakami seniorami i tak tez jak widac jest. A wiec u Nas Miskowiak na 99%, a kto drugi?

Ulamek - raczej ciezko go przekonac bedzie na starty u Nas, bo uparl sie na jazde w EE i pewnie zwiaze sie kontraktem warszawskim z Gdanskiem
Okoniewski - laczony z GKM, ale poki nie ma oficjalnego info, mozna zyc nadzieja ze to ten 2 senior
Kosciecha - podobnie jak Okoniewski, niby juz w Polonii, ale info nie ma
Mroczka - pewnie Gdansk
Skornicki - oby nie :D
Pawel Hlib - ...
Adrian Gomolski - ...

wiec patrzac powyzej to 4 pierwszych by sie nadawalo na ewentualne wzomcnienie, ale wedlug doniesien, to ciezko o nich, 3 nastepnych to opcje slabe, ale tyko Ci mi przychodza do glowy. No jest jeszcze tak wyczekiwany przez wszystkich Mitko :).
Cala nadzieja w tym ze jednak prezes bedzie chcial siegnac po obcokrajowca. i Tu sa;

B.Pedersen - tez niby w Gnieznie, ale patrzac na ich sytuacje, to jest jakas tam iskierka nadzieji, ale jak Gniezno chce wystartowac to tez musza miec kogos do postraszenia, a nie same ogorki
Jonas Davidsson - i cos czuje ze moze to byc on wlasnie
Jonasson - chyba raczej Gdansk, ale w wywiadach roznie sie wypowiada
Peter Karlsson - z calym szacunkiem dla niego za te wszystkie lata, ale w mocnej tegorocznej pierwszej lidze moze miec klopoty z dobrymi wynikami, wiek robi swoje, ale prezes moze zaryzykuje skoro nie ma go w Rzeszowie z ktorym byl laczony
Zorro - tez cicho o nim, ale sytuacja taka sama jak z Karlssonem
Czalow - drugi Kurdiaszow
Ales Dryml - coz uczestnik paru GP w zeszlym sezonie, byla mowa o uczestniku GP (Loljan tak pisal :) ) - wiec cos czuje ze to tez moze byc nasz zawodnik

i to chyba na tyle moich wywodow :)

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#1981 Postautor: stefanzdzialek » 12 grudnia 2013, o 12:08

istred pisze:
Ale komunie, pogoda i grille nad jeziorem nie mają wpływu na frekfencje.
Mają i to ogromny. Ciężko w ogóle z tym dyskutować.
WSZYSTKIE okoliczności trzeba brać pod uwagę - zarówno kompletnie nietrafiony skład jak i nadspodziewaną walkę o awans. Chodzi o to, żeby to wypośrodkować. Jeśli frekwencja będzie wyższa niż zakładana to będą środki na jakieś premie czy choćby na wyższą liczbę punktów zdobytych przez zawodników niż zakładana. A jeśli frekwencja będzie niższa, to przynajmniej powstały z tego tytułu dług będzie odpowiednio niższy i łatwiejszy do opanowania niż przy huraoptymistycznym założeniu wysokiej frekwencji.

Co do składu Stali, to cieszę się, że zabrali na Ljunga (był on moim zdaniem najsłabszy z najlepszych, którzy pozostali na rynku), a zazdroszczę im, że zakontraktowali Larsena.

podaję za : http://www.sportowefakty.pl/zuzel/37614 ... stralige/2

12 maja 2013 - niedziela typowo komunijna.

7. kolejka I ligi:
Lubelski Węgiel KMŻ - GKM Grudziądz - 5 000 osób.

4 sierpnia 2013 4. kolejka I ligi: - niedziela sierpniowa

Lubelski Węgiel KMŻ - Renault Zdunek Wybrzeże Gdańsk - 5 000 osób

pokaż ten ogromny wpływ komunii na jakimś przykładzie, bo ja nie widzę, to takie typowe pieprzenie, ktos nie przyjdzie bo ma komunie a na inny mecz nie przyjdzie ktoś inny bo ma imieniny wuja, albo miał w sobotę i się źle czuje.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1982 Postautor: $korzen$ » 12 grudnia 2013, o 12:11

Pytanie czy konferencja tylko dla Miskowiaka czy moze jednak poznamy 2 nowe nazwiska?

W Ulamka i Okonia nie wierze, aczkolwiek ten 2 to na I-szo ligowe tory poezja - chyba bym wolal Okonia niz Ulamka.

Jezeli poza Miskiem jeszcze ktos to stawiam na kogos z trojki Mroczka-Karlsson-Dryml. Aczkolwiek mam dziwne wrazenie, ze trafi do nas wlasnie Misiek + Dryml.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1983 Postautor: Łoptymista » 12 grudnia 2013, o 12:20

Dryml w Lublinie? Ja wiem, ze to ten drugi, ale jakos nie sadze.

