Czy Skornickiski?
Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
czyli, ze Adamsky? 
Czy Skornickiski?
Czy Skornickiski?
Ale Ty płytko myślisz. Skóra powiedział że na Taia mówią Tajski. Nie wiedziałem że wszystko trzeba Ci tłumaczyć od początku do końca.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Kiedyś sam Skóra powiedział przy okazji jakiegoś GP że niektórzy żużlowcy też tak go nazywają
A teraz przeczytaj jeszcze raz i wroc prosto do szkoly, wszak juz koncowka wrzesnia
I zwaz nastepnym razem na emotikony
Z pierwszej wypoweiedzi kargolo wynika, że na Skórę niektórzy żużlowcy mówią Tajski :]
Czas na zmiany :]
Kiedyś sam Skóra powiedział przy okazji jakiegoś GP że niektórzy żużlowcy też tak go nazywają
W domyśle Taia o którym mowa była wcześniej. No może masz rację, mogłem się określić bardziej precyzyjnie ale nie widziałem takiej potrzeby. Od teraz Tobie będę wszystko wyjaśniał dokładnie bo mało domyślny jesteś
A szkołę od jakiegoś czasu zaczynam w październiku. Pozdrawiam
Kargolo pisze:Od teraz Tobie będę wszystko wyjaśniał dokładnie bo mało domyślny jesteś :P
No trudno, co zrobic? Musze z tym jakos zyc
Kargolo pisze:A szkołę od jakiegoś czasu zaczynam w październiku. Pozdrawiam
Gratuluje i rowniez pozdrawiam. Mam nadzieje, ze nie wykroczylismy poza granice zartu?
Sorry za off topic
Mnie też wnerwia do potęgi ten "tajski". Oraz wszelkiego rodzaju "Doili", "Krampi", "Krispi", "Herbi" itd. Te wszystkie słowotwórcze potworki - a zaznaczam, że robienie przezwiska z nazwiska uważam za wyjątkowo sztubackie - to zasługa niejakiego Tomasza Lorka - faceta, który podobno zna angielski, a który do tej pory wymiennie nazywa angielski zespół Orłów Istbernem i Istbornem - w zależności od humoru. No i sławetne - "minął za tylnim kołem" - uwielbiam :/
Gelo pisze: sztubackie
Nie znałem tego, winszuję.
Gelo pisze: "Doili", "Krampi", "Krispi", "Herbi"...to zasługa niejakiego Tomasza Lorka
Czy aby na pewno wszystkie? Nie można mieć pretensji do dziennikarza, jeśli przyswaja przezwiska używane i akceptowane przez samych zawodników, choćby były najgłupsze na świecie.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
truskawa pisze:Nie znałem tego, winszuję.
Kod: Zaznacz cały
winszujęMi tez sie wydawalo, ze te debilizmy slyszalem po raz pierwszy od Olkowicza, ale sie nie upieram..truskawa pisze:Czy aby na pewno wszystkie? Nie można mieć pretensji do dziennikarza, jeśli przyswaja przezwiska używane i akceptowane przez samych zawodników, choćby były najgłupsze na świecie.
A poza tym, jakie wyjscie ma zawodnik? Ma afere zrobic, ze go przezywaja?
Co innego Puzon czy nawet Ciapek (co przylgnelo do nich bez udzialu mediow, przez lata) a co innego Holtanski, Tajski, Sralski i inne prostactwa stworzone w jeden dzien z szablonu dla wszystkich. Takie moje zdanie
truskawa pisze:Czy aby na pewno wszystkie? Nie można mieć pretensji do dziennikarza, jeśli przyswaja przezwiska używane i akceptowane przez samych zawodników, choćby były najgłupsze na świecie.
