Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Mad
Senior

Re: Stadion

#6501 Postautor: Mad » 21 marca 2019, o 13:11

GIGI pisze:
Mad pisze:Nie wiem ale jeśli tak to robimy sami sobie ,,a kuku,,. Liga nie zna naszego toru a teraz nawet my nie będziemy znać naszego owalu? Nie wierzę że zmieniamy geometrię jako beniaminek.

Ha ha ha, zasmiala sie ksiezniczka i poszla prac skarpety.

Twoja czy kolegi?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#6502 Postautor: istred » 21 marca 2019, o 13:22

owen1989 pisze:Niby jak może się zmienić pochylenie jeżeli roboty były na metrze ?
Pewnie tak, że dowieziono sporo nawierzchni i pewnie da się ją ułożyć tak, żeby zrobić spadek.
Jednak myślę, że nie przez przypadek klub nic nie mówi o zmianie geometrii.

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#6503 Postautor: Fantys » 21 marca 2019, o 15:55

istred pisze:
owen1989 pisze:Niby jak może się zmienić pochylenie jeżeli roboty były na metrze ?
Pewnie tak, że dowieziono sporo nawierzchni i pewnie da się ją ułożyć tak, żeby zrobić spadek.
Jednak myślę, że nie przez przypadek klub nic nie mówi o zmianie geometrii.

Rozumiem że rekord toru już jest nie aktualny , i 07.04 podczas 1 biegu poznamy nowy rekord toru ?

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#6504 Postautor: mundzio » 21 marca 2019, o 22:47

Ale czy zmiana geometri=zmiana długości? ;)

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#6505 Postautor: GIGI » 21 marca 2019, o 23:34

O ile mnie pamiec nie myli to dlugosc toru mierzona jest w odleglosci 1m od kraweznika wiec jesli tor zostal poszerzony na lukach to dlugosc tez ulegnie zmianie. Nie wiem jakie to ma odzwierciedlenie w procesie licencyjnym. Podejrzewam ze taka zmiana musi byc zgloszona do GKSZ.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#6506 Postautor: Kargolo » 22 marca 2019, o 06:44

Też mi się wydaje, że zgłoszona musi być. Pytanie co z rekordem toru. Wciąż obowiązują "stare" czy zamykamy rozdział i zapisujemy rekordy jak na nowym torze.
Wiem, że nie ma to większego znaczenia, ale byłoby miło zamknąć pewien rozdział z wychowankiem jako rekordzistą ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#6507 Postautor: Cz@rek » 23 marca 2019, o 15:05

Nie wiem jak tor,ale parking to nam się mocno powiększył :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#6508 Postautor: tezetomaniak » 23 marca 2019, o 17:23

nawet budynek malują dla telewizji

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#6509 Postautor: Perez » 23 marca 2019, o 17:24

I bardzo dobrze ta szarość straszyła pereelem.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

tck
Senior

#6510 Postautor: tck » 23 marca 2019, o 18:12

szkoda, że nie na żółto-biało-niebiesko... :)

MOTORUT

#6511 Postautor: MOTORUT » 30 kwietnia 2019, o 12:32

Piłkarze Motoru po niedzielnej porażce ograniczyli swoje szanse na awans do drugiej ligi do minimum.
Może warto pomyśleć nad takim rozwiązaniem;
1.Piłkarze w przypadku braku awansu przenoszą się na jeden sezon na Zygmuntowskie.
2.Po zakończeniu obecnego sezonu żużlowego jak najszybciej rozpocząć budowę trybuny za drugim łukiem oczywiście zakładając skrócenie toru co pozwoli na wygospodarowanie dodatkowego miejsca a jednocześnie nie powinno przeszkadzać w rozgrywaniu w przyszłym sezonie spotkań piłkarskich.
3.Wybudowanie do sezonu 2021 kładki nad bystrzycą co znacznie usprawni zarówno dostanie się na stadion jak i ułatwi ewentualną ewakuację.
4.Budowa na Arenie toru tymczasowego na sezon 2020

W następnym (rok 2021) można by się było zająć budową trybuny głównej przy jednoczesnym korzystaniu z toru i możliwością organizacji zawodów.
Takie rozwiązanie powinno być najtańsze i najdogodniejsze zarówno dla nas kibiców jak i miasta ponieważ powinno być relatywnie najtańsze.
Uważam, że nowa trybuna która docelowo będzie się zaczynała na początku drugiego łuku a kończyła przy wejściu w pierwszy w zupełności wystarczy.
Starą trybunę należało by tylko wyremontować i zostawić w obecnym kształcie.
Pozostałe inwestycje związane z poprawą infrastruktury stadionowej takie jak dodatkowe parkingi, toalety itp. mogą być realizowane w tzw. międzyczasie.