Predzej spodziewalbym sie jakiego Skórnickiego czy też Hliba (ten to dopiero ma co odbudowywac :p). Ale moze w niedziele zostane mile zaskoczony.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1984 Postautor: istred » 12 grudnia 2013, o 12:21

Po pierwsze dane ze SF można wsadzić sobie głęboko.
Po drugie czego niby to porównanie ma dowodzić?
Oczywiście, że w sierpniu i mają ludzie mogą przychodzić na mecze. Ba, nawet w październiku są to w stanie robić.
Tylko, jeśli np. ten 12 maja - 20 stopni, ładne słońce, a 12 maja - deszcz siąpi cały dzień, 10 stopni, a mimo to udaje się mecz odjechać to masz ludzi na stadionie połowę mniej niż przy ładnej pogodzie. Tego nie da się przewidzieć.
To samo w miesiące wakacyjne. Trudno nie zgodzić się z tym, że w kwietniu, maju czy czerwcu na wakacje wyjeżdża dużo mniej ludzi niż w lipcy czy sierpniu - jeśli potrzebujesz argumentu, to choćby zobacz na tłok na ulicach czy w autobusach w tym okresie.
Więc - idąc dalej - ludzi, którzy przyjdą na mecz będzie proporcjonalnie mniej.
Kolejna sytuacja - mecz zostaje odwołany, trzeba go rozegrać w czwartek. Naturalnie przyjdzie mniej ludzi niż w pierwotnym terminie.

Zresztą... może harry będzie miał na ten temat wiecej do powiedzenia.

78mOrphe

#1985 Postautor: 78mOrphe » 12 grudnia 2013, o 12:25

Łoptymista pisze:Dryml w Lublinie? Ja wiem, ze to ten drugi, ale jakos nie sadze.

Predzej spodziewalbym sie jakiego Skórnickiego czy też Hliba (ten to dopiero ma co odbudowywac :p). Ale moze w niedziele zostane mile zaskoczony.

Tak jak pisalem, mam nadzieje ze Skornicki to tylko abstrakcja :D

Hlib - no coz, jeszcze niedawno tulaczyl sie w II lidze, teraz zasmakowal Ekstraligi, podobnie jak Gomolski i nie wiem jakimi kategoriami prezes sie kieruje, ale skoro jest Lampart, ktory wozil ogony, to moze i prezes chce dac szanse Pawlowi...

Ktos jeszcze kiedys wspominal o wypozyczeniu Sucheckiego - dziwny to zawodnik, ktory slabo sobie radzil w II lidze, a calkiem niezle w Ekstralidze (patrzac oczywiscie na jego poprzednie wyczyny). To taki zawodnik loteria

klops
Junior

#1986 Postautor: klops » 12 grudnia 2013, o 12:39

Ja obstawiam, ze dojdzie trzech, jeden obco i dwoch polakow:
Misiek lub Okon
Dryml
Mitko albo Rempala Marcin
.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1987 Postautor: niespokojny » 12 grudnia 2013, o 12:43

ale sie usrales z tym Mitko :-D. Chyba naprawde bardzo go chcesz ogladac. Dryml? Przeciez podobno gesiej skorki dostaja u nas na to nazwisko.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#1988 Postautor: lombard » 12 grudnia 2013, o 12:44

Jakoś tak po cichu liczę, że się zaskoczymy tym drugim (Miśka zaliczając jako pewniak w składzie). Kiedyś zaskoczyliśmy się właśnie Miśkiem, Puszakowskim a ostatnio Kuciapą. Więc może i teraz ktoś wyskoczy z czarodziejskiego cylindra.
Trzeci Polak chyba niekoniecznie. Rzeszów jakoś się nie martwi ewentualną kontuzją kogoś z pary Kuciapa-Miesiąc, choć fakt faktem, że mają Sówkę który ewentualnie może wskoczyć na ich miejsce.
W sumie na szeroką ławkę przydałby się każdy z wymienionych pod warunkiem, że nie wołałby za podpis bo na to nas po prostu stać raczej nie będzie. :?
Mówicie że trzech? Może i sześciu bo jakieś kontrakty warszawskie pewnie będą, ale rozmawiajmy o pierwszym garniturze bo o to chyba w tym momencie chodzi? 8)

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1989 Postautor: boxing » 12 grudnia 2013, o 12:44

Teoretycznie potrzeba nam jeszcze 2 polskich seniorow. Jezeli Misiek jest nasz, Ulamek trafi do Gdanska, Okon do Grudziadza a Kosciecha do Polonii - to z Polakow "zwalniaja sie" pewnie Szombierski i M.Jablonski - bo obaj nie zalapia sie na podstawowy sklad Czewy. Ale wtedy potrzebny bylby jeszcze mocny obco - zostal juz tylko Bjarne Pedersem. I dogadani na 100% juniorzy z Tarnowa - ale ci lepsi od Madeja.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#1990 Postautor: Jinxsior » 12 grudnia 2013, o 12:44

