Tomas Suchanek

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
mlotyfantz
Kontakt:

Tomas Suchanek

#1 Postautor: mlotyfantz » 9 stycznia 2006, o 14:58

Chcę założyć ten temat, bo napewno ten zawodnik na to zasługuje. Myślę ze jak kontuzje złapie Daniel to jest godnym zastępcą także skład się wzmacnia i myślę żę Ekstraliga jest w naszym zasiengu, reprezentant Czech napewno nam w tym pomoże :D :P 8) :) :o

wojteko
Senior

Re: Tomas Suchanek

#2 Postautor: wojteko » 9 stycznia 2006, o 15:06

mlotyfantz pisze: Myślę ze jak kontuzje złapie Daniel to

ale palnąłeś :!: :!: :shock: nic madrzejszego do glowy Ci nieprzyszło :?: :evil:

sledzio

#3 Postautor: sledzio » 9 stycznia 2006, o 16:03

hehehe dobry człenson hehehe

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#4 Postautor: Marcinex » 9 stycznia 2006, o 16:23

Co do Suchanka to myślę że nie musi on być tylko uzupełnieniem, ale może jeździć w pierwszym składzie. Dziwi mnie fakt, że nie ma jakiegoś większego zadowolenia na forum, a przecież mamy vice-mistrza świata juniorów, który przegrał ten tytuł tylko rzutem montą. Wprawdzie ten tytuł zdobył w niezwykle trudnych (deszczowych) warunkach, ale warunki były takie same dla wszystkich. W końcu pokonał nie byle kogo, bo m.in. kilku naszych dobrych juniorów oraz uczestnika GP A. Lindbeaka, tak więc Tomas ma na pewno spore umiejętności. Wprawdzie jego średnie z innych lig nie są imponujące, ale miejmy nadzieję, że jest na tyle dobry, aby wykręcić dobrą średnią w poskiej I lidze. Pierwsze trzy mecze jedziemy z potencjalnie słabszymi rywalami, tak więc jest to okazja, aby go sprawdzić, czy jest na tyle dobry aby jeździć w podstawowym składzie.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#5 Postautor: bkapusta » 9 stycznia 2006, o 16:30

Ale z czego tu sie cieszyc?

Oki podpisal, za free, nie ma gwarancji startow... Niech sobie bedzie...

Ale powod do radosci? Wicemistrzostwo swiata?

10. Suchanek, Miedziński, Stange, Klecha (u)
7. Rempała, Suchanek, Kennett, Schultz
4. Suchanek, Hlib, Lindbaeck, Smolinski (d)

Czyli pojechal 3 biegi, w ktorych pokonal Miedzinskiego, Kennetta, Hliba i Lindbeacka.

Na takim torze:
http://www.sportowefakty.pl/images/zdje ... 005/32.jpg

W tym dniu rownie dobrze bieg mogl wygrac mistrz swiata jak i przypadkowy amator. I ten medal o niczym nie swiadczy...

Widac natomiast co pokazuje TS w innych zawodach/ligach i to nie jest podstawa do wiekszego optymizmu...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#6 Postautor: Regdal » 9 stycznia 2006, o 16:30

przegrał ten tytuł tylko rzutem montą

To nie jeździli tylko rzucali "montą" ? 8)

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#7 Postautor: Jaga » 9 stycznia 2006, o 16:33

bkapusta pisze:7. Rempała, Suchanek, Kennett, Schultz

Krótko mówiąc głupi Rempała :P
A na fotce jego flaga :?
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
tajfun

#8 Postautor: tajfun » 9 stycznia 2006, o 16:35

tak.. 2 euro :)

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#9 Postautor: luCas » 9 stycznia 2006, o 16:39

W tym dniu rownie dobrze bieg mogl wygrac mistrz swiata jak i przypadkowy amator. I ten medal o niczym nie swiadczy...