Pewnie nie łatwo będzie przekonać zarówno działaczy jak i kibiców piłkarskiego Motoru do przenosin na Zygmuntowskie ale uważam, że duża w tym rola miasta i temat nie jest nie do przejścia.
Uważam równie, że stary stadion nie jest wcale taki najgorszy jak na warunki trzecioligowe(czwarta klasa rozgrywkowa)

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#6512 Postautor: Fantys » 2 maja 2019, o 14:23

i może frytki do tego ?

MOTORUT

#6513 Postautor: MOTORUT » 2 maja 2019, o 15:03

Co takiego Twoim zdaniem jest nierealnego w tym pomyśle?
Wydaje się to najtańszym z rozwiązaniem i najmniej problematycznym dla klubu.
Uważam, że budowa nowego stadionu nie jest potrzebna ponieważ ilość imprez żużlowych o dużym zainteresowaniu w ciągu sezonu można policzyć na palcach dwóch rąk.
Koncepcja rozbudowy stadionu podobna do tej z Zielonej Góry jest najbardziej optymalna(pomijając oczywiście takie niedociągnięcia jak maszty oświetleniowe wyrastające ze środka trybuny:-) )
Pomimo, że jestem kibicem czarnego sportu od trzydziestu lat staram się twardo stąpać po ziemi i dlatego uważam, że kolejny nowy stadion nie jest w Lublinie potrzebny ponieważ będzie kolejnym obiektem który będzie musiał być utrzymywany przez miasto.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#6514 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2019, o 16:41

Na meczu pomimo przybycia na stadion niemal 1,5h przed meczem zmuszony byłem stać na schodach. Miałem co położyć pod tyłek, przygotowałem się na to. Ale rzecz jasna nie usiadłem, bo ruch był jak na targowisku, duża w tym zasługa rozwodnionego piwa. Mało że nie siądziesz na schodach, stoisz 1.5h przed spotkaniem + 2h meczu- czyli 3.5h. Stoisz i nerwy strzelają bo co chwilę się fanatycy tego piwa kręcą, nerwy masz z początku na nich, tylko schody do jasnej cholery po to są, żeby nimi się przemieszczać.
Wczoraj po meczu przejeżdżałem koło Areny Lublin. I pomyślałem jaki chory jest ten kraj i miasto, że siedzimy na gruzowisku stłoczeni jak zwierzęta, gorzej niż bydło czy trzoda chlewna narażeni na jakieś złamania i stratowanie w przypadku niebezpieczeństwa i ewakuacji, podczas gdy skromna grupka fanatyków drużyny 4 ligi piłkarskiej .słyszałem zapewnili sobie kiblowanie w tej 4 lidze na kolejny rok i awans im nie grozi. Gdzie tu sens? Gdzie logika?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Barti
Junior

#6515 Postautor: Barti » 4 maja 2019, o 16:53

To samo odczucie, wszedłem 15 minut po otwarciu bram, praktycznie wszystkie miejsca siedzace zajęte, oczywiście przez szaliki, folie stretchową i chusteczki... Dramat. A propos wychodzenia po rozwodnioną Perłę, szkoda gadać, wydaje mi się że połowa ludzi chodzi tam żeby się na.....bać, a nie ogląda żużel....
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#6516 Postautor: tezetomaniak » 4 maja 2019, o 17:41

Barti pisze:praktycznie wszystkie miejsca siedzace zajęte, oczywiście przez szaliki, folie stretchową i chusteczki... Dramat

1. Ściągasz folię/chusteczkę/szalik (z poszanowaniem barw klubowych oczywiście)
2. Siadasz
3. Profit

A co do piwa to chyba taki folklor już, nic nie zrobisz.

