WIELKI FINAL Rybnik - Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
kondzio78
Szkółkowicz

Re: WIELKI FINAŁ Rybnik - Lublin

#401 Postautor: kondzio78 » 17 września 2018, o 13:52

$korzen$ pisze:Nic z tego wszystkiego nie rozumiem. Jezeli jest tak jak mowicie, to dlaczego Oskar caly czas nie trenuje? bez sensu.

Trening na lubelskim torze jest bezsensu skoro " jeździ im sie lepiej na wyjazdach".Niektórym chyba nie na reke jest ten awans.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#402 Postautor: maestro76 » 17 września 2018, o 13:57

Pewnie będzie musiał z własnej kieszeni pokryć karę ale tym bardziej się dziwię bo przynajmniej 1 mecz ma do odjechania i parę ładnych tysi do zarobienia
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#403 Postautor: _piotrusss » 17 września 2018, o 14:09

A czy Oskar był z drużyną w Rybniku?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#404 Postautor: kibicLBN » 17 września 2018, o 14:12

Torsen pisze:
$korzen$ pisze::roll:

to niech mi ktos teraz wyjasni, dlaczego tego nie robi?

Może woli ten drugi sport.

Mówisz o Wudzitsu?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#405 Postautor: spokojny » 17 września 2018, o 14:36

Powiem tak Panowie, jesteśmy w stanie to odrobić. Rybnik zrobił niesamowity beton, tor był miejscami aż popękany. Mrozek wiedział, że to jedyna droga aby zrobić taki tor na treningu, żeby identyczny był na meczu i komisarz się nie przypieprzył. Mimo to nawiązywaliśmy równą walkę do pewnego momentu. Wystarczy zrobić to samo co Rybnik nam zgotował i u nas tor pod naszych, przy idealnym spasowaniu możemy ich omłócić. Szkoda że nie ma Daniela bo to by były pewne punkty ale jest nadzieja. Jak coś Zielona bez Dudka nie jest taka groźna ale tam inne karty będą rozgrywane więc wolałbym żebyśmy baraży uniknęli.

jerry78
Trener

#406 Postautor: jerry78 » 17 września 2018, o 14:37

maestro76 pisze:Pewnie będzie musiał z własnej kieszeni pokryć karę ale tym bardziej się dziwię bo przynajmniej 1 mecz ma do odjechania i parę ładnych tysi do zarobienia

Z tego co wiem, to ma ją rozłożoną na raty, więc do odwieszenia będzie musiał zapłacić pewną jej część.
Wiem ile ale nie powiem ;)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#407 Postautor: Torsen » 17 września 2018, o 14:40

spokojny pisze:Wystarczy zrobić to samo co Rybnik nam zgotował i u nas tor pod naszych, przy idealnym spasowaniu możemy ich omłócić.
Szkoda tylko, że "tor pod naszych" to również "tor pod Rybnik".
kibicLBN pisze:Mówisz o Wudzitsu?
Albo o dziewczynach. Albo o mechanikowaniu. Wszystko jedno. Nie znam go.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#408 Postautor: maestro76 » 17 września 2018, o 14:49

W sumie to ciężko przewidzieć co mają z tylu głowy nasi (lamparty,bober) - czy wycisnąć w niedzielę ile się da i spróbować awansować odrazu (wg mnie realne)
- czy odpuścić i odjechac 2 kolejne mecze gdzie wiadomo punktowka jakas wpadnie.

Myślę że jeżeli klubowi zależy na awansie to powinni dodatkowo finansowo zmotywować naszych przy awansie w najbliższą niedzielę
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#409 Postautor: $korzen$ » 17 września 2018, o 14:56

Torsen pisze:Szkoda tylko, że "tor pod naszych" to również "tor pod Rybnik".

