#403 Postautor: Flagg » 17 września 2023, o 23:28
Już po 5 biegu wiedziałem, że przez tego rudego młokosa będę miał szydere na forum ;)
No ale sorry, naprawdę ciężko było przewidzieć, że chłop, który w 4 poprzednich meczach ligowych w Lublinie wygrał w sumie...1 bieg, nagle klepnie 4 trójki.
Na swoją obronę to jednak dodałem, że jeśli Daniel udźwignie, to Sparta może wywieźć Z Lublina naprawdę dobry wynik. No i ogarnął, lepiej niż się ktokolwiek spodziewał. Reszta w Sparcie pojechała tak, jak mniej więcej można się było spodziewać. Ta trójka Pawlickiego w 14 biegu dość niespodziewana, ale też po Kowalskim spodziewałem się 3-4 pkt, a nie jednego. Cóż, potwierdziło się, że czasem łatwiej w 3-4 zrobić 40 pkt, niż w 7 wygrać mecz.
W sumie dziwna sprawa, że nasi robią 51 pkt, a my mówimy, że zawiedli wszyscy poza Hampelem i juniorami. Ale trochę tak jest. Fredka z Jackiem zawaliłi niestety ten 14 bieg. Tam mieli obowiązek wygrać 5:1. Gdyby tak się stało, to występ obu można by uznać za udany.
Największe rozczarowanie to zdecydowanie ten, który rok temu dał nam złoto, czyli Dominik. Wygląda na to, że jest kolejną ofiarą Ryśka Kowalskiego. Zmarzlik też oczywiście pod kreska.
Co do toru. Nie ma co zwalać na niego. Mogli go przygotować jak chcieli i wątpię, żeby różnił się od tego, co było z Czewą. I dało się na nim wyprzedzać, jeśli miało się pod tyłkiem. Bewley i Laguta to potwierdzili, Lindgren zresztą też. Aczkolwiek zgodzę się, że skoro skład mamy na przyszły rok zamknięty, to właśnie nad torem nasi powinni się skupić w przerwie między sezonowej, ale to temat na innym czas.
Ja nie jestem jakimś pesymista przed rewanżem. To jednak Sparta musi zrobić 51 punktów, a nie my. I nie będzie raczej korzystać z rezerw taktycznych. Nawet jak wróci Tai, to będzie to niezwykle ciężkie zadanie. Osobiście liczę, że sprawę załatwimy przed nominowanymi. Może myślę naiwnie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski