Apator Toruń - Motor Lublin (1.05.2022 g.19:15)
Re: Apator Toruń - Motor Lublin (1.05.2022 g.19:15)
Z Dziennika wschodniego ;) Jak pisałeś to akurat link doklejałem.
Ja jestem bardzo ciekaw dyspozycji Maksyma w niedzielę.
Po dwóch fenomenalnych występach u siebie nikt nie bierze chyba pod uwagę, że może się okazać matadorem Z5 i słabiej spisywać się na wyjazdach, a tego można się obawiać biorąc pod uwagę występ w Gorzowie, gdzie do kluczowego 14 biegu pokonał tylko 2 razy Bartkowiaka (nie liczę defektującego Zmarzlika).
Wiadomo, to był pierwszy mecz po przerwie, stres itd, ale ten niedzielny wyjazd do ekipy z czwórką mocnych, równych seniorów będzie dla niego dobrą weryfikacją.
Co do Dominika to jeżeli czuje choć cień wątpliwości to odpuszczenie jest jedyną słuszną decyzją. Nie jedziemy do Torunia walczyć o życie. Wiadomo, każdy punkt w tabeli jest ważny, ale na tym etapie nie warto ryzykować.
Po dwóch fenomenalnych występach u siebie nikt nie bierze chyba pod uwagę, że może się okazać matadorem Z5 i słabiej spisywać się na wyjazdach, a tego można się obawiać biorąc pod uwagę występ w Gorzowie, gdzie do kluczowego 14 biegu pokonał tylko 2 razy Bartkowiaka (nie liczę defektującego Zmarzlika).
Wiadomo, to był pierwszy mecz po przerwie, stres itd, ale ten niedzielny wyjazd do ekipy z czwórką mocnych, równych seniorów będzie dla niego dobrą weryfikacją.
Co do Dominika to jeżeli czuje choć cień wątpliwości to odpuszczenie jest jedyną słuszną decyzją. Nie jedziemy do Torunia walczyć o życie. Wiadomo, każdy punkt w tabeli jest ważny, ale na tym etapie nie warto ryzykować.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Jakieś iluzoryczne szanse na choćby punkt meczowy mamy bo Michelsen i przede wszystkim Lampart bardzo dobrze się zawsze spisują na motoarenie. Jakby Drabik dorzucił swoje to można powalczyć - oby był ciekawy mecz
Maksym pokazuje, że sparingi i poprzednie mecze nie były przypadkiem i czuję się na naszym torze wyśmienicie. Takiej kosmicznej skuteczności na wyjazdach bym się nie spodziewał, ale mam nadzieję, że w 6 startach jest w stanie przekroczyć granicę 10 oczek. Ja liczyłem po cichu na średnią w okolicach 2.0 w jego wykonaniu i ciężko mi sobie wyobrazić, żeby cały sezon przejechał na 2.4-2.5 chociaż kto wie ;) może to jego sezon życia.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Kargolo pisze:Ja jestem bardzo ciekaw dyspozycji Maksyma w niedzielę.
Wydaje mi się, że im dalej w las, tym powinno być lepiej. Będzie miał więcej info, co na jakie tory zakładać, jak ustawiac momtocykle. Jasne, że zapewne nie będzie klepał takich wyników jak przy Z5 ale 10+ przy ZZ jest zdecydowanie w zasięgu. Mimo tego wywiadu o radości z jazdy widać, że jest głód wygrywania, w Toruniu będzie przecież cały głośny sektor na żółto. Mam nadzieję, że jak rok temu, będzie dodawał skrzydeł naszym :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Kiedys Sparta do nas przyjechala i w pierwszym biegu stracila Taia. Pomyslalem wtedy ze musielibysmy byc strasznymi frajerami zeby tego nie wykorzystac .. Teraz moze Torun tak pomysli jak przyjedziemy bez Kubery a tymczasem Bowes i spólka wykręcą jakis numer :) Ale to raczej takie moje życzeniowe scenariusze. Realistycznie rzecz biorąc to trzeba mocno sie sprężać zeby 41-42 pkt zdobyc

Toruń ma czterech mocnych seniorów, ale żaden nie jest dominatorem i każdy z nich jest w zasięgu Mikkela, juniorów i teoretycznie Maksa. Przy klasycznym 5:1 w drugim biegu i braku straty punktów na toruńskich juniorach zapowiada się wyrównany mecz.
Bez Dominika oczywiście nie jesteśmy faworytem, ale nie wydaje mi się, żeby to był spacerek dla Apatora.
Bez Dominika oczywiście nie jesteśmy faworytem, ale nie wydaje mi się, żeby to był spacerek dla Apatora.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Rok temu to Lewandowski przedzielił naszych młodych matadorów i było "tylko " 4:2 dla Motoru w juniorskim a w niedzielę każdy punkt na wagę złota oczywiście Jarek pobudka już marginesu błędu nie ma , ze silnik ze to czy tamto .
Ja spodziewam się, że ten mecz może pójśc w każdą stronę, bo będziemy bronić się juniorami w razie czego.
Dla przypomnienia wyniki z tamtego roku z MA:
Przedpełski 10, J.Holder 9, Miedziński 8, C.Holder 4, Lewandowski 2, Marciniec 0, Lambert 11.
Łaguta 12, Buczkowski 1, Hampel 1, Michelsen 11, Lampart 11, Cierniak 2, Kubera 8.
Wynik 44:46
Dla przypomnienia wyniki z tamtego roku z MA:
Przedpełski 10, J.Holder 9, Miedziński 8, C.Holder 4, Lewandowski 2, Marciniec 0, Lambert 11.
Łaguta 12, Buczkowski 1, Hampel 1, Michelsen 11, Lampart 11, Cierniak 2, Kubera 8.
Wynik 44:46
Nasz "problem" polega na tym, że słabsza forma jednego zawodnika, obojętnie którego i właściwie mamy pozamiatane. Po Maksie nie spodziewam się ani tak dobrego występu jak przy Z5, ale też tak slabego jak w Gorzowie. Pewnie będzie gdzies po środku.
Z "plusów"? Strasznie nierówna forma praktycznie całek czówrki senirów rywali. Przedpełski i Holder sa pod formą. Dudek raz robi 0, a raz 3. Najstabilniejsze jest póki co Lambert, ale też zadna petarda. No i cała czwórka będzie po podrózy z Gorican. Jeśli Jarek pojedzie przyzwoicie i zneutralizujemy Lewandowskiego, to mecz powinien być na styku. Ale jeśli któryś z naszych będzie cieniować jak Buczek czy Hampel rok temu, to dobicie do 40 trzeba bedzie uznac za dobry wynik
Z "plusów"? Strasznie nierówna forma praktycznie całek czówrki senirów rywali. Przedpełski i Holder sa pod formą. Dudek raz robi 0, a raz 3. Najstabilniejsze jest póki co Lambert, ale też zadna petarda. No i cała czwórka będzie po podrózy z Gorican. Jeśli Jarek pojedzie przyzwoicie i zneutralizujemy Lewandowskiego, to mecz powinien być na styku. Ale jeśli któryś z naszych będzie cieniować jak Buczek czy Hampel rok temu, to dobicie do 40 trzeba bedzie uznac za dobry wynik
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Kluczową będzie dyspozycja Hampela. Dziś nie będzie miejsca na żaden margines błędu. Pojedziemy tak osłabieni, że w zasadzie mamy tylko dwóch nazwijmy to "pewnych seniorów". Bardzo mało jak na ekstraligę.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Poproszę o takie wyniki dzisiaj:
Michelsen 14, Drabik 11, Lampart 9, Cierniak 7, Hampel 5.
I będę zadowolony wygraną nawet w pięciu zawodników.
Michelsen 14, Drabik 11, Lampart 9, Cierniak 7, Hampel 5.
I będę zadowolony wygraną nawet w pięciu zawodników.
-
Prostozautu
Gdyby Drabik i Michelsen zdobyli w sumie 30 punktów co jest możliwe jeśli będą w optymalnej formie to reszta 16 punktów powinna zdołać zdobyć. Jedna jeśli ktoś z zespołu pojedzie gorzej to może być ciężko chyba, że kto inny wystrzeli.
Ogólnie mamy szansę wygrać ale będzie o to bardzo trudno.
Ogólnie mamy szansę wygrać ale będzie o to bardzo trudno.
Prosto z autu - to amatorska strona o tematyce spoortowej
Toruń jedzie bez Lewandowskiego, wybity bark. Zastąpi go Denis Zieliński.
To jest, mimo wszystko, dla nas dobra wiadomość. Lewandowski spokojnie mógł walczyć choćby z Hampelem
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Za duży optymizm w komentarzach rozumiem serce kibica każe nam stawiać na wygraną ale rozum mówi mi, że dzisiaj 38-39 pkt. to maksymalny wynik jaki wywieziemy z Torunia.
44-46 i tyle w temacie;)
never ride faster than your angel can fly
Mi wyszło 42:36 do nominowanych zakładając słabe występy naszych, ale tylko 1 punkt juniorów Torunia. Ten wynik to jest taki pesymistyczny scenariusz, ale nie bardzo pesymistyczny ;)
Nie ma sensu liczyć czegokolwiek jak Mikkel robi bączki nieatakowany, a Cierniak nie kładzie motoru w pierwszym łuku po solidnym uderzeniu od Holdera.
Za to Hampel wygląda jak inny zawodnik w pierwszym biegu, więc tutaj na + póki co.
Generalnie punkty wywieźć w takim składzie jakim mamy będzie naprawdę wielkim wyzwaniem.
Za to Hampel wygląda jak inny zawodnik w pierwszym biegu, więc tutaj na + póki co.
Generalnie punkty wywieźć w takim składzie jakim mamy będzie naprawdę wielkim wyzwaniem.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Szok szok, szkoda tylko, że nie patrzy gdzie kolega jedzie. Ale i tak super.
Richie Faulkner:
No kurła, nie wierzyłem nawet ja. Jarosław Hampel! Szans nie majo żadnych
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
Prostozautu
Optymizmem powiewa to, że póki co punkty tracimy na pechu (pociągnęło Drabika, obróciło Mikkela) a nie na tym, że nasi są wolni
Prosto z autu - to amatorska strona o tematyce spoortowej
Bowes swoje zrobil
Jak można zepsuć taki tor do ścigania jak Motoarena.Zero mijanek.Ale jak ktoś zatrudnia takiego specjalistę jak Gałandziuk.Nie to że nuda to jeszcze nie wygrywają.