Motor Lublin - Apator Toruń ( 7.05.2021 g 18 )

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

Re: Motor Lublin - Apator Toruń ( 7.05.2021 g 18 )

#301 Postautor: Saint » 22 maja 2021, o 09:19

Michelsen był wczoraj „kompletny”.. po każdym biegu dziecięca radość: klepanie motocykla, „całuski” do kibiców ale niemal po każdym biegu „szukał” nie tyle nawet rywala co partnera z drużyny żeby przybić piątkę.. po meczu cieszył się jak dziecko i cały pierwszy łuk przejechał dumnie pokazując na logo Motoru na swojej klacie i dziękując kibicom ... ten Gość po prostu wylewa emocje z siebie zawsze ... czy są dobre czy złe nie ma znaczenia. Po prostu taki jest. Natomiast widać że utożsamia sie z naszym klubem i jest materiałem na topowego raidera. Chłodna głowa pzychodzi z wiekiem... najlepszy przykład to „młody” i „stary” Gollob ;) kompletnie inni emocjonalnie zawodnicy zwłaszcza w kryzysowych sytuacjach.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#302 Postautor: papi » 22 maja 2021, o 09:25

Albo jego rodak Nicki :)
MM jest na pewno specyficznym zawodnikiem, potrafi irytować wychodzeniem z parkingu albo mówieniem że z tego toru to on nie jedzie. Jest na pewno trudny w prowadzeniu, ale ja też nie zauważyłem tutaj jakiejś przesadnej niechęci kibiców. Po prostu po wygranych potrafi cieszyc się jak dziecko, ale po porażkach zdarza mu się zachowywać jak totalny gówniarz.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#303 Postautor: Saint » 22 maja 2021, o 09:52

Nicki to akurat przykład, że nie zawsze z wiekiem przychodzi lepsze panowanie nad emocjami ;)

Kaman
Kadrowicz

#304 Postautor: Kaman » 22 maja 2021, o 10:12

Saint pisze:Michelsen był wczoraj „kompletny”.. po każdym biegu dziecięca radość: klepanie motocykla, „całuski” do kibiców ale niemal po każdym biegu „szukał” nie tyle nawet rywala co partnera z drużyny żeby przybić piątkę.. po meczu cieszył się jak dziecko i cały pierwszy łuk przejechał dumnie pokazując na logo Motoru na swojej klacie i dziękując kibicom ... ten Gość po prostu wylewa emocje z siebie zawsze ... czy są dobre czy złe nie ma znaczenia. Po prostu taki jest. Natomiast widać że utożsamia sie z naszym klubem i jest materiałem na topowego raidera. Chłodna głowa pzychodzi z wiekiem... najlepszy przykład to „młody” i „stary” Gollob ;) kompletnie inni emocjonalnie zawodnicy zwłaszcza w kryzysowych sytuacjach.

Wszystko w temacie :)

" Nie było to tak łatwe spotkanie, jak mogłoby się wydawać. Pojechaliśmy naprawdę dobry mecz, ale EWINNER APATOR może wrócić w rewanżu silniejszy. Zespół z Torunia ma mimo wszystko naprawdę silną drużynę. Wiem, że kilku zawodników miało małe problemy, ale jako całość tworzą fajną, zgraną ekipę. W moim pojedynku z Robertem Lambertem było 1:1, niestety nie udało mi się go złapać w naszym drugim wspólnym wyścigu, choć byłem w kontakcie. Robert jeździ ostro, ale fair, to dobry żużlowiec i fajnie było razem powalczyć. Dobrze czuję się na torze w Lublinie, zwłaszcza jeśli na trybunach są kibice. Jestem tu trzeci rok, więc wiem jakie ścieżki obierać. Ciągle szukam, co mogę zrobić, żeby być choć trochę szybszy, ale myślę, że w generalnym rozrachunku mogę być zadowolony z mojego występu. Głos kibiców, hałas który robią jest wszystkim – to niesamowite uczucie. Jeszcze nie jest to pełen stadion, ale mam nadzieję, że już niedługo kibiców będzie jeszcze więcej, bo atmosfera, którą tworzą jest niesamowita. Jestem bardzo szczęśliwy, że mogę się dla nich ścigać – podkreślił Mikkel Michelsen."