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#6517 Postautor: mundzio » 4 maja 2019, o 18:02

No taki ścisk jak był wczoraj to już spora przeginka. Jak to możliwe że klub sprzedaje tyle biletów że kibice nie mogą pomieścić się w wyznaczonych do tego miejscach?

Pociesze Was że w połowie spotkania pół z tych piw jest już wylane przez to łażenie więc 'dobrze im tak!'

Barti
Junior

#6518 Postautor: Barti » 4 maja 2019, o 18:07

tezetomaniak pisze:1. Ściągasz folię/chusteczkę/szalik (z poszanowaniem barw klubowych oczywiście)
2. Siadasz
3. Profit

Stado Januszy by mnie zlinczowalo, o zgrozo!
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

niemampomyslunanick

#6519 Postautor: niemampomyslunanick » 4 maja 2019, o 18:08

Myślę, że określenie "piw" będzie trafniejsze ew. wyrób piwopodobny. Że ludziom nie szkoda pieniędzy na taki wyrób :lol: Za jedno takie piwo kupiłby dwa w sklepie z normalnym procentem.
Zresztą ja nie wiem jak działa ta ochrona. Pomacają plecak, zapytają czy mam alkohol i tyle. A potem siadam na trybunach i obok ktoś pije piwo z puszki bodajże warkę.

Klops1
Senior

#6520 Postautor: Klops1 » 4 maja 2019, o 18:15

kibicLBN pisze:I pomyślałem jaki chory jest ten kraj i miasto, że siedzimy na gruzowisku stłoczeni jak zwierzęta, gorzej niż bydło czy trzoda chlewna narażeni na jakieś złamania i stratowanie w przypadku niebezpieczeństwa i ewakuacji, podczas gdy skromna grupka fanatyków drużyny 4 ligi piłkarskiej .słyszałem zapewnili sobie kiblowanie w tej 4 lidze na kolejny rok i awans im nie grozi. Gdzie tu sens? Gdzie logika?

To jest największy skandal aktualnie. Wybudowana za pieniądze lublinian Lublin Arena służy garstce zapaleńców kopania się po czołach w lidze ogórkowej, a najpopularniejszy sport w mieście jest skazany na ruin arenę na Zygmuntowskich. Przecież to jawne marnotrawstwo.

Przecież już dawno powinniśmy domagać się zamiany stadionów. Budowanie drugiego stadionu, specjalnie dla żużla, gdy ten pierwszy jest wykorzystywany w niewielkim procencie, to kolejne wyrzucenie pieniądze w błoto.

PavelPL
Kontakt:

#6521 Postautor: PavelPL » 4 maja 2019, o 18:20

Czy wiadomo coś czy klub będzie po raz kolejny korzystał z budżetu obywatelskiego do modernizacji stadionu? Może dałoby się w ramach BO ogarnąć ewidencję i ponumerowanie miejsc, tak aby na przyszły sezon sprzedawać bilety/karnety na konkretne miejsca. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - nowy stadion żużlowy szybko nie powstanie, trzeba się pogodzić z jazdą na tym trupie.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#6522 Postautor: Speedway » 4 maja 2019, o 21:51

Panie Prezydencie.
Jako kibic zuzlowego Motoru apeluje o nalezyte zadbanie o fanow najpopularniejszego sportu w miescie. Warunki w jakich egzystujemy sa niedopuszczalne, Zygmuntowskie w tym stanie to proszenie sie o tragedie na swiatowa skale w przypadku jakiejkolwiek ewakuacji. A wiadomo w jakich czasach zyjemy, nawet falszywy alarm moze pociagnac za soba katastrofalne skutki. Jezdzimy w Ekstralidze a pilkarski Motor kolejny rok rozsadza sie, w niewielkiej liczbie, na pieknej i bezpiecznej Arenie Lublin. Moj 5-letni syn uwielbia zuzel, lecz nie moge go zabrac na domowe mecze ze wzgledow bezpieczenstwa, oszukujac ze ide do pracy. Wstydze sie tego, ale i wstydze sie za Was, wlodarze miasta. Czas na dzialania, dosc obietnic

Piszmy, badzmy glosni jak na stadionie. W innych miastach sie dalo, wiec i my nie dajmy sie utrwalic w swiadomosci, ze "cieszta sie z tego co mata, to tylko Lubelszczyzna"
Obrazek

