czy Stachyra junior jest potrzebny ?

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Shack
Administrator

#151 Postautor: Shack » 27 października 2004, o 12:15

Talib pisze:Oto cytat z dzisiejszego TŻ, wypowiedź Janusza Stachyry:

"Dawid nie ma ważnej umowy i nie wiem skąd niektóre media biorą takie informacje. Dawid miał umowę z TŻ-em ważną na jeden sezon. Może trafić na listę transferową i będzie do wzięcia za darmo. Skoro ja w niego inwestowałem, to nie pozwolę. żeby przy jego nazwisku pojawiła się jakaś śmieszna suma. Jeździł na moim prywatnym sprzęcie, to dlaczego klub ma za niego brać kasę?"

I co wy na taki mały pasztecik?

moze ktos zapomnial co podpisywal :lol:

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#153 Postautor: Kiry » 27 października 2004, o 14:35

Wydanie setki/setek tysięcy złotych na juniora z zewnątrz to dla mnie byłaby lubelska dętka roku (a nawet głupota). Na szczeście z tego co słychac nikt w klubie o tym nie mysli i bardzo dobrze. Oby tylko nie dlatego że nas po prostu na to nie stać, tylko z powodu checi inwestycji we wlasnych wychowanków...
Buczkowski 250k pln, Gomólski 400k, Hlib tez cos podobnego pewnie, wydanie 100k pln na szkołkę to byłoby już cos. Przypuszczam ze to dość konkretna kwota:
trener, mechanik 20-25k pln za sezon
5 kompletów - kombinezony, kaski, buty etc - 15k pln
5 kompletnych (nie nowych) motocykli - 20k pln

To są główne koszta, reszta jak przygotowanie toru, metanol, oleje, zapas czesci najbardziej zuzywajacych sie tj: sprzegla, łańcuchy, opony, ramy, kierownice, ubezpieczenie, zabezpieczenie medyczne podczas treningów to wszystko rozklada sie po czeci na I drużyne, po czesci na szkólke (rodziców, sponsorów, el presidento :lol: ). To mogłoby mieć ręce i nogi.

A co do konkurencji wsród juniorów w 2005 - wystarczy się rozejrzec, przede wszystkim Tarnów - chcą wystawić drugi zespół, Rybnik czy Cze-wa mają sporo wlasnych wychowanków, nie mówiąc o Gorzowie, Toruniu czy Lesznie, z tym że to już dłuższe podróze dla 17-18 letnich zuzlowców... Nie warto kogoś od nich wypozyczyć, transakcja z pozytkiem dla obu wg mnie

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#156 Postautor: dilucio » 1 listopada 2004, o 15:10

Gawrzyk pisze:Tarnów ? A jakich Tarnów ma juniorów ?
Po tym sezonie do seniorow odchodza Baran i Bendzera. Zostali im tylko Rempała i Kołodziej. Reszta jest świeżo po licencji...

jak to fajnie ujales tylko Rempala i Kolodziej :D dla mnie swietna para juniorow zeby u nas taka byla to byloby dobrze.... :)