Jakaś masakra. Mnie na wymioty zbiera jak czytam te nazwiska. Hlib, Suchecki, Karlson. Proszę Was nie upadajcie tak nisko. Juz nam wielce szanowny jednego " korniszona " podarowal. Jeszcze te kilka dni poczekam na ten "fajny" skład co go nam Zenuś obiecuje. Osobiscie uważam okres transferowy za kompletną porażkę.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1991 Postautor: Mars » 12 grudnia 2013, o 12:50

Spoko poczekajmy do Niedzieli i będzie wszystko jasne, na razie mamy namiastkę składu:

1.........
2.Lampart
3.Watt
4.Woodward
5.............
6.............
7.............

rezer. Kudria..,
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

klops
Junior

#1992 Postautor: klops » 12 grudnia 2013, o 12:55

niespokojny pisze:ale sie usrales z tym Mitko :-D. Chyba naprawde bardzo go chcesz ogladac. Dryml? Przeciez podobno gesiej skorki dostaja u nas na to nazwisko.

To, ze tak obstawiam to nie znaczy, ze tak chce :)

Ale jak dla mnie to nas nie stac na duet Misiek-Ulamek, czy Misiek-Kosciecha. Dlatego bedzie jeden mocny, a drugi na rezerwe albo do walki z Pantera :)

Dryml bo pewnie tani i w sam raz na te 8pkt. No i GP rider jak ktos juz zdazyl zauwazyc.

Oczywiscie nie mam nic przeciwko zeby moje zgadywanie sie nie sprawdzilo i chetnie zobacze Pedersena czy nawet Jonasa w skladzie. :)

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1993 Postautor: Dobromir » 12 grudnia 2013, o 12:58

Mnie na myśl o Drymlu to, aż odrzuca. Coś czuje, że może być Miśkowiak + Karlsson.

max3
Zawodowiec

#1994 Postautor: max3 » 12 grudnia 2013, o 12:59

Miskowiak juz podpisal info 100% !!!(we wtore czy nawet w poniedziałek)

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#1995 Postautor: lombard » 12 grudnia 2013, o 13:08

Bardziej stawiam na obco, bo obco albo jedzie albo zostaje w swoim kraju jak ostatnio Cam. A krajowi to zaraz bunt, konferencje... 8)

Zaratustra
Kadrowicz

#1996 Postautor: Zaratustra » 12 grudnia 2013, o 13:18

Opcje są takie:

1. Miśkowiak i Ułamek/Okoniewski/Kościecha itp ;)
2. Miśkowiak i B.Pedersen itp. oraz polska "zapchajdziura" na walkę z Lampartem
3. Miśkowiak i Karlsson/Dryml itp. oraz "zapchajdziura" za Lamparta

Najgorsza z tego była opcja numer 3, ale "wydawać się" może najbardziej realistyczna.

rafir
Junior

#1997 Postautor: rafir » 12 grudnia 2013, o 13:21

Nie wiem, czy na Mitkę, Hliba, czy innego Drymla prezes zwoływałby konferencję. Żeby tylko Miśka przedstawić, o którym wszyscy od dawna wiedzą?
Tak jak dwa lata temu wyskoczył Misiek, tak samo liczę, że i teraz kogoś wartościowego zarząd szykuje.
Jednak cały czas obstawiam Ułamka. Po pierwsze Reall, a po drugie wypłaty mniej więcej terminowo, a tego ostatnio Ułamkowi najbardziej brakowało. A w Gdańsku wiadomo jaka jest sytuacja.
Bjarne dogadany w Gnieźnie, Kościecha pewnie zostanie w Bydgoszczy, a Okoń wyląduje w Grudziądzu, którzy przy zaprezentowanym składzie Rzeszowa musi się wzmocnić, żeby liczyć się w walce o awans.
Z juniorów obstawiam Kozę i Madeja lub Borowicza.

klops
Junior

#1998 Postautor: klops » 12 grudnia 2013, o 13:30

A czy przypadkiem Okon nie ma waznego kontraktu z Rzeszowem? Ja wiem, ze kontralkt mozna zawsze rozwiazac ale nie chce mi sie wierzyc zeby Marta chciala wzmacniac rywala do awansu. Jakos nie widze Okonia w GKM. W jego przypadku to chyba albo Gdansk albo...

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1999 Postautor: mustafa » 12 grudnia 2013, o 13:35

sportowefakty.pl pisze:Wszystko wskazuje jednak na to, że po tym jak gdańszczanie stracili Walaska, sytuacja uległa zmianie. Ułamek jest coraz bliżej osiągnięcia ostatecznego porozumienia z Wybrzeżem.

Nie zdziwię się, że to będzie ostatnia deska ratunku dla Gdańska - o ile można tak to nazwać. Po prostu Gdańsk się zastawi, jeszcze bardziej zadłuży i w desperacji go zaciągnie. Tylko czy przy obecnym mizernym składzie coś im to jeszcze da.

Kazinski84

#2000 Postautor: Kazinski84 » 12 grudnia 2013, o 14:08

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/40379 ... zawodnikam

Kolejne "dobre" informacje;)

Zwolennicy Jamroga i Zorro mogą czuć sie zawiedzeni:)