Moim zdaniem troche za daleko posunales sie w swoich rozwazaniach, mogl pojechac fartownie 1 wyscig, ale odjechal trzy. Miejmy nadzieje ze nie bedzie sie prezentowal gorzej od Miedzinskiego czy Hliba (fajntazja mnie poniosla, wybaczcie :lol: :wink: ), szczytem mazen nie jest, ale na bezrybiu i rak ryba :wink:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#10 Postautor: bkapusta » 9 stycznia 2006, o 16:41

luCas pisze:

Moim zdaniem troche za daleko posunales sie w swoich rozwazaniach, mogl pojechac fartownie 1 wyscig, ale odjechal trzy. Miejmy nadzieje ze nie bedzie sie prezentowal gorzej od Miedzinskiego czy Hliba (fajntazja mnie poniosla, wybaczcie :lol: :wink: ), szczytem mazen nie jest, ale na bezrybiu i rak ryba :wink:

Mozna wygrac IMSJ fuksem -> D.Kujawa. Nigdy pozniej nie pokazal nawet procenta tego co na finale IMSJ ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Snys
Zawodowiec

#11 Postautor: Snys » 9 stycznia 2006, o 18:22

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#12 Postautor: marcin_lub » 9 stycznia 2006, o 18:28

bkapusta pisze:Ale z czego tu sie cieszyc?

Czyli pojechal 3 biegi, w ktorych pokonal Miedzinskiego, Kennetta, Hliba i Lindbeacka.

Na takim torze:

Widac natomiast co pokazuje TS w innych zawodach/ligach i to nie jest podstawa do wiekszego optymizmu...

Najlepiej to wziąść i się pochlastać że mamy w składzie wicemistrza świata juniorów a nie np. mistrza świata seniorów :!: :!:

Ja osobiście zaczynam się martwić dlaczego dyrektor nie kontaktował sie w sprawie kontraktu z Rickardsonem czy Adamsem. Moim zdaniem nowy dyrektor chce zniszczys nasz lubelski klub kontraktując wicemistrza a nie mistrza :!: :!:

A tak poważnie to ludzie zastanówcie się czego wy naprawde chcecie :?: :!: Chcecie dobry żużel, który próbuje wam zapewnić nowy dyrektor to wam źle bo nie ma nikogoz Lublina. Jak wszystcy byli z lublina i prezentowali marny poziom to też było źle bo słabo jeżdzą :!: :!: Zaczynam powoli was nierozumieć :!:

Ciekaw jestem jakbyśmy mieli skład Uni Tarnów to co byście powiedzieli :?: :!: Pewnie tez byłoby źle bo Jeleniewski by nie jeździł... Ehhh Typowe polskie myslenie...

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#13 Postautor: wojtas » 9 stycznia 2006, o 18:45

Alez tu nie chodzi o to ze to mistrz czy wicemistrz. Chodzi o to ze:

1. Tytul IMSJ nie jest tytulem zbyt wiarygodnym w stosunku do prezentowanych przez kogos umiejetnosci (Kujawa)
2. Ostatnie zawody IMSJ to byla loteria, ze wzgledu na tor.

Suchanek to zawodnik przecietny, w sam raz na rezerwe, w razie czyjejs niedyspozycji, jego transfer jak najbardziej pochwalam. Ale rozplywanie sie nad jego tytulem to przegiecie.

A tej teorii ze musza byc wychowankowie, jest fatalnie mimo ze mamy wreszcie dobry sklad, bo nie ma w nim wychowankow tez nie rozumiem. Po prostu coponiektorzy nie wiedza czego chca. Ale to temat o Suchanku...wiec te wywody to nie tutaj.
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#14 Postautor: bkapusta » 9 stycznia 2006, o 18:57

marcin_lub pisze:
bkapusta pisze:Ale z czego tu sie cieszyc?

Na takim torze:

Najlepiej to wziąść i się pochlastać że mamy w składzie wicemistrza świata juniorów a nie np. mistrza świata seniorów :!: :!:

Ja osobiście zaczynam się martwić dlaczego dyrektor nie kontaktował sie w sprawie kontraktu z Rickardsonem czy Adamsem. Moim zdaniem nowy dyrektor chce zniszczys nasz lubelski klub kontraktując wicemistrza a nie mistrza :!: :!:

A tak poważnie to ludzie zastanówcie się czego wy naprawde chcecie :?: :!: Chcecie dobry żużel, który próbuje wam zapewnić nowy dyrektor to wam źle bo nie ma nikogoz Lublina. Jak wszystcy byli z lublina i prezentowali marny poziom to też było źle bo słabo jeżdzą :!: :!: Zaczynam powoli was nierozumieć :!:

Ciekaw jestem jakbyśmy mieli skład Uni Tarnów to co byście powiedzieli :?: :!: Pewnie tez byłoby źle bo Jeleniewski by nie jeździł... Ehhh Typowe polskie myslenie...

O czym ty czueniu do mnie rozmawiasz?

Czy Ja mowie, ze sie trzeba chlastac? Czy Ja wspominam cokolwiek o wychowankach? Jakie typowe myslenie? Umiesz czytac ze zrozumieniem?

Kolega napisal tutaj, ze DZIWI SIE CZEMU NIE CIESZYMY SIE BARDZIEJ Z NOWEGO ZAWODNIKA, WKONCU TO WICEMISTRZ SWIATA JUNIOROW. To Ja mu tylko uprzejmie wyjasnilem, ze tet tytul zdobyl nasz nowy czech na zasadnie 'dnia konia' a juniorem zasadniczo byl przecietnym...

Wiec z czego sie mamy cieszyc?

Nie krytykuje dyrektora. Wrecz przeciwnie. Uazam, ze takie posuniecia transferowe sa oki. Taki kontrakt nic nas nie kosztuje a zawsze bedzie kogo pod ten numer 8 wsadzic... Moze Tomas bedzie mial eksplozje formy jako senior? Wystawic nie wystawic zakontraktowac mozna...

Ale nie zamierzam jak bezmyslne zombi latac po calym lublinie z wywieszonym jezykiem i drzec sie w nieboglosy ze szczescia. Bo nie ma powodu i kazdy racjonalny kibic przejdzie nad tym transferem do porzadku dziennego... Jest to jest, fajnie... Cyk!
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#15 Postautor: RadeKas » 9 stycznia 2006, o 18:59

Wszyscy pisza Kujawa i Kujawa. A moim zdaniem Kujawa to byl wyjatek potwierdzajacy regule. A regula brzmi "IMÅšJ robi kariere takze jako senior".

1994 - Mikael Karlsson vel Max
1995 - Jason Crump
1996 - Piotr Protasiewicz
1997 - Jesper Jensen (tak wiem co o nim myslicie, ale jednak, jako taka, kariere w seniorach zrobil)
1998 - Robert Dados
1999 - Lee Richardson
2000 - Andreas Johnsson
2001 - Kujawa - wyjatek
2002 - Lukas Dryml
2003 - Jaroslaw Hampel
2004 - Robert Miskowiak - ma jeszcze czas
2005 - Krzysztof Kasprzak - ma jeszce czas

Wszyscy z wyjatkiem Kujawy, Dadiego i dwoch ostatnich, ktorzy maja jeszcze czas na wybicie sie, zrobili kariere na swiecie, sa regularnie angazowani w najlepszych ligach i sa w czolowce jezdzcow na swoim podworku.

Takze moim zdaniem argument "Kujawa" jest nietrafiony :wink: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#16 Postautor: bkapusta » 9 stycznia 2006, o 19:04

Nie no RadeKas, nikt tutaj nie umniejsza rangi zawodow IMSJ... Nie o to chodzi w nprzykladzie z Kujawa. Chodzi o to, ze w przypadku TS nie ma sie co podniecac tak tym medalem, bo zdobyl go fuksem, tak jak Kujawa. Zauwaz, ze Tomas poza tymi jednymi zawodami nigdzie na swiecie nie istnial. Nawet w Czeskiej lidze nie byl w czolowce. Proste, logiczne... Nie ma co sie napalac ;-) Ale oczywiscie bylo by super jak by nas zaskoczyl i stal sie zawodnikiem pokroju innych exmedalistow MSJ.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#17 Postautor: RadeKas » 9 stycznia 2006, o 19:15

Ja Suchanka nie bronie. Uwazam, ze stac go u nas na srednia gora 1,5.

Co do Kujawy to... niech bedzie :wink: :). Ale jednak przyczepie sie znowu :P. Suchanek byl w czolowce ligi czeskiej. 7 miejsce nie jest takie zle :wink: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#18 Postautor: wojtas » 9 stycznia 2006, o 19:19

bkapusta pisze:Nie no RadeKas, nikt tutaj nie umniejsza rangi zawodow IMSJ

Ja umniejszam 8) :wink: Jest od groma zawodnikow ktorzy albo zdobyli medale, ale startowali w finale IMSJ, a jako seniorzy sa zwyklymi sredniakami. Wezmy na przyklad Nahlina, Handberga (zlote medale), czy Dobruckiego (srebro), wszyscy to raczej niespelnione nadzieje. A pamietacie kto zajał 9 miejsce w finale IMSJ w Vojens w 1999r?? :lol: Taki maly konkursik, kto pierwszy zgadnie 8) (badzcie uczciwi - nie sprawdzajcie nigdzie :) )
Obrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#19 Postautor: RadeKas » 9 stycznia 2006, o 19:21

