Flagg pisze:Przepełnienie stadionu to akurat nie nowość. W 2019 problem był ten sam. Nie wiem dokladnie ile wczoraj było ludzi, na oko pewnie kolo 12-13 tysięcy.
A jedno pytanie. Ten sektor między parkiem maszyn a trybuną główną co stał pusty. On zawsze jest pusty czy był jakiś powód ku temu? Bo powiem szczerze, że nigdy do tej pory nie zwróciłem na to uwagi :D
Był pusty w tym sezonie, bo magazyn PGE Ekstraligi się tam rozkładał z rusztowaniem, ale od GP przenieśli się za ogrodzenie w kierunku stadionu lekkoatletycznego i tam teraz siedzą na rusztowaniu. Nie mam jedynie pewności czy studio Eleven też tam nie siedzi przypadkiem.
_piotrusss pisze:No na tę chwilę klub może (krótkowzrocznie) olać temat, to fakt. Ale tu tak naprawdę potrzeba oddelegować jedną, ogarnięta osobę która:
* potrafi odpowiednio formułować zdania w komunikatach klubowych
* poinstruuje ochronę by egzekwowała zakaz palenia
* poinformuje o konieczności zajmowania miejsc z biletów i jak w punkcie wyżej zapewni w razie potrzeby wsparcie ochrony
To nie wymaga ani wielkich nakładów ani zmian organizacyjnych. Nie mam pojęcia czemu tkwią w standardach drugiej ligi w tej kwestii.
Otóż to, nawet w trakcie meczu przecież mogłyby jakieś komunikaty być puszczane o zakazie palenia i zajmowaniu miejsc wyznaczonych na bilecie. Nikt nie mówi, że to nie może być nawet nagrane. Ale też nie oszukujmy się, że nagłośnienie to jakieś cudowne nie jest i czasami nic nie słychać.