Skład na sezon 2005
Rusko sam mowil ze jego zdaniem we Wroclawiu jest miejsce dla 5 seniorow. Pewniakami sa ponoc Hampel Miskowiak i Gapinski. Do "oddania" jest jeden sposrod 3: Drabik Swider Slabon. Podejrzewam ze Drabika jednak zechca utrzymac bo to rutyniarz i na razie zrobi wiecej punktow od Swidra i Slabonia bo po kontuzji juz doszedl do niezlej formy. Do Slabonia nie mam przekonania - obawiam sie ze u nas by nie zaistnial bo nie zarobilby tyle kasy aby utrzymac extra sprzet bez ktorego nie istnieje - to nie tylko moje zdanie. Swiderski - jezeli bedzie do wziecia - to dobry pomysl; mlody zawodnik, u nas moglby regularnie jechac po 5 biegow i troche punktow nam przywiezc. Jest to na pewno zawodnik ktorego warto obserwowac i ktory (jezeli to on bedzie do wziecia) moze finansowo bedzie do "przelkniecia" a i dla jego rozwoju sportowego jazda regularnie po 5 biegow bylaby wskazana.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
ozzyman pisze:Widzę,że Darek pomimo wszystkich ''grzechów'' wciąż bardzo popularny na forum i co niektórzy chcieliby go widzieć w składzie na przyszly sezon.Myślę jednak, że sentymenty trzeba odłożyć na bok i pomyśleć nad sensownymi ruchami transferowymi.Drugą część zdania kieruję oczywiście do włodarzy klubu.A co do Rybki to on stracił wszelkie zaufanie wśród kibiców i dziwię się, że ktoś go w ogóle widzi w składzie w 2005 roku.
Jakieś fatum śledziowe wisi na tym forum. Biorąc pod uwagę wyczyny Rybki w sezonie 2004, pomysły na "Śledzix Reaktywacja" i jego miejsce w składzie w sezonie 2005 - uważam co najmniej za niepoważne.
" Śledź odpowiedzi w tym temacie ".
Ps. Informacja znajduje siÄ™ w lewym, dolnym rogu.
-
Siwek Patataj
Cały dzień mnie tu nie było i widzę, że mnie niezły cyrk ominął z Gelem w roli głównej.
Gelu, szczere pytanie: ile Ty masz lat i jakiej jesteś płci? Jak masz 15 lat i masz psitkę między nogami, to wybaczę Ci ten brak honoru. Chcesz sprowadzić Śledzia, który wypiął także na Ciebie jako kibica dupę i nasrał rzadkim gównem (wybaczcie te wulgaryzmy, ale nie sposób inaczej wyrazić swojego zbulwersowania). A może Ty koprofilem jesteś i lubisz jak ktoś na Ciebie sra (znowu za przeproszeniem)? Wiesz co to jest honor? Znasz takie słowo jak godność? Chcesz kogoś, kto napluł Ci prosto w twarz z powrotem do drużyny? Chcesz powiedzieć, że Śledź Ci w twarz nie napluł, tylko deszcz padał?
Z całym szacunkiem do Darka Śledzia, który był moim ulubionym zawodnikiem Motoru począwszy od końca lat 80-tych, ale... takich rzeczy się nie robi. To jak zdrada. A ja zdrady nie wybaczam.
Poza tym dyrdymały "sadzisz", porównując siłę uderzeniową Śledzia do G.Rempały czy Bajerskiego. Gadasz chłopie (choć mam tu wątpliwości poważne) od rzeczy, zapatrzony będąc w swój "dobromirowski" pomysł zakontraktowania Śledzia. Wybacz mi szczerość, ale straciłem wobec powyższych Twoich słów i propozycji wiarę w Ciebie jako w obiektywnego kibica. A przede wszystkim rozsądnego.