W kontekscie wczorajszego wyniku zabrzmi to abstrakcyjnie, ale do 13 biegu bylismy szybsi od Rybniczan - nie liczac Woryny. Takze smialo, robmy robnicki tor na niedziele, poddamy ich probie. Malo tego, uwazam, ze tylko przyczepny tor pod AJ, Miesiaca, Lamberta i mlodego Lamparta daje nam jakies szanse na awans. Problem jest tylko taki, czy znowu nam tego nie ubija. Mrozek ma konflikt z centrala, wiec jest jakas nadzieja, ze nie wyjada walcem na tor w niedziele z samego rana.

blajar
Trener

#410 Postautor: blajar » 17 września 2018, o 15:00

Wiem, że w poniedziałek to wróżenie z fusów ale na sobotę wszystkie prognozy podają jakieś opady. Poza tym dniem czysto. Również od soboty znaczne ochłodzenie. Byle nam statusu zagrożonego nie dali to coś pewnie przygotujemy pod siebie.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Geest
Senior

#411 Postautor: Geest » 17 września 2018, o 15:48

maestro76 pisze:W sumie to ciężko przewidzieć co mają z tylu głowy nasi (lamparty,bober) - czy wycisnąć w niedzielę ile się da i spróbować awansować odrazu (wg mnie realne)
- czy odpuścić i odjechac 2 kolejne mecze gdzie wiadomo punktowka jakas wpadnie.

Myślę że jeżeli klubowi zależy na awansie to powinni dodatkowo finansowo zmotywować naszych przy awansie w najbliższą niedzielę

O to to samo mnie chodzi po głowie. No, prawie to samo. U nas nie ma żadnego zawodnika, który miałby jakieś głębsze związki z Lublinem, a przy tym w razie awansu mógłby jeździć w Ekstralidze. Taki Paweł Miesiąc dzisiaj walczy dla nas o awans, ale jakby tak się powiodło, to będzie sobie musiał szukać nowego klubu. Niemały paradoks i lepiej na tym tle wypada Rybnik, więc w decydujących momentach oni mogą wykazywać więcej determinacji.

A do tego jeszcze doszły te wszystkie czynniki jak terminarz, Bober gate, strategia czy wykluczenie Lamparta i efekt jest, jaki jest. Szkoda szansy, bo prędko może się taka nie powtórzyć.

bartollo
Senior

#412 Postautor: bartollo » 17 września 2018, o 15:51

A jak sie nie powiedzie to nie beda musieli szukac? Raczej czesc na pewno.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#413 Postautor: Hayden » 17 września 2018, o 15:51

Absolutnie się nie zgadzam. Z Rybnika na ekstraligę nadają się tylko Woryna i może Lediedievs a u nas conajmniej AJ, Lambert i Wiktor.

W sumie patrząc już na mecz na chłodno uważam, że wcale nie jesteśmy bez szans. Oczywiście rezultat z Rybnika nie jest dobry i nie napawa optymizmem ale:
1. W rewanżu KAŻDY z naszych zawodników powinien pojechać lepiej i zdobyć więcej punktów,
2. W zasadzie Szczepaniak, Karpov i juniorzy MUSZĄ pojechać gorzej niż w pierwszym meczu,
3. Nie ma możliwości, żadnej, najmniejszej żeby Skupień znów pojechał mecz sezonu,
3.1. W Rybniku juniorami dostaliśmy 13:3, nie widzę przeszkód, żeby w Lublinie wklepać im 10:1 a resztę odrobią seniorzy.

Oczywiście plan może się nie udać w przypadku:
1. Nadspodziewanie dobrej (seryjne trójki) któregoś z liderów ROWu,
2. Dnia konia i 10+ Karpova/Szczepaniaka,
3. Przebudzenia Batchelora.
Motor mocny

bartollo
Senior

#414 Postautor: bartollo » 17 września 2018, o 16:08

Juz nie takie straty w zuzku odrabiano. Pamietam jak Ostrow przerznal w Krakowie 18 pkt a Krakow z 30 nie wyszedl w Ostrowie. Potrzeba jednak duzego zaangazowania, takze tego finansowego. Po pierwsze trzeba jakiegos speca od toru najac. Po drugie przydaloby sie, zeby nasi zuzlowcy sprowadzili tunerow i testowali rozne rozwiazania - na zamknietych treningach. Sprzet i tor. Umiejetnosci nasi zawodnicy maja nie mniejsze niz Skupien, ktory zrobil 10 pkt w 4 startach.

