Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
maloh
Szkółkowicz

#1526 Postautor: maloh » 21 listopada 2004, o 22:51

hohoho
oferte Adamowi Pietraszce złożył TŻ Lublin 8)
gdybym był złośliwy to bym napisał coś do Gelo... :wink: 8)

Geest
Senior

#1529 Postautor: Geest » 22 listopada 2004, o 10:35

dobrze mowil i mowi dyrektor: przeznaczyc pieniadze na szkolke, dac szanse miejscowym zawodnikom. jak sciagac, to tylko klasowych zawodnikow, ale to chyba odpada. mniejsza o to. kolejny sezon w tym samym skladzie moze byc naszym atutem, a sciagani zawodnicy to na poczatku roznie sobie radza (nawet taki Jedrzejak w rodzinnym Ostrowie nie mogl sie odnalezc). mam nadzieje, ze Piszcza pech bedzie bardziej omijal, ze Frankow sie odnajdzie, ze Knapp jak zwykle zrobi swoje. do tego jeszcze Jelen i Seba, ktorzy nie raz pokazali, ze jechac potrafia, wiec przy dobrym przygotowaniu do sezonu moga okazac sie naprawde solidnymi zawodnikami. no i Mordel - zaplecze, chyba ze zeche walczyc o miejsce w skladzie, to kto wie 8)
juniorzy nam sie moze srednio przedstawiaja, ale kilka milych niespodzianek pewnie nam jeszcze sprawia.
takze ja tam moze nie bede plakal, jak nam zostanie sklad z poprzedniego sezonu :wink:

JAG
Senior

#1530 Postautor: JAG » 22 listopada 2004, o 11:20

Bimmer pisze:Knappa też muszę pochwalić. Przestrzegano mnie, że do oratorów nie należy, a tu tymczasem niczego sobie. I nawet wykładał mi tajniki swojej techniki jazdy po łuku :) Szacunek dla chłopaków, że przyjechali tyle kilometrów.

nawet gdyby nie był dobry w gadce to przecież jego zadaniem jest dobrze jeździć a nie gadać.co do przejechania całej Polski to tez jestem pozytywnie zaskoczona,może to dobry znak...
co do strojów to może nie wszyscy zdawali sobie sprawe ze to tak oficjalna uroczystość,ale nie ma co wieszać na nich psy za to.
a sponsor jak ma dać kasę to da i nie za wygląd a za wyniki!!

Danio

#1531 Postautor: Danio » 22 listopada 2004, o 12:02

Nie sądze aby K.Baran był zainteresowany startami w Lublinie!- w zeszłym roku odrzucił nasza ofertę! A poza tym Rzeszów napewno lepsza ofertę od naszej jemu przedstawi :twisted: ZKŻ ściemnia- rozmawia napewno z nim bo niby dlaczego miałby teraz się nie opalać się na Wyspach Kanaryjskich 8)

Szkoda ze Lublin nie podjął rozmów z M. Węgrzykiem :( To byłoby wzmocnienie znaczące. A tak wogóle nie słychac by z kimś rozmawiali :x

Danio

#1532 Postautor: Danio » 22 listopada 2004, o 12:14

Talib dobrze kombinujesz :D Jestem za Puszakowskim- pamiętam jak u nas świetnie wymiatał podczas meczu- TŻ- Grudziądz. To dobra kandydatura- skoro nie dogaduje się z Toruniem , stara się Grudziądz to dlaczego my mamy nie spróbować porozmawiać z nim.
Fakt skoro M. Wegrzykowi za podpis dają w Ostrowie 150 tys zł. to czyste szaleństwo :!: :!: :!: . Oni tam poupadali na głowy- Extralige chyba szykują w Ostrowie :( A Taki Bajerski żąda też 150 tys zł. za podpis-buuhhahaa

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1534 Postautor: ravajas » 23 listopada 2004, o 11:08

hehh.. Gdańsk łyknął Bajerskiego ... to za rok się z nimi znów w drzwiach miniemy ;)

pozdrawia:
Rafał Borowski

harry
Trener

#1535 Postautor: harry » 23 listopada 2004, o 16:35

Danio pisze:Talib dobrze kombinujesz :D Jestem za Puszakowskim- pamiętam jak u nas świetnie wymiatał podczas meczu- TŻ- Grudziądz. To dobra kandydatura- skoro nie dogaduje się z Toruniem , stara się Grudziądz to dlaczego my mamy nie spróbować porozmawiać z nim.

Za Puszakowskiego na dzień dzisiejszy trzeba dać do Torunia 140tys zł, plus Puszakowi. Dlatego jak nie zostanie w Toruniu to będzie wypożyczony do Grudziądza. Cała nadzieja w Prawie Bosmana i zniesieniu tego niewolnictwa.