Przepraszam za dosadność, ale prostolinijność, także w wyrażaniu niezbyt pochlebnych opinii cenię sobie nade wszystko.
ukłony
lucki73
Gelu, szczere pytanie: ile Ty masz lat i jakiej jesteś płci? Jak masz 15 lat i masz psitkę między nogami, to wybaczę Ci ten brak honoru. Chcesz sprowadzić Śledzia, który wypiął także na Ciebie jako kibica dupę i nasrał rzadkim gównem (wybaczcie te wulgaryzmy, ale nie sposób inaczej wyrazić swojego zbulwersowania). A może Ty koprofilem jesteś i lubisz jak ktoś na Ciebie sra (znowu za przeproszeniem)? Wiesz co to jest honor? Znasz takie słowo jak godność? Chcesz kogoś, kto napluł Ci prosto w twarz z powrotem do drużyny? Chcesz powiedzieć, że Śledź Ci w twarz nie napluł, tylko deszcz padał?
Z całym szacunkiem do Darka Śledzia, który był moim ulubionym zawodnikiem Motoru począwszy od końca lat 80-tych, ale... takich rzeczy się nie robi. To jak zdrada. A ja zdrady nie wybaczam.
Poza tym dyrdymały "sadzisz", porównując siłę uderzeniową Śledzia do G.Rempały czy Bajerskiego. Gadasz chłopie (choć mam tu wątpliwości poważne) od rzeczy, zapatrzony będąc w swój "dobromirowski" pomysł zakontraktowania Śledzia. Wybacz mi szczerość, ale straciłem wobec powyższych Twoich słów i propozycji wiarę w Ciebie jako w obiektywnego kibica. A przede wszystkim rozsądnego.
Przepraszam za dosadność, ale prostolinijność, także w wyrażaniu niezbyt pochlebnych opinii cenię sobie nade wszystko.
ukłony
lucki73
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2004, o 01:22 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Siwek Patataj
Gelo pisze:Gelu, szczere pytanie: ile Ty masz lat i jakiej jesteś płci? Jak masz 15 lat i masz psitkę między nogami, to wybaczę Ci ten brak honoru.
o to to to - i w jednym i w drugim masz rację - mam siedem lat i kuciapkę. masz honoru w nadmiarze idz na mecz piłki nożnej i bij w mordę policjanta...
Nijak nie rozumem aluzji (tej do piłki nożnej), ale... nie zbadane są meandry myślowe co niektórych.
lucki73
lucki73 pisze:Gelo pisze:Gelu, szczere pytanie: ile Ty masz lat i jakiej jesteś płci? Jak masz 15 lat i masz psitkę między nogami, to wybaczę Ci ten brak honoru.
o to to to - i w jednym i w drugim masz rację - mam siedem lat i kuciapkę. masz honoru w nadmiarze idz na mecz piłki nożnej i bij w mordę policjanta...
Nijak nie rozumem aluzji (tej do piłki nożnej), ale... nie zbadane są meandry myślowe co niektórych.
lucki73
jak dorośniesz (umysłowo) to zrozumiesz
-
Siwek Patataj
lucki73 pisze:Gelu wybacz, ale... na 3 ostatnich stronach tego wątku, dałeś już popis własnej "dorosłości" umysłowej. Niech więc inni osądzą, kto "zmuszon" rozwijać się nadal, a kto już osiągnął zadowalający poziom.
Rozczarowałeś mnie okrutnie.
over
lucki73
Chcialbym wiedziec dorosły czlowieku w ktorym miejscu napisalem cos niezgodnego z prawdą. Niemniej nie widzę alternatywy z Twojej strony - to zjawisko dość powszechne. Może dasz sie ugłaskać perspektywą jazdy truminskim frankowem jeleniewskim i mordelem - bo ja nie mam zamiaru
-
Siwek Patataj
lucki73 pisze:Ja zawsze wyrażam swój pogląd w temacie, który mnie żywo interesuje. A takim tematem bez wątpienia jest "skład Motoru Lublin A.D. 2005". Zadaj sobie więc trud i przejrzyj ten wątek, a znajdziesz moje "alternatywy", których brak mi zarzucasz. Miłego czytania.
ukłony
lucki73
Nie zarzucam niczego nikomu. Napisalem tylko, że wśród złych propozycji które nam zostały Śledź nie jest najgorszą. Skoro nie ma Jędrzejaka i Kuciapy (moich faworytów) resztę uznam za porażkę - i mam do tego prawo. Nie wiem co ci nie pasuje
-
Siwek Patataj
Gelo pisze:lucki73 pisze:Ja zawsze wyrażam swój pogląd w temacie, który mnie żywo interesuje. A takim tematem bez wątpienia jest "skład Motoru Lublin A.D. 2005". Zadaj sobie więc trud i przejrzyj ten wątek, a znajdziesz moje "alternatywy", których brak mi zarzucasz. Miłego czytania.
