Nowy klub w Lublinie?

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

Re: Nowy klub w Lublinie?

#101 Postautor: Łoptymista » 9 lutego 2014, o 16:51

LublinM pisze:Nie zmienia to faktu, że nowi jak nic nie pokarzą będą nieudacznikami, bez pomysłu na coś lepszego. Nowy zespół ludzi to informacja od Harrego, sprzed wielu dni.

Ten nowy zespol ludzi to na razie taki sam jest jak nowi sponsorzy zalatwiani co roku przez Sprawke, spolka akcyjna oraz jego super wyliczone budzety - wszyscy o tym czytaja, a nikt nie widzial na oczy.

harry
Trener

#102 Postautor: harry » 9 lutego 2014, o 17:09

LublinM pisze:Jedno jest pewne, że w obecnej sytuacji nowa grupa ludzi ma pole do popisu. Jeśli w tych okolicznościach nic nie wskóra, będzie to oznaczało, że są kompletnymi NIEUDACZNIKAMI, większymi niż obecni, bo tak co po niektórzy uważają o zarządzie KMŻ. Jeżeli nowi ludzie spoczną na laurach, będzie to oznaczało z ich strony, tak naprawdę brak funduszy, brak poważnych planów na przyszłość, strach przed odpowiedzialnością za rozwój dyscypliny w mieście. Prawdopodobnie tylko z możliwościami startów jedynie w najniższej klasie rozgrywkowej. Niedługo się to okaże, czy prowadzenie zespołu w zaściankowym mieście wojewódzkim bez istotnych sponsorów posiadających swoje władze poza Lublinem jest proste czy też jednak nie. Wiadomo, że duże firmy na naszym podwórku nie są już lubelskie tylko obce. Poczekamy, zobaczymy.

Chwila, to już KMZ zakończył działalność? Przejrzałem wszystko i nigdzie nie ma o tym informacji.
Bo jeżeli nie zakończył to czym ta nowa grupa ma się popisywać bo nie wiem?
Co to za okoliczności o których piszesz? Wiesz coś więcej? Jesteś prezesem Sprawką i już wiesz że to koniec czy którymś z pomocników i puszczasz jakieś bąki forumowe w celu wybadania sytuacji?

Ostatni przekaz medialny od prezesa jest taki, że po odejściu Bogdanki szukają kogoś na załatanie dziury po kopalni. To już skończyli szukać, czy jeszcze nie zaczęli i już się im odechciało?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

LublinM

#103 Postautor: LublinM » 9 lutego 2014, o 17:32

Harry nie unoś się, nie ja pierwszy pisałem na tym forum, że skoro jakieś grono ludzi interesuje się nowym tworem mającym na celu żużel w mieście, to ma teraz możliwość działania. To chyba od Ciebie wyszła ta informacja o tej grupie. A teraz w sytuacji, gdzie istnieje ryzyko pauzy w startach, siłą rzeczy jest naturalne pociągnięcia wszystkiego w odpowiedni sposób. Chyba nie po to były puszczane te informacje o nowej grupie, aby zostały zapomniane w tak napiętej sytuacji. No chyba, że nowej grupy nie ma albo nie ma odwagi próbować. Ja tam wszystkim dobrze życzę, ale wydaje mi się że w tym mieście szans na coś więcej niż przeciętność to nie ma. Pieniądz rządzi światem, a u nas go brak. Każdy kto zderzy się z rzeczywistością szybko zrozumie, że to co chciał osiągnąć pozostanie tylko chciejstwem. Ale może nowi coś zmienią, kto wie, w sumie po to o nich usłyszeliśmy. Ale skoro obecnym nie wychodzi i są nieudacznikami, to nowi którzy nie poratują, będą tacy sami.

Gecko
Szkółkowicz

#104 Postautor: Gecko » 9 lutego 2014, o 21:38

Harry tylko po co czekać aż obecny klub upadnie? Poszedł czytelny przekaz - znowu liczymy na Żuka że uruchomi kontakty i kogoś załatwi - a że na jesieni wybory to pewnie tak będzie. W najgorszym przypadku sponsorem będzie jakaś spółka miejska.
Dla ludzi o których pisałeś korzyści jest wiele: nie trzeba jeździć w drugiej lidze, skład na sezon prawie gotowy, kilka tysięcy ludzi na trybunach na każdym meczu. Pytanie tylko czy za osobami o których pisałeś idą jakieś środki pieniężne?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#105 Postautor: Maxx » 9 lutego 2014, o 21:44

Zacznijmy od początku. Kto to jest Sprawka? Nikt, Zero. I tak jest kojarzony, ani biznesmen ani ktokolwiek znaczący. Ot taki "X" i nikt więcej. Kto zatem musiałby być prezesem klubu aby nazwisko "tknęło" potencjalnego sponsora?
Szukajcie... 8) Najlepiej w październiku 2013 roku...

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#106 Postautor: losiu » 9 lutego 2014, o 21:59

Maxx pisze:Szukajcie... 8) Najlepiej w październiku 2013 roku...

No Budka Suflera kończy działalność w tym roku... :P
Karol Baran Karol!

harry
Trener

#107 Postautor: harry » 9 lutego 2014, o 22:05

LublinM I Gecko.
Wy w zmowie jesteście czy na jednej imprezie byliście wczoraj? I jeszcze logika myślenia nie wróciła?

