Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka
Re: Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka
W monitorze sądowym ma obowiązek opublikować jedynie wzmiankę o złożeniu sprawozdania, a samo sprawozdanie, o ile zostało złożone, jest dostępne w sądzie w Świdniku.
Pewnie kojarzysz Leppera, który w dość specyficzny sposób "pytał" czy inni politycy brali łapówki podając przy tym konkretne sumy.coś mi się przypomina, że czytałem o podobnej sprawie gdzie też ktoś kogoś obsmarowywał w formie pytań i proces przegrał
Jeśli do procesu dojdzie (a mógłbym założyć się, że nie dojdzie) to boss nie będzie musiał niczego udowadniać. Udowodnić musi ten, kto wywodzi skutki prawne. Nikt nikogo nie może zmuszać do udowadniania, że się nie jest wielbłądem.W każdym bądź razie jeżeli doszłoby do procesu cywilnego to wydaje mi się że Bosss nie miałby szans bo to po jego stronie leży udowodnienie Dariuszowi faktu wykorzystania samochodu i karty płtniczej klubu do prywatnych celów.
I nie kombinujmy pod górę, bo sprawa jest prosta i oczywista. O przestępstwie nie może być nawet mowy.
Zgłosić to sobie może do prokuratury wszystko co się komu podoba. Ja mogę zgłosić, że nie podoba mi się Sprawki facjata i wydaje mi się, że może być złodziejem. Tylko co z tego? Nic. Prokuratura pewnie takich zgłoszeń dostaje bardzo dużo i większość z nich ląduje w koszu. Podobnie będzie i tym razem. To PYTANIA, które tak naprawdę każdemu kibicowi chodzą po głowie. Różne plotki można usłyszeć i po nich pojawiają się różne pytania. Zostały one w końcu zadane. Spawka ma teraz okazję odpowiedzieć na nie i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Jakbym na to nie patrzył to przestępstwa nie jestem w stanie się dopatrzyć.
A jeśli chodzi o ustalenie IP, to nie byłbym taki pewny czy prokuratura tak chętnie będzie na czyjąś prośbę takie rzeczy ustalać. Ostatnio chyba się coś w tych przepisach pozmieniało, a nie chce mi się sprawdzać aktualnego stanu, ale nie sądzę, żeby prokuratura tak się paliła do dodawania sobie albo policji pracy żeby zrobić dobrze jakiemuś pieniaczowi.
Jeśli krs, to po co chodzić po płatnych stronach jak można się dowiedzieć u źródła i skorzystać z rejestru bezpośrednio na stronach Ministerstwa Sprawiedliwości.
https://ems.ms.gov.pl/
W necie na tej stronie nie ma sprawozdań finansowych. Najlepszym źródłem są akta rejestrowe w Świdniku
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
Tylu prawników udziela się na forum. Pewnie wielu z Was bywa w sądzie w Świdniku. Forumowym śledczym ułatwcie pracę i skopiujcie dokumenty finansowe. Będzie można pogadać o konkretach.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Idę o zakład , że sprawozdań za 2010 i 2011 brak . Stawiam 100 zeta. Jeżeli jest za 2010 a brak 2011 to 50 zeta .
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
no nic, trzeba posprawdzac temat zaraz po swietach
W KRS-ie (link dał wyżej Istred) jest wzmianka o złożeniu sprawozdania za 2010 r.
Czas na zmiany :]
ktos tu jest nam winny 50 zl ?
starczy na bilet do swidnika i skanowanie ?