ukłony
lucki73
Nie zarzucam niczego nikomu. Napisalem tylko, że wśród złych propozycji które nam zostały Śledź nie jest najgorszą. Skoro nie ma Jędrzejaka i Kuciapy (moich faworytów) resztę uznam za porażkę - i mam do tego prawo. Nie wiem co ci nie pasuje
Gelu, masz prawo do najbardziej skrajnych poglądów, także takich, że widzisz Śledzia jako prowadzącego parę w przyszłym roku w naszym zespole. Nie dziw się tylko, że przez kilku innych forumowiczów i mnie także, uważany jesteś....za wyjątkowego (to był eufemizm)
lucki73
gelu nie sposob nie zgodzic sie z luckim. ja tez pisałem, że jazda Sledzia u nas to totalny idiotyzm. Nawet jesli bedzie robil w 4 meczach 10 punktow, w najwazniejszym momencie odpusci za kilka przyslowiowych srebrników. Absolutnie nie dla Sledzia.
Najgorsze, że obaj nie macie merytorycznie nic do napisania. Argumentacja "nie bo nie" dobra jest dla przedszkolaków, a stac Was chyba na cos wiecej. Ja sie za Śledzia nie będę zabijał, bo wiem na co go stac. Ale smieszy mnie jak ktos obawia sie sprzedawania meczu, będąc zwolennikiem Frankowa. To nielogiczne.
Piszesz ze to, że Jedrzejak i Kuciapa zostalu u siebie w zespołach to porażka TZ Lublin, ciekawe myślenie, naprawde coraz bardziej zadziwiasz
![]()
Może ciekawe, a może nie - na pewno bardzo praktyczne. Z jednym z tych dwóch zawodników możnaby było mówic o szansach na awans. A tak... na razie nie chcę być złym prorokiem.
Moja argumentacja przeciwko Åšledziowi:
1. Nie miał i nie ma na czym jeździć, bo pieniądze na sprzęt z klubu wydał na busa, a po sezonie z tego co było słychać tu i tam zhandlował (lub przynajmniej staral się to zrobić) i te padaczki, którymi dysponował.
2. Wisi klubowi karę finansową, którą trzeba by zapewne mu darować.
3. Olał najważniejsze mecze, więc istnieje spore prawdopodobieństwo, że zrobi to powtórnie (a kwestia Frankowa to osobna sprawa).
4. Jest zawodnikiem Atlasu Wrocław i ponowne wypożyczenie/transfer pewnie będzie ileś tam kosztować, bo nie sądzę żeby Rusko zrobił to za darmo.
Jak na razie kwestia jazdy Śledzia w TŻ Lublin w sezonie 2005 wiąże się ze sporymi nakładami finansowymi, moim zdaniem nieadekwatnymi do możliwego do osiągnięcia przez zawodnika wyniku sportowego.
1. Nie miał i nie ma na czym jeździć, bo pieniądze na sprzęt z klubu wydał na busa, a po sezonie z tego co było słychać tu i tam zhandlował (lub przynajmniej staral się to zrobić) i te padaczki, którymi dysponował.
3. Olał najważniejsze mecze, więc istnieje spore prawdopodobieństwo, że zrobi to powtórnie (a kwestia Frankowa to osobna sprawa).
4. Jest zawodnikiem Atlasu Wrocław i ponowne wypożyczenie/transfer pewnie będzie ileś tam kosztować, bo nie sądzę żeby Rusko zrobił to za darmo.
Jak na razie kwestia jazdy Śledzia w TŻ Lublin w sezonie 2005 wiąże się ze sporymi nakładami finansowymi, moim zdaniem nieadekwatnymi do możliwego do osiągnięcia przez zawodnika wyniku sportowego.