Frelka

#415 Postautor: Frelka » 17 września 2018, o 16:54

Tak ogólnie to cześć!
Na wstępie powiem, że ja nie z tych co się napinają, czy wprowadzają jakąś niemiłą atmosferę. Jednak chcę zapytać jak realnie widzicie swoje szanse na odrobienie strat z meczu w Rybniku? Pisanie, że nasi zawodnicy MUSZĄ pojechać gorzej niż u siebie do mnie nie przemawia, bo równie dobrze mogą pojechać lepiej, lub tak samo dobrze. Chcę tylko wiedzieć jak to widzicie.
W rundzie zasadniczej ukrecilismy u was całkiem niezły wynik, gdzie Czaja przywozil ogony, Szczepaniak nie istniał, a nie mieliśmy na juniorce Larsa.
Moim życzeniem na ten sezon jest, by obie te drużyny awansowały,bo po takim sezonie po prostu nam się należy.

ezbeg
Trener

#416 Postautor: ezbeg » 17 września 2018, o 17:10

Myślę że treningi (więcej niż jedna jednostka treningowa i to mile widziana zamknięta co by nie kusić losu) i dopasowanie do toru to dwie najważniejsze kwestie do rozwiązania przed rewanżem. Spiąć pośladki i pojechać na 150% jak z Ostrowem w 2011 oraz 2013.

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#417 Postautor: Fantys » 17 września 2018, o 17:26

Dlatego musimy w nich dalej wierzyć ! i damy radę !! ale trening nie po pare kółek tylko taki porządny , aż pot po jajach będzie ciekł !

DO BOJU MOTORZE !

Czarek
Trener

#418 Postautor: Czarek » 17 września 2018, o 17:31

ROW wygrał większą determinacją. Po prostu rybniczanie jeździli ostrzej i to się opłaciło, zwłaszcza przy akcji Lebiediewa. Nas zgubiło zwykłe frajerstwo, bo wynik na styku był w naszym zasięgu, a skończyło się na wysokiej porażce. Między bajki należy włożyć opowieści o tym, ze centrala nie chce Mrozka w Ekstralidze. Chcą go bardziej niż nas, choćby ze względów logistycznych. Poza tym wczorajszy dzień pokazał, że lubelscy kibice żużlowi, w dużej części, niczym nie różnią się od kibiców piłkarskich. Wstyd mi wczoraj było i niestety następnym razem siadam z piknikami gospodarzy. Słabo się patrzy na ludzi, którzy dają się ponieść kilku kolesiom o gębach recydywistów i żadnym pojęciu o żużlu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

qpa
Junior

#419 Postautor: qpa » 17 września 2018, o 17:36

Dokładnie o tym samym wczoraj rozmawiałem stojąc na środku sektora przy barierce, po pięknym kibicowaniu wylało się trochę gówna i nie wyglądało to najlepiej.

Czarek
Trener

#420 Postautor: Czarek » 17 września 2018, o 17:48

qpa pisze:Dokładnie o tym samym wczoraj rozmawiałem stojąc na środku sektora przy barierce, po pięknym kibicowaniu wylało się trochę gówna i nie wyglądało to najlepiej.

