Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
qpa
Junior

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#4776 Postautor: qpa » 24 czerwca 2026, o 11:00

Dlatego najlepszy mecz pod względem zuzla od lat to ten przegrany z gkm a najlepszy pod względem druzyny to wygrana z rowem rozgrywek pierwszo ligowych :) mi jedno i drugie pasuje ale jednak wieksze emocje czuje na mysl o meczu z Rybnikiem :)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#4777 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 24 czerwca 2026, o 12:47

Gelo pisze:Zabawne jak "kibice" Motoru dołączają do chóru narzekających na nudny tor w Lublinie kibiców z innych miast. Tamtym się nie dziwię - przez kilka lat ich drùżyny z trudem dobijały do 40tki i to od wielkiego dzwonu. Równolegle ani słowa o nudnym torze w Gorzowie (według statystyk) i o spółkach skarbu państwa w każdym klubie poza Motorem.

No przepraszam Cię Gelu za to, że regularnie jestem na Z5 i to w Lublinie oglądam mecze z poziomu trybun, które mogę ocenić pod kątem atrakcyjności, a nie w Gorzowie czy Grudziądzu :)

ezbeg
Trener

#4778 Postautor: ezbeg » 24 czerwca 2026, o 14:44

Faktem jest, że mecze w Lublinie raczej nie byłyby wzorcem "wspaniałego widowiska" w Sevres. Ale dla mnie to nie ma znaczenia pierwszorzędnego. Wiadomo, dobrze obejrzeć interesujące widowisko ale wolę obejrzeć dobrą jazdę naszych. Gospodarz przygotowuje tor pod siebie. My przygotowujemy taki, a nie inny. Jak ktoś będzie chciał to przyjdzie na mecz ze Stalą. Pora meczu (wakacje + niedziela o 17) robi swoje. Niestety ostatni mecz w Toruniu też dołożył swoje. U mnie nic się nie zmieniło. Idę na mecz. Chodziłem na TŻ, amatorów z AKŻ Zdzichtex, KMŻ. Można ganić np. juniorów, ale jak przypomnę sobie sezon 2014 i ówczesny nasz duet na juniorce który nie wygrał żadnego biegu to jednak bywało gorzej. I mimo tego człowiek chodził. Płaciłem te 15 zł (jako student) za bilet + 5 zł za program. I wiem, ominęły mnie czasy LKŻ jako świadomego kibica. Zatem nie poznałem konkretnego dziadostwa. Widziałem tylko gorsze czasy na jeszcze gorszym torze (sezon 2014). No ale dość prywaty.

Ps. Takie "Przemki z Torunia" (swoją drogą, jak widziałem że biorą Nighta jako eksperta do jakichś podcastów żużlowych to "ręce opadają") to uważają że między 1995 a 2017 to tutaj nic nie było. No ale jak się nosa poza Ekstraligę i GP nie wysuwa to co się dziwić :) Pomijam fakt, że zrównują zachowania naszych kibiców, iż są tak samo patologiczne jak ich kibiców.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#4779 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 24 czerwca 2026, o 15:08

Po prostu jeśli przez ponad 20 lat w Lublinie była włącznie 1 lub 2 liga, to stali kibice się do tego przyzwyczaili i nie było to dla nich nic dziwnego, że jeździmy na niższym poziomie rozgrywkowym. Natomiast my teraz możemy spaść nagle z bardzo wysokiego konia. Od dominatora RZ 2025 i srebrnego medalu, do fazy play-down 2026. To zawsze jest trudne dla kibica i nie ma większego znaczenia to, że 10 lat temu o tej porze byliśmy na perfyeriach poważnego żużla. Ważne jest tu i teraz. Teraz jako kibice przeżywamy niemały szok, bo przed sezonem ten półfinał wydawał się być lekki do zrobienia, a po początku sezonu niektórzy widzieli nas nawet w finale jako pewniaków. Natomiast na stan po 9. kolejce jesteśmy poza play-off.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4780 Postautor: istred » 2 lipca 2026, o 19:29

Czy aktualnie jest jakiś wiek do którego dzieci wchodzą za darmo?

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#4781 Postautor: Kshyhu » 3 lipca 2026, o 08:33

Mi się coś wydaje, że od 4 lat obowiązuje bilet dziecięcy, może ktoś potwierdzi? I czy weryfikują ten wiek w jakiś sposób na wejściu?
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
papi
Trener

#4782 Postautor: papi » 3 lipca 2026, o 09:32

Na Eventim jest napisane że od 3 lat do końca podstawówki

Leniu
Szkółkowicz

#4783 Postautor: Leniu » 3 lipca 2026, o 14:56

Kshyhu pisze:Mi się coś wydaje, że od 4 lat obowiązuje bilet dziecięcy, może ktoś potwierdzi? I czy weryfikują ten wiek w jakiś sposób na wejściu?