To co piszecie, odnośnie Śledzia, jest mało realne. Jak wszystkim wiadomo, ogłosił koniec swojej kariery i wątpie żeby ponownie palił się do jazdy, żeby jak to mówicie, zrehabilitować się kibicom.... Nie widze sensu, w sprowadzeniu Śledzia. Pojedzie 2 mecze dobrze, poźniej coś mu nie wyjdzie i znowu pół roku, będą leciały, bluzgi na forum, na jego temat... A przecież nam potrzebny jest zawodnik, który zawsze będzie punktował i przyjeżdzał na mecze wyjazdowe... Poza tym, już słysze te gwizdy na stadionie podczas prezentacji...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Na wszystko znajdÄ… siÄ™ kontraargumenty:
Skoro kupił już busa, to drugiego raczej nie kupi.
A tak klub nie zobaczy ani pieniędzy ani śledzia.
Nie wiem czy osobna - jak nie chcemy widziec w zespole sprzedawczyków wypadałoby postąpić solidarnie ze wszystkimi
Pieniądze śmiesznie niskie niż w przypadku Świderskiego/Słabonia
Ja się przy Śledziu absolutnie nie upieram. Moja kontrowersyjna może propozycja bierze się z dwóch powodów - po pierwsze nie bardzo kto został do kupienia (realny), a na bezrybiu i Śledź ryba, a po drugie skoro celem numer 1 jest utrzymanie skladu, to z racji przejscia Jelenia do seniorów już jesteśmy na starcie słabsi niż przed rokiem. Generalnie jestem rozczarowany dotychczasową budową skladu na przyszły sezon. Czekam aż coś w końcu drgnie w klubie.
Skoro kupił już busa, to drugiego raczej nie kupi.
A tak klub nie zobaczy ani pieniędzy ani śledzia.
Nie wiem czy osobna - jak nie chcemy widziec w zespole sprzedawczyków wypadałoby postąpić solidarnie ze wszystkimi
Pieniądze śmiesznie niskie niż w przypadku Świderskiego/Słabonia
Ja się przy Śledziu absolutnie nie upieram. Moja kontrowersyjna może propozycja bierze się z dwóch powodów - po pierwsze nie bardzo kto został do kupienia (realny), a na bezrybiu i Śledź ryba, a po drugie skoro celem numer 1 jest utrzymanie skladu, to z racji przejscia Jelenia do seniorów już jesteśmy na starcie słabsi niż przed rokiem. Generalnie jestem rozczarowany dotychczasową budową skladu na przyszły sezon. Czekam aż coś w końcu drgnie w klubie.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Rozumiem Gela. W innych klubach coś sie dzieje a my słyszymy jak dotąd same niepokojące wieści. Niemniej Śledź to bardzo zły pomysł. Już niech lepiej Jeleniewski korzysta z rad Marka Kępy i próbuje jeździć.
Przy czym dalej jest to wybieranie między złym a gorszym.
Proponuje zatem wrzucić troche na luz bo nie samym żużlem człowiek żyje
. Do końca okresu przygotowań jest jeszcze sporo czasu. Poczekajmy, może doczekamy się czegoś optymistycznego.
Pozdr.
Przy czym dalej jest to wybieranie między złym a gorszym.
Proponuje zatem wrzucić troche na luz bo nie samym żużlem człowiek żyje
Pozdr.
"Na wszystko znajdÄ… siÄ™ kontraargumenty: "
"Skoro kupił już busa, to drugiego raczej nie kupi. "
Skoro nie miał na dojazd na mecz to uważasz, że ma kasę na choćby dwa w miarę przyzwoite motocykle, czy też będzie się ścigał busem?
"A tak klub nie zobaczy ani pieniędzy ani śledzia. "
I tak nie zobaczy, ani jednego, ani drugiego.
"Nie wiem czy osobna - jak nie chcemy widziec w zespole sprzedawczyków wypadałoby postąpić solidarnie ze wszystkimi "
To fakt, ale nie można wszystkiego generalizować. Oprócz kolorów białego i czarnego są jeszcze różne odcienie szarości. Piszemy o Śledziu, piszmy o Śledziu.
"Pieniądze śmiesznie niskie niż w przypadku Świderskiego/Słabonia "
Ale za to nakłady na przygotowanie Śledzia do sezonu będą dużo wyższe niż w przypadku Słabonia i porównywalne w przypadku Świderskiego.