Truskawa doszedł do sedna sprawy. Tajski jest ok, ale jak pisał Go! tworzenie podobnych przezwisk dla wszystkich zawodników to głupota
Tworzenie przydomków typu "Tajski" czy "Holtański" świadczy o zaściankowości autorów, którzy poprzez spolszczenie obcokrajowca chcą się poczuć lepsi. Dobrym przykładem jest tutaj przypadek Rune Holty, który po otrzymaniu polskiego obywatelstwa został przez jakiegoś dupka przechrzczony na "Ryśka Holtańskiego". Zapewne autor dowartościował się tym, że cywilizowany Norweg przyjechał do pracy do jego biednej Polski i w ekstazie wymyślił coś tak żenującego.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/38835 ... cy-zlotych
Ja już nie wiem, czy oni tak na poważnie, czy ktoś tam poważnie na głowę choruje
Ja już nie wiem, czy oni tak na poważnie, czy ktoś tam poważnie na głowę choruje
Żeby tylko. Jeszcze złotych medali zażądali... Nie wiem, mi by było zwyczajnie wstyd z takim czymś wyskakiwać.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Najlepsze jest to, ze w samym Toruniu ludzie znienawidzili przez to wlasny klub... Dzis rozmawialem ze znajomym z tamtych stron, klal jak szewc, ze wstyd na cala Polske a jeszcze kupil bidny biletow troche ns GP i wkurzony, ze unibaxowi po tym wszystkim kase da zarobic:] Gdyby nie udana przedsprzedaz to chyba pierwszy raz nie byloby kompletu na GP.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Zaratustra
- Kadrowicz
To, że Toruń się tak zachował, a teraz jeszcze pyszczy, musi zastanawiać. Czują się tak mocni i wiedzą, że władze żużlowe im nie podskoczą poza zastosowaniem jakiejś symbolicznej kary wobec nich?
Pewnie po prostu maja dobrego papuge od Karkosika i kolo rzezbi w gownie ile moze:]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:Najlepsze jest to, ze w samym Toruniu ludzie znienawidzili przez to wlasny klub... Dzis rozmawialem ze znajomym z tamtych stron, klal jak szewc, ze wstyd na cala Polske a jeszcze kupil bidny biletow troche ns GP i wkurzony, ze unibaxowi po tym wszystkim kase da zarobic:] Gdyby nie udana przedsprzedaz to chyba pierwszy raz nie byloby kompletu na GP.
Przepraszali za Rydzyka , teraz za Unibax
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Może ktoś pójdzie na spotkanie ... i zda relację. Stowarzyszenie Klub Motorowo-Żużlowy "Lublin" zaprasza na spotkanie z młodymi adeptami szkółki żużlowej Lubelskiego Węgla KMŻ Lublin, z żużlowcami amatorami oraz z miłośnikami jednosladów.
Rodzinny Festyn
"Ponurakom mówimy Nie!!!"
Sobota 5 października, godz. 13-16, ul. Pogodna 19 (orlik przy Gimnazjum nr 14)
Szczegóły:
http://www.14gimnazjum.lublin.pl/
Rodzinny Festyn
"Ponurakom mówimy Nie!!!"
Sobota 5 października, godz. 13-16, ul. Pogodna 19 (orlik przy Gimnazjum nr 14)
Szczegóły:
http://www.14gimnazjum.lublin.pl/
- stefanzdzialek
- Senior
niespokojny pisze:Szkoda że Marek Kępa jest tak słabo związany z lubelskim klubem, bo nie dość że był dobrym żużlowcem to jeszcze prowadzi swój biznes. Ale mimo to nie chce mi się wierzyć że uda mu się tu sprowadzić do Lublina Golloba, Hampela, Pedersena, Hancocka, Holdera itd... To nie w Lublinie, tu miejsce przeklęte, tu nie może się nic udać
Golloba i Holdera wykrakał, ale swój post i tak powinien odszczekać
No i jest przeklęte. Nadal dobrego żużla lublinianie nie zobaczą heh
Gollob i Holder liżą rany, przyjadą Hampel, Hancock i Pedersen
czyli start i rura
Ale bez krat będzie efekt jakby wszyscy się tasowali jak w Bydgoszczy.
