Oprawa i doping na meczach

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Oprawa i doping na meczach

#3201 Postautor: istred » 28 lipca 2021, o 13:03

Myślę, że ta autorefleksja powinna przyjść już kilka lat temu. Nie przyszła i pewnie już nie przyjdzie.

Czarek
Trener

#3202 Postautor: Czarek » 28 lipca 2021, o 13:39

Saint pisze:To ja dodam do tego całego obrazu bandy palaczy, którym ciężko ruszyć 4 litery pod płot lub na koronę. Dmuchają dymem dzieciom i starszym osobom w twarz. W momencie zwrócenia uwagi pojawia się tylko kilka wyszukanych epitetów i informacja, że te kilka metrów różnicy nie ma znaczenia… zastanawiam się tylko gdzie jest ochrona i dlaczego nie egzekwuje wytycznych organizatora … ? po to chyba jest też monitoring ale może ja się nie znam. Ostatni mecz był pod tym względem tragiczny - poddałem się po drugim zwróceniu uwagi. Banda podchmielonych dorosłych facetów zlewała wszystkie rodziny dookoła dmuchając dzieciom w twarz z tępym uśmiechem … może to miało być w ich mniemaniu zabawne …?

Z tym g....m może sobie poradzić tylko Klub. Spiker zamiast zabijać uszy swoim nieznośnym piskiem mógłby podawać co 2-3 biegi stosowne komunikaty, a ochrona je egzekwować.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#3203 Postautor: Kshyhu » 28 lipca 2021, o 18:23

Pisałem o tym ostatnio bezpośrednio do Klubu. Dostałem odpowiedź, że nie mieli sygnałów, że jest problem z palaczami (sic!) i że zwrócą na tę kwestię uwagę. Widać średnio się przejęli... byłem na meczu z Falubazem z narzeczoną w ciąży i biedna dziewczyna naprawdę nie miała się gdzie schować, a czas, kiedy mogliśmy pooddychać świeżym powietrzem, wolnym od dymu, to jakby zebrać w kupę może z 5 minut w trakcie całego meczu...

Poniżej treść maila, wysłanego do Klubu:

Dzień dobry,

po ostatnim meczu naszej drużyny przy Z5 chciałbym poruszyć sprawę palenia na stadionie. Czy takowy zakaz jest, czy też go nie ma?

Wybrałem się na mecz z narzeczoną w ciąży (która dymu tytoniowego rzecz jasna wdychać nie powinna). Nawet przez kilka minut nie było możliwości pooddychania świeżym powietrzem, non-stop ktoś z którejś strony palił papierosy. Zwrócenie uwagi takiemu delikwentowi może spowodować wybuch agresji, więc wolałem tego nie robić. Ale przecież od czegoś zatrudniacie służby porządkowe?? Sam w trakcie tego meczu widziałem sytuację, w której ludzie palili tytoń w obecności osób w żółtych kamizelkach, z którymi wręcz stykali się ramionami, ale nie wywoływało to żadnej reakcji. Na moich oczach ochroniarz obściskiwał się z ochroniarką (korona, przy schodach pomiędzy sektorami C1 i C2, myślę, że jesteście w stanie ustalić, kto tam stał), oglądając z zaciekawieniem bieg. Czy ci ludzie przychodzą tam na randkę i oglądanie zawodów, czy jednak spełniają tam jakąś funkcję? Pomijam to, że spiker też powinien na bieżąco przypominać o zakazie. Są przecież wyznaczone miejsca, gdzie można w przerwie udać się na dymka.

Nie tak dawno byłem gościnnie na meczu Apatora Toruń z Unią Leszno, tam przez cały czas trwania zawodów o zakazie palenia przypominano, nie widziałem ani jednej osoby kopcącej papierosa.
Apeluję do klubu o przyjrzenie się sytuacji i wyciągnięcie konsekwencji od służb porządkowych. Nie chcę sprawy nagłaśniać dalej, ale jeśli będzie taka potrzeba, to tak uczynię.