Prosiłem już dawno temu by wyeliminować z list wyjazdowych element dresiarski, ale olano temat.
PS. Głupio mi było przed bardzo życzliwymi kibicami z Rybnika. Na szczęście, przynajmniej moi rozmówcy, byli bardzo tolerancyjni :)
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#421 Postautor: Kargolo » 17 września 2018, o 18:03

Co do sytuacji z Lampartami i Andrzejem to nawet sam Łotysz wiedział co zrobił i od razu podjechał do Dawida, żeby go przeprosić. No ale jak Korzen się uprze to żaden argument go nie przekona :P
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

blajar
Trener

#422 Postautor: blajar » 17 września 2018, o 19:20

Frelka pisze:Tak ogólnie to cześć!
Na wstępie powiem, że ja nie z tych co się napinają, czy wprowadzają jakąś niemiłą atmosferę. Jednak chcę zapytać jak realnie widzicie swoje szanse na odrobienie strat z meczu w Rybniku? Pisanie, że nasi zawodnicy MUSZĄ pojechać gorzej niż u siebie do mnie nie przemawia, bo równie dobrze mogą pojechać lepiej, lub tak samo dobrze. Chcę tylko wiedzieć jak to widzicie.
W rundzie zasadniczej ukrecilismy u was całkiem niezły wynik, gdzie Czaja przywozil ogony, Szczepaniak nie istniał, a nie mieliśmy na juniorce Larsa.
Moim życzeniem na ten sezon jest, by obie te drużyny awansowały,bo po takim sezonie po prostu nam się należy.

Cześć :)
Ameryki nie odkryję jeśli powiem, że kolorowo nie jest. Byliście lepsi, my do tego potraciliśmy trochę "głupich" punktów i wynik wygląda, jak wygląda. Nie pozostaje nic innego jak zrobić tor pod siebie i liczyć, że nie będzie jednak w sobotę padać. Spasować się na treningach i powalczyć o jak najlepszy wynik. Co to da to zobaczymy w niedzielę. Jeśli zaczniemy mocno to wśród zawodników ROW też może pojawić się nerwówka, a to słaby doradca. Moim zdaniem dużo zależy od pierwszej serii. Gratuluję wygranej :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

bartollo
Senior

#423 Postautor: bartollo » 17 września 2018, o 19:37

W obliczu wpierdalu ktory dostalismy na pewno lepiej ze rewanz mamy u siebie. Tak to by sie skonczylo 49-41 w Lublinie i pewnie kazdy by myslal ze jest spoko.

L(o)katy
Szkółkowicz

#424 Postautor: L(o)katy » 17 września 2018, o 19:38

Frelka pisze:Tak ogólnie to cześć!

Hmmm jeżeli argument że wasi MUSZĄ pojechać gorzej niż u siebie uważasz za niewystarczający to nie pozostaje nic innego jak uciec do konkretów i twardych danych statystycznych.
Generalnie gdybym chciał być złośliwy, to napisałbym że nasze widzenie rewanżu najlepiej oddają ostatnie "14" strony tego wątku i najpełniejszy obraz uzyskasz jak je przeczytasz ... zaraz zaraz .. chyba to właśnie napisałem ....
ale jeśli nie chcesz przez to brnąć to ja to podsumuję:
-jest zauważalna acz nie najliczniejsza grupa która uznała że finał jest już pozamiatany i delikatnie analizują szanse w barażu p-ko ZG. Szanse na odwrócenie losów wyceniają na od 0 do 5,02%
- jest większa grupa która uważa że może się udać odrobić straty, bo zdarzają się mecze dwóch wyrównanych drużyn, gdzie na skutek różnych zdarzeń różnica punktów między nimi na koniec meczu może sięgnąć 20 punktów. Warunkiem powodzenia jest jednak założenie, że "wasi MUSZĄ pojechać gorzej niż u siebie"
- jest też grupka zapaleńców, którzy uważają że generalnie to powinniśmy odrobić straty.
Syntetyczna analiza treści wszystkich postów wskazuje przy tym, że nawet w grupie największych lubelskich optymistów, przewija się wątek osiągnięcia wyników w granicy 52-54 punktów, co w przeliczeniu na szanse procentowe oznacza, że maksymalnie wyceniają oni szanse Motoru na 51,9%

Dokonując zbiorczych wyliczeń należy wskazać, iż naszym zdaniem mamy 23,67% szans
;)
.. nudziłem się :)
-
Obrazek

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#425 Postautor: Metalliczny » 17 września 2018, o 19:47

Mistrz! :D :D :D :D