Żużlowe różności
tajfun pisze:Dotyczą one Grega Hancocka i Bjarne Pedersena. W przypadku tego ostatniego jest to podwójnie ważne, bowiem nadal nie są przekreślone jego starty w gdańskich barwach
jak nie jest przekreslone... przeciez podpisal w toruniu... znowu wp popisała sie wiedzą
I podpisal tez w Gdansku... wiec wp.pl nie do konca mija sie z prawda.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:tajfun pisze:Dotyczą one Grega Hancocka i Bjarne Pedersena. W przypadku tego ostatniego jest to podwójnie ważne, bowiem nadal nie są przekreślone jego starty w gdańskich barwach
jak nie jest przekreslone... przeciez podpisal w toruniu... znowu wp popisała sie wiedzą
jak to "też" ... o ile mi wiadomo mozna podpisac tylko jeden kontrakt na sezon?
tajfun pisze:bkapusta pisze:tajfun pisze:Dotyczą one Grega Hancocka i Bjarne Pedersena. W przypadku tego ostatniego jest to podwójnie ważne, bowiem nadal nie są przekreślone jego starty w gdańskich barwach
jak to "też" ... o ile mi wiadomo mozna podpisac tylko jeden kontrakt na sezon?
Jemu sie udalo dwa, dlatego jest zamieszanie i dlatego nie sa przekreslone jego starty w Gdansku, jednak bardziej prawdopodobne jest, ze go poprosu zdyskfailfikuja na rok.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Wedlug mnie nie maja zadnych podstaw do dyskwalifikacji. Podpisal w Gdansku nie zostal kontrakt zgloszony wiec jest nie wazny. Po drugie Gdansk nie dostal w terminie licencji wiec nie wiem o so to cale zamieszanie.
Sytuacja jest chora Gdansk ktory wogole nie ma prawa pokazywac sie w elidze kolejny sezon bedzie sie slizgal i pewnie zostanie dopuszczony co jest ewenementem na skale swiatowa malo tego jestem na 100% przekonany ze uniewaznia kontrakt Pedersena z Toruniem i okaze sie ze ten z Gdanskiem jest jednak wazny.
Coz porabany mamy kraj. Oby moj scenariusz sie nie sprawdzil.
Sytuacja jest chora Gdansk ktory wogole nie ma prawa pokazywac sie w elidze kolejny sezon bedzie sie slizgal i pewnie zostanie dopuszczony co jest ewenementem na skale swiatowa malo tego jestem na 100% przekonany ze uniewaznia kontrakt Pedersena z Toruniem i okaze sie ze ten z Gdanskiem jest jednak wazny.
Arkadiusz pisze:Wedlug mnie nie maja zadnych podstaw do dyskwalifikacji. Podpisal w Gdansku nie zostal kontrakt zgloszony wiec jest nie wazny. Po drugie Gdansk nie dostal w terminie licencji wiec nie wiem o so to cale zamieszanie.
To czy maja podstawy/prawo nie ma nic do rzeczy w przypadku GKSZ
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
dziwne... nie jednak w polskim żużlu...
jesli Gdańsk nie zostatnie dopuszczony do rozgrywek w elidze to napewno wskoczy jakas druzyna z pierwszej ligi... zielonka czy ostrow..
w tygodniku czytalem ze istnieje mozliwosc barażu pod koniec marca miedzy zielonką a ostrowem o miejsce w elidze... ubył by nam jeden mocny rywal...
jesli Gdańsk nie zostatnie dopuszczony do rozgrywek w elidze to napewno wskoczy jakas druzyna z pierwszej ligi... zielonka czy ostrow..
w tygodniku czytalem ze istnieje mozliwosc barażu pod koniec marca miedzy zielonką a ostrowem o miejsce w elidze... ubył by nam jeden mocny rywal...
Problem w tym ze GKSZ widziw e-lidze Ostrow - natomiast Ostrow sie tam wybiera dopiero w 2007. Z drugiej strony GKSZ niebardzo sobie wyobraza w e-lidze Zielonke - ta natomiast gotowa tam wskoczyc, za kazda cene bo jak wszyscy wiemy mistrzostwo Polski im sie nalezy - sa zi best i juz!
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
tajfun pisze:no wlasnie... jakiś spisek całej eligi był zeby zielonka spadła![]()
ale to wszystko pokopane... jesli nawet jedna z tych druzyn bedzie jechala w ekstralidze to nie moze skorzystac z uslug zuzlowcow z GP
Proste, ze spisek. jakim innym cudem przenajswietszy znalaz by sie w pierwszej lidze razem z druzynami z Litwy [Grudziadz], Bialorusi [Lublin] Ukrainy [Krosno].
Swoja droga ciekawe by bylo jakby puscili Zielonke do ekstraligi. Oczywiste jest, ze by wtopli wszystko z wszystkimi. spadek z hukiem lige nizej. Ekstra powiekszone do dziesieciu [Lublin, Ostrow, Gorzow? up
Najlepiej dla zuzla bylo by gdyby teraz ani Ostrow ani Zielonka ani nikt inny nie skoczyl za Gdansk lige wyzej. Taki niespodziewany awans zabil by poprostu druzyne ktora by z niego skorzystala - spadek pewny. A to tragedia w obliczu powiekszenia e-ligi. Gdansk i tak juz na krawedzi niech dokonczy swa agonie w e-lidze a pozniej odbudowa w I lidze albo budowa od nowa w II. Kluby e-ligowe jakos wytrzymaja deficytowe mecze z Gdanskiem