Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Żużlowe różności

#19601 Postautor: Cooper » 20 czerwca 2024, o 10:33

Tak, osobiście po prostu "nie będę płakał" za Holderem, bo po tych 2 latach wciąż jest dla mnie jakiś przezroczysty, ale czysto sportowo to ważny punkt dla nas i trudny do zastąpienia, nie będę się kłócił. I na pewno bardziej trzeba myśleć o zastępstwie dla Freda najpierw. Tyle, że na Jacka jest też większe ssanie na rynku, co może utrudnić zachowanie odpowiedniej kolejnosci w tej ewolucji :)

papi pisze:Zakładam że mówimy o sytuacji, gdy na jednego z Monsterów nie wystarczy i szukamy innej opcji.

Nie wiem czemu sami nakręcamy atmosferę jakichś potencjalnych kłopotów, oszczędności itd. Przypominam, że mamy u siebie najdroższego zawodnika na świecie który bez wahania przedłużył kontrakt i to na dwa lata.

Kępa dał już dowody w przeszłości że to nie jest kwestia "starczy czy nie starczy" i zupełnie nie tym się kieruje w podejmowaniu decyzji o rozstaniu lub nowym związku :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
papi
Trener

#19602 Postautor: papi » 20 czerwca 2024, o 10:44

Nie nakręcamy, tylko taka wiadomość została wczoraj sprzedana przez Puke. I oczywiście, to się nie musi sprawdzić, ale jeśli to chyba wiadomo że będzie to kwestia finansów, a nie numeru startowego albo hopkow na drugim łuku ;) przynajmniej w kwestii seniora

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#19603 Postautor: Cooper » 20 czerwca 2024, o 10:48

Ale nas stać by przebić każdą ofertę, co nie znaczy, że chcemy to robić, a Kępa raczej dał dowód w przeszłości, że nie lubi tak robić. Co nie zmienia faktu, że zawodnicy dostają dobre podwyżki co roku, a Zmarzlik został obsypany złotem (no ale trochę zasługuje na inne traktowanie :P)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19604 Postautor: Gelo » 20 czerwca 2024, o 10:54

A kilka dni wcześniej u Ostafińskiego i w Przeglądzie Sportowym - i o to jest moja drama :) Nie chodzi o kolegium jako takie - tu nie było nagonki. Puka, który 99% swoich wypowiedzi poświęca finansom powiedział wprost, że Motor będzie szukał oszczędności i dlatego bardzo prawdopodobnie odejdzie Wiktor i któryś z seniorów ze wskazaniem na Freda. W przypadku Jacka - jak dostanie podwyżkę - zostanie. I dla mnie to się trzyma kupy - na miejscu Holdera za żadne pieniądze nie wracałbym do Torunia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#19605 Postautor: Cooper » 20 czerwca 2024, o 11:04

Puka, który 99% swoich wypowiedzi poświęca finansom powiedział wprost, że Motor będzie szukał oszczędności i dlatego bardzo prawdopodobnie odejdzie Wiktor i któryś z seniorów ze wskazaniem na Freda

A mi się właśnie nie podoba ta narracja z szukaniem oszczędności, moim zdaniem ew. odejście Przyjemskiego to byłby wynik świadomej strategii i decyzji a nie tego czy nas stać czy nie.

To samo z dwoma seniorami monsterowymi :) Przecież na ich miejsce nie przyjdzie nikt znacznie tańszy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19606 Postautor: Gelo » 20 czerwca 2024, o 12:33

Jasne, że Ci się to nie podoba. Fakt mniejszego budżetu Motoru i konieczność szukania oszczędności pod nową uśmiechniętą władzą może uwierać. Rozumiem.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#19607 Postautor: Cooper » 20 czerwca 2024, o 12:48

No jakby tylko PiS nie doprowadził do ruiny Azotów...

Kto Ci powiedział, że będziemy mieli niższy budżet w 2025?

Mnie nic nie uwiera, bo ja aż tak nie łączę polityki ze sportem.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2024, o 12:50 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19608 Postautor: Gelo » 20 czerwca 2024, o 12:50

Puka

ezbeg
Trener

#19609 Postautor: ezbeg » 20 czerwca 2024, o 12:52

To co powinien zrobić w takim razie klub, a dokładnie Jakub Kępa ?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19610 Postautor: Gelo » 20 czerwca 2024, o 12:58

Cooper pisze:Mnie nic nie uwiera, bo ja aż tak nie łączę polityki ze sportem.

To może powinieneś zacząć. Może wiedziałbyś to co wie większość normalnych ludzi. Z chwilą dojścia Tuska do władzy stało się jasne że Motor zacznie mieć schody a w temacie nowego stadionu możemy się rozejść. I uprzedzając - nikt mi tego nie powiedział.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#19611 Postautor: Cooper » 20 czerwca 2024, o 13:07

Ze stadionem już temat jest tak przewałkowany, że nawet nie chce mi się do tego wracać. Również ubolewam, że intensywne prace budowlane podjęte za rządów PiS ten niedobry Nitras przerwał.

Co do obecnej sytuacji - wykreowanej przez media, bo nie przez klub - jest to dosyć absurdalne wierzyć, że misją PO, Tuska i Nitrasa jest zniszczyć wielki Motor i rzucać mu kłody pod nogi. Tylko temu Motorowi. Ale oczywiście można, jest część ludzi w Polsce, którzy zawsze widzą spisek i zawsze znajdą sobie nowy. Całe szczęście, że Kępa do nich nie należy i raczej się nie przejmuje takimi. Robi swoje, od lat działając i z Żukiem i ze Stawiarskim.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19612 Postautor: Gelo » 20 czerwca 2024, o 13:50

Zamiast bredni o spiskach garść faktów. O zabraniu Motorowi pieniędzy ze spółek zaczął senator z PO którego szefem jest Tusk. Z kilkukrotnej obietnicy wyborczej nie wywiązał się prezydent miasta z PO, którego szefem. jest Tusk. O braku pieniędzy na stadion w Lublinie z ministerstwa powiedział minister z PO, którego szefem jest Tusk. Pikietę pod Azotami że za dużo dawali na sport urządzała europosłanka z PO, której szefem jest Tusk. Ostatnie trzy medialne nagonki na Motor zainicjował przychlast z Interii, który nigdy nie krył się ze swoimi sympatiami pollitycznymi. Mnożyc można bez końca. Mianownik jest jednak zawsze ten sam - Tusk który jest patologicznym niszczycielem wszystkiego i wszystkich co fajne i pożyteczne. On nie musi zawiązywać spisków.przeciwko Motorowi. On po prostu nie ma w tym żadnego politycznego profitu żeby wspierać (lub przynajmniej nie przeszkadzać) w funkcjonowaniu czegoś co jest nie z jego matecznika. To człowiek demolka i największy łgarz w historii Polski. Szkoda że znajduje wyznawców.

KrzyczącyK1b1c
Trener