MoDeStA
Kontakt:

#1536 Postautor: MoDeStA » 24 listopada 2004, o 17:53

Danio pisze: skoro M. Wegrzykowi za podpis dają w Ostrowie 150 tys zł. to czyste szaleństwo :!: :!: :!: . Oni tam poupadali na głowy- Extralige chyba szykują w Ostrowie

A skad wiesz, ze w Ostrowie ma dostac 150 tys. za podpis :?: To, ze tyle ponoc zazadal w Rybniku, nie znaczy, ze identyczne wymagania postawil przed KM-em, a nawet jesli, to ta cena podczas negocjacji mogla przeciez ulec zmianie :roll: Ktos upadl na glowe :?: To chyba od razu trzebu mu udzielic pierwszej pomocy :?: :wink: Uwierz mi,ze KM nie potrzebuje takowej :wink: 8) Ekstralige moze i dzialacze szykuja...ale jeszcze nie w tym roku. W Ostrowie bedziemy zadowoleni z pierwszej czworki-przynajmniej takie sa zalozenia 8) A pamietasz jak w ubieglym roku wszyscy przewidywali,ze wydajac 326 tys. na Ogora nie dojedziemy do konca sezonu :?: Jednak jakos to nam sie udalo, w dodatku bez zobowiazan finansowych,z czystym kontem :twisted:

Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1537 Postautor: $korzen$ » 24 listopada 2004, o 18:39

Polonia pila tez niby nie miala wielkich zaleglosci ..... a teraz gdzie sie znajduje wszyscy wiemy ...

MoDeStA
Kontakt:

#1538 Postautor: MoDeStA » 24 listopada 2004, o 19:07

Tak, ale to nie znaczy, ze taki sam los spotka Ostrow. Wreszcie zuzlem w Ostrowie zajmuja sie osoby, ktore maja glowe na karku i dobrze potrafia z niej korzystac 8) Prezes nie porywa sie z motyka na ksiezyc i nie wydaje wirtualnych pieniedzy-robi zakupy takie, na jakie nas stac. Jest to osoba powazna i godna zaufania. Wiec ufamy, ze skoro KM robi takie zakupy, to moze sobie na nie pozwolic :)
Zreszta czas pokaze... :twisted:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1539 Postautor: mikas » 24 listopada 2004, o 19:35

Ewuniu w Pile myśleli dokładnie tak samo o swoich prezesach gdy tamci wydawali pieniądze na transfery,ale pozyjemy zobaczymy,wiesz ze zycze Wam jak najlepiej, ale po tym co widze jak u Was wydaje sie kasę to trudno byc optymista co do tego ze Wasze władze mają głowę na karku, tym bardziej jak mówią ze nie macie zamiaru przy takich transferach walczyc o E-lige. To w takim razie po jaka cholere sa robione transfery które tą E-lige, a przynajmniej baraze,teoretycznie wam zapewniają??
MOTOR LUBLIN
Obrazek

MoDeStA
Kontakt:

#1540 Postautor: MoDeStA » 24 listopada 2004, o 20:14

Pewnie masz racje, ale znajac prezesa Lyczywka, nie sposob nie wierzyc, ze bedzie dobrze :roll: Skoro poradzil sobie w ubieglym sezonie przy tak duzych wydatkach, to sadze, ze w tym nie bedzie gorzej. Wiem,ze zyczysz nam good :twisted: 8) Dzialacze nie mowia, ze nie mamy zamiaru walczyc o e-lige, ale, ze naszym celem jest czworka. Chociaz nie wiem czy na ekstralige nie jest dla nas za wczesnie :roll: Mysle, ze dzialaczom chodzi o budowanie dobrej, silnej druzyny. Stad takie transfery. Ale w porownaniu do ubieglorocznych, to i tak wydalismy narazie malo kasy :wink: Michalku....teoria teoria, ale w praktyce bywa roznie :wink: Za to w tym roku bedziemy mieli okazje znowu sie spotkac. Oby role sie odwrocily :twisted:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1542 Postautor: boxing » 25 listopada 2004, o 00:40

Gawrzyk pisze:Wracajac do skladu. Wiadomo, jeden obco, wiec napisze swoj sklad.

9. Knapp
10. Trumiński
11. Piszcz
12. Franków/Jeleniewski/??
13. Jensen
14. Kepa
15. Stachyra

Widze to tak, bo na rynku pozostalo juz niewielu zawodnikow i ich jakosc nie jest taka ze gwarantuje lepsze wystepy niż Jelen, Trumna.
Jedyna zmiana to ktos w miejsce Franka, jednak czy jest sens?
Wolni do wziecia: Stojan, Pietraszko, Wardzała, Czerwinski, Pecyna, Kłopot. Wiecej kandydatow nie widze.