Kocham żużel, oglądałem zawody na wielu stadionach, ale czegoś takiego, jak w Lublinie, nie widziałem nigdzie.

Pozdrawiam,
Krzysiek

Może trzeba byłoby wysłać takich maili więcej?
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#3204 Postautor: _piotrusss » 28 lipca 2021, o 18:30

Ja jeszcze za czasów pierwszej ligi się kontaktowałem z klubem w tej sprawie. Puścili kilka razy komunikat w trakcie meczu i na tym koniec. Nie traktują tematu poważnie, a szkoda bo pewnie wiele osób miedzy innymi z tego powodu nie zdecyduje się na zabranie dziecka na mecz.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Flagg
Trener

#3205 Postautor: Flagg » 28 lipca 2021, o 18:55

Torsen pisze:OAle kolejny raz widzę ludzi konsumujących na stadionie alkohol, wylewających z siebie potoki wulgaryzmów... Naprawdę nie lepiej napruć się gdzieś indziej, niż na imprezie, bądź co bądź, za parę złotych, i nie robić z siebie publicznie neandertalczyka?

Przecież ten typ "kibica" jest obecny na Z5 nie od dziś i był również wtedy, gdy dostawaliśmy nagrodę na Gali Elipy :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3206 Postautor: Torsen » 28 lipca 2021, o 21:04

Ale teraz, nawet jak wchodzę z dzieckiem, na bramie krzywo patrzą na wnoszenie własnej WODY w butelce. Raz kazano mi wyrzucić nakrętkę. A jak takie rumiane oblicze wnosi otwartą colę, to nie budzi żadnych podejrzeń? Przecież w dzisiejszych czasach publiczne walenie gazu to patologia, a nasz klub chce uchodzić za nowoczesny i perfekcyjnie zarządzany.

Raczejjj

#3207 Postautor: Raczejjj » 28 lipca 2021, o 23:57

tezetomaniak pisze:
Raczejjj pisze:My mamy race, wy smartfony. Także tego.

Cyfrowe wykluczenie biednych dzielnic Lublina :-x

Przestań. Chciałeś być dowcipny a tu mowa o realnym świecie. Coś bym napisał ale się powstrzymam. Szkoda tych bogatych dzielnic(gdziekolwiek one są). Pełna kultura na żużlu haha Na piłce nikt się nie oszukuje, a tu hipokryzja pełną gębą.
Pyjta wyncyj.

Tylko no ofence, po prostu śmieszy mnie ta medialna narracja jacy to zajebiiści są kibice żużlowi a fani piłkarscy to zło.

Raczejjj

#3208 Postautor: Raczejjj » 29 lipca 2021, o 00:05

Torsen pisze:Ale teraz, nawet jak wchodzę z dzieckiem, na bramie krzywo patrzą na wnoszenie własnej WODY w butelce. Raz kazano mi wyrzucić nakrętkę. A jak takie rumiane oblicze wnosi otwartą colę, to nie budzi żadnych podejrzeń? Przecież w dzisiejszych czasach publiczne walenie gazu to patologia, a nasz klub chce uchodzić za nowoczesny i perfekcyjnie zarządzany.

Miej drugą nakrętkę w kieszeni czy gdzieś tam coby znowu zakręcić za bramą.

asid
Senior

#3209 Postautor: asid » 29 lipca 2021, o 00:12

I nigdy nie wnoś coli na żużel bo za patologię Cię wezmą

Raczejjj

#3210 Postautor: Raczejjj » 29 lipca 2021, o 00:17

No i od coli głowa boli :cool: Dobrej nocy.