"Ja się przy Śledziu absolutnie nie upieram. Moja kontrowersyjna może propozycja bierze się z dwóch powodów - po pierwsze nie bardzo kto został do kupienia (realny), a na bezrybiu i Śledź ryba,"
Andy Smith
" a po drugie skoro celem numer 1 jest utrzymanie skladu, to z racji przejscia Jelenia do seniorów już jesteśmy na starcie słabsi niż przed rokiem. Generalnie jestem rozczarowany dotychczasową budową skladu na przyszły sezon. Czekam aż coś w końcu drgnie w klubie."
Bo moim zdaniem w składzie jest potrzebny przyzwoity junior, a nie senior, ale skoro w klubie zwyciężyła inna koncepcja to spokojnie poczekał bym do podpisania pierwszych kontraktów.
"Skoro kupił już busa, to drugiego raczej nie kupi. "
Skoro nie miał na dojazd na mecz to uważasz, że ma kasę na choćby dwa w miarę przyzwoite motocykle, czy też będzie się ścigał busem?
"Nie wiem czy osobna - jak nie chcemy widziec w zespole sprzedawczyków wypadałoby postąpić solidarnie ze wszystkimi "
To fakt, ale nie można wszystkiego generalizować. Oprócz kolorów białego i czarnego są jeszcze różne odcienie szarości. Piszemy o Śledziu, piszmy o Śledziu.
"Pieniądze śmiesznie niskie niż w przypadku Świderskiego/Słabonia "
Ale za to nakłady na przygotowanie Śledzia do sezonu będą dużo wyższe niż w przypadku Słabonia i porównywalne w przypadku Świderskiego.
"Ja się przy Śledziu absolutnie nie upieram. Moja kontrowersyjna może propozycja bierze się z dwóch powodów - po pierwsze nie bardzo kto został do kupienia (realny), a na bezrybiu i Śledź ryba,"
Andy Smith
" a po drugie skoro celem numer 1 jest utrzymanie skladu, to z racji przejscia Jelenia do seniorów już jesteśmy na starcie słabsi niż przed rokiem. Generalnie jestem rozczarowany dotychczasową budową skladu na przyszły sezon. Czekam aż coś w końcu drgnie w klubie."
Bo moim zdaniem w składzie jest potrzebny przyzwoity junior, a nie senior, ale skoro w klubie zwyciężyła inna koncepcja to spokojnie poczekał bym do podpisania pierwszych kontraktów.
- Łoptymista
- Trener
Looknąłem... Takie sensacyjne doniesienia może napisać każdy, kto przeczytał kilka ostatnich stron na forum o składzie marzeń.
Autor zapomniał wspomnieć o spekulacjach na temat Śledzia
Co do Dariusza ś. to jestem mu z całego serca jak najmniej przychylny. Niech spada na drzewo.
Nie chodzi o same sprawy honoru i innych takich dumnych dupereli, ale pewnym ludziom się nie daje drugiej szansy. Gelu wyobraź sobie, że dajesz komuś kasę na sprowadzenie auta z Reichu. Koleś to pewniak, ma super kontakty i smykałkę. Niestety przywozi Ci wartburga, a resztę kasy zgarnia dla siebie. Zufałbyś mu jeszcze raz?
Tak było ze ś. Miał coś zrobić, a nie zrobił. Dawanie mu kolekjnej szansy dowodziłoby totalnej impotencji intelektualnej ludzi z naszego klubu. Nawet gdyby chciał wracać na tor, to jest to mega ryzyko. Z nim byłoby jak z puszczalską babą. Dawała na boki przez cały rok to czemu nagle teraz ma przestać.
PS Dyskusja na temat ś. jest wyraźnym dowodem, że w nasze kibicowskie serca wkrada się powoli smutek i zwątpienie.
Nie rozumiem - przeciez to klub dawał pieniądze przed sezonem na sprzęt.
Jak widzÄ™ siÄ™ zgadzamy
Piszemy o Śledziu i jednym z najpoważniejszych argumentów przeciw niemu jest to, że sprzedawał mecze. Chce uświadomić, że nie on jeden.
