Lubelski klub w sezonie 2015.
Re: Lubelski klub w sezonie 2015.
Stachyra
On już w 2 lidzę nic nie zrobi. Chyba jedyne co mu zostało to komentowanie spotkań Ekstraligi.
O Lamparcie też tak pisaliście.
jerry78 pisze:O Lamparcie też tak pisaliście.
O to to to to. Co powiecie teraz prześmiewcy o Lamparcie? W wielu meczach to właśnie on ratował nasz honor. Nie widzę możliwości, żeby Dawid jeździł za rok w 2 lidze. To jest typowy solidny pierwszoligowy zawodnik. Ligę wyżej nie da sobie rady, a ligę niżej nie ma po co iść. Poza tym wczoraj po meczu coś tam gadał z Kokinem, więc może zobaczymy go w barwach Dauga.
O ile kasa pozwoli to chciałbym skład oparty na starych, dobrych "kaemżetowcach". Baran trzaska komplety w 2 lidze, chciałbym żeby do nas wrócił. Zostawić Cama i Andrieja, bo w 2 lidze byliby dość mocnymi ogniwami. Do tego dorzuciłbym Stachyrę, może znowu się u nas odbuduje jak w 2012. No i fajnie by było jeszcze jednego znanego i lubianego w Lublinie zawodnika np. Miesiąc lub Puszakowski. Bober chyba też będzie chciał wrócić na stare śmieci po sezonie grzania ławy w Grudziądzu. Zostawiłbym też Dąbrowskiego, bo w przeciwieństwie do Madeja chłopak jako tako rokuje na przyszłość. Do tego jakiegoś młodego gniewnego obcokrajowca do walki o skład (Jason Garrity, Jacob Thorssell, Eduard Krcmar). No i jednego Polaka na rezerwę (nawet Franków wystarczy).
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Ja uważam, że Lampcio mógłby zostać, bo też ma "za uszami" kiepski początek sezonu. Pojechał odwrotnie do całej drużyny. Karlsson mógł jeździć w 2 lidze to i Lampartowi nie byłaby to ujma na honorze. Jeżeli Rzeszów awansuje do Ekstraligi to trójka Kuciapa, Miesiąc, Lampart prawdopodobnie nie znajdzie się w składzie (Lampart miałby największe szanse, ale Marta chyba będzie mu pamiętać sezon 2013). Ja bym się skupił na krajowym składzie - takim, który będzie dyspozycyjny na treningi i nie taki, że faceci codziennie gdzieś jezdzą po świecie, wielokrotnie zwiększając prawdopodobieństwo kontuzji.
Kuciapa trochę spuścił z tonu, ale pewnie klub w pierwszej lidze sobie znajdzie.
Myślę, ze realny i ciekawy seniorski skład zawodników którzy w dodatku już tu jeździli byłby taki:
1. Woodward
2. Kudriaszow
3. Puszakowski
4. Miesiąc
5. Baran
+ do walki o skład jakiś ciekawy obcokrajowiec. W Lamparta trudno mi uwierzyć, ale jeżeli dałby się namówić to byłoby nieźle - 4 Polaków + Kudriaszow na każdym treningu i można jechać o pierwszą ligę.
Myślę, ze realny i ciekawy seniorski skład zawodników którzy w dodatku już tu jeździli byłby taki:
1. Woodward
2. Kudriaszow
3. Puszakowski
4. Miesiąc
5. Baran
+ do walki o skład jakiś ciekawy obcokrajowiec. W Lamparta trudno mi uwierzyć, ale jeżeli dałby się namówić to byłoby nieźle - 4 Polaków + Kudriaszow na każdym treningu i można jechać o pierwszą ligę.
Jeszcze raz mówię, że Miesiąc nie po to spuszczał nas z ligi, żeby teraz jeździć w II lidze. Pójdzie pewnie do Dzikowskiego, bo to jego ulubieniec.
Dobromir pisze:StachyraOn już w 2 lidzę nic nie zrobi. Chyba jedyne co mu zostało to komentowanie spotkań Ekstraligi.
a dlaczego miał by się nie odbudować w 2 lidze .Davidof w pakiecie z trenerem Januszem S. mile powinni być widziani do tego P Staszek , przeprosić się z K Baranem , P Miesiącem to powinna być podstawa i polski skład może M. Puszakowski (może jakiś młody Dun lub Szwed pod kątem sprawdzenia na przyszłość ), a powrót Oskara to powinien być priorytet to tak na początek . Kurdiaszow jezdziec na jeden bieg nawet na drugą ligę lepiej niech szuka sobie miejsca poza lublinem .
Puzon/Woodward
Miesiąc
Lampart
Kudriaszow
Kuciapa
junior
junior
Miesiąc
Lampart
Kudriaszow
Kuciapa
junior
junior
Żadnych Baranów, Miesiąców, Kudriaszowów czy Puszakowskich
Mnie się marzy żeby przyszło nowe
No, ewentualnie Cama można zostawić - lubię faceta, sympatyczny jest
Plus Stachyra na odbudowanie i jazda.
1. Cook
2. Ząbik
3. Stachyra
4. Jakiś młody Berntzon/Krcmar/Engman
5. Woodward
6. młody Gollob, będzie okazja pogadać 20.IX
7. może jakiś wychowanek w końcu? Podobno jeden chłopak ma zdawać egzamin?
Absolutnie nic nie gwarantujący skład. Ale niech mi ktoś powie po jaką cholerę napalać się na awans? Po to żeby za rok spaść?
Mnie się marzy żeby przyszło nowe
1. Cook
2. Ząbik
3. Stachyra
4. Jakiś młody Berntzon/Krcmar/Engman
5. Woodward
6. młody Gollob, będzie okazja pogadać 20.IX
7. może jakiś wychowanek w końcu? Podobno jeden chłopak ma zdawać egzamin?
Absolutnie nic nie gwarantujący skład. Ale niech mi ktoś powie po jaką cholerę napalać się na awans? Po to żeby za rok spaść?
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
Ja zainteresowalbym sie C.Vissingiem. Ma dobry sezon, w Krosnie 2,5 sr/bieg i zawsze to oslabiamy rywala.
Puzon, Lampart, Kuciapa, Miesiac - oni spokojnie sobie w 1 lidze klub znajda. Do 2 ligi z wyzszych lig przyjda glownie zawodnicy po slabiuskim sezonie, albo wiekowi, albo nowi nieznani z innych krajow.
Puzon, Lampart, Kuciapa, Miesiac - oni spokojnie sobie w 1 lidze klub znajda. Do 2 ligi z wyzszych lig przyjda glownie zawodnicy po slabiuskim sezonie, albo wiekowi, albo nowi nieznani z innych krajow.
Że tylko zapytam - a dobrze się czujesz?
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
klops pisze:6. młody Gollob, będzie okazja pogadać 20.IX
A to nie jest przypadkiem tak, że chłopak szykuje się na operację i do Lublina jednak nie przyjeżdża i jego ojciec Jacek też nie występuje? Pozostaje z Gollobów 20 września tylko Tomasz?
klops pisze:7. może jakiś wychowanek w końcu? Podobno jeden chłopak ma zdawać egzamin?
Wczoraj z Nim rozmawiałem. Uczy się już testów. Prawdopodobnie w przyszłym miesiącu przystąpi do egzaminu.

Tak jeszcze na szybko przypomnialo mi sie o Chrzanowskim. Choc sezon jeszcze trwa dla niego i moze ta szanse wykorzystac. Ale trzeba pamietac, ze pojechal z Rzeszowem tylko przez kontuzje Jamroga.