Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#326 Postautor: istred » 2 marca 2022, o 19:58

Zbesztajcie Grisze. Po jednej aluzji, która nie wiadomo nawet czy na pewno się do niego odnosiła to raz, a dwa czy ma cokolwiek wspólnego z prawdą.

Jakie to polskie. ...a nie czekaj. Polacy to cudowny naród, który nie ocenia pochopnie, sami rycerze w lśniących zbrojach, wrażliwi na krzywdę innych.
Mam nadzieję, że koledzy gardłujący o wykluczenie rosyjskich żużlowców ze zmagań w polskiej lidze, od tygodnia nie tankują samochodów i nie gotują obiadów.
W punkt. Wiecie, że tankując samochody, grzejąc się gazem albo gotując na gazie finansujecie Ruskim wojnę?

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#327 Postautor: luCas » 2 marca 2022, o 20:10

Nie mam auta, grzeje sie polskim weglem, gotuje na pradzie - rozumiem, ze to wystarczajaca legitymacja wsparcia dla poprzednikow? Jesli tak, to ruskie wypad z ligi.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#328 Postautor: papi » 2 marca 2022, o 20:19

a ja tankuje na stacjach eksportujących ropę z Nigerii, zawsze pytam. Poza tym, dzwoniłem do Morawieckiego żeby zmienił źródło, obiecał się tym zająć.
Odnosnie Griszy, większość głosów warunkuje ocenę zależnie od tego jakie będą dalsze informacje, linczu nie widzę (i oby go nie było)

Flagg
Trener

#329 Postautor: Flagg » 2 marca 2022, o 20:20

Nie, ja niczego nie finansuje. To państwo Polskie, ewentualnie prywatni przedsiębiorcy kupujela gaz od Rosji, a nie ja. Ja nie mam żadnego wpływu na to, czy gotuje na rosyjskim, polskim czy norweskim gazie
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

blajar
Trener

#330 Postautor: blajar » 2 marca 2022, o 20:22

Chętnie zatankuję norweską ropę, ugotuję na norweskim gazie, dogrzeję się polskim węglem lub przerzucę na elektrykę. Ba, chętnie zapłacę za to więcej.
W związku z powyższym czuje się już upoważniony do napisania: paszli won.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#331 Postautor: tezetomaniak » 2 marca 2022, o 20:24

Co ma tankowanie benzyny do postulatów wykluczenia Rosjan z zachodniego życia? :lol: Rosja zaopatruje świat we wszystkie surowce? Zachód bez nich sobie nie poradzi?
Niemcy będą musieli przeprosić się z atomem, a Bogdanka przeżyje drugą młodość. UE będzie mogła się wykazać.
Jasne, że będzie trudniej, ale... "w imię zasad skurwysynu".

Awatar użytkownika
istred
Trener

#332 Postautor: istred » 2 marca 2022, o 20:24

Tak samo jak wy nie macie wpływu jakiego gazu używacie tak samo rosyjscy żużlowcy nie mają wpływu na to że Putin zaatakował Ukrainę.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#333 Postautor: niespokojny » 2 marca 2022, o 21:14

Troche Tomek polecial emocjami. Ja sie w 100% zgadzam zeby wywalic Rosjan z zawodow gdzie reprezentuje sie kraj. Rowniez indywidualnie. Polska liga to kwestia dyskusyjna, ja bym nie szedl tak daleko. Nie wiem kto sie chwalil Mercedesami i delikatnie mowiac zachowywal nietaktowanie. Ale oczekiwanie ostrej jednoznacznej reakcji? Tam 7 latki aresztuja za kartke z napisem "nie wojnie". To jest opresyjny, bandycki kraj w ktorym otruwa sie albo wsadza do łagru opozycjonistow. Zawodnicy maja w Rosji cale rodziny. FSB bedzie sie na nich mscic, przesluchiwac. Nie oczekujmy ze kazdy wystawi swoich bliskich na ciezkie konsekwencje, tym bardziej ze zuzel w Rosji ma maly zasieg.

Aczkolwiek rozumiem tez gorycz bo okazywanie ignoranctwa wobec tak koszmarnej sytuacji jest niedozaakceptowania.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#334 Postautor: kdsz » 2 marca 2022, o 21:15

istred pisze:Zbesztajcie Grisze. Po jednej aluzji,

Jesteś nadwrażliwy. Nikt go tutaj jeszcze nie zbeształ. Nie czas na palenie na stosie, skoro informacja jest niepotwierdzona. Ja wciąż mam nadzieję, że Dryła pisał o kimś innym. Oby.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#335 Postautor: boxing » 2 marca 2022, o 23:33

Czarek pisze:
tezetomaniak pisze:Celem sankcji nie jest rozwalenie gospodarki Rosji, bo to nie rozwiąże problemu, gdy wariaci nadal będą u władzy. Celem jest takie utrudnienie życia wszystkim Rosjanom, aby zmusić ten naród do "wymiany elit".