To chyba żart.
Andy Smith
może być. Jak wyjechalem z tym pomyslem rok temu, to podniósł się hałas, że za stary. A teraz jest rok starszy. Nie liczyłbym na poparcie forumowiczów w tej kwestii.
No i czekamy spokojnie. Szkoda tylko, że inni nie czekają.
- Łoptymista
- Trener
Gelo pisze:Andy Smith
może być. Jak wyjechalem z tym pomyslem rok temu, to podniósł się hałas, że za stary. A teraz jest rok starszy. Nie liczyłbym na poparcie forumowiczów w tej kwestii.
Moje poparcie macie. Tylko co z tego... Nie wyjmÄ™ kasy z kieszeni na kontrakt ze Smithem, bo jej nie mam.
"Nie rozumiem - przeciez to klub dawał pieniądze przed sezonem na sprzęt."
Patrz facet mówi, że nie ma na paliwo żeby dojechać na mecz. Wywalają go z klubu i pozbywa się swoich kiepskich zresztą motocykli. Uważasz, że dysponuje kasą na zakup motocykli na nowy sezon? Ja uważam, że nie. Więc nie ma ani na czym jeździć, ani za co sprzętu kupić. Więc co? Kolejna kasa z klubu.
"Piszemy o Śledziu i jednym z najpoważniejszych argumentów przeciw niemu jest to, że sprzedawał mecze. Chce uświadomić, że nie on jeden."
Więc tutaj też się zgadzamy, ale Śledź oprócz sprzedawania (domniemanego oczywiście
) meczów wydał sporo klubowej kasy nie na to na co zgodnie z umową miał wydać. I w tej kwestii notowania Franka są lepsze.
"Cytat:
To chyba żart."
Dlaczego tak sądzisz. Świderskiemu tak samo jak Śledziowi trzeba będzie dać kasę na motocykle. No więc dlaczego te Świdra mają być droższe. Przecież nie musi jeździć na pozłacanych.
"Cytat:
Andy Smith
może być. Jak wyjechalem z tym pomyslem rok temu, to podniósł się hałas, że za stary. A teraz jest rok starszy. Nie liczyłbym na poparcie forumowiczów w tej kwestii."
Ale to nie forumowicze zatrudniają zawodników. Przynajmniej nie wszyscy
. Smith to zawodnik, na którego klub TŻ Lublin stać będzie, ale oczywiście można sobie oczywiście do woli gdybać.
"Cytat:
No i czekamy spokojnie. Szkoda tylko, że inni nie czekają"
I to jest dobre podsumowanie dyskusji.
Patrz facet mówi, że nie ma na paliwo żeby dojechać na mecz. Wywalają go z klubu i pozbywa się swoich kiepskich zresztą motocykli. Uważasz, że dysponuje kasą na zakup motocykli na nowy sezon? Ja uważam, że nie. Więc nie ma ani na czym jeździć, ani za co sprzętu kupić. Więc co? Kolejna kasa z klubu.
"Piszemy o Śledziu i jednym z najpoważniejszych argumentów przeciw niemu jest to, że sprzedawał mecze. Chce uświadomić, że nie on jeden."
Więc tutaj też się zgadzamy, ale Śledź oprócz sprzedawania (domniemanego oczywiście
"Cytat:
To chyba żart."
Dlaczego tak sądzisz. Świderskiemu tak samo jak Śledziowi trzeba będzie dać kasę na motocykle. No więc dlaczego te Świdra mają być droższe. Przecież nie musi jeździć na pozłacanych.
"Cytat:
Andy Smith
może być. Jak wyjechalem z tym pomyslem rok temu, to podniósł się hałas, że za stary. A teraz jest rok starszy. Nie liczyłbym na poparcie forumowiczów w tej kwestii."
Ale to nie forumowicze zatrudniają zawodników. Przynajmniej nie wszyscy
"Cytat:
No i czekamy spokojnie. Szkoda tylko, że inni nie czekają"
I to jest dobre podsumowanie dyskusji.
Dyskusja o Darku Sledziu jest bezproduktywna!
Pominmy kwestie ewentualnego sprzedawania meczow, pominmy kwestie zaangazowania w wykonywany zawod, a zajmijmy sie jego postawa na torze!
