Stal Gorzów- Motor Lublin 08.04.2022 (piatek)
Re: Stal Gorzów- Motor Lublin 08.04.2022 (piatek)
Trochę więcej informacji na temat wykluczenia Hampela z XV biegu.
"Okazuje się, że najmniej zdziwiony decyzją arbitra był... sztab szkoleniowy Motoru, który tuż przed biegami nominowanymi odebrał w tej sprawie telefon od sędziego. Arbiter zadzwonił do kierownika zespołu Jacka Ziółkowskiego tylko po to, by ten przypomniał Hampelowi, że ma już jedno ostrzeżenie i każdy ruch pod taśmą będzie oznaczał wykluczenie go z arcyważnego wyścigu."
"Lublinianie przypomnienie sędziego potraktowali bardzo poważnie, bo wiedzieli, że Hampel tego dnia rzeczywiście miał problem z nieruchomym staniem pod taśmą. Ziółkowski zdążył nawet pouczyć swojego podopiecznego, by jeśli tylko zorientuje się, że jego motocykl znów porusza się pod taśmą, wjechał w nią. W takim przypadku 40-latek i zostałby co prawda wykluczony, ale drużyna nie ucierpiałaby tak mocno, bo w powtórce mógłby pojechać za niego Mateusz Cierniak. Junior został zresztą przed biegami nominowanymi uczulony na taką sytuację i cały czas pozostawał w gotowości do wyjazdu na tor."
Całość: https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/99448 ... ik-nie-pos
"Okazuje się, że najmniej zdziwiony decyzją arbitra był... sztab szkoleniowy Motoru, który tuż przed biegami nominowanymi odebrał w tej sprawie telefon od sędziego. Arbiter zadzwonił do kierownika zespołu Jacka Ziółkowskiego tylko po to, by ten przypomniał Hampelowi, że ma już jedno ostrzeżenie i każdy ruch pod taśmą będzie oznaczał wykluczenie go z arcyważnego wyścigu."
"Lublinianie przypomnienie sędziego potraktowali bardzo poważnie, bo wiedzieli, że Hampel tego dnia rzeczywiście miał problem z nieruchomym staniem pod taśmą. Ziółkowski zdążył nawet pouczyć swojego podopiecznego, by jeśli tylko zorientuje się, że jego motocykl znów porusza się pod taśmą, wjechał w nią. W takim przypadku 40-latek i zostałby co prawda wykluczony, ale drużyna nie ucierpiałaby tak mocno, bo w powtórce mógłby pojechać za niego Mateusz Cierniak. Junior został zresztą przed biegami nominowanymi uczulony na taką sytuację i cały czas pozostawał w gotowości do wyjazdu na tor."
Całość: https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/99448 ... ik-nie-pos
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czy to znaczy, że Hampel ma problem z utrzymaniem sprzęgła czy co? Może niech potrenuje z jakimiś siłaczami na ręce.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Tak jakby to stal pod tasma junior z daremnym sprzeglem. Toz to Hampel sie podtacza a nie jego motocykl :)
Ale ok, pelna profeska ;)
Ale ok, pelna profeska ;)
To teraz moje spojrzenie.
Plusy
1. Michelsen - klasyka gatunku, pierwszy bieg piach, później petarda. Natomiast co się rzuca w oczy to piękny początek sezonu, otworzył te drzwi z buta, oby jak najdłużej. Jako kapitan udźwignął temat i w naprawdę trudnych chwilach wziął ciężar na siebie. Wyjście z pierwszego łuku w piętnastym biegu - cudeńko. Jaja jak berety.
2. Cierniak - mega pozytyw, oby utrzymał formę w cieplejszych miesiącach. Liczę, że jego ojciec dobrze pokieruje tematem sprzętu i będzie to bardzo dobry sezon w jego wykonaniu. Wiktor musi równać, zarówno sprzętowo jak i chęcią do jazdy i wygrywania.
3. Jarek - wiem, wiem, w kratkę itd. ale czy ktoś z Was spodziewał się takiego występu Jarka w pierwszym meczu sezonu? No właśnie :)
4. Drabik - mimo wszystko. W zasadzie przed meczem nie oczekiwałem od niego niczego, sparingi można na dobrą sprawę włożyć między palce, w meczu jest presja, ciśnienie, wynik itd., a jeżeli jest się sportowcem to jest to na pewno odczuwalne. Moim zdaniem udźwignął temat, pierwszy mecz, wyjazd, Gorzów, teren mało przyjazny i trudny, a tutaj jednak 7pkt dowiózł, a mógł spokojnie 2-3 więcej. Bieg 14 pokazał, że będziemy mieli z niego furę pociechy!!! Od środka sezonu będzie jednym z liderów. Róbcie screeny xD
5. Sztab szkoleniowy - mogli spierdzielić, nie udało im się :) Brawo za odwagę z Drabikiem w 14.
Minusy
1. Lampart - biorąc pod uwagę wszystko co wokół niego się dzieje, jego ostatni sezon itd. aby zaistnieć poważnie jako U24 musi zacząć poważniej traktować ten sport. Inaczej czeka go sezon w PGE, a później równia pochyła. Dzieciaczek musi zmienić się w kąsającego dojrzałego młodzieńca.
