Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1901 Postautor: jas » 12 stycznia 2006, o 01:42

Drabol wkleil ow teledysk z opisem 2 posty wyzej :roll:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Pils
Szkółkowicz

#1902 Postautor: Pils » 12 stycznia 2006, o 09:04

Awatar użytkownika
tajfun

#1903 Postautor: tajfun » 12 stycznia 2006, o 09:48

Dotyczą one Grega Hancocka i Bjarne Pedersena. W przypadku tego ostatniego jest to podwójnie ważne, bowiem nadal nie są przekreślone jego starty w gdańskich barwach

jak nie jest przekreslone... przeciez podpisal w toruniu... znowu wp popisała sie wiedzą :D

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1904 Postautor: bkapusta » 12 stycznia 2006, o 09:50

tajfun pisze:
Dotyczą one Grega Hancocka i Bjarne Pedersena. W przypadku tego ostatniego jest to podwójnie ważne, bowiem nadal nie są przekreślone jego starty w gdańskich barwach

jak nie jest przekreslone... przeciez podpisal w toruniu... znowu wp popisała sie wiedzą :D

I podpisal tez w Gdansku... wiec wp.pl nie do konca mija sie z prawda.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
tajfun

#1905 Postautor: tajfun » 12 stycznia 2006, o 10:01

bkapusta pisze:
tajfun pisze:

jak to "też" ... o ile mi wiadomo mozna podpisac tylko jeden kontrakt na sezon?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1906 Postautor: bkapusta » 12 stycznia 2006, o 10:11

tajfun pisze:
bkapusta pisze:
tajfun pisze:

jak to "też" ... o ile mi wiadomo mozna podpisac tylko jeden kontrakt na sezon?

Jemu sie udalo dwa, dlatego jest zamieszanie i dlatego nie sa przekreslone jego starty w Gdansku, jednak bardziej prawdopodobne jest, ze go poprosu zdyskfailfikuja na rok.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Arkadiusz

#1907 Postautor: Arkadiusz » 12 stycznia 2006, o 10:56

Wedlug mnie nie maja zadnych podstaw do dyskwalifikacji. Podpisal w Gdansku nie zostal kontrakt zgloszony wiec jest nie wazny. Po drugie Gdansk nie dostal w terminie licencji wiec nie wiem o so to cale zamieszanie.

Sytuacja jest chora Gdansk ktory wogole nie ma prawa pokazywac sie w elidze kolejny sezon bedzie sie slizgal i pewnie zostanie dopuszczony co jest ewenementem na skale swiatowa malo tego jestem na 100% przekonany ze uniewaznia kontrakt Pedersena z Toruniem i okaze sie ze ten z Gdanskiem jest jednak wazny.

Coz porabany mamy kraj. Oby moj scenariusz sie nie sprawdzil.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1908 Postautor: bkapusta » 12 stycznia 2006, o 11:31

Arkadiusz pisze:Wedlug mnie nie maja zadnych podstaw do dyskwalifikacji. Podpisal w Gdansku nie zostal kontrakt zgloszony wiec jest nie wazny. Po drugie Gdansk nie dostal w terminie licencji wiec nie wiem o so to cale zamieszanie.

Sytuacja jest chora Gdansk ktory wogole nie ma prawa pokazywac sie w elidze kolejny sezon bedzie sie slizgal i pewnie zostanie dopuszczony co jest ewenementem na skale swiatowa malo tego jestem na 100% przekonany ze uniewaznia kontrakt Pedersena z Toruniem i okaze sie ze ten z Gdanskiem jest jednak wazny.

Coz porabany mamy kraj. Oby moj scenariusz sie nie sprawdzil.

To czy maja podstawy/prawo nie ma nic do rzeczy w przypadku GKSZ ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
tajfun

#1909 Postautor: tajfun » 12 stycznia 2006, o 11:39

dziwne... nie jednak w polskim żużlu...

jesli Gdańsk nie zostatnie dopuszczony do rozgrywek w elidze to napewno wskoczy jakas druzyna z pierwszej ligi... zielonka czy ostrow..
w tygodniku czytalem ze istnieje mozliwosc barażu pod koniec marca miedzy zielonką a ostrowem o miejsce w elidze... ubył by nam jeden mocny rywal...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1910 Postautor: bkapusta » 12 stycznia 2006, o 11:41

Problem w tym ze GKSZ widziw e-lidze Ostrow - natomiast Ostrow sie tam wybiera dopiero w 2007. Z drugiej strony GKSZ niebardzo sobie wyobraza w e-lidze Zielonke - ta natomiast gotowa tam wskoczyc, za kazda cene bo jak wszyscy wiemy mistrzostwo Polski im sie nalezy - sa zi best i juz!
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
tajfun

#1911 Postautor: tajfun » 12 stycznia 2006, o 11:46

no wlasnie... jakiś spisek całej eligi był zeby zielonka spadła 8)
ale to wszystko pokopane... jesli nawet jedna z tych druzyn bedzie jechala w ekstralidze to nie moze skorzystac z uslug zuzlowcow z GP

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1912 Postautor: bkapusta » 12 stycznia 2006, o 11:56

tajfun pisze:no wlasnie... jakiś spisek całej eligi był zeby zielonka spadła 8)
ale to wszystko pokopane... jesli nawet jedna z tych druzyn bedzie jechala w ekstralidze to nie moze skorzystac z uslug zuzlowcow z GP

Proste, ze spisek. jakim innym cudem przenajswietszy znalaz by sie w pierwszej lidze razem z druzynami z Litwy [Grudziadz], Bialorusi [Lublin] Ukrainy [Krosno]. ;-)

Swoja droga ciekawe by bylo jakby puscili Zielonke do ekstraligi. Oczywiste jest, ze by wtopli wszystko z wszystkimi. spadek z hukiem lige nizej. Ekstra powiekszone do dziesieciu [Lublin, Ostrow, Gorzow? up ;-)] a pierwsza lige w ktorej zostalo 6 druzyn polaczono by z druga liga. I chcialbym wtedy zobaczyc miny wyznawcow w Falubazie umilowanych ;-) Ojjjj zabloalo by... Jeszcze ich dzieci by sie leczyly z tej traumy. Dlatego nie rozumiem oficjalnego oswiadczenia klubu z ZG, ze jesli ich zaprosza teraz do e-ligi to oni bardzo chetnie... Brak wyobrazni czterowymiarowej czy jak?;-)

Najlepiej dla zuzla bylo by gdyby teraz ani Ostrow ani Zielonka ani nikt inny nie skoczyl za Gdansk lige wyzej. Taki niespodziewany awans zabil by poprostu druzyne ktora by z niego skorzystala - spadek pewny. A to tragedia w obliczu powiekszenia e-ligi. Gdansk i tak juz na krawedzi niech dokonczy swa agonie w e-lidze a pozniej odbudowa w I lidze albo budowa od nowa w II. Kluby e-ligowe jakos wytrzymaja deficytowe mecze z Gdanskiem ;-)