1. Darek nigdy do specjalnie walecznych zawodnikow nie nalezal. Prawde mowiac byl jednym z tych co ,w razie jakiejs niebezpiecznej sytuacji, przymykaja gaz. Ja osobiscie zawsze mialem przekonanie ze nie mozna na niego liczyc w kluczowych momentach! Darek zdobywal punkty tylko i wylacznie po dobrym starcie, potem zawsze z obawa w sercu czekalo sie az dowiezie puntky wywalczone po dobrym poczatku! (czesto sie nie udawalo szczegolnie na wyjazdach). W tej kwestii zupelnie nic go nie rozni od Trumny!
2. Do braku odwagi dochodzi takze archaiczny sposob pokonywania lukow cos a'la D. Stenka. Darek jest spiety na motocyklu, nie widac luzu jaki prezentuje chocby Swider. Nie ma luzu jest duzy wysilek, a wysilek wymaga zelaznej kondycji. O to zas z wiekiem coraz trudniej( szczegolnie gdy traktuje sie zuzeel jako hobby a nie zrodlo utrzymania)
POdsumowujac swa skuteczna jazde Sledz zawdzieczal zawsze dobrym momentom startowym bo technike jazdy ma niewiele lepsza od Jelenia
Koszt zatrudnienia Sledzia bylby porownywalny z kosztem zatrudnienia Swidra (obaj nie maja sprzetu) tyle ze swider w zeszlym roku scigal sie z najlepszymi. Poza tym to chlopak mlody (22 lata), ambitny i chcacy zaistniec. Ma doswiadczenie na krotkich technicznych torach (jezdzil przecie w rawiczu), jest waleczny a jego jazda widowiskowa. To nie to samo co start i proba utrzymania pozycji puntowanej na dystansie!
Wg mnie od Darka lepsi sa Frankow i Truminski. Taki Trumna zawsze wysmienicie jezdzil natorach najgrozniejszych naszych rywali w walce o elige tj w Rybniku i Rzeszowie.
Pominmy kwestie ewentualnego sprzedawania meczow, pominmy kwestie zaangazowania w wykonywany zawod, a zajmijmy sie jego postawa na torze!
1. Darek nigdy do specjalnie walecznych zawodnikow nie nalezal. Prawde mowiac byl jednym z tych co ,w razie jakiejs niebezpiecznej sytuacji, przymykaja gaz. Ja osobiscie zawsze mialem przekonanie ze nie mozna na niego liczyc w kluczowych momentach! Darek zdobywal punkty tylko i wylacznie po dobrym starcie, potem zawsze z obawa w sercu czekalo sie az dowiezie puntky wywalczone po dobrym poczatku! (czesto sie nie udawalo szczegolnie na wyjazdach). W tej kwestii zupelnie nic go nie rozni od Trumny!
2. Do braku odwagi dochodzi takze archaiczny sposob pokonywania lukow cos a'la D. Stenka. Darek jest spiety na motocyklu, nie widac luzu jaki prezentuje chocby Swider. Nie ma luzu jest duzy wysilek, a wysilek wymaga zelaznej kondycji. O to zas z wiekiem coraz trudniej( szczegolnie gdy traktuje sie zuzeel jako hobby a nie zrodlo utrzymania)
POdsumowujac swa skuteczna jazde Sledz zawdzieczal zawsze dobrym momentom startowym bo technike jazdy ma niewiele lepsza od Jelenia
Koszt zatrudnienia Sledzia bylby porownywalny z kosztem zatrudnienia Swidra (obaj nie maja sprzetu) tyle ze swider w zeszlym roku scigal sie z najlepszymi. Poza tym to chlopak mlody (22 lata), ambitny i chcacy zaistniec. Ma doswiadczenie na krotkich technicznych torach (jezdzil przecie w rawiczu), jest waleczny a jego jazda widowiskowa. To nie to samo co start i proba utrzymania pozycji puntowanej na dystansie!
Wg mnie od Darka lepsi sa Frankow i Truminski. Taki Trumna zawsze wysmienicie jezdzil natorach najgrozniejszych naszych rywali w walce o elige tj w Rybniku i Rzeszowie.