Krosno - Lublin 50:40

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#801 Postautor: jataman20 » 15 kwietnia 2005, o 18:37

Rafał Wilk 3
Daniel Jeleniewski 2
Janusz ÅšlÄ…czka 1
Mariusz Franków 0
4 : 2
47 : 37
KSŻ odniósł pierwsze zwycięstwo w tegorocznych rozgrywkach I ligi.

koniec........
;]

hayabusarider

#802 Postautor: hayabusarider » 15 kwietnia 2005, o 18:37

ravajas pisze:
hayabusarider pisze:No to już po bólu!!
Dziady nic więcej,przekonamy się w niedzielę jak Knapp poprowadzi
gości do wygranej.
I to będzie koniec TŻ.
Jeśli w niedziele przegramy proponuję się odwrócić w ostatnich biegach

jestem za, a nawet proponuje, żebyś wyszedł ze stadionu. A co tam... możesz w ogóle nie przychodzić. Mało? od razu się powieś! ;) żart oczywiście

pozdrawia:
Rafał Borowski

A żebyś wiedział że się powieszę,ale w liście porzegnalnym wymienię ciebie z imienia i nazwiska jako główny powód mojego samobójstwa
:lol:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#803 Postautor: ravajas » 15 kwietnia 2005, o 18:41

hayabusarider pisze:A żebyś wiedział że się powieszę,ale w liście porzegnalnym wymienię ciebie z imienia i nazwiska jako główny powód mojego samobójstwa
:lol:

biada mi :(

;)

pozdrawia:
Rafał Borowski

PS. Ja bym się nie odwracał, bo tak naprawde to niczego nie zmieni. Ja wiem, że się denerwujesz sytuacją, ale tak to w sporcie jest. To nie zawodników wina, że są, jacy sa, i że mają sprzęt jaki mają. Żebys im najbardziej zajebisty rower kupił, to i tak nie wygrają. Tu ktos inny zawinił.

Siwek Patataj

#804 Postautor: Siwek Patataj » 15 kwietnia 2005, o 18:42

ravajas pisze:
lucki73 pisze:Trzeba być ślepcem, by nie widzieć tego jak funkcjonuje klub i do czego to doprowadzi. Walka o utrzymanie, choć optymistycznie zakładałem 6 miejsce wypracowane uczciwie i bez bólu. Ale jeśli Krosno nas przewozi w tak łatwy sposób, to wynik na koniec sezonu może być tylko jeden.

ukłoniki
lucki73

lucki... nie o to mi chodzi, że ślepo wierzę, że osiągniemy spektakularny sukces, ale powiedz: czy dasz sobie rekę uciąć, ze nie utrzymamy ligi? Wiesz, nawet jak TZ spadnie do II ligi to ja i tak będe chodził na mecze, bo ja po prostu... lubię żużel! Cały LKŻ chodziłem, cały TZ SIPMA, to w przyszłości też będę chodził. Co mnie to obchodzi? ja frustratem nie jestem i moich kompleksów nie musi zaspokajac Jeleń, Pietraszko... a co tam, nawet gdyby Rickardsson jeździł to i tak to przecież nic nie zmienia...

pozdrawia:
Rafał Borowski

Nie, nie dam sobie ręki uciąć i nawet wierzę wciąż, że tę I ligę obronimy, bo jednak i Krosno i Opole na papierku, w statystykach są gorsi. A ja ślepo wierzę w liczby, bo liczby idealnie odzwierciedlają poziom zawodnika. Bo przecież to właśnie w oparciu o starty poszczególnych zawodników tworzy się te liczby, te średnie. I jak Jeleniewski co rok był cienki jak barszcz na początku sezonu, to nijak nie uwierzę, choćby na treningach mijał na dystansie Golloba, że nagle stanie się cud i zacznie przywozić dwucyfrówki.

Na LKŻ też chodziłem i na Motor w II lidze też będę chodzi. Ale mam już dość tego mamienia nas kibiców perspektywami, przez Gawrzyków i Siwków. Gawrzyk niech się weźmie za studia, a Siwek za własny biznes. A lubelskim żużlem niech w końcu (po tych spektakularnych sukcesach związanych z wyprowadzeniem klubu z dołów II ligi) zajmą profesjonaliści, a nie amatorzy. Bo jak dalej będzie takie zarządzanie w klubie jak jest dotychczas, jak dalej Bimmer mi będzie opowiadał że nie ma konfliktu interesów na linii sponsor-klub, to będzie pod koniec sezonu tak jak jest dzisiaj: nerwowo i niekolorowo i będziemy walczyli o utrzymanie.

amen
lucki73

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#805 Postautor: jataman20 » 15 kwietnia 2005, o 18:42

15
Tomasz Łukaszewicz 0
Jesper B. Jensen 1
Matej Ferjan 3
Tomasz Piszcz 2
3 : 3
50 : 40
Ferjan przypieczętował zwycięstwo KSŻ-u.