Brat miał raz problem z wejściem z synem, bo nie miał legitymacji. Syn 13 lat. Także lepiej mieć ze sobą taki dokument.

rumburaquee
Zawodowiec

#4784 Postautor: rumburaquee » 3 lipca 2026, o 15:58

Ja mam karnet dla syna ulgowy czyli dla studentów też, młody ma 10 lat i też pytają o legitymację:) Pytam czy wygląda na osobę dorosłą i zazwyczaj to wystarczy. Ale przepis jest przepis.

qpa
Junior

#4785 Postautor: qpa » 3 lipca 2026, o 18:11

No mnie tez kiedys z 10 latkiem wpuscili wyjątkowo i ostatni raz ;)

rumburaquee
Zawodowiec

#4786 Postautor: rumburaquee » 6 lipca 2026, o 14:10

Wczoraj, debilem młodzieńca na bramce nie nazwę ale czepialskim, cwaniakiem. Pokazuję karnet ulgowy syna.
-Legitymacja gdzie.
Pokazuję dowód osobisty syna bo legitymacji fizycznej nie miał przy sobie a do mObywatela chwilę trwa żeby się zalogować, kolejka za mną długa. Pokazuję rok urodzenia 2015 i tłumaczę że ma 11 lat.
- Ale ja nie wiem czy Pana syn się uczy.
Tłumacze że obwiązek nauki jest do 18 roku życia a on ma 11 lat, a karnet jest i tak level wyżej niż potrzebuje.
- Ale niektórzy się nie uczą.
Musiałem zalogować się na appke i pokazać legitymację szkolną.
Szkoda że na następnym meczu mnie nie będzie bo zabrałbym świadectwo szkolne i karnet dziecięcy a ten przysługuję dzieciom od 3 lat do końca podstawówki i niech liczy sobie z dowodu ile ma lat:) taki podły troll będzie ze mnie:)

Mawiik
Szkółkowicz
Kontakt:

#4787 Postautor: Mawiik » 6 lipca 2026, o 15:58

To ja mam akurat odwrotne doświadczenie z wczoraj. Kuzynka, która była pierwszy raz nie wzięła legitymacji. Młody chłopak na bramce powiedział żeby pokazać dziennik elektroniczny w telefonie i wystarczyło.

rumburaquee
Zawodowiec

#4788 Postautor: rumburaquee » 6 lipca 2026, o 16:14

Ja rozumiem że teraz nastolatki są " wyrośnięte" a dziewczyny szczególnie jak się jeszcze wymalują, ale chłopak 11 letni ni dydy nie będzie wyglądał na 18 latka.

Haron90
Kadrowicz

#4789 Postautor: Haron90 » 6 lipca 2026, o 16:21

Co niektórzy lubią poczuć władzę. Ja bym wziął jego nazwisko i zglosił do klubu, niech wiedzą kto stoi na bramce.

mema
Senior

#4790 Postautor: mema » 6 lipca 2026, o 16:21

Ale nie rozumiem po co to całe sprawdzanie dzieciaków.Nawet jak nie udowodni,ze należy sie ulgowy to co zrobi ta ochrona.Zostawią dzieciaka za bramą a rodzic wchodzi czy skierują go do kasy żeby kupił normalny bilet zamiast ulgowego.

rumburaquee
Zawodowiec

#4791 Postautor: rumburaquee » 6 lipca 2026, o 16:38

Ja rozumiem że przepis jest przepis, ale przy ewidentnym braku wątpliwości to zwykłe czepialstwo, zresztą pokazałem dowód osobisty syna, chyba jednak dekiel z poczuciem władcy i pana.Stoi chyba firma zewnętrzna?

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#4792 Postautor: boxing » 6 lipca 2026, o 19:29

rumburaquee pisze:Wczoraj, debilem młodzieńca na bramce nie nazwę ale czepialskim, cwaniakiem. Pokazuję karnet ulgowy syna.
-Legitymacja gdzie.
Pokazuję dowód osobisty syna bo legitymacji fizycznej nie miał przy sobie a do mObywatela chwilę trwa żeby się zalogować, kolejka za mną długa. Pokazuję rok urodzenia 2015 i tłumaczę że ma 11 lat.
Tłumacze że obwiązek nauki jest do 18 roku życia a on ma 11 lat, a karnet jest i tak level wyżej niż potrzebuje.
Szkoda że na następnym meczu mnie nie będzie bo zabrałbym świadectwo szkolne i karnet dziecięcy a ten przysługuję dzieciom od 3 lat do końca podstawówki i niech liczy sobie z dowodu ile ma lat:) taki podły troll będzie ze mnie:)

Może pan z ochrony mówił ze swojego doświadczenia- zakończył edukację jako 10-latek stąd taka dedukcja ? :) "Patrz synu i ucz się, bo jak nie wrócisz po wakacjach do szkoły to zostanie Ci stanie na bramkach".
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4793 Postautor: istred » 7 lipca 2026, o 15:06

rumburaquee pisze:Wczoraj, debilem młodzieńca na bramce nie nazwę ale czepialskim, cwaniakiem. Pokazuję karnet ulgowy syna.
-Legitymacja gdzie.
Regulamin sprzedaży biletów (ustalony przez klub!) dopuszcza dowód osobisty jako dokument potwierdzający zniżkę przysługującą do zakupu biletu ulgowego.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#4794 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 8 lipca 2026, o 13:22

Informacyjnie: Jak ktoś się wybiera do Łodzi, żeby pooglądać Svena w SGP 2 to jest rabat 5 procent z kodem ZUZEL na stronie biletynazuzel.pl

mema
Senior

#4795 Postautor: mema » 8 lipca 2026, o 13:36

KrzyczącyK1b1c pisze:Informacyjnie: Jak ktoś się wybiera do Łodzi, żeby pooglądać Svena w SGP 2 to jest rabat 5 procent z kodem ZUZEL na stronie biletynazuzel.pl

A to jedyna okazja bo transmisji znowu nie będzie.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#4796 Postautor: Cz@rek » 12 lipca 2026, o 21:53

Mawiik pisze:To ja mam akurat odwrotne doświadczenie z wczoraj. Kuzynka, która była pierwszy raz nie wzięła legitymacji. Młody chłopak na bramce powiedział żeby pokazać dziennik elektroniczny w telefonie i wystarczyło.

To ja miałem jeszcze lepiej. Byłem z 15 letnim synem i nawet nie zapytali o legitymację ;)