2. Kubera - po prostu oczekiwałem czegoś więcej. Mogli z Michelsenem spokojnie rozjechać wielką staleczkę. Na ocenę wpływa bieg 14, na tym poziomie taka wpadka z taką stratą kłuje w oczy. Po prostu.
3. Sędzia - nie chcę dyskutować czy słuszne decyzje z wykluczeniami czy nie. Stało się, historia. Natomiast to w jaki sposób traktują BZ to już robi się żenujące. Po jego wybryku upomnienie? A GŁ za oglądanie się dostał ostrzeżenie. Absurd. Jestem mega ciekaw co powie JE Leszek Demski, chociaż nie spodziewam się rewelacji. Meyze rzucił światło na złe otwarcie sezonu przez sędziów.
Żeby nie było - mega radość po wygranej. Dla takich meczy, dla zwycięstw w ostatnich biegach warto jechać na drugi koniec Polski.
Polećmy klasykiem - miażdżymy tę ligę przeokrutnie.
Plusy
1. Michelsen - klasyka gatunku, pierwszy bieg piach, później petarda. Natomiast co się rzuca w oczy to piękny początek sezonu, otworzył te drzwi z buta, oby jak najdłużej. Jako kapitan udźwignął temat i w naprawdę trudnych chwilach wziął ciężar na siebie. Wyjście z pierwszego łuku w piętnastym biegu - cudeńko. Jaja jak berety.
2. Cierniak - mega pozytyw, oby utrzymał formę w cieplejszych miesiącach. Liczę, że jego ojciec dobrze pokieruje tematem sprzętu i będzie to bardzo dobry sezon w jego wykonaniu. Wiktor musi równać, zarówno sprzętowo jak i chęcią do jazdy i wygrywania.
3. Jarek - wiem, wiem, w kratkę itd. ale czy ktoś z Was spodziewał się takiego występu Jarka w pierwszym meczu sezonu? No właśnie :)
4. Drabik - mimo wszystko. W zasadzie przed meczem nie oczekiwałem od niego niczego, sparingi można na dobrą sprawę włożyć między palce, w meczu jest presja, ciśnienie, wynik itd., a jeżeli jest się sportowcem to jest to na pewno odczuwalne. Moim zdaniem udźwignął temat, pierwszy mecz, wyjazd, Gorzów, teren mało przyjazny i trudny, a tutaj jednak 7pkt dowiózł, a mógł spokojnie 2-3 więcej. Bieg 14 pokazał, że będziemy mieli z niego furę pociechy!!! Od środka sezonu będzie jednym z liderów. Róbcie screeny xD
5. Sztab szkoleniowy - mogli spierdzielić, nie udało im się :) Brawo za odwagę z Drabikiem w 14.
Minusy
1. Lampart - biorąc pod uwagę wszystko co wokół niego się dzieje, jego ostatni sezon itd. aby zaistnieć poważnie jako U24 musi zacząć poważniej traktować ten sport. Inaczej czeka go sezon w PGE, a później równia pochyła. Dzieciaczek musi zmienić się w kąsającego dojrzałego młodzieńca.
2. Kubera - po prostu oczekiwałem czegoś więcej. Mogli z Michelsenem spokojnie rozjechać wielką staleczkę. Na ocenę wpływa bieg 14, na tym poziomie taka wpadka z taką stratą kłuje w oczy. Po prostu.
3. Sędzia - nie chcę dyskutować czy słuszne decyzje z wykluczeniami czy nie. Stało się, historia. Natomiast to w jaki sposób traktują BZ to już robi się żenujące. Po jego wybryku upomnienie? A GŁ za oglądanie się dostał ostrzeżenie. Absurd. Jestem mega ciekaw co powie JE Leszek Demski, chociaż nie spodziewam się rewelacji. Meyze rzucił światło na złe otwarcie sezonu przez sędziów.
Żeby nie było - mega radość po wygranej. Dla takich meczy, dla zwycięstw w ostatnich biegach warto jechać na drugi koniec Polski.
Polećmy klasykiem - miażdżymy tę ligę przeokrutnie.
Flagg pisze:Przypomnijmy sobie, że po zeszłorocznej inauguracji w Gorzowie wysyłaliśmy Lamparta na kasę do biedronki.
O przepraszam
kibicLBN 11.04.2021 po meczu w Landsbergu pisze:O ile nigdy nie byłem fanem talentu tego chłopaka i uważam, że jest klasycznym wytworem czyjejś pracy i organizacji teamu, tak teraz powiem żebyście w język ugryźli. Bo za chwilę może być głupio jak w kolejnym meczu zrobi 7 czy 8 punktów. Słowa ,,jesteś tak dobry - jak Twój ostatni mecz" chyba macie na klacie wytatuowane. Poczekajmy.