Jaki upadek jakiego klubu?
Póki co nie ma ŻADNEGO hasła o tym. To o czym wy piszecie?
Ktoś ma przyjść i za oszewę prezesa wyrzucić? Marek weź przestań portkami trząść. Prezes słowem nie wspomina o rezygnacji, o wycofaniu zespołu to o czym ty piszesz?
Myślę, że jak będą jakieś konkrety to i przyjdzie czas na działania. Teraz to nie wiadomo co jest grane. Co zamierza prezes? Co zamierza zarząd? Co zamierza prezydent? Co mają robić ci nowi? Mqsz jakiś konkretny pomysł czy dalej ogólnikami będziesz sypał?

Chociaż jak dla mnie osobiście, to terminy zaczynaja uciekać z prędkością światła. Gdybym to ja miał decydować to już głęboko bym się zastanowił nad próbą wystartowania nowego klubu w tym sezonie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#108 Postautor: Maxx » 9 lutego 2014, o 22:07

losiu pisze:
Maxx pisze:Szukajcie... 8) Najlepiej w październiku 2013 roku...

No Budka Suflera kończy działalność w tym roku... :P

Marek też? Kurde, umknęło mi...

henek1234
Szkółkowicz

#109 Postautor: henek1234 » 10 lutego 2014, o 08:44

LublinM pisze:Harry nie unoś się, nie ja pierwszy pisałem na tym forum, że skoro jakieś grono ludzi interesuje się nowym tworem mającym na celu żużel w mieście, to ma teraz możliwość działania. To chyba od Ciebie wyszła ta informacja o tej grupie. A teraz w sytuacji, gdzie istnieje ryzyko pauzy w startach, siłą rzeczy jest naturalne pociągnięcia wszystkiego w odpowiedni sposób. Chyba nie po to były puszczane te informacje o nowej grupie, aby zostały zapomniane w tak napiętej sytuacji. No chyba, że nowej grupy nie ma albo nie ma odwagi próbować. Ja tam wszystkim dobrze życzę, ale wydaje mi się że w tym mieście szans na coś więcej niż przeciętność to nie ma. Pieniądz rządzi światem, a u nas go brak. Każdy kto zderzy się z rzeczywistością szybko zrozumie, że to co chciał osiągnąć pozostanie tylko chciejstwem. Ale może nowi coś zmienią, kto wie, w sumie po to o nich usłyszeliśmy. Ale skoro obecnym nie wychodzi i są nieudacznikami, to nowi którzy nie poratują, będą tacy sami.

nieudacznik jest tylko jeden i to zapamiętaj !!!!!
i właśnie tak jak napisałeś istnieje ryzyko pauzy w startach :( to ten nieudacznik jeśli ma chociaż jeszcze odrobinę honoru powinien poddać się do dymisji bo on już niczego dobrego nie zrobi , a może być jeszcze gorzej bo smród pozostał po RF 2013 i nie tylko ( patrz jego wypowiedzi) i nikt poważny nie będzie inwestował w ten bajzel :(
a nowi ludzi czy są tego nie wiemy , jak i tego co zamierzają jeśli są ?
na pewno nikt nie zainwestuje w klub w którym dalej będzie obecny prezes wraz z honorowym !!!
nikt już nie będzie ich czterech liter przyspawanych do stołka ratował nawet kosztem braku w sezonie 2014 zawodów żużlowych w Lbn .

piotr76
Senior
Kontakt:

#110 Postautor: piotr76 » 10 lutego 2014, o 23:38

Tak sobie czytam to wszystko i dochodzę do pewnych może i błędnych wniosków ...

1. Nasz Dyzma dostał po łapkach za psioczenie na UM i sprawkę z Gowinem i tak się dziwie że prezydent tak długo wytrzymał ... a teraz kulimy ogonek pod siebie wyciągamy wazelinę i smarujemy ile się da ... jak można było być tak głupim i dać się tak zrobić honorowemu ( nie sądzę żeby Dyzma sam z tym wszystkim wychodził no aż tak głupi to chyba nie jest ...)

2. Nikt, nawet tutaj wśród optymistów nie zakładał trwałego związku z Bogdanką ... sygnałów było wiele już sporo wcześniej ... trzeba było dywersywikować ewentualne odejście Bogdanki lub Miasta lub też przywiązać jak Jaś do Małgosi za pomocą trwałego związku czyli S.A zamiast pozwalać odchodzić kolejnym sponsorom ...

3. Mogę się założyć że pojedziemy sezon 2014 najwyżej Frankowami itp. z miasta kapnie, trochę innymi się połata, wydatki niewielkie ale za to rok z pensją. Dyzma tego nie odda, najwyżej w 2015 trzeba będzie roboty szukać ale przez rok coś znajdzie, nikt go nie odspawa jak to truskawa określił własnego i prywatnego interesu jakim jest KMŻ "Sprawka" Lublin ...
Tak więc Harry jeśli nowi ludzie mają ruszyć z klubem to dopiero 2015 a może i później bo do póki budżet będzie na + to Dyzma nie odejdzie może się nawet tak zdarzyć że i 2015 przejedzie głównie za miejskie dotacje wszak można jeszcze kogoś za pół darmo zwerbować ...

Jeśli ktoś pomoże temu klubowi to jedynie ludzie z miasta, ale jeśli mają to robić to czy widzą sens widząc tego darmozjada na stołku który za chwilę ich opluje jak tylko honorowy mu powie ...
Tak to się kończy jak sport z polityką stanowi integralną całość ... owszem bez polityki sport na wysokim poziomie niestety ale rzadko uda się zrobić, ale tak mocne powiązania jak w KMŻ też kończą się źle ...

Żeby nie być pesymistą mam nadzieje że uda się namówić kogoś na sponsora strategicznego najlepiej takiego który wprowadzi do klubu swój zarząd !
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec