Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#1576 Postautor: zdzisio » 23 lutego 2006, o 17:57

Nawet jak by dojsc do porozumienia to obawiam sie ze te dwa sektory i drugi luk tak jak ktos tu pisal moze nie starczyc bo flagi kibicow Motoru sa dlugie jak na zdjeciach widac

Koper
Trener
Kontakt:

#1577 Postautor: Koper » 23 lutego 2006, o 18:02

dj.hwdp pisze:Nawet jak by dojsc do porozumienia to obawiam sie ze te dwa sektory i drugi luk tak jak ktos tu pisal moze nie starczyc bo flagi kibicow Motoru sa dlugie jak na zdjeciach widac
Na tym wlasnie polega komrpomis...ze obie strony rezygnuja z czegos...kibice LKP Motor beda wieszac wymiennie rozne flagi na roznych meczach a nie wszystkie w czasie jednego :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1578 Postautor: Cooper » 23 lutego 2006, o 20:18

Gelo pisze:
Gelu bez jaj, jak tak dalej pójdzie to zaraz jeszcze napiszesz,że nie chcemy ze Stingiem usunięcia krat.

No ja myśle. Mam też nadzieje, że pomysł kompromisu z matołami nie przysłania Ci zdrowego rozsądku.

Po co te prowokacje?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#1579 Postautor: harry » 23 lutego 2006, o 21:11

Ze zdjęć faktycznie wychodzi, ze kibiców było około 5 tysięcy. Ale z tego co pamiętam to jakieś 70% miało darmowy wjazd ( kobiety, dzieci, znajomi, rodziny, renciści, kombatanci itd) bo był to przede wszystkim zjazd wyborczy ser Kurczuka.
Jeżeli chodzi o flagi to trzeba przyznać, że prezentują się okazale ale wcześniej czy póżniej Motor w końcu awansuje wyżej i będą one musiały zniknąć z prozaicznego powodu - będą przeszkadzały oglądać mecz, bo na pewno szczególnie na pierwsze mecze ludzi troche dowali i sami je pościągają. Dlatego radzę już teraz ambitnym chłopcom z KK, żeby zaczeli szukać alternatywnych rozwiązań.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1580 Postautor: Lublin_Fan » 23 lutego 2006, o 22:42

Ale po co ten szum z ilością ludzi na meczu z Avią???

Raz na kilka lat się udała frekwencja. Przy czym był to wypadek przy pracy. Dobrze pamiętam jak w prasie pisano, że zaproszonych zostało mnóstwo gości, którzy kiedyś grali w Motorze lub pracowali na jego korzyść. Zjawili się bo wypadało. Zjawili się bo Motor obchodził swoje wielkie święto.

W przeciągu ostatnich 3 lat na żużel wielokrotnie przychodziło tyle samo (i więcej) ludzi. I jakoś nikt nie robi z tego ósmego cudu świata. To rzecz oczywista, że na żużel chodzi kilka razy więcej ludzi niż na piłkę. Kto próbuje z tym dyskutować, ma chyba niepokolei w głowie. Lub jest totalnym "fanatykiem znad bystrzycy", dla którego kraty to "idea warta krwi"

Pozdr... do więzienia :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#1581 Postautor: Koper » 23 lutego 2006, o 23:41

Lublin_Fan pisze:W przeciągu ostatnich 3 lat na żużel wielokrotnie przychodziło tyle samo (i więcej) ludzi. I jakoś nikt nie robi z tego ósmego cudu świata. To rzecz oczywista, że na żużel chodzi kilka razy więcej ludzi niż na piłkę. Kto próbuje z tym dyskutować, ma chyba niepokolei w głowie. Lub jest totalnym "fanatykiem znad bystrzycy", dla którego kraty to "idea warta krwi" :lol:

Madre slowa :)

Awatar użytkownika
Monter_77

#1582 Postautor: Monter_77 » 24 lutego 2006, o 00:58

Lublin_Fan pisze:Ale po co ten szum z ilością ludzi na meczu z Avią???

Raz na kilka lat się udała frekwencja. Przy czym był to wypadek przy pracy. Dobrze pamiętam jak w prasie pisano, że zaproszonych zostało mnóstwo gości, którzy kiedyś grali w Motorze lub pracowali na jego korzyść. Zjawili się bo wypadało. Zjawili się bo Motor obchodził swoje wielkie święto.

W przeciągu ostatnich 3 lat na żużel wielokrotnie przychodziło tyle samo (i więcej) ludzi. I jakoś nikt nie robi z tego ósmego cudu świata. To rzecz oczywista, że na żużel chodzi kilka razy więcej ludzi niż na piłkę. Kto próbuje z tym dyskutować, ma chyba niepokolei w głowie. Lub jest totalnym "fanatykiem znad bystrzycy", dla którego kraty to "idea warta krwi"

Pozdr... do więzienia :lol:

Ja jednak sprobuje podyskutowac. Nie mam nie po koliei w glowie ani nie jestem "fanatykiem znad Bystrzycy" bo na meczach Motoru pojawiam sie srednio raz na rok. Na zuzlu bywam zdecydowanie czesciej i tez kraty mnie wku...aja.