No to podsumowywując szczerze powiem...że kur.. nie wiem co powiedzieć... to nie 1 kwietnie nie pryma aprylis... ale przeje....... z krosnem... w tym sezonie nic nie znaczymy... i szczerze powiem ze jest mi niezmiernie przykro i głupio widziec lubelską drużyne tak nisko...
;]

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#806 Postautor: pav4u » 15 kwietnia 2005, o 18:43

gratulacje dla Krosna ... a my coz ....jedziemy dalej wszak jak ktos juz wyzej napisal sezon sie dopiero rozpoczyna a kibice jak to kibice po porazce troche po pomstuja ale po zwyciestwie w niedziele znowu zapomna :D

zyczac kulturalnych i nie za bardzo przesadzonych bluzgow w kierunku naszych dziekuje za uwage i do zobaczenia w niedziele

pozdrawiam pav4u

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#807 Postautor: RadeKas » 15 kwietnia 2005, o 18:45

lucki73 pisze:
Gdzie jesteście fachowcy od "Jeleniewskiego"??? Gdzie te 10 punktów???, co???

ukłony
lucki73

10 nie bylo, ale 1 tez nie ;). Jelen pewnie chcial wyposrodkowac ;) :) :wink:

No wynik piekny, nie ma co :). Trudno, trzeba sie przyzwyczajac, ze tak to bedzie w tym sezonie. Mimo wszystko licze ze przynajmniej punkt bonusowy z dwumeczu z Krosnem bedzie u nas ;)

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#808 Postautor: jataman20 » 15 kwietnia 2005, o 18:51

jak na złość tym razem zawiódł pietraszko i jeleń odwrotnie jak z rzeszowem...panowie co sie dzieje nie mogą pojechać wszyscy równo ?? jakaś paranoja...i fatum nad nami....
;]

Awatar użytkownika
Oli

#809 Postautor: Oli » 15 kwietnia 2005, o 18:53

No to zajebiście, jak będzie taki wynik w niedzielę to chyba zrezygnuję z uczestnictwa w meczach. Brawo dla działaczy i kierownictwa za super skład i sprzęt w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#810 Postautor: Drabol » 15 kwietnia 2005, o 19:06

Uuuu... lekki szok. Jeśli porażka to każda drużyna z przodu wyniku "4" a tym czasem Krosno przeszło nawet tą magiczną "5"... Jensen troszeczke sie obudził, ale co to przy Ferjanie? ;/ Piszcz też lepiej, ale to juz było widać w IME. Kępa tragicznie... nie widziałem w życiu jeszcze zawodnika który przegrał z Bębnem ...
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#811 Postautor: FantyÅ› » 15 kwietnia 2005, o 19:10

Drabol pisze:Uuuu... lekki szok. Jeśli porażka to każda drużyna z przodu wyniku "4" a tym czasem Krosno przeszło nawet tą magiczną "5"... Jensen troszeczke sie obudził, ale co to przy Ferjanie? ;/ Piszcz też lepiej, ale to juz było widać w IME. Kępa tragicznie... nie widziałem w życiu jeszcze zawodnika który przegrał z Bębnem ...

No to już zobaczyłeś :P Tylko że Bęben jest bardziej rozjeżdzony niż Kępa.No niestety druga porażka ale może 2 ligi nie bedzie teraz aby zdobyć mecz bonusowy z Krosnem trzeba ich pojechać conajmniej 55-35.Bo u nas Krosno to raczej nie wygra.Ale pożyjemy zobaczymy :twisted:
Tż Sipma Lublin-Mój Klub

Awatar użytkownika
sztandar

#812 Postautor: sztandar » 15 kwietnia 2005, o 19:15

Kępa jest słabiutki bo to był dopiero jego 2 mecz więc czego można było oczekiwać ale ogólnie w Lublinie dzieje się źle jak widze i nie widzę jakoś przesłanek żeby było lepiej , może w niedziele na własnym torze się odbudują ale jak patrze na zdobycze poszczególnych zawodników to jakoś ciężko mi uwierzyć

