Spiker zawodów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#26 Postautor: mikas » 16 czerwca 2004, o 15:20

wojtek_78 pisze:
_piotrusss pisze:Myślę że Spiker powinien poza gadaniem reklam i przedstawianiem zawodników pobudzić czasami publicznosc, jak widzi że próbujemy fale zrobić to niech powie przez głośniki cąły stadion robi fale i napewno lepiej to wyjdzie... ale i tak nie ma co narzekać jest ok :) Tylko do jasnej... wywalcie tego do reklam bo się coś robi jak się to słucha.

Gwoli wyjaśnienia. Art. 37 Regulaminu Sportu Żużlowego
ObowiÄ…zki spikera
[...] Spiker obowiązany jest w szczególności:
[...]
d) być bezstronnym i unikać wszelkich wypowiedzi, które mogłyby sprowokować niesportowe zachowanie widzów i zawodników
[...]

Tak więc jasno wynika, że wszelakiego rodzaju podbudzanie publiczności jest niezgodne z regulaminem.

Wszystko w porządku, ale chyba jeśli spiker powie:"Cały stadion robi falę" albo "cały stadion spiewa" to niezgodne z regulaminem to chyba nie jest. Zgodziłbym sie jeśli zacząłby krzyczeć "TŻ" itp. ale jeśli zachęca bezstronie do dopingu to ja tu niczego niezgodnego z regulaminem nie widzę. I kogos takiego mi u nas na stadionie brakuje. A co do róznych wpadek to każdemu sie zdarzają i ja do pana Stypuły wiekszych zastrzeżeń nie mam, chociaż również Go często nie słyszę :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Gosia
Szkółkowicz

#27 Postautor: Gosia » 16 czerwca 2004, o 15:23

Nagłośnienie na lubeslkim stadionie to jedna wielka tragedia i nawet dobry spiker nie pomoze bo i tak mało co go było słychac Prawda jest taka ze ten mecz mogłby rownie dobrze odbyc sie bez spikera i bez jego gadania i mylenia się... Jezeli ktoś przyszedł na mecz np bez programu to nie miał nawet zielonego pojecia kto jedzie bo nic nie było słychać Wazniejsze były reklamy a dopiero na koniec spiker ( jak juz zawodnicy byli na torze) nagle podawal sklad do biegow nominowanych !! Szkoda tylko ze wtedy nie było możliwosci nawet zeby go uslyszeć...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#29 Postautor: mikas » 16 czerwca 2004, o 15:33

Gawrzyk pisze:moze dlatego ze nie slyszysz to nie slyszysz jak mowi ze caly stadion robi fale 8)

Hehe, a ktos inny słyszał??
Pan redaktor Kwiek z tego co pamiętam jeszcze jakis czas temu zachęcał do dopingu, a nawet raz pamiętam,że sie przeszedł w strone "żylety" 8)
A tak poza tym to w Ostrowie spiker zachęcał do robienia fali(jeden raz to jeden raz ale zawsze :wink: ) i chyba nikt nie zarzucił mu łamania regulaminu 8) :twisted:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#30 Postautor: GIGI » 18 czerwca 2004, o 07:41

mikas pisze:Pan redaktor Kwiek z tego co pamiętam jeszcze jakis czas temu zachęcał do dopingu, a nawet raz pamiętam,że sie przeszedł w strone "żylety" 8)

Z panem Kwiekiem to było tak że na którymś z meczów podszedł pod żyletę i poniósł ręce , a ktoś z trybun krzyknął ,,Opuść te ręce bo się spociłeś pod pachami" - od tamtego momentu Kwiek nie chodzi pod żyletę.

Wiem ze troszkę niezręcznie o tym pisać ale zakończmy już temat A.K

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#31 Postautor: Metalliczny » 18 czerwca 2004, o 11:01

Benny Kuleczka (A.K.) już dał się poznać jako znawca żużla więc dajmy mu spokój. Mnie ciekawi jedna rzecz - podczas meczu z Gdańskim od czsu do czasu pojawiał się inny spiker, nie Mariusz, bo tego to chyba każdy zna, ale jakiś inny, srasznie sztywny. I jeśli Mariuszowi udzieliło się podniecenie jak nasi przywieźli 5-1 to ten mówił to tak jak mielibyśmy zaraz być zagazowani,. Wiecie kto to był?

Czarek
Trener

#32 Postautor: Czarek » 28 czerwca 2004, o 07:42

Jednak Kwiek jest niezły. Czasem coś palnie, ale potrafi rozruszać i rozśmieszyć widownię.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
istred
Trener