Trzeba się zdecydować czy Rosja jest jednak państwem demokratycznym, gdzie obywatele mogą dokonać wymiany elit rządzących, czy tyranią gdzie rządzi nietykalny dyktator. Jeśli to drugie (taki jest dominujący pogląd) to jaki ma sens prześladowanie pojedynczego Rosjanina, zwłaszcza takiego, który pracuje i żyje poza granicami Rosji?!

W dyktaturze też mogą wymienić elitę - czyli obalić tyrana. Pytanie, kiedy będą wystarczająco mocni. I czy chcą - jeżeli to prawda że 2/3 popiera tego dzieciobójcę i jest dumna że mateczka rassija silna i budzi grozę.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#336 Postautor: Gelo » 2 marca 2022, o 23:45

Kto miałby go obalić? Gość jest szurnięty na punkcie swojego bezpieczeństwa. Zamknął się w bunkrze atomowym, każe testować kucharzom to co przynoszą. Tak to prawda - 75% procent Rosjan popiera "pokojową misję". Oni nie znają innego przekazu. Są ogłupiani i oderwani od rzeczywistości

Flagg
Trener

#337 Postautor: Flagg » 3 marca 2022, o 08:17

Jeszcze jedno. Strasznie łatwo przychodzi nam wymagać od Rosjan aktywnego sprzeciwu, jasnych deklaracji, a najlepiej w ogóle powrót do Moskwy i protestów na ulicach. nie zwracamy uwagi na to, że dla nich to wyrok. Jasne, ktoś może powiedzieć, że przecież mieszkają zagranicą, nic im nie grozi. Im nie, ale już kto zagwartantuje bezpieczeństwo ich rodzinom?

Tak wiem, na Ukrainie giną ludzie. Bestialsko mordowane są kobiety i dzieci. Ale trochę jednak trąci hipokryzem, że rządamy od Rosjan by poświęcali swoje bezpieczeństwo, a jednocześnie sami mówimy Ukraińcom, że bardzo im współczujemy, ale nie udzielimy im militarnego wsparcia, bo Nato, bo trzecia wojna światowa, bo atomówki, bo jeszcze Putin nas najedzie. Łatwo jest wymagać od innych żeby narażali swoje bezpieczeństwo, gdy nie musimy się specjalnie martwić o nasze.

Artykuł Dryły bardzo osobisty i emocjonalny. Nie ze wszystkim się z nim zgadzam, ale ok, takie jego prawo. Natomiast to co jest niebezpieczne to tworzący się powoli klimat zaszczucia w okół żużlowców z Rosji, z których, przynajmniej ja nie widziałem, żaden oficjalnie Putina nie poparł. Nie widze tego właściwie w zadnej innej dyscyplinie, a nie zapominajmy, że Rosjanie normalnie startują i grają w ligach plkarskich, siatkarskich czy hokejowych na całym swiecie. Zaden związek nie zawiesił ich na poziomie ligowym.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#338 Postautor: kdsz » 3 marca 2022, o 08:32

Flagg pisze:Jeszcze jedno. Strasznie łatwo przychodzi nam wymagać od Rosjan aktywnego sprzeciwu, jasnych deklaracji

Wydaje mi się, że nikt nie domaga się od zawodników rosyjskich potępiania działań ich kraju. Mają wolną wolę. Nie muszą przecież żyć i zarabiać w Polce.

Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#339 Postautor: Carter#15 » 3 marca 2022, o 09:16

"W odpowiedzi Motorsport UK podjęło decyzję o zawieszeniu licencji zawodników reprezentujących Rosję i Białoruś, co odbiera im prawo do rywalizacji na brytyjskich torach wyścigowych, w tym wyścigu F1 na Silverstone. Ruch ten został wykonany w porozumieniu z rządem w Londynie. "
https://f1wm.pl/news/51574

Na ten moment dotyczy to tylko samochodów, ale pierwszy krok został wykonany. Spodziewam się podobnych działań innych federacji.

Myślę, że bardzo duży problem to zapewnienie rosyjskim sportowcom bezpieczeństwa. Zawsze trafi się jakiś debil z butelką. Gwizdy z trybun to też słaba reklama dla żużla. Podejrzewam, że kalkulacja polega na tym co się wydarzy jeśli ich nie zawiesimy i czy nie lepiej jest temu zapobiec po prostu ich zawieszając.