Tak tak Frankow. Ale 9 miejsce to dosc daleko od podium.
Richie Faulkner:

meesha
Trener
Kontakt:

#20 Postautor: meesha » 9 stycznia 2006, o 19:22

wojtas pisze:A pamietacie kto zajał 9 miejsce w finale IMSJ w Vojens w 1999r?? :lol: Taki maly konkursik, kto pierwszy zgadnie 8) (badzcie uczciwi - nie sprawdzajcie nigdzie :) )

Obstawiam M.F. z miasta P. 8) Nikt inny kto mógłby zająć tak dobre miejsce w tak ważnym finale w tak trudnym sezonie i na tak trudnym torze nie przychodzi mi do głowy :D

Edit:
No i widzę, że byłem drugi :( To całkiem jak ten Suchanek :D
Ostatnio zmieniony 9 stycznia 2006, o 19:23 przez meesha, łącznie zmieniany 1 raz.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#21 Postautor: Marcinex » 9 stycznia 2006, o 19:23

No przecież to jest oczywiste że nasz kochany Franciszek :D :D 8)

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#22 Postautor: wojtas » 9 stycznia 2006, o 19:32

RadeKas pisze:Tak tak Frankow. Ale 9 miejsce to dosc daleko od podium.

Zobaczylbys jakby final byl rozgrywany w Pile. Poza tym juz wtedy zdobyl nagrode publicznosci, bo jechal nienagannie technicznie :lol:

meesha pisze:Nikt inny kto mógłby zająć tak dobre miejsce w tak ważnym finale w tak trudnym sezonie i na tak trudnym torze nie przychodzi mi do głowy :D

A widzisz... jak to zwykle u Franciszka, same przeciwnosci losu a jednak dal rade. Trzeba przyznac ze trudne ma Kloszard zycie, szczegolnie ze nie na Pile sie swiat konczy :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#23 Postautor: RadeKas » 9 stycznia 2006, o 19:35

Wracajac do dyskusji o IMSJ.

wojtas pisze:Nahlina

Niestety nie moge znalesc konkretow na temat tego zawodnika, ale jezdzil w Szwecji czy nawet w Polsce lepiej od Kujawy, wiec ciezko ich porownac. Zreszta calkiem calkiem jezdzi do dzisiaj.

wojtas pisze:Handberga

Brazowy medalista IMS 1992 za Havelockiem i Perem Johnssonem

wojtas pisze:Dobruckiego

Tu akurat, bardzo dobrze zapowiadajaca sie kariere, powstrzymaly kontuzje.
Richie Faulkner:

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#24 Postautor: wojtas » 9 stycznia 2006, o 19:41

RadeKas pisze:Niestety nie moge znalesc konkretow na temat tego zawodnika, ale jezdzil w Szwecji czy nawet w Polsce lepiej od Kujawy, wiec ciezko ich porownac. Zreszta calkiem calkiem jezdzi do dzisiaj.

Trudno jezdzic gorzej od Kujawy, wiec to zaden sukces.

RadeKas pisze:Brazowy medalista IMS 1992 za Havelockiem i Perem Johnssonem

Formula jednego turnieju...

RadeKas pisze:Tu akurat, bardzo dobrze zapowiadajaca sie kariere, powstrzymaly kontuzje.

Tak mozna powiedziec o bardzo wielu zawodnikach. Wezmy na przyklad Kacpra Kępę, moze Buczkowski pozbawil go tytulu IMSJ w 2009 roku??
Obrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#25 Postautor: RadeKas » 9 stycznia 2006, o 19:46

O Kepie mozemy jedynie spekulowac. Za Dobruckim przemawiaja jego wyniki z przeszlosci. Nijak nie da sie porownac tych dwoch zawodnikow.

Co do Nahlina. A jednak jako taki sukces jest, bo zawodnik do dzisiaj jezdzi, chca go w klubie i jest jednym z liderow swojego zespolu.

Handberg. No po prostu czlowiek- szczescie. IMSJ przypadek, brazowy medal IMS przypadek. Moze powinien w totka pograc? :lol:
Richie Faulkner: