Zapisy na koszulki-temat zamknięty, szukaj nowego wyżej ;-)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
m_wnuk

#51 Postautor: m_wnuk » 1 marca 2006, o 19:37

zamawiam 3

nick- m_wnuk
nr wzoru- 1
rozmiar- XXXL / XL / XL
twoja nazwa- RYCHU / WOLLY / HENIEK
czcionka- jak na projekcie
koziołek- z szarymi wykończeniami
kołnieżyk- w serek
Ostatnio zmieniony 4 marca 2006, o 14:27 przez m_wnuk, łącznie zmieniany 1 raz.

Szymek

#52 Postautor: Szymek » 1 marca 2006, o 20:20

Dla mnie 2 koszulki będą:

Nick- Szymek
Nr wzoru- 5
Rozmiar- XL
Twoja nazwa- Damian
Czcionka- jak na projekcie
Koziołek- z szarymi wykonczeniami

Nick- Szymek
Nr wzoru- 5
Rozmiar- XL
Twoja nazwa- Misiek
Czcionka- jak na projekcie
Koziołek- z szarymi wykonczeniami
Ostatnio zmieniony 5 marca 2006, o 22:30 przez Szymek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Waldi

#53 Postautor: Waldi » 2 marca 2006, o 18:23

nick: WALDI
nr.wzoru:1
rozmiar:L
Twoja nazwa:WALDI
Czcionka: Crash Test Shadow
Koziolek z szarymi wykonczeniami
szyja: normalna
Ostatnio zmieniony 5 marca 2006, o 11:31 przez Waldi, łącznie zmieniany 1 raz.
TÅ» LUBLIN TÅ»

tigi

#54 Postautor: tigi » 2 marca 2006, o 18:38

witam,
ja chce zamówic dwie koszulki:
nick - tigi
nr wzoru - 1
rozmiary - XXL i XL
nazwy odpowiednio - VINIO, KACZOR
czcionka jak na projekcie
koziołek z szarymi wykończeniami
szyja okrągła

Awatar użytkownika
Michal_BC

#55 Postautor: Michal_BC » 2 marca 2006, o 21:25

Nick- Michal_BC
Nr wzoru - 1
Rozmiary - XL
Twoja nazwa - Gasior
Czcionka jak na projekcie
Koziołek z szarymi wykończeniami
Best Club rzÄ…dzi w ISQ...

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#56 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 2 marca 2006, o 21:32

mikasie, czy będzie można jutro(tj. piątek) się wybrać "na strych" i zobaczyc koszulkę, czy jeszcze nie doszła??

pozdro

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#57 Postautor: mikas » 2 marca 2006, o 22:37

Jeszcze niestety nie doszła, jeśli dojdzie jutro przed wieczorem to o tym poinformuje i postaram sie żeby można było ją juto zobaczyć.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Snys
Zawodowiec

#58 Postautor: Snys » 2 marca 2006, o 22:39

Zdjęcie koszulki tez wkleicie na forum ?
Ostatnio zmieniony 2 marca 2006, o 22:46 przez Snys, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#59 Postautor: mikas » 2 marca 2006, o 22:40

tak
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#60 Postautor: mikas » 3 marca 2006, o 15:55

Uwaga zmiany :!:

Niestety nastąpiły pewne komplikacje :(

Na początek wkleje maila od firmy Regio którego dziś dostałem w odpowiedzi na mojego dzisiejszego maila do nich, w którym chciałem upewnic sie czy doszła czcionka (wysłana we wtorek) i jeszcze raz zapytac o dokładniejsza rozmiarówkę (której mi nie wysyłali wcześniej mimo dwukrotnych obietnic).
czcionka doszła
fenkju
ale tylko czcione na ndruki "pełne"
nie mamy czcionki pod obrys...ręcznie obrysowywanie nie przynosi najlepszych
efektów, więc czekamy nadal