Flagg
Trener

#305 Postautor: Flagg » 22 maja 2021, o 12:26

Myślę, że nikt nie chce się pozbywac Mikkela za względu na jego lekko narcystyczną naturę. Dyskusje toczyły się w kontekście tylko i wyłącznie jego klasy sportowej i tego, co może dac drużynie. Póki co, wygląda to w tym sezonie bardzo obiecująco i gdyby nie te defekty w Zielonej, to byłby w TOP 10 Eligi pod względem średniej. Ale przede wszystkim widać u niego szybkość. No i wygrywa te 15 biegi. Jeśli takie mecze jak z Toruniem będą zdarzały mu się częściej, a nie raz w sezonie, to nie ma absolutnie powodów, żeby wymieniać go na Emila czy innego Madsena.

MM jest jaki jest, ale jest przede wszystkim nasz. Obok Wiktora, jako jedyny odjechał wszystkie mecze Motoru od powrotu do Eligi. Obok Wiktora jest w tym zespole najdłużej. Nie mamy wychowanków, a kibice potrzebują zawodników, których mogą identyfikować z klubem. Wydawało się, że kimś taki będzie Lambert, ale nie pykło. Teraz najbliższy temu jest właśnie MM.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#306 Postautor: Torsen » 22 maja 2021, o 12:34

Z Lambertem zamiast Kubery byłoby złoto.

Ge(L)o
Trener

#307 Postautor: Ge(L)o » 22 maja 2021, o 13:08

Torsen pisze:Łaguta nie jedzie w meczu z powodu urazu ręki, o ktorym pisałem wcześniej. Informacja pochodzi z wiarygodnych źródeł.

Chciałbym wtrącić swoje trzy grosze do dyskusji, która przez chwilę się toczyła i próby "obrony" tego przez innego forumowicza. Zacytowana wypowiedź jest jednoznaczna, więc nie wiem jak można napisać, że info było sprawdzone, pewne i wiarygodne.
Czyli Łaguta nie jedzie w meczu, ale pojechał.
To jak ja w bukmacherce. Typy mam dobre, tylko wyniki są złe (piłkarze źle grają). :lol:

A Kubera ma trudny moment, ale się ogarnie. Będzie złoto i bez Lamberta.

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#308 Postautor: Vaginator » 22 maja 2021, o 13:09

Lambert też miewa średnie mecze. Tydzień temu to on i Chris przegrali Apatorowi domowy mecz.

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#309 Postautor: ptgt » 22 maja 2021, o 17:56

Patrząc na przebieg meczu, 39 punktów to najniższy wymiar kary dla gości. Liczę, że w rewanżu będzie nastawienie na walkę o pełną pulę, niż obrona bonusu, a o punkty wcale nie musi być ciężej niż wczoraj.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
istred
Trener

#310 Postautor: istred » 22 maja 2021, o 22:13

Flagg pisze:Myślę, że nikt nie chce się pozbywac Mikkela za względu na jego lekko narcystyczną naturę. Dyskusje toczyły się w kontekście tylko i wyłącznie jego klasy sportowej i tego, co może dac drużynie. Póki co, wygląda to w tym sezonie bardzo obiecująco i gdyby nie te defekty w Zielonej, to byłby w TOP 10 Eligi pod względem średniej. Ale przede wszystkim widać u niego szybkość. No i wygrywa te 15 biegi. Jeśli takie mecze jak z Toruniem będą zdarzały mu się częściej, a nie raz w sezonie, to nie ma absolutnie powodów, żeby wymieniać go na Emila czy innego Madsena.