Gollob i Holder liżą rany, przyjadą Hampel, Hancock i Pedersen
czyli start i rura
Ale bez krat będzie efekt jakby wszyscy się tasowali jak w Bydgoszczy.
Ale chrzanisz kolego.... Pedersen "start i rura"
? Hampel tez sie mocno poprawil. Dodaj do tego Woffindena, ktory z wiekszoscia raiderow robil co chcial i jak chcial, nawet wczoraj majac MS w kieszeni puknal Madsena na ostatnim luku jak profesor. Darcy Ward i Jepsen Jensen - wiadomo. Kasprzak z Dudkiem tez potrafia szarpnac o ile maja cos pod kolem... wiec do czego uderzasz kolego?
btw, jak czytam takie posty to na prawde utwierdzam sie w przekonaniu, ze Polska to kraj totalnych ponurakow. Od nastu lat przychodzi nam ogladac zuzlowy drugi garnitur, na porzadny zuzel trzeba gonic na Ukraine bo Tarnow z przyczyn oczywistych pomijam, bylem tam 2 razy w zeszlym roku i ciekawsze byly nasze 2-go ligowe pojedynki z Opolem i gdyby nie Hancock, to zapewne bym zasnal. Nagle zbiera sie grupa kilka osob, ktora pierwszy raz od nastu lat zorganizowala na prawde cos wspanialego dla kibicow zuzla w Lublinie (bo nie kazdy moze/nie kazdego stac zeby sobie jezdzic na GP,DPS czy nawet do Rzeszowa) to oczywiscie musi wyskoczyc kilku delikwentow z Rzecznikiem Praw Konsumenta, a takze z niezadowoleniem, ze przyjdzie im zobaczyc swiezo upieczonego indywidualnego mistrza i wicemistrza swiata, druzynowych mistrzow swiata i jeszcze kilku innych absolutnych kozakow. Dokad zmierzasz Lublinie....
btw, jak czytam takie posty to na prawde utwierdzam sie w przekonaniu, ze Polska to kraj totalnych ponurakow. Od nastu lat przychodzi nam ogladac zuzlowy drugi garnitur, na porzadny zuzel trzeba gonic na Ukraine bo Tarnow z przyczyn oczywistych pomijam, bylem tam 2 razy w zeszlym roku i ciekawsze byly nasze 2-go ligowe pojedynki z Opolem i gdyby nie Hancock, to zapewne bym zasnal. Nagle zbiera sie grupa kilka osob, ktora pierwszy raz od nastu lat zorganizowala na prawde cos wspanialego dla kibicow zuzla w Lublinie (bo nie kazdy moze/nie kazdego stac zeby sobie jezdzic na GP,DPS czy nawet do Rzeszowa) to oczywiscie musi wyskoczyc kilku delikwentow z Rzecznikiem Praw Konsumenta, a takze z niezadowoleniem, ze przyjdzie im zobaczyc swiezo upieczonego indywidualnego mistrza i wicemistrza swiata, druzynowych mistrzow swiata i jeszcze kilku innych absolutnych kozakow. Dokad zmierzasz Lublinie....
$korzen$ pisze:...Dodaj do tego Woffindena, ktory z wiekszoscia raiderow robil co chcial i jak chcial.....
a no robi, robi, zrobil z Pedersenem, zrobil z Gollobem...
Widziałeś tą sytuację z Gollobem czy tak postanowiłeś coś pierdnąć na forum? Sugerujesz że zrobił to celowo? Tai jest jednym z najsympatyczniejszych zawodników w całej stawce GP. To jest żużel kolego, to był wypadek jakich wiele w tym sporcie.
$korzen$ pisze: na porzadny zuzel trzeba gonic na Ukraine
Toś teraz palnął
$korzen$ pisze: i gdyby nie Hancock, to zapewne bym zasnal