rozmiarowka

dł szer

xl 80 65
l 77 63
m 74 61

Nie wiem dlaczego mnie odrazu nie poinformowali,że czcionka którą wysłałem nie jest do konca odpowiednia i napisali to dopiero po moim mailu (pewnie gdyby nie moje dzisiejsze zaniepokojenie że koszulki jeszcze nie dostałem dalej żył bym w nieświadomości) ale juz mniejsza o to.
W zwiazku jednak z tym,że koszulki próbnej na pewno nie dostanę do jutra odwołuję jutrzejsze zbieranie pieniędzy za koszulki. Prosze też wszystkich którzy dostali dane do wpłaty pieniązków na konto o tymczasowe wstrzymanie się z wpłatą.
Jeśli nie uda się znaleźć gotowej czcionki która jest na projekcie trzeba będzie niestety zmienić troszkę wygląd liter na koszulce i może nie wszyscy będą po zmianach koszulką zainteresowani.

Po drugie proszę wszystkich o pomoc w znalezieniu czcionki, która jest na projekcie (o nazwie "gunplay") ale nie wypełnionej tyko odrazu "w obrysie", gdyż jak wynika z maila z Regio obrys ręczny tej czcionki nie sprawdza się.

W związku z tymi utrudnieniami prawdopodobnie zapisy i opłate za koszulki przedłużymy o kilka dni.

Przepraszam wszystkich za te utrudnienia i niedociągnięcia.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Geest
Senior

#61 Postautor: Geest » 3 marca 2006, o 15:59

Nie wiem co o tym sądzić. Może ja się nie znam, ale czy dla profesjonalnej firmy to takie trudne, aby zrobić biały napis w czarnym obrysie?
Może warto by się na prędce rozejrzeć za ofertami innych firm, bo może się okazać że będzie łatwiej, traniej czy coś :roll:

Jeszcze mi się przypomniało: wcześniej była mowa, że nadruk w obrysie to jakby koszt 2 nadruków czy coś i dlatego drożej. Teraz się okazuje, że oni to klepią bez obróbki z gotowej czcionki, więc niech mnie ktoś oświeci: czemu drożej?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#62 Postautor: mikas » 3 marca 2006, o 16:13

Sprawdzałem oferty innych firm, jednak postawiliśmy na jakośc koszulek. Można znaleźć nawet tańsze oferty,ale jakość nadruków i sama jakość materiału z którego wykonywane są koszulki pozostawiają tam wiele do życzenia. Firma Regio dysponuje najnowocześniejszym sprzętem i sądze że skoro maszyny którymi wykonuja koszulki mają problem to w innych firmach z taką czcionką będzie podobnie. Problemu by nie było pewnie gdyby napisy wykonac tzw. metoda "sublimacji" czyli jakby to obrazowo nazwać: "malowania na tkaninie farbą". Jednak takie napisy po kilku/kilkunastu praniach zaczynają się ścierać i koszulka traci cały efekt. Tu koszulki są szyte w całości dlatego też m.in. ich jakość jest o wiele lepsza.

Geest nie znam sie na tyle na metodach produkcji,żebym wiedział dokładnie co podraża napisy w obrysie. Tak mi wytłumaczono i tak przekazałem Wam, ale zapytam też o to przy okazji.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#63 Postautor: wojtas » 3 marca 2006, o 16:47

Skoro w Regio nie potrafia wykonac obrysu na czcionce, to chyba najlepszym wyjsciem byloby znalezienie nowej czcionki, od razu zrobionej w obrysie, oczywiscie jak najbardziej podobnej do czcionki pierwotnej.
Dobrze by bylo Mikas, jakbys pogadal o tej czcionce, czego niby ma byc ona podwojna, a i jeszcze czego mozemy zmieniac czcionke jedynie na te pakietu Office, skoro nie stanowi dla nich problemu zrobienie kazdej innej czcionki niestandardowej, jak na naszym projekcie. Wystarczy chciec bo zainstalowanie dodatkwych czcionek to kwestia paru sekund.
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#64 Postautor: mikas » 3 marca 2006, o 16:54

Co do pakietu office to poprostu jest to standardowy pakiet czcionek i go wykorzystują, jednak jeśli ktoś chce czcionke z poza pakietu office i wyśle mi ją na maila to oczywiście taką czcionką napis też zostanie wykonany. Z tym nie ma problemu.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#65 Postautor: meesha » 3 marca 2006, o 17:08

Ja przeszukałem moje 1500 czcionek i znalazłem 4 "obrysowe" :) Ale że jestem komputerowa noga (i to lewa :lol: ) to za cholerę nie wiem jak je tu wkleić albo komuś przesłać :cry:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#66 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 3 marca 2006, o 17:19

Patrzysz w Wordzie jak się nazywa, potem bierzesz w panelu sterowania w folderze czcionki szukasz pliku o nazwie tej czcionki. potem ją pakujesz i wysyłasz :P

pozdro

Holly

#67 Postautor: Holly » 3 marca 2006, o 17:20

xl 80 65
l 77 63
m 74 61

rozmiar M w klacie wychodzi ponad 120 cm , dzięki .....
Ja rezygnuje z mojego zamówienia bo nie chce chodzic w koszuli nocnej.

ps.Mikas z tego co cie znam to do mięśniaków nie należysz , masz góra 102 cm w klatce , jaki sobie zatem rozmiar wybierzesz ?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#68 Postautor: mikas » 3 marca 2006, o 17:26

Podobnie jak Ty Holly :wink: Jeszcze nad tym nie myślałem, poczekam na koszulkę próbną i dlatego też odwołałem jutrzejsze przyjmowanie pieniędzy, aby każdy przed zapłatą mógł sobie zobaczyć jak wygląda koszulka XL i mniej wiecej dzięki temu sie zorientowac jak mogą wyglądać inne rozmiary.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Holly

#69 Postautor: Holly » 3 marca 2006, o 17:31

Nie prościej byłoby kupić koszulki polo np " fruit " o gram. 180 i wysłać je do nadruku ? koszt takiej koszulki w hurcie to ok 18-20 zł , nadruk to góra 20-25 za szt. i taniej i schuldniej i eleganciej.
Koszulki z poliestru sÄ… dla dresairzy , ale to moja osobista opinia ;)

Podobnie jak Ty Holly

dlatego mówie jak nie chcesz miec bluzy hokejowej (bo tak przy tych wymiarach wychodzi) to sie zastanów ;)

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#70 Postautor: luCas » 3 marca 2006, o 17:40

Nie prościej byłoby kupić koszulki polo np " fruit " o gram. 180 i wysłać je do nadruku ? koszt takiej koszulki w hurcie to ok 18-20 zł , nadruk to góra 20-25 za szt. i taniej i schuldniej i eleganciej.

Najprosciej isc do taniej odziezy, kupic biale koszulki za 1zl/kilogram, zakupic farby plakatowe w 3 kolorach i zatrudnic 2 ukraincow..tylko czy to bedzie to czego nam trzeba?
Koszulki z poliestru sÄ… dla dresairzy

Generalizujesz i to bardzo.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#71 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 3 marca 2006, o 17:50

Ja znalazłem 8 czcionek "obramowanych" z polskimi znakami w swoim zbiorze, jak chcecie to moge wysłać na maila...

pozdro

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#72 Postautor: mikas » 3 marca 2006, o 17:55

Holly sorry że będę teraz niegrzeczny ale jak chcesz to sie w koncu do cholery tym zajmij. Jak zwykle dużo mówisz a mało robisz. Ile to już Ty nie miałes pomysłów (że przypomne tylko jak ponad rok temu próbowałeś przeprowadzić akcje z bluzami i na projektach sie skonczyło i jakoś chyba nikt tych bluz na oczy nie widział, dla przypomnienia link tutaj: http://www.zuzel.info/viewtopic.php?t=1426 były jeszcze m.in Twoje pomysły z szalikami i własnie z koszulkami polo których nawet projekt swego czasu wysyłałeś mi na maila) tylko cos na razie żaden z tych Twoich pomysłów nie został zrealizowany. Miałeś też prowadzić doping na sektorze, specjalnie na Twoją prośbę wtedy załatwiliśmy megafon i też na gadaniu się skończyło.
Ja moge odwołac tą całą akcje choćby dziś jeśli tylko podejmiesz sie zrobienia czegokolwiek i doprowadzisz to do końca, bo powiem szczerze to też już mam powoli dość użerania się z tym wszystkim, więc jeśli ktoś chce mnie wyręczyć to prosze bardzo.

M.a.c.i.e.k.s wyślij mi na maila te czcionki proszę: mailto:meehow@vp.pl
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Holly

#73 Postautor: Holly » 3 marca 2006, o 18:01

Mikas nie denerwuj sie bo osiwiejesz , kto ci kaze realizować moje sugestie ? ja tylko sie skromnie wypowiadam bo tyle to moge zrobić.
Jeżeli próbuje coś doradzić to po to zeby ktoś miał większe horyzonty działania , jeżeli mógłbym sie tym zajmować to pewnie siedziałbym na każym spotkaniu fc itp. niestety nie każdy ma tak łatwe zycie i moze sobie pozwalać na łażenie po strychach.
Ja daje tylko sugestie i nie musisz wcale ich rozwazac.

ps . wiele osób z fc wyśmiewało sie z koszulek kk , a te koszulki co chcecie zamówić to właśnie taki sam szajs jak te z ktrórych sie śmieliście.
Jeżeli wszyscy chca mieć to samo co kk to prosze bardzo , tylko nie rozczaruj sie Mikas ze jak przyjdzie przykładowy model to wiele osób zrezygnuje.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#74 Postautor: mikas » 3 marca 2006, o 18:15

Holly pisze:Mikas nie denerwuj sie bo osiwiejesz , kto ci kaze realizować moje sugestie ? ja tylko sie skromnie wypowiadam bo tyle to moge zrobić.
Jeżeli próbuje coś doradzić to po to zeby ktoś miał większe horyzonty działania , jeżeli mógłbym sie tym zajmować to pewnie siedziałbym na każym spotkaniu fc itp. niestety nie każdy ma tak łatwe zycie i moze sobie pozwalać na łażenie po strychach.
Ja daje tylko sugestie i nie musisz wcale ich rozwazac.

Dla Twojej wiadomości: Mam co w życiu robić i moja doba nie ma 30 godzin jakbym chciał a jednak poświęcam swój cenny czas żeby cokolwiek zrobić, często zaniedbując przez to swoje obowiązki, więc mi nie mów na co i kiedy mam czas bo gówno o tym wiesz. Może poprostu potrafię sobie ten czas lepiej zorganizowac niż Ty.

P.S. Nie śmialiśmy sie z samych koszulek tylko z reklam na nich reala czy sipmy a to jest duża różnica, same koszulki były bardzo ciekawe.
Poza tym akcja nie jest przeprowadzana dla Fan Klubu tylko dla pozostałych kibiców. My swoje koszulki już mamy i nam nowe nie są do szczęścia potrzebne. Nikt Ci nie karze zamawiać tych koszulek, nikt też nie karze ich zamawiać komukolwiek innemu. Nam naprawde na tym nie zależy. My na tych koszulkach nic nie zarabiamy, więc czy sie ich sprzeda 50 czy 2 to nie robi to nam żadnej różnicy. Chcemy żeby trybuny wyglądały ciekawie, zeby kibice z Lublina jakoś sie wyróżniali i tylko tyle a jak to wyjdzie to zobaczymy.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Holly

#75 Postautor: Holly » 3 marca 2006, o 18:24

Mikas , wrzuć na luz bo i tak sie nie dogadamy.... jesteś zbyt nerwowy.
Czepiasz sie o byle co , ze ktoÅ› ma inne zdanie.
Ja zwróciłem tylko uwage ze ta rozmiarówka jest sporo zawyżona i lipa by była jakby ktoś zamówił a potem sie wkur....
Mi sie jaknajbardziej wzór podoba , tyle ze gatunek jest gówniany i ty oraz inni o tym dobrze wiedzą.
Jeżeli bedzie możliwość zakupienia takiej koszulki w rozmiarze typowym S/M (dl 65 szer 50 ) to przecież ja wezme i nic nie krytykuje.

ps. Masz inne podejście do życia ale to nie znaczy ze masz mi ublizać.