MM jest jaki jest, ale jest przede wszystkim nasz. Obok Wiktora, jako jedyny odjechał wszystkie mecze Motoru od powrotu do Eligi. Obok Wiktora jest w tym zespole najdłużej. Nie mamy wychowanków, a kibice potrzebują zawodników, których mogą identyfikować z klubem. Wydawało się, że kimś taki będzie Lambert, ale nie pykło. Teraz najbliższy temu jest właśnie MM.

Ja po meczu w Zielonej czytałem sporo postów o tym, że w przyszłym sezonie wymieniamy Michelsena na Madsena i jedziemy o medale. I mam wrażenie - oby mylne - że po kolejnym słabszym występie bardzo szybko podobne głosy powrócą.
Zresztą to jest właśnie esencja "MM jest jaki jest, ale...". Mi osobiście właśnie odpowiada to jaki jest. Prawdziwy rajder. Wkurzony po porażce, w euforii po zwycięstwie. Z ambicją na mistrza świata. To jest kandydat na zawodnika pokroju Vaculika, Madsena czy Sajfutdinowa, dlatego nie wymieniłbym go na żadnego z nich. Właśnie z powodu jego charakteru. Nawet jakby to miało się odbić na słabszych wynikach tego klubu.

vaikai
Szkółkowicz

#311 Postautor: vaikai » 23 maja 2021, o 01:39

Maxx pisze:
vaikai pisze:
Maxx pisze:Drogi Czarku. Jeśli nie posiadasz wiedzy odnośnie tematu, w którym się wypowiadasz to najlepiej będzie jeśli swoje domysły zachowasz dla siebie. Zakończyłem tym samym bezcelową dyskusję z tobą.

Ej no bez jaj :D. Najpierw mu zarzucasz, że nie napisał tego wcześniej, to cię ładnie wyjaśnił, a teraz się oburzasz. Tak się nie dyskutuje. Jeśli się nie posiada sprawdzonej wiedzy tylko opiera na szemranych źródłach, to inaczej trzeba formułować swoje ploteczki i nie pisać "Łaguta nie jedzie" tylko np. "jest duże prawdopodobieństwo, że Łaguta nie pojedzie". Jezu no, jak można nie umieć się tak posługiwać językiem polskim.

A gdzie ja napisałem, że Łaguta nie jedzie? Czytaj ze zrozumieniem a potem przeanalizuj 3 razy co przeczytałeś i dopiero się wypowiedz. Co zaś się tyczy języka polskiego to powiem ci tyle, że zwrot, cytuję: "Ej no bez jaj" jakoś niewiele ma wspólnego z poprawną polszczyzną. Jeśli chcesz kogoś uczyć języka polskiego, najpierw sam się go naucz. Chciałeś błysnąć to błysnąłeś, gratulacje. Torsen podobnie jak ja miał informacje na temat stanu dłoni Griszy i napisał o tym. Start w dzisiejszym meczu to była decyzja przede wszystkim jego samego. Czuł się na siłach i pojechał. I dobrze.

Nie napisałeś, że Łaguta nie jedzie tylko napisałeś "ciekawe zatem dlaczego o tej rzekomej bzdurze nie napisałeś wcześniej cwaniaczku kiedy temat się pojawił?", na co ci Czarek odpowiedział, że jednak kwestionował tę opinię (bez cytowania swojego postu, ale łatwo znaleźć dowód na prawdomówność Czarka w tym temacie". "Ej no bez jaj" to jak najbardziej poprawne i normalne stwierdzenie w potocznej polszczyźnie. Jedyne do czego można się przyczepić to może brak przecinka po "no", ale imo nie musi go tam być koniecznie. Co do informacji, które się posiada, to trzeba je umieć podawać i formułować - tylko tutaj mam zarzut do Torsena, bo stwierdził kategorycznie, że Grisza nie jedzie, podczas gdy nie było takiej pewności. Ale nie Torsen pierwszy i nie ostatni - można przytoczyć chociaż słynny transfer Bereszyńskiego do Benfiki i Krzysia Stanowskiego, który ten transfer zaanonsował. Sam Stanowski teraz mam wrażenie, że ostrożniej dobiera słowa. Torsen nie trafił no i cóż - życie.