Shack
Administrator

#813 Postautor: Shack » 15 kwietnia 2005, o 19:24

Troche info pozakulisowych prosto z Krosna:

Wykluczenie Pietraszki - nie bylo nawet dotknięcia zawodnika. Jak Baran taranował Piszcza sędzia nie zwrócił uwagi (Piszczowi w przednim kole wysypały się wszystkie szprychy). Wykluczenie Jensena podobna sytuacja. Nie było kontaktu pomiędzy zawodnikami. Kolejna sytuacja to staranowanie Dominiczaka w powtórce. Jest zapis wideo, zobaczymy co z tym bedzie można zrobić dalej.

Remek

#814 Postautor: Remek » 15 kwietnia 2005, o 19:27

miejmy nadzieje ze w koncu wezma sie chlopaki w garsc i pokaza na co ich stac bo to co do tej pory pokazali to istna tragedia.no i Jeleń niech sie nauczy punktualnosci!

tepy

#815 Postautor: tepy » 15 kwietnia 2005, o 19:30

Panowie nie błaznijcie sie wiecej, uczciwie przyznajcie ze przegraliscie a nie ze tylko wy jestescie Ci dobrzy a Krosno Ci zli bo jestescie zalosni. W trzech meczu wygrac nie mozna a motory widze ultra szybkie ze nasze"osiolki"(motory) dla nie kumatych robily was jak chcialy.Shack urzekla mnie twoja historia moze chcesz o tym pogadac prowadze platne konsultacje psychiatryczne dla podobnym Tobie(nic Tobie nie ujmujac)
Reasumujac jestescie ciency jak polsilver

Awatar użytkownika
Oli

#816 Postautor: Oli » 15 kwietnia 2005, o 19:38

Wyjazd Tępy młocie

Bodi

#817 Postautor: Bodi » 15 kwietnia 2005, o 19:42

no i trafilem wynik - typowalem 50-40 i tak bylo.
Krótka ocena waszych zawodników bo pewnie nasi was nie obchodza

Pietraszko - w tamtym roku wymiatal u nas w tym to jego powozili nasi. Gdyby jechal w wiekszej ilosci biegow cos by uciulal do 5 punktow moze by dobil.

Jeleniewski - nadwyraz dobrze. Spowiedzwalem sie wyniku zbilzonego do Pietraszki a tu 6 punktow i gdyby nie wykluczenie mialby pewnie 7 bo Bebna na pewno by objechal(wykluczenie tylko przez swoja glupote?? podczas gdy czas sie konczyl Jelen sobie start cwiczyl na prostej startowej. Spoznil sie moze z 5 sekund ale sie spóznil)

Frankow - no po tym co pisaliscie ze strasznie cieniuje pojechal znakomicie. Ale punkty przywozil tylko wtedy ty wyszedl ze startu, nie walczyl na dystansie.

Piszcz- macie bardzo dobrego zawodnika - jedyny pokonal Ferjana i jako jedyny nawiazywal z nim walke. Brawo za postawe, moze jednak bedziecie mieli z niego lidera. Nawet raz perfekcyjnie rozprowadzil Frankowa a potem pilnowal zeby Wilk go nie minal.A wiec jazdzic zespolowo tez potrafi.

Jensen - szukajcie zagranicznego bo z nim nic nie zwojujecie. Niby 10 punktow ale w 6 startach. Slabo. Gdyby Tomek Lukaszewicz mial ciut mocniejszy sprzet pokonal by go dwa razy. Duzo osób pisalo ze Jensen jest zdecydowanie lepszy od Ferjana. Toz Jensen moze co najwyzej Ferjanowi motory czyscic.

Dominiczak - pokonal Bebna i to jedyny jego sukces w tym meczu, reszta biegow moze bez komentarza.

Kepa - Przegral nawet z Bebnem roznica z 20 metrow. Jeszcze sporo musi uplynac czasu az wasz talent zacznie kogos pokonywac.