Rosyjscy sportowcy z ochroną to też słaby obrazek. Podobnie jak rosyjski zawodnik z nowoprzyznaną polską licencją. Do tego hejt na kluby, które się tego dopuściły. Hejt na sponsorów tych klubów.

Flagg
Trener

#340 Postautor: Flagg » 3 marca 2022, o 09:19

Nie no wystarczy zobaczyć, co się dzieje w SM. Hejt na żużlowców rosyjskich jest w tym momencie gigantyczny. I to jest hejt zindywidualizowany (nie wiem czy jest takie słowo), wymierzany konkretnie w określonych żużlowców (którzy przypominam, nigdzie nie poparli Putina), a nasilił się on jeszcze bardziej po artykule Dryły.

CKM1946
Zawodowiec

#341 Postautor: CKM1946 » 3 marca 2022, o 09:27

Flagg pisze:Nie no wystarczy zobaczyć, co się dzieje w SM. Hejt na żużlowców rosyjskich jest w tym momencie gigantyczny. I to jest hejt zindywidualizowany (nie wiem czy jest takie słowo), wymierzany konkretnie w określonych żużlowców (którzy przypominam, nigdzie nie poparli Putina), a nasilił się on jeszcze bardziej po artykule Dryły.

Wiesz, wyciągnięto zdjęcie Emila z przywódcą Nocnych Wilków to czego on się teraz spodziewa. Poparcia ?

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#342 Postautor: kdsz » 3 marca 2022, o 09:41

Flagg pisze:Nie no wystarczy zobaczyć, co się dzieje w SM.

Tego miejsca nie znam. Pisałem o naszym forum. Wydaje mi się, że tutaj ton większość wypowiedzi jest dość umiarkowany.

Haron90
Kadrowicz

#343 Postautor: Haron90 » 3 marca 2022, o 09:45

Ale o czym my teraz tutaj dyskutujemy? Cały sens tego jest taki, że póki Putin ma poparcie swojego ludu, to chuj go wszystko inne obchodzi. Po aneksji Krymu, jego poparcie było w granicach 85%!!! Trzeba to poparcie zniszczyć i tyle w tym temacie. Cały naród zubożeje, dostanie po dupie, to się może zastanowią, na kogo oddają swój głos.

Dodatkowo, chyba nikt tutaj nie ma złudzeń co do wartości wyznawanych przez Rosjan. Wszystko za pieniądz. Normalnie, aż tak bardzo to ludziom nie przeszkadza, ale w obecnej sytuacji wszyscy razem powinniśmy mieć w chuju to, że oni stracą te pieniądze. Te wszystkie instagramowe posty, sponsorowane artykuły - no kurwa żenada. Wypierdalać do Rosji i tam sobie zarabiać. A, że będą zarabiać mało? Ktoś im kazał wybierać karierę żużlowca, opartą na zarobkach wyłącznie w jednym kraju? Na biednego nie trafiło, na pewno mają hajs w POLSKIM banku, aby ogarnąć sobie życie na nowo. Co najwyżej jedna torebka LV / turnus na Malediwy mniej.

Zero litości i tyle. Wyobrażacie sobie skandowanie "ŁAGUTA" przed każdym biegiem? Podczas prezentacji? No ja sobie tego kurwa nie wyobrażam.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#344 Postautor: _piotrusss » 3 marca 2022, o 10:03

Carter#15 pisze:Myślę, że bardzo duży problem to zapewnienie rosyjskim sportowcom bezpieczeństwa. Zawsze trafi się jakiś debil z butelką. Gwizdy z trybun to też słaba reklama dla żużla. Podejrzewam, że kalkulacja polega na tym co się wydarzy jeśli ich nie zawiesimy i czy nie lepiej jest temu zapobiec po prostu ich zawieszając.

Rosyjscy sportowcy z ochroną to też słaby obrazek. Podobnie jak rosyjski zawodnik z nowoprzyznaną polską licencją. Do tego hejt na kluby, które się tego dopuściły. Hejt na sponsorów tych klubów.

To bardzo istotna kwestia. Na tę chwilę nic nie wskazuje na to, by Rosja z podkulonym ogonem się wycofała i zakończyła swoje działania. Bardziej prawdopodobna jest wizja zaogniania konfliktu i brutalnych walk z partyzantami po zajęciu Kijowa. Można się spodziewać, że antyrosyjskie nastroje będą się tylko pogłębiać w społeczeństwie, szczególnie gdy zaczniemy na poważnie odczuwać skutki ekonomiczne obecnej sytuacji. W takim scenariuszu, nie będzie to niczym zaskakującym (choćby wśród grup kibicowskich), gdy pojawi się ostracyzm a nawet agresja względem wszystkich Rosjan, podsycany dodatkowo przez aspekty sportowe (Rosjanin pokonuje Polaka) i analizowaniem ile pieniędzy zarobili w naszym kraju.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Klops1
Senior

#345 Postautor: Klops1 » 3 marca 2022, o 11:28

Za dużo emocji w tym wszystkim.

W zasadzie mamy dwie skrajne postawy. Jedna to klasyczne polskie - na pohybel. W końcu mogliśmy uwolnić naszą utajoną, narodową rusofobie z pełną mocą.

Drugiej stronie zdaje się kompletnie nie przeszkadzać obecność w sporcie. "Przecież oni nie są winni" mówią. Ciekawego co by powiedzieli gdyby, hipotetycznie zakładając, nasz Griszka wyszedł do prezentacji w czapce z rosyjską flagą i jeszcze umyślnie ją eksponował. Wszyscy wiemy, że byłby do tego zdolny, zresztą mieliśmy ostatnio taki temat w skokach narciarskich. Też by Wam wtedy nie przeszkadzało?

Jesteśmy bombardowani obrazami bestialstwa Rosjan na Ukrainie, nie dziwi więc skrajnie antyrosyjska reakcja. Wywalenie wszystkich sportowców ze wszystkich rozgrywek wydaje się być naturalnym, acz dalece niewystarczającym środkiem. Nie zwróci przeciez żyć tych ludzi na Ukrainie.

Patrząc jednak od strony typowo praktycznej, szkoda tych sportowców. Nie ich jako ludzi, bo mam ich w dupie, zresztą sobie poradzą. Szkoda ich jako narzedzi dotarcia do rosyjskiego społeczeństwa, ich zasięgów, ich autorytetu wśród zwykłych oglupionych przez kremlowską propagandę Rosjan.

Jeśli chcemy obudzić rosyjski naród, to powinniśmy ich wykorzystać. Wszystkich- od piłkarzy grających na zachodzie, ludzi kultury, na zuzlowcach kończąc.

Chcesz zostać? Grać dalej i cieszyć się życiem? Zarabiać te swoje diengi o których pisał Dryła?

Ok, ale od dziś robisz antyputinowska kampanie na wszystkich swoich kanałach. Nie jeden post na tydzień, nie żadna flaga z mglistym opisem. Wrzucasz dowody bestialstwa twojego kraju, dowody wojny, nie żadnej pokojowej interwencji. Zdjęcia i filmy zburzonych miast i przerażonych ludzi. Codziennie, nieustannie aż do skutku.

Innymi słowy - możesz zostać z nami ale musisz się przyłączyć do walki. Udowodnić, że jesteś taki jak my i stanąć po naszej stronie.

No chyba, że zamiast tego wolisz milczeć i nie robić nic, lub co gorsza popierać działania swojego kraju. To wtedy faktycznie - wypierdalaj.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#346 Postautor: _piotrusss » 3 marca 2022, o 12:04

Grisza nie chce komentować sytuacji:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/98827 ... ze-polakow
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

#347 Postautor: toinoja » 3 marca 2022, o 12:11

Zbędne dewagacje Łaguty, Emil i Tarasienko zostali zgłoszenie na sezon 2022 jako Rosjanie z rosyjską licencją na starty. Z bólem, ale nie widzę szans na ich starty.

Sebekmotor
Kadrowicz

#348 Postautor: Sebekmotor » 3 marca 2022, o 12:26

Zastanawia mnie jedna rzecz w tym całym moralnym uniesieniu czy ktoś w ogóle pomyslał jak ma ta liga wyglądać bez Rosjan? Co z klubami? Przecież Rosjanie wzięli pieniądze za przygotowanie i zapewne zażądają odszkodowań za zerwane kontakty ? Za pół roku jak wszyscy zapomną o wojnie a kluby zostaną z długami przecież! Mamy jechać ten sezon o tytuł moralnych zwycięzców? Niech ktoś odpowie na te pytania może Pan Majewski albo Dryła?

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#349 Postautor: Hans » 3 marca 2022, o 12:29

W przypadku Griszy lepiej bylo sie nie odzywać, a teraz, po takiej wypowiedzi raczej nie widze szans na jego starty w tym sezonie w PL.

Flagg
Trener

#350 Postautor: Flagg » 3 marca 2022, o 12:31

Grisza juz raczej wie, że w tym roku nie pojedzie w PL. Z sygnałów, które dzisiaj do mnie doszły, to nawet wśród prezesów klubów jest zgodność, co do obecności Rosjan w lidze (z wyjątkiem toruńskiego senatora).