Za nijakiego Frankiego wole naszych Trumne czy Jelenia, a z wymienionych bylbym za Czerwinskim ale juz sie pogubilem jaki jest jego status czyli za jakie pieniadze mozna go wyrwac z Czestochowy. Nie wiem czego brakuje temu chlopakowi do tego aby "zaskoczyl" ale stac go na dwucyfrowki. Pecyna Klopot zdecydowanie nie, na wyjazdowe punkty wardzaly nie liczylbym, Stojan Pietraszko pewnie solidnie po 6-8 pkt by robili ale bez blysku. A Czerwinski to wielka niewiadoma bo stac go na to, by byl nawet liderem druzyny(!) i wyjezdzal po nascie pkt na wyjazdach ale moze i byc "polowa Franka na swoim torze". Zatem za nieduze pieniadze warto zaryzykowac moglaby byc powtorka z Kostka i Chrzanka. Jezeli koszt tego zawodnika nas przerasta to jedziemy starym skladem minus Franek. Trzeba wtedy bedzie miec duuuuzo wyrozumialosci i cierpliwosci ale ja jestem bardzo cierpliwy a mysle ze sezon 2006 dzieki rozjezdzonemu Kacprowi i "wejsciu smoka" Rafala bedzie dla nas naprawde radosny. I w miedzyczasie warto pomyslec o tym, o czym napisalem w temacie "Junior potrzebny od zaraz". Pozdrawiam :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
SAS

#1543 Postautor: SAS » 25 listopada 2004, o 00:40

No i jeszcze dwa BARANY!!!!!!

Awatar użytkownika
SAS

#1544 Postautor: SAS » 25 listopada 2004, o 00:46

Karol i Paweł dla jasności...Bo za zaraz no który forumowicz poczuje się dotknięty i zelżony...szczególnie te no .... :D

Snys
Zawodowiec

#1545 Postautor: Snys » 25 listopada 2004, o 01:09

Dobry felieton o polskim żużlu

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_inde ... 1089878749

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1546 Postautor: RadeKas » 25 listopada 2004, o 12:35

Ja bym byl za Czerwinskim. Mysle ze w 1 lidze ten zawodnik moze naprawde zaczac jezdzic. Tak jak wyzej napisano, moze sie okazac objawieniem i byc naszym liderem. Mozna by zaryzykowac.

Obawiam sie tylko oddania Frankiego to innej druzyny. Uwazam, ze potencjal on ma i nie chcialbym zeby ten potencjal pokazal w takim np. Rzeszowie czy Opolu. Wtedy bysmy sobie pluli. Trzeba go zmusic do traktowania druzyny powanie i moze cos z tego bedzie.

Sklad widze tak:

1. Knapp
2. Truminski
3. Piszcz
4. Czerwinski/Frankow/Jeleniewski - kolejnosc nieprzypadkowa
5. Jensen
6. Kepa
7. Stachyra
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

max3
Zawodowiec

#1547 Postautor: max3 » 25 listopada 2004, o 12:35

To skladzik w tym sezonie bedziemy mieli gorszy ,slabszy obco ,slabsi juniorzy a wlasciwie jeden junior,podobno Frankow podniosl swoje wymagania finansowe ,za taki sezon to powinni wywalic go z druzyny ,albo powinien obnizyc wymagania ,a kto by chcail takiego Frankowa (oprocz Pily ,Krosna).

Danio

#1548 Postautor: Danio » 25 listopada 2004, o 13:22

A moje zestawienie wygląda następująco

1. M. Franków/ S. Trumiński
2. K. Pecyna/Z. Czerwiński/ D. Jeleniewski
3. G. Knapp
4. T. Piszcz.
5. J. JENSEN
6. K. Kepa
7. D. Stachyra

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1549 Postautor: Lublin_Fan » 25 listopada 2004, o 13:38

Odniosę się do składu, który tutaj omawiacie. Za Jelenia Stojanowski. Wtedy byłoby wporządku. Danielowi wyszło w sezonie ze 3-4 mecze i na tej podstawie pchać go do podstawowego składu? Paranoja. Już zapomnieliście chyba jak z trudem uciekał, przez niebezpieczenie "zbliżającym" sie do niego płotem albo jak po dwóch biegach nie miał już sił jechać.

Armagedon sie zbliża ;)

Pozdr.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1550 Postautor: K.A.M.I.L. » 25 listopada 2004, o 16:08

To ja w takim razie widzę taki składzik na sezon 2005:

1.Piszcz
2.Franków
3.Knapp
4.Trumiński/Jeleniewski
5.Jensen
6.Stachyra
7.Kępa

Sądzę, że klub nie zakupi żadnego zawodnika krajowego. Powinni dosprzętować tych zawodników i nie powinno być źle. Wziąć sie za szkółkę i za pare lat może w końcu doczekamy się klasowego juniora. Ja osobiście jestem nastawiony pozytywnie co do składu.
MOTOR LUBLIN