No ale badzcie dobrej mysli - Grudziadz pokonacie tak 10 - 16 punktami

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#818 Postautor: dannie » 15 kwietnia 2005, o 19:44

wstrzymajmy sie z wiekszoscia durnych komentarzy dopoki nie wroca swiadkowie tego nieszczesnego meczu... moze oni przedstawia realna postawe naszej druzyny... aczkolwiek trzeba przyznac, (bez wzgledu na decyzje sedziego) ze nie pokazali sie z dobrej strony... strasznie nierowny sklad...

moim zdaniem Jensen i tak nie zasluguje na pochwaly i wielkie oklaski... z takim przeciwnikiem (po kompromitacji z Rzeszowem!) mial prawo przegrac tylko z Ferjanem... nie zachwycil... no i Adam... co sie stalo? :shock:

no... czekamy...
Obrazek

Siwek Patataj

#819 Postautor: Siwek Patataj » 15 kwietnia 2005, o 19:45

Danio, Hoollybuut, Mikas, Papi i kilku innych panów, którzy proponowali mi, bym się nie ośmieszał - ten tekst poniżej jest głównie do Was

lucki73 pisze:Pobawmy się trochę liczbami z ubiegłego sezonu ...

A więc do dzieła, najpierw KKŻ:

9. Ferjan 10,800
10. ÅšlÄ…czka 8,460
11. Wilk 10,585
12. Łukaszewicz 10,010
13. Szmid 10,795
14. Åšpiewanek 5,525
15. Prucnal 1,135

W sumie więc: 10,800+8,460+10,585+10,010+10,795+5,525+1,135=57,310

Teraz Motor:

1. Jensen 9,895
2. Jeleniewski 6,310
3. Franków 8,060
4. Pietraszko 9,050
5. Piszcz 8,115
6. Kepa 0,000
7. Wrona 1,260

W sumie więc: 9,895+6,310+8,060+9,050+8,115+0,000+1,260=42,690
---------------------------
Wychodzą więc proporcje: KKŻ 57,310 pkt, Motor 42,690 pkt (dziwnym zbiegiem okoliczności... suma wychodzi równo 100 pkt )

W meczu do zdobycia jest 90 pkt. Tak więc KKŻ winno zdobyć 90x57,310%=51,579 pkt., a Motor 90x42,690%=38,421 pkt.

Obstawiam wobec powyższego wynik: 52:38 dla KKŻ, niestety.
---------------------------

Typuję więc ostatecznie 52:38 dla KKŻ.

ukłoniki
lucki73

---------------------------------------------------------------------------
lucki73 pisze:Za 2 dni mecz KKÅ» Krosno-Motor Lublin.
Na podstawie średnich biegowych i meczowych wytypowałem wynik 52-38 dla Krosna. A teraz pozwolę sobie tutaj publicznie rozpisać mecz bieg po biegu i poteoretyzować powtórnie na temat niedzielnego wyniku tego dość ważnego dla obu drużyn pojedynku.

KKÅ» Krosno

9. Matej Ferjan (3,3,2,3,2) 13 było: 14
10. Janusz Ślączka (1,2+,1+,0) 4+2 było: 7+1
11. Łukasz Szmid (2,3,1,3,1+) 10+1 było: Baran 6+1
12. Tomasz Łukaszewicz (0,1,3,1,0) 5 było: 7
13. Rafał Wilk (2,1,1,2,2) 8 było: 9
14. Piotr Prucnal (2+,-,-,-) 2+1 było: Bęben 2
15. Jakub Śpiewanek (3,1+,0,0,0) 4+1 było: 5

Motor Lublin

1. Adam Pietraszko (2,2,2+,2,1,0) 9+1 było: 0!!!
2. Daniel Jeleniewski (0,0,-,-) 0 było: 6
3. Mariusz Franków (1,2+,0,1+,3) 7+2 było: 8
4. Jesper B. Jensen (3,3,3,3,2,3) 17 było: 10+1
5. Tomasz Piszcz (3,1,2,3,1) 10 było: 13+1
6. Kacper Kępa (1,0,0,0,0) 1 było: 0
7. Szymon Bałabuch (0) 0 (ew. Dominiczak - bez różnicy) było:
3

I znowu wyszło, tym razem wprawdzie zdecydowanie niższe (ale jednak) zwycięstwo KKŻ-etu. Przy umiejętnym korzystaniu z rezerw taktycznych, będziemy - moim zdaniem - w stanie zniwelować przewagę Krosna i utrzymywać wynik w granicach remisu, ze wskazaniem jednak na KKŻ-et. Życzyłbym sobie abyśmy wygrali to spotkanie w cuglach, obstawiam jednak ostateczny wynik spotkania na 46:44 dla KKŻ-etu.

ukłoniki
lucki73

Gratulacji składać mi nie musicie. Nie oczekuję tego. Mam jednak nadzieję, że nabierzecie odrobinkę szacunku do tych wszystkich, którzy zadają sobie trud, bo sobie trochę policzyć, poszacować, a nie opierać swoje typy na "widzi mi się".

