Lublin czy Rzeszów ???

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#351 Postautor: Gelo » 31 sierpnia 2004, o 12:17

Tak tu jest punkt zapalny. I tu się kompromitujesz swoim tokiem myślenia. Gdyby tak było jak Ty piszesz, preparowanie torów byłoby dozwolone, a tak na szczęście nie jest. Gospodarz ma prawo przygotować tor po swojemu, ale jego OBOWIĄZKIEM jest, by ten tor był przy tym regulaminowy!

Bzdury piszesz kolego. Są instrumenty żeby preparatorów ukarać. A w żadnym przypadku (oprócz Rzeszowa oczywiście), mimo że nasz tor bywał różny (czasami bardzo dziurawy) nie było mowy o SPREPAROWANIU. "Przyczepny" nie oznacza to samo co "spreparowany". Niestety tylko w Rzeszowie nie znają różnicy między tymi pojęciami. Lubujecie się w cytatach - wiec odsyłam do wypowiedzi zawodników Gorzowa czy Gdańska. Wszyscy mówili zgodnie - tor był trudny, przygotowany pod gospodarzy ale takie jest ich prawo. Tylko Manna Polskie Wałki Rzeszów muszą przyjeżdżać z obserwatorem, bo srająpo gaciach przed Jasiem Stachyrą - i to jest właśnie kompromitacja.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#352 Postautor: istred » 31 sierpnia 2004, o 12:32

Kenny pisze:Tak tu jest punkt zapalny. I tu się kompromitujesz swoim tokiem myślenia. Gdyby tak było jak Ty piszesz, preparowanie torów byłoby dozwolone, a tak na szczęście nie jest. Gospodarz ma prawo przygotować tor po swojemu, ale jego OBOWIĄZKIEM jest, by ten tor był przy tym regulaminowy!

To tutaj jest "punkt zapalny". Dlaczego tylko Rzeszów inaczej interpretuje słowo "regulaminowy" ?
Dlaczego nikt nie skarży się na tory w innych miastach (Lublin, Gorzów), tylko Rzeszów ?

Awatar użytkownika
Kenny

#353 Postautor: Kenny » 31 sierpnia 2004, o 12:58

Shack pisze:
Kenny pisze:Ps. Ktoś pisał, że wrześniu może padać i wtedy tor i tak będzie kopny. Może tak być, ale właśnie kiedy jest zagrożenie deszczem, obowiązkiem jest zrobić tor twardy po to, by mógł przyjąć więcej ewentualnej deszczówki. Tymczasem znając wyobraźnie Jasia to ten z rana wyleje jeszcze ze 4 polewaczki wody na tor :roll:

a ja mysle ze Ty mozesz zająć się rzeszowskim torem razem z panem ze zdjecia powyzej a od naszego trzymac łapki z daleka

Właśnie takie żenujące odpowiedzi, pisane przez "administratora" przynoszą wstyd temu forum i lubelskim kibicom, których cenię.

Gelo, ja Twoją odpowiedź uogólniłem do dyskusji nad tym, co jest w dozwolone w przygotowaniu torów. Bo jeśli twierdzisz, że gospodarz może wszystko, to błądzisz. Tymczasem Ty dalej swoje i piszesz o konkretnym meczu... Wtedy dyskusja prowadzi donikąd i wtedy się z niej wycofuję, bo nie widzę dalszego sensu.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#354 Postautor: Maxx » 31 sierpnia 2004, o 13:08

Kenny pisze:
Shack pisze:
Kenny pisze:Ps. Ktoś pisał, że wrześniu może padać i wtedy tor i tak będzie kopny. Może tak być, ale właśnie kiedy jest zagrożenie deszczem, obowiązkiem jest zrobić tor twardy po to, by mógł przyjąć więcej ewentualnej deszczówki. Tymczasem znając wyobraźnie Jasia to ten z rana wyleje jeszcze ze 4 polewaczki wody na tor :roll:

a ja mysle ze Ty mozesz zająć się rzeszowskim torem razem z panem ze zdjecia powyzej a od naszego trzymac łapki z daleka

Właśnie takie żenujące odpowiedzi, pisane przez "administratora" przynoszą wstyd temu forum i lubelskim kibicom, których cenię.

Gelo, ja Twoją odpowiedź uogólniłem do dyskusji nad tym, co jest w dozwolone w przygotowaniu torów. Bo jeśli twierdzisz, że gospodarz może wszystko, to błądzisz. Tymczasem Ty dalej swoje i piszesz o konkretnym meczu... Wtedy dyskusja prowadzi donikąd i wtedy się z niej wycofuję, bo nie widzę dalszego sensu.