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#3211 Postautor: Scibi » 6 sierpnia 2021, o 22:14

Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść.
2 lata temu na zebraniu stowarzyszenia zapadła decyzja o zamknięciu SE, której zresztą byłem zwolennikiem, bo już wtedy widziałem, że tracimy znacząco na mocy i zdecydowana większość ludzi, którzy są inteligentni i stanowili o sile tego stowarzyszenia, już dawno przestała się w to bawić. Decyzja zapadła, ale mimo to znalazło się kilka osób, które wbrew samym sobie nadal próbują na siłę ciągnąć ten wózek, a trzeba było jak w pierwszym zdaniu. Zrobiliśmy kawałek fajnej roboty i dziękujemy, niech przyjdą lepsi.

.

blajar
Trener

#3212 Postautor: blajar » 6 sierpnia 2021, o 23:10

Scibi pisze:Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść.
2 lata temu na zebraniu stowarzyszenia zapadła decyzja o zamknięciu SE, której zresztą byłem zwolennikiem, bo już wtedy widziałem, że tracimy znacząco na mocy i zdecydowana większość ludzi, którzy są inteligentni i stanowili o sile tego stowarzyszenia, już dawno przestała się w to bawić. Decyzja zapadła, ale mimo to znalazło się kilka osób, które wbrew samym sobie nadal próbują na siłę ciągnąć ten wózek, a trzeba było jak w pierwszym zdaniu. Zrobiliśmy kawałek fajnej roboty i dziękujemy, niech przyjdą lepsi.

.

Szacunek, oprawy były naprawdę mega.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

KrzyczącyK1b1c
Trener

#3213 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 6 sierpnia 2021, o 23:10

Co się stało?

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#3214 Postautor: Scibi » 7 sierpnia 2021, o 06:42

Czarek, ile razy ja Ciebie zapraszałem na zebranie SE? Miałeś wiele okazji by wytknąć nam nasze błędy bezpośrednio. Nigdy nie skorzystałeś z okazji.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#3215 Postautor: Perez » 7 sierpnia 2021, o 07:38

Scibi dzięki za wszystko oprawy były mega. Tak samo doping. Była kultura i na wyjazdach dużo osób. I że Wam się w ogóle chciało bo prosto na pewno nie było. Dużo czasu i wkładu własnego straconych pieniędzy. Dobrze że jakiś doping nadal jest bo reszta to mizeria. Czy jakieś zdjęcia z opraw da radę gdzieś zobaczyć? Nie jeden z nas chciałby sobie odświeżyc te piękne widoki.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#3216 Postautor: Scibi » 4 września 2021, o 15:45

Powiem Ci tak Kolego, mam wszystkie zdjęcia od początku SE i to od momentu jak zaczynaliśmy robić oprawę, do momentu gdy była już na sektorze, ale to są moje prywatne zdjęcia i ze względu na szacunek do koleżanek i kolegów z SE, nigdy nie udostępnie ich publicznie. Spotkamy się kiedyś na wyjeździe, to Ci pokaże .

Jako ciekawostkę podam, że kilka lat wstecz podczas malowania oprawy upamiętniającej "lubelski lipiec 80" podeszła do nas grupa kibiców piłkarskiego Motoru o to byli tacy chłopacy, których z widzenia znam i wiem, że na Arenie Lublin odgrywają kluczowe rolę.. Miejsce w którym te oprawę malowaliśmy, to był duży plac widoczny z daleka, bo takiego potrzebowaliśmy i oni przechodząc obok, to zauważyli. Podeszli do nas i wywiązała się ciekawa dyskusja, ale bardzo pozytywna. Chłopaki byli bardzo zaskoczeni tym, że u nas w stowarzynieszu oprawy malują też kobiety, bo płeć piękna odgrywała i nadal odgrywa bardzo znacząco rolę w kibicowaniu. Jak sami skwitowali, u nich kobiety nie malują .

Podobnych przygód mieliśmy mnóstwo i można by o tym książkę napisać, ale jw. Nie wszystko nadaje się do publicznej informacji ;)