Troszke obiektywizmu. Dlaczego ostatnie 3 lata bierzesz pod uwage?? Pare lat temu na pojedynki "na szczycie" z Wanda Krakow i Slaskiem Swietochlowice przychodzilo mniej niz 1000 ludzi.
Zwroc uwage, ze Motor gra o klase nizej. Za dwa lata sytuacja moze sie zmienic, proporcje na trybunach moga sie odwrocic i Twoj argument bedzie g... wart.
We wczesniejszym poscie zaproponowalem pewien kompromis (trudne slowo, dla niektorych chyba w ogole nieznane).Kraty mozna zostawic w miejscach gdzie nie utrudniaja widocznosci (drugi wiraz) plus w dwoch sektorach od strony bramy ciagnika i klatce dla gosci. Reszta stadionu z normalnym ok.1,5 metrowym plotem.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1583 Postautor: kdsz » 24 lutego 2006, o 06:39

Podejrzewam, że gadanie o kompromisie nie ma żadnego sensu. Argumentacja kibicow piłkarskich jest tak absurdalna, że na kilometr pachnie typowo polską mentalnoscią: "nie skonsultowali tego z nami, to my się na to nie zgodzimy, a co".

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1584 Postautor: Gelo » 24 lutego 2006, o 08:39

Cooper pisze:
Gelo pisze:
Gelu bez jaj, jak tak dalej pójdzie to zaraz jeszcze napiszesz,że nie chcemy ze Stingiem usunięcia krat.

No ja myśle. Mam też nadzieje, że pomysł kompromisu z matołami nie przysłania Ci zdrowego rozsądku.

Po co te prowokacje?

Bo tak mi sie podoba.

hayabusarider

#1585 Postautor: hayabusarider » 24 lutego 2006, o 08:42

No i Mojrzeszów jest o krok przed nami. :evil:
Właśnie zamówili dmuchane bandy i wpłacili zaliczkę!!.
Ciekawe czy u nas w TŻ nie porywają się z motyką na księżyc??
Dmuchane bandy,modernizacja stadionu,chyba naprawdę liczą na to iż wejdą do E-ligii.A to będzie możliwe tylko dzięki Fartowi!!,Obecny skład na papierze to maksymalnie 2-3 miejsce w tabeli.Do E-ligii daleka droga.
Ale myślę że Wielkie zaangażowanie się zawodników i wspaniały doping kibiców przełoży się na odpowiednie miejsce w tabeli.
Pamiętacie Motor za czasów H.Nielsena?? 8)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1586 Postautor: Lublin_Fan » 24 lutego 2006, o 19:34

Monter_77 pisze:Troszke obiektywizmu. Dlaczego ostatnie 3 lata bierzesz pod uwage?? Pare lat temu na pojedynki "na szczycie" z Wanda Krakow i Slaskiem Swietochlowice przychodzilo mniej niz 1000 ludzi.
Zwroc uwage, ze Motor gra o klase nizej. Za dwa lata sytuacja moze sie zmienic, proporcje na trybunach moga sie odwrocic i Twoj argument bedzie g... wart.

Akurat kilka wczesniejszych lat (przed rokiem 2003) tylko potwierza moje słowa. Pamiętam doskonale szarże Muszyńskiego w roku 1997 (lub 1998) w meczu z Krosnem, które oglądało 4000 tysiecy ludzi. I tak było wielokrotnie w przeciągu kilku tamtych lat, pomimo strasznej mizerii. Tylko naprawde zła pogoda, końcówca sezonu i przeciwnik klasy Kraków czy Swiętochłowice powodowały, że na trybunach zasiadał tysiąc ludzi. Odnosząc to do piłki można przypomnieć mecze z czwartej (!) ligi, które oglądało 300 osób.

Idąc dalej, od roku 1992 żużel zawsze miał większą frekwencję niż piłka.

A o dumaniu o tym co za dwa lata to nie wziąłeś pod uwagę, że TŻ również może awansować. Zatem sytuacja wcale nie musi się odwrócić i jak to mawiasz: Twój argument będzie g... wart.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1587 Postautor: Gelo » 24 lutego 2006, o 19:40

A o dumaniu o tym co za dwa lata to nie wziąłeś pod uwagę, że TŻ również może awansować. Zatem sytuacja wcale nie musi się odwrócić i jak to mawiasz: Twój argument będzie g... wart.
Pozdr.

Warto też dodać, że jest to bardzo prawdopodobne. Prędzej TŻ bedzie w ekstraklasie (bo ma na to skład), niz kopidupki wejdą do II ligi.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#1588 Postautor: jacur78 » 24 lutego 2006, o 20:12

Mi argument o koniecznosci istnienia krat jako wieszakow dla flag wydaje sie wrecz smieszny... Ale skoro kibole pilkarscy musza miec takowe wieszaki to moze by zaintalowac je im na koronie stadionu za krzeselkami. W ten sposob i wilk bylby syty i owca cała