Czarek
Trener

#312 Postautor: Czarek » 23 maja 2021, o 07:28

Ge(L)o pisze:
Torsen pisze:Łaguta nie jedzie w meczu z powodu urazu ręki, o ktorym pisałem wcześniej. Informacja pochodzi z wiarygodnych źródeł.

Chciałbym wtrącić swoje trzy grosze do dyskusji, która przez chwilę się toczyła i próby "obrony" tego przez innego forumowicza. Zacytowana wypowiedź jest jednoznaczna, więc nie wiem jak można napisać, że info było sprawdzone, pewne i wiarygodne.
Czyli Łaguta nie jedzie w meczu, ale pojechał.
To jak ja w bukmacherce. Typy mam dobre, tylko wyniki są złe (piłkarze źle grają). :lol:

A Kubera ma trudny moment, ale się ogarnie. Będzie złoto i bez Lamberta.

To powinien być ewidentny ban, ale tutaj działa kółko wzajemnej adoracji, które banuje za nieprawomyślne opinie osoby spoza tego grona.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#313 Postautor: Torsen » 23 maja 2021, o 09:49

I ja należę do tego kółka? Adoruję? I jestem Adorowany? Wow.
Jeśli ma to przywrócić koloryt czyjemuś życiu lub poczucie sprawiedliwości, to proszę banować, przeżyję. Tym bardziej, że forum głównie czytam, a udzielam się względnie rzadko - a czytania ban chyba nie uniemożliwia? No i chyba nie jest dożywotni.
Jednocześnie jeszcze raz powtarzam - informacja była rzetelna i nie tyle okazała się nieprawdziwa, co Grisza postąpił wbrew zdrowemu rozsądkowi i zaleceniom. I to nie kowala, nie szewca, tylko... tego, co trzeba.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#314 Postautor: Gelo » 23 maja 2021, o 09:54

Była tyleż rzetelna co nieprawdziwa. Coś jak przekopanie ziemi na metr przez Kopaczową.

Raczejjj

#315 Postautor: Raczejjj » 23 maja 2021, o 10:51

Torsen pisze:I ja należę do tego kółka? Adoruję? I jestem Adorowany? Wow.
Jeśli ma to przywrócić koloryt czyjemuś życiu lub poczucie sprawiedliwości, to proszę banować, przeżyję. Tym bardziej, że forum głównie czytam, a udzielam się względnie rzadko - a czytania ban chyba nie uniemożliwia? No i chyba nie jest dożywotni.
Jednocześnie jeszcze raz powtarzam - informacja była rzetelna i nie tyle okazała się nieprawdziwa, co Grisza postąpił wbrew zdrowemu rozsądkowi i zaleceniom. I to nie kowala, nie szewca, tylko... tego, co trzeba.

Napisałeś, że Grisza nie jedzie a pojechał. Czego tu nie rozumieć?
Łaguta nie jedzie w meczu z powodu urazu ręki, o ktorym pisałem wcześniej. Informacja pochodzi z wiarygodnych źródeł.
Chcesz powiedzieć, że Grisza zrobił Cię w uja? :-P

Przecież takie infa może każdy puszczać przed meczami a później tak samo się tłumaczyć.
Ja mogę tak samo o pogodzie.

Czarek
Trener

#316 Postautor: Czarek » 23 maja 2021, o 11:07

Torsen pisze:I ja należę do tego kółka? Adoruję? I jestem Adorowany? Wow.

Stworzono plotkę ze zbitki dwóch prawdziwych informacji: Łaguta ma obtartą i stłuczoną dłoń + Karion nie jedzie. Komuś wyszło, że skoro nie jedzie Rosjanin to musi to być Grisza.
Czarek pisze:

Gdy siejesz takie plotki to sprawdź, o którego Rosjanina chodzi.