Awatar użytkownika
Pils
Szkółkowicz

#6523 Postautor: Pils » 5 maja 2019, o 17:09

Niestety z tego co się orientuje to chęć na zamianę stadionów może i jest, jednak Arena była finansowana w pewnym stopniu z funduszy EU i w projekcie nie było wzmianki o wykorzystywaniu go do organizacji meczy żużlowych. Tu jest cały problem, że nie można tego ot tak zmienić, a w przypadku nieodpowiedniego korzystania z obiektu (czytaj: wykorzystywanie go do innych celów niż było to uwzględnione w projekcie) może się skończyć koniecznością zwrotu dofinansowania. Zapewne jak w przypadku innych inwestycji, na które pieniądze wykłada UE, po iluś tam latach można już wykorzystywać je wedle własnej woli.

Koper
Trener
Kontakt:

#6524 Postautor: Koper » 12 maja 2019, o 23:40

Speedway pisze:Piszmy, badzmy glosni jak na stadionie. W innych miastach sie dalo, wiec i my nie dajmy sie utrwalic w swiadomosci, ze "cieszta sie z tego co mata, to tylko Lubelszczyzna"

Dobry pomysł. Myślę że warto pisać nie tylko do prezydenta ale również do radnych miasta. Przydałaby się akcja na podobną skalę jaka miała miejsce w czasie wsparcia dla projektów Budżetu Obywatelskiego.

Prezydent Miasta Lublin
Krzysztof Żuk
krzysztof.zuk@lublin.eu

Przewodniczący Rady Miasta Lublin
Pakuła Jarosław
jaroslaw.pakula@lublin.eu

Wiceprzewodniczący Rady Miasta Lublin
Kieroński Stanisław
stanislaw.kieronski@lublin.eu
Nowak Marcin
marcin.nowak@lublin.eu
Wcisło Marta
marta.wcislo@lublin.eu

Radni Rady Miasta
Bielak Eugeniusz
eugeniusz.bielak@lublin.eu
Breś Piotr
piotr.bres@lublin.eu
Brzozowski Stanisław
stanislaw.brzozowski@lublin.eu
Bubicz Marcin
marcin.bubicz@lublin.eu
Choduń Piotr
piotr.chodun@lublin.eu
Dados Elżbieta
elzbieta.dados@lublin.eu
Daniewski Leszek
leszek.daniewski@lublin.eu
Derewenda Robert
robert.derewenda@lublin.eu
Drozd Zdzisław
zdzislaw.drozd@lublin.eu
Gawryszczak Piotr
piotr.gawryszczak@lublin.eu
Jakóbczyk Marcin
marcin.jakobczyk@lublin.eu
Jurkowski Zbigniew
info@heldentech.com.pl
Kamińska Magdalena
magdalena.kaminska@lublin.eu
Krawczyk Michał
michal.krawczyk@lublin.eu
Kwiatkowska Monika
monika.kwiatkowska@lublin.eu
Ławniczak Zbigniew
zbigniew.lawniczak@lublin.eu
Mach Jadwiga
jadwiga.mach@lublin.eu
Margul Bartosz
bartosz.margul@lublin.eu
Orzechowska Monika
monika.orzechowska@lublin.eu
Osiński Adam
adam.osinski@lublin.eu
Pitucha Tomasz
tomasz.pitucha@lublin.eu
Popiel Piotr
piotr.popiel@lublin.eu
Ryfka Anna
anna.ryfka@lublin.eu
Sadowski Dariusz
dariusz.sadowski@lublin.eu
Skrzetuski Radosław
radoslaw.skrzetuski@lublin.eu
Suchanowska Małgorzata
mtsuchanowska@wp.pl
Zaborowska Maja
maja.zaborowska@lublin.eu

Czarek
Trener

#6525 Postautor: Czarek » 13 maja 2019, o 07:34

Piszcie. W końcu na nich głosowaliście. Nie zapomnijcie dodać, że kibice przyjezdni uważają Lublin za stuknięte miasto, bo wprowadza się ich przez nowoczesny stadion Startu na jakieś żenujące gruzowisko, a gdy dowiadują się, iż piękna trybuna obiektu lekkoatletycznego jest cały czas pusta to pytają się kto wybiera ludzi, podejmujących takie decyzje w Lublinie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.