Mam nadzieję, że teraz troszeczkę umilkniecie w swym prześmiewczym tonie.

ukłony
lucki73

Michael

#820 Postautor: Michael » 15 kwietnia 2005, o 19:50

Moze i tak Shacku ale to i tak nie usprawiedliwia naszych.

My tam powinnismy wygrac a sie bardzo meczylismy i przegralismy.

Smiechowisko.

rob7
Senior

#821 Postautor: rob7 » 15 kwietnia 2005, o 19:52

Shack może było jak piszesz ale nie można wszystkiego zwalać na przeciwności losu, GTW przyjeła dogmat o nieomylności a może trzeba posłuchać niektórych z tego forum dla dobra Lubelskiego żużla;
zatrudniono trenera który nie rozróżnia toru przyczepnego od twardego
pary są żle zestawiane pisał o tym Dudi pisałem ja
obcokrajowca zatrudnia się bo tani, przegrywa ze Śpiewankiem takie osiągnięci będzie miał JM wyposażony w super sprzęt i będzie jeszcze taniej
kontraktuje sie Pietraszkę ktory przedkłada Anglię nad jazdę w Polsce
a można było za te same pieniądze Staszka który jest do dyspozyci na codzień
organizacja pracy klubu lepiej nie mowić pisał o tym Lucky
ten super sprzęt pewnie miał być za kasę którą przyniosą kibice ale teraz nie przyniosą i co dalej?
Wasza koncepcja się nie sprawdziła i tak jak pisze Lucki ludzie honoru zwołują walne towarzystwa i podają się do dymisji chyba że to jednak chodzi o dobro co niektorych a nie lubelskiego żużla

KrzyÅ›
Junior

#822 Postautor: KrzyÅ› » 15 kwietnia 2005, o 19:59

Shack pisze:Troche info pozakulisowych prosto z Krosna:

Wykluczenie Pietraszki - nie bylo nawet dotknięcia zawodnika. Jak Baran taranował Piszcza sędzia nie zwrócił uwagi (Piszczowi w przednim kole wysypały się wszystkie szprychy). Wykluczenie Jensena podobna sytuacja. Nie było kontaktu pomiędzy zawodnikami. Kolejna sytuacja to staranowanie Dominiczaka w powtórce. Jest zapis wideo, zobaczymy co z tym bedzie można zrobić dalej.

I co z tego? Liczy się wynik, a nie jakieś pieprzone nagranie wideo, więc odmawiaj litanie, bo tu pachnie końcem żużla w Lublinie.

p.s.
w niedzielę wspomnisz moje słowa.

Awatar użytkownika
dada

#823 Postautor: dada » 15 kwietnia 2005, o 19:59

mecz ladny ale ja chcialbym powiedziec jedno, brawa dla tych co byli w Krośnie od was !!!!!!! to jaq odalismy sobie w polowie nowych trybun rece zgody ( od was 6 od nas 2 ja i Halu_Uche) swiadczy o wielkiej kulturze mecz opisze pozniej
zmienilem zdanie do kibicow od wwas pozdro
KSZ KROSNO ----> 1 LIGA 2006 !!

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#824 Postautor: dannie » 15 kwietnia 2005, o 20:09

dada pisze:mecz ladny ale ja chcialbym powiedziec jedno, brawa dla tych co byli w Krośnie od was !!!!!!! to jaq odalismy sobie w polowie nowych trybun rece zgody ( od was 6 od nas 2 ja i Halu_Uche) swiadczy o wielkiej kulturze mecz opisze pozniej
zmienilem zdanie do kibicow od wwas pozdro

to az tyle trzeba bylo, zeby to zrozumiec... co jak co, ale lubelskim kibicom w wiekszosci kultury osobistej nie brakuje... jak przyjedzicie do Lublina to sie przekonacie...

Gratuluje zwyciestwa!
Obrazek

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#825 Postautor: Kiry » 15 kwietnia 2005, o 20:43

trzeba jechac a nie skarżyć się na sedziego, wiatr w oczy itp

słabo to wyglada przed niedzielnym meczem i oby to nie byl początek końca bo szkoda byloby pracy ostatnich 3 lat...

PS wszyscy zawodnicy zdazyli zawalic po jednym z dwóch meczy, ciekawe jaką kolejną niespodzianke przyniesie nam niedziela?? JM reaktywacja?? :D