Nie wszyscy
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Jeszcze w sprawie Hampela. Przed chwilą Janowski podtoczył się dokładnie jak Jarek w XV biegu. Tylko że wyszedł na prowadzenie i wygrał bieg.
Richie Faulkner:
Dzisiaj w magazynie będzie kuchnia naszego meczu z Gorzowa.
Wasyl97 pisze:Dzisiaj w magazynie będzie kuchnia naszego meczu z Gorzowa.
Jedziemy z chu***mi, część 2? :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Skrót meczu.
https://youtu.be/vogfLsfTLno
https://youtu.be/vogfLsfTLno
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2022, o 17:41 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Zmarzlik sypie głowę popiołem.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/99471 ... -raz-tak-n
Całkiem plamy nie zmaże, ale dobrze że chociaż tyle...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
A czy ktoś tu jeszcze pamięta, jak Grisza pięknie, w ten sam sposób, zablokował na Z5 Kasprzaka, co pozwoliło Miesiącowi na kresce go wyprzedzić, dając nam 5:1? 
Bzdura. Nigdy to się nie wydarzyło. Żużlowcy Motoru są zawsze po dobrej stronie mocy, jako dżentelmeni (toż u podstaw naszej tożsamości leży legenda Hansa Nielsena) jeżdżą z najwyższą klasą i szacunkiem do rywala, nigdy nie posunęliby się do naruszenia zasady fair play. Nawet jak Hampel się ruszał na starcie to było tylko trochę i się nie liczy.
Źli są wszyscy inni ze Zmarzlikiem, Majewskim i wszystkimi sędziami i komentatorami na czele.
A tak w ogóle to nie s**j we własne gniazdo. O!
Źli są wszyscy inni ze Zmarzlikiem, Majewskim i wszystkimi sędziami i komentatorami na czele.
istred pisze:Bzdura. Nigdy to się nie wydarzyło. Żużlowcy Motoru są zawsze po dobrej stronie mocy, jako dżentelmeni (toż u podstaw naszej tożsamości leży legenda Hansa Nielsena) jeżdżą z najwyższą klasą i szacunkiem do rywala, nigdy nie posunęliby się do naruszenia zasady fair play. Nawet jak Hampel się ruszał na starcie to było tylko trochę i się nie liczy.
Eee, że majewski to przygłup to chyba każdy się akurat zgodzi
Trudno się nie zgodzić.
kibicLBN pisze:Zmarzlik sypie głowę popiołem.
Szacun dla Bartka za te słowa. Nie każdego byłoby na nie stać.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Ciekawy jestem czy ktoś jeszcze będzie w stanie wygrać w Gorzowie .
Myślę, że nikt już tam nie wygra, a w pozostałych spotkaniach Zmarzlik nie zejdzie poniżej 12 pkt.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Myślę, że nikt już tam nie wygra, a w pozostałych spotkaniach Zmarzlik nie zejdzie poniżej 12 pkt.
Pokusiłbym się o Spartę. Myślę, że będzie podobny mecz do naszego.
Gorzów w ostatnich sezonach jakąś wybitną twierdzą dla gospodarzy nie był. Szczególnie rok temu zaliczyli kilka wtop.
Biorąc pod uwagę, że mamy teraz dość wyrównane druzyny w lidze, a do tego plandeki i odwodnienie, co zapewne przełozy sie na zdecydowanie mniejszą liczbą odwołanych spotkań, to moze to byc rekordowy sezon jesli chodzi o zwycięstwa gości.
Biorąc pod uwagę, że mamy teraz dość wyrównane druzyny w lidze, a do tego plandeki i odwodnienie, co zapewne przełozy sie na zdecydowanie mniejszą liczbą odwołanych spotkań, to moze to byc rekordowy sezon jesli chodzi o zwycięstwa gości.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Wątpię , żeby się zdarzył jeszcze taki mecz z Vaculikiem i Bartollo co by jednocyfrówki obaj przywieźli ja nie pamiętam takiego przypadku poza naszym .
Maksym Drabik w piątkowym spotkaniu w Gorzowie zdobył 7 punktów i dołożył cegiełkę do zwycięstwa Motoru Lublin.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/99485 ... -przyjemne
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/99485 ... -przyjemne
Boże cóż on wygaduje. Jazda na motocyklu po torze a tu Platon i Dalajlama razem wzięci to żarty.... odleciał chłopak
-
CKM1946
- Zawodowiec
Gelo pisze:Boże cóż on wygaduje. Jazda na motocyklu po torze a tu Platon i Dalajlama razem wzięci to żarty.... odleciał chłopak
Jak słuchałem tego wywiadu wczoraj w magazynie Eleven to myślałem że się przesłyszałem. Wcześniej gadał jak Sławek(czyli głupio) a teraz poszedł ze skrajności w skrajność.
Ewidentnie jest obciążony dziedzicznie. I rozwija opcję...
Domagali się wywiadów to mają ;)
never ride faster than your angel can fly