Najgorzej, że to od razu dostało nóg i nawet zajęły się tym media, nie mówiąc o niemałej panice wśród naszych fanów.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#317 Postautor: Gelo » 23 maja 2021, o 11:32

Mnie przykładowo żołądek stanął w gardle jak przeczytałem, że Grisza nie jedzie. A tymczasem w klubie jest zatrudniony lekarz (widoczny na relacji telewizyjnej), który dopuścił Griszę do jazdy CAŁEGO meczu w Grudziądzu. Zanim obwieściło się brednie wystarczyło pokojarzyć fakty. Moim zdaniem ban jak najbardziej uzasadniony.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#318 Postautor: kibicLBN » 23 maja 2021, o 13:16

Ja też jestem za banem. Przez 3 dni szukać info o tym czy Griszy faktycznie nie będzie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#319 Postautor: grzesieck » 23 maja 2021, o 13:28

spoko, moze zrobcie glosowanie? :)

a bany beda za obrazanie innych uzytkownikow oraz powtorne przewinienia, a nie kojarze zeby Torsen byl znany z puszczania tutaj niepotwierdzonych plotek jako pewne info? z jednego i drugiego natomiast znani sa niektorzy uzytkownicy, ktorzy tutaj blagaja o ban dla Torsena jakby od tego ich zycie zalezalo
METHANOL ADVENTURE TEAM

Czarek
Trener

#320 Postautor: Czarek » 23 maja 2021, o 14:04

grzesieck pisze:spoko, moze zrobcie glosowanie? :)

a bany beda za obrazanie innych uzytkownikow oraz powtorne przewinienia, a nie kojarze zeby Torsen byl znany z puszczania tutaj niepotwierdzonych plotek jako pewne info? z jednego i drugiego natomiast znani sa niektorzy uzytkownicy, ktorzy tutaj blagaja o ban dla Torsena jakby od tego ich zycie zalezalo

Dobra, dobra. Wszyscy wiemy, że niektórych obowiązują tutaj inne zasady i mogą sobie bez konsekwencji publikować wiadomości z d...y, siejąc ogólny zamęt.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#321 Postautor: kibicLBN » 23 maja 2021, o 15:02

istred pisze:Hampel? Dokładnie to ktoś napisał wyżej. Holder go wyprzedził już na prostej, nie miał jak zamknąć Holdera, bo ten był już przed nim na wejściu w wiraż. Dokładnie to widać na powtórkach. Zresztą... To jest żużel, a wyprzedzanie to naturalny jego element. Czasami wyprzedzają nasi, a czasami naszych. To nie jest "oddawanie punktów".
[...]
Michelsen po raz kolejny pokazał, że z niego kawał żużlowca. Nie rozumiem skąd ma tylu antyfanow. Pamiętajcie, że grzeczni chłopcy na żużlu nie jeżdżą. Nie holował? Obejrzyjcie poprzednie mecze, na których nie raz holował kolegów z drużyny. Wczoraj widocznie nie miał tyle prędkości i pewności siebie żeby brać się za holowanie kolegów.

Co do 1. To zgadzam się w 100% Hampel bronił się wybornie,widać było że jest znacznie ale to znacznie wolniejszy, w końcu Holder znalazł sposób i tyle, od czegoś ten chłopak ma jedną z najwyższych średnich w lidze.
A pkt 2? Też potwierdzam, jeśli holowanie kolegi z pary nie niesie bardzo dużego ryzyka i jeśli kolega ma te minimum prędkości to Mikkel w tym sezonie pomaga jak może.nie wiem czy z Częstochowa czy Wrockiem holował Kuberę jak profesor, aż by się chciało na filmach instruktażowych puszczać.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#322 Postautor: tezetomaniak » 23 maja 2021, o 17:29

Czarek, prawdziwa wolność jest na Albicli. Zapraszam.