Wstyd to kraść i z d..py spaść :twisted:
Administrator forum jest również jego uczestnikiem i wolno wypowiadać mu poglądy te prawdziwe a nie te, które chciałyby widzieć bogobojne babcie.. :D
To tak na marginesie...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kenny

#355 Postautor: Kenny » 31 sierpnia 2004, o 13:13

Maxx pisze:Wstyd to kraść i z d..py spaść :twisted:
Administrator forum jest również jego uczestnikiem i wolno wypowiadać mu poglądy te prawdziwe a nie te, które chciałyby widzieć bogobojne babcie.. :D
To tak na marginesie...

Pozdrawiam

Tak na marginesie to mylisz pojęcia. Tak piszesz jakbym chciał ocenzurować kogoś w treściach merytorycznych. A mi chodzi tylko o poziom jaki admin prezentuje, a raczej jego brak!

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#356 Postautor: Maxx » 31 sierpnia 2004, o 13:15

Kenny pisze:
Maxx pisze:Wstyd to kraść i z d..py spaść :twisted:
To tak na marginesie...

Pozdrawiam

Tak na marginesie to mylisz pojęcia. Tak piszesz jakbym chciał ocenzurować kogoś w treściach merytorycznych. A mi chodzi tylko o poziom jaki admin prezentuje, a raczej jego brak!

To twoje zdanie i masz do niego pełne prawo, ale pamiętaj, że nie każdy a w tym Shack musi się z nim zgadzać.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#357 Postautor: istred » 31 sierpnia 2004, o 13:15

Odpowiedzcie mi Rzeszowianie na jedno proste pytanie -
Dlaczego tylko Wy macie problemy z naszym torem ?

Awatar użytkownika
Kenny

#358 Postautor: Kenny » 31 sierpnia 2004, o 13:17

istred pisze:Odpowiedzcie mi Rzeszowianie na jedno proste pytanie -

A zastanawiałeś się może, czemu tylko z Waszym? :)

A "Szak" może się nie zgadzać. Słoma wychodzi tak czy inaczej.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#359 Postautor: Gelo » 31 sierpnia 2004, o 13:27

Gelo, ja Twoją odpowiedź uogólniłem do dyskusji nad tym, co jest w dozwolone w przygotowaniu torów.

Całkiem niesłusznie - i ja i Ty (mam nadzieję) wiemy na czym polega różnica w torze nieregulaminowym i przyczepnym.
Bo jeśli twierdzisz, że gospodarz może wszystko, to błądzisz.

Nigdy tak nie twierdziłem. Gospodarz może przygotować tor pod swoich w granicach przewidzianych regulaminem. Z tego co wiem, a na żużel chodzę bardzo długo, tor przyczepny jest regulaminowy. Podobnie uważają zawodnicy z innych miast, którzy mimo, że zaciskali zęby - musieli jeździć po kartoflisku (celowo przebarwiam). Tylko Rzeszów posunął się w swojej bezczelności tak daleko, żeby za łapówkę wywalać wszystko do góry nogami. Przecież wiesz że tak było.
Tymczasem Ty dalej swoje i piszesz o konkretnym meczu... Wtedy dyskusja prowadzi donikÄ…d i wtedy siÄ™ z niej wycofujÄ™, bo nie widzÄ™ dalszego sensu.

Oczywiście że piszę o jednym meczu, bo takich jaj nie widziałem nigdy i nigdzie. Wiadomo, że będziesz uważał, że wszystko było w porządku, ale ja uważam, że ze sportem i z uczciwością, na którą tak ochoczo się powołujecie - nie miało to nic wspólnego. Sprowadzając cały temat do jednego zdania - jeżeli ktoś uważa, że za łapówę w Lublinie nie przygotowano toru pod rzeszowian musi być wyjątkowym kretynem. Mam nadzieję, że nie będzie podważania faktów, bo jak było wszyscy widzieli, a niektórzy słyszeli.

Awatar użytkownika
weslake

#360 Postautor: weslake » 31 sierpnia 2004, o 13:42

istred pisze:Odpowiedzcie mi Rzeszowianie na jedno proste pytanie -

Sądząc po wyniku ostaniego spotkania naszych drużyn w Lublinie nie sądzę abyśmy mieli problem z Waszym torem, bo jakimś cudem udało się załatać dziury, które były nie do załatania przed spotkaniami z innymi drużynami jeżdżącymi w Lublinie... Czyli jedno dało sie pokazać, że tor bez dziur w Lublinie jest do zrobienia!
"Jeśli masz mówić głupoty, lepiej nic nie mów"

Awatar użytkownika
istred
Trener