Jednym z pomysłów jest wkomponowanie zdjęcia Roberta w kevlarze (może to z Piły?) oraz umieszczenia napisów:
- "zawodnik Motoru Lublin, GKM Grudziądz, WTS Wrocław, reprezentant Polski"
- "odszedł tak szybko, jak szybko się ścigał..."
- "na zawsze w naszej pamięci"
w podpisie: "kibice sportu żużlowego".
Pomysłów jest więcej, ale nie przewiduję żadnych plebiscytów... Skoncentrujmy się na razie na zbiórce pieniędzy!
Pozdrawiam
Grób Dadiego - akcja kibiców na rzecz pomnika nagrobnego
PaOoLiNa pisze:mam prosbe podajcie nr.konta na ktore moge wplacac pieniadze na nadrobek dla Åš.P Roberta?? bo jakos sie go doszukac nie moge, albo chociaz link, gdzie moge znalezc ten nr. z gory dziekuje!
ProszÄ™:
viewtopic.php?p=74494#74494
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
ludzie! pomnik to nie wszystko! chociaż uważam ze to świetny pomysł! pomyślcie,zachwycacie się że wpłacacie pieniądze,dajecie ile możecie ale to nie wszystko! co z tego że Robert będzie miał piękny pomnik skoro nikt go tam nie odwiedza????? zwiędnięte kwiaty,żadnego znicza......wczoraj w nocy przekonałam się o tym osobiście...to naprawde było przykre patrzeć jak cały cmentarz był pięknie oświetlony lampkami a Robert leżał tam sam pogrążony w ciemnościach...szkoda wam 4zł na busa do Garbowa???
Nie wszystko naraz koleżanko... ale niewątpliwie masz rację... ludzie idą w zapomnienie i przykre to bardzo...
Nie chciałbym Was (Lublinian) urazić, ale jestem pewien, że gdyby ROBERTA pochowano te 20km od Grudziądza, jego grób nie tonąłby w ciemnościach...
Wracając do naszej akcji zbierania kasy na płytę nagrobną godną Mistrza Świata i reprezentanta Polski - tempo nam nieco siadło (może z winy wakacji i najbardziej interesujących nas meczów play-off...). Trzeba by trochę się w tej kwestii "podkręcić"...
Na dziś mamy w banku 2.550złotych, Wasz lubelski "depozyt" z kwesty stadionowej "tymczasowo w pamięci" ... a propo - jak poszło ostatnio na meczu z Mojrzeszowem
Mam nadzieję pod koniec sezonu (koniec września) ostatecznie finalizować sprawę na cmentarzu... ale do tego Wasze wsparcie jest nam potrzebne jak woda rybie...
Pozdrawiam
Nie chciałbym Was (Lublinian) urazić, ale jestem pewien, że gdyby ROBERTA pochowano te 20km od Grudziądza, jego grób nie tonąłby w ciemnościach...
Wracając do naszej akcji zbierania kasy na płytę nagrobną godną Mistrza Świata i reprezentanta Polski - tempo nam nieco siadło (może z winy wakacji i najbardziej interesujących nas meczów play-off...). Trzeba by trochę się w tej kwestii "podkręcić"...
Na dziś mamy w banku 2.550złotych, Wasz lubelski "depozyt" z kwesty stadionowej "tymczasowo w pamięci" ... a propo - jak poszło ostatnio na meczu z Mojrzeszowem
Mam nadzieję pod koniec sezonu (koniec września) ostatecznie finalizować sprawę na cmentarzu... ale do tego Wasze wsparcie jest nam potrzebne jak woda rybie...
Pozdrawiam
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!
Dopiero teraz zauważyłem, że Sting126 "wyciął" numer konta z mojego posta inaugurującego ten temat...
I co Panie "krawiec"
Wyciąć łatwo a przyszyć spowrotem
Akcja trwa w najlepsze od wielu dni, nie ma żadnych problemów po rozmowach z rodzicami Roberta, a ja się dziwię, że koleżanka PaOliNa pyta się gdzie ma wpłacać...
Teraz się nie dziwię skoro sobie Sting ... wyciął ... a nie przywrócił
Zdajesz sobie kolego sprawę ile potencjalnych wpłat straciliśmy???
Aktualny stan kasy, darczyńcy i numer konta (nie wycięty!!!) na forum GTŻ Grudziądz...
I co Panie "krawiec"
Akcja trwa w najlepsze od wielu dni, nie ma żadnych problemów po rozmowach z rodzicami Roberta, a ja się dziwię, że koleżanka PaOliNa pyta się gdzie ma wpłacać...
Teraz się nie dziwię skoro sobie Sting ... wyciął ... a nie przywrócił
Zdajesz sobie kolego sprawę ile potencjalnych wpłat straciliśmy???
Aktualny stan kasy, darczyńcy i numer konta (nie wycięty!!!) na forum GTŻ Grudziądz...
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!
PaOoLiNa pisze:a moze mi ktos powiedziec gdzie jest dokladnie grob Roberta?? bo niestety nie wiem
Najlepiej zajechać od drugiej strony cmentarza,czyli nie wchodzic na cmentarz od strony głównej drogi Lublin-Wa-wa tylko jadąc od strony Lublina minąć CPN po lewej stronie(mijając go po prawej jedzie sie do W-wy) a następnie po minięciu stacji benzynowej ponownie skręcic w lewo drogą pod górę. Jechać prosto az po lewej stronie zobaczy sie wejście na cmentarz. Grób Roberta znajduje sie po lewej stronie w mniej więcej 5 albo 6 rzędzie od wejścia.
Nie wiem czy w miare jasno wytłumaczyłem, ale mam nadzieję że trafisz.
Z tego co pamiętam (a pamięć mam nie za dobrąmikas pisze:Grób Roberta znajduje sie po lewej stronie w mniej więcej 5 albo 6 rzędzie od wejścia.
Oczywiście wszystko to patrząc z perspektywy "tylnego" wejścia, o którym pisał Mikas
edit by mikas:
no możliwe że rzędy pomyliłem,ale jakoś nigdy ich nie liczyłem i nieudolnie próbuje sobie przypomnieć,więc wybaczcie.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?