Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Mieliśmy trenera z Lublina, dwóch wychowanków w składzie i dobrze rokującego kolejnego wychowanka. Zarząd też stanowiły osoby mocno związane z Lublinem i sportami motorowymi.
Teraz jedynie chyba zarzad zostanie ten sam, a reszta poszła się walić :( Znowu nadejdzie era jakiegoś Wardzały lub Dzikowskiego co na treningi nie będzie im się chciało przyjeżdzać.
Teraz jedynie chyba zarzad zostanie ten sam, a reszta poszła się walić :( Znowu nadejdzie era jakiegoś Wardzały lub Dzikowskiego co na treningi nie będzie im się chciało przyjeżdzać.
Pod względem taktyki możemy tylko zyskać na zmianie trenera. A może i tor będzie w końcu naszym atutem ;)
Mimo wszystko dzięki Darek za te 2 wspaniałe dla lubelskiego żużla lata i powodzenia w Sparcie.
Może mi ktoś wytłumaczyć jak to się stało, że młody Śledź podchodził do egzaminu w naszych barwach skoro nie trenował z naszą szkółką? Czy on trenował we Wrocławiu i od tak go odpuścili?
Mimo wszystko dzięki Darek za te 2 wspaniałe dla lubelskiego żużla lata i powodzenia w Sparcie.
Może mi ktoś wytłumaczyć jak to się stało, że młody Śledź podchodził do egzaminu w naszych barwach skoro nie trenował z naszą szkółką? Czy on trenował we Wrocławiu i od tak go odpuścili?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
rafir pisze:Z wolnych na rynku to chyba tylko Skórnicki i Stachyra.... coś niefajnie...
Może Ślączka ;)
- Łoptymista
- Trener
Tylko nie Ślączka. Proszę.
Pewno skończy się na Dobruckim, osobiście wolałbym chyba Kędziorę.
Pewno skończy się na Dobruckim, osobiście wolałbym chyba Kędziorę.
Brać Kędziore, niech przy okazji weźmie ze sobą Hancocka 
A tak na poważnie, to dzięki dla Śledzia za te 2 lata, jakby nie patrzeć wprowadził nas 2 ligi wyżej, ale orłem taktyki, to on nigdy nie był. Wiec strata nie jest jakaś olbrzymia. Gorzej z nazwiskami, które moga go zastąpić. No i pytanie, czy nasz zarząd "walczył" o Śledzia i po prostu został przebity, czy jednak niespecjalnie byli zainteresowani licytacją z Wrockiem :)
A tak na poważnie, to dzięki dla Śledzia za te 2 lata, jakby nie patrzeć wprowadził nas 2 ligi wyżej, ale orłem taktyki, to on nigdy nie był. Wiec strata nie jest jakaś olbrzymia. Gorzej z nazwiskami, które moga go zastąpić. No i pytanie, czy nasz zarząd "walczył" o Śledzia i po prostu został przebity, czy jednak niespecjalnie byli zainteresowani licytacją z Wrockiem :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Łoptymista
- Trener
Chyba obie strony uznały, że tak będzie lepiej.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Najlepiej ściągnąć trenera, który ma dobre "kontakty" w środowisku i pomoże załatwić jakąś "armatę" ;)
Jak czytam propozycje Lebiedev, Milik, to zaczynam się trochę bać. Nie to, że ich nie lubię, ale to oznaczałoby wtedy w klubie niestety realizację planu B, a nawet C.
Jak czytam propozycje Lebiedev, Milik, to zaczynam się trochę bać. Nie to, że ich nie lubię, ale to oznaczałoby wtedy w klubie niestety realizację planu B, a nawet C.
W sumie pod ręką jest Robert Jucha.
Nie rozumiem tego ruchu. Nie to żebym jakoś przeceniał rolę trenera w żużlu. Jedyne co mi przychodzi do głowy to fakt że Darek od wielu lat mieszka pod Wrocławiem, ma syna którego musi przypilnować i że nie chce mu się pół roku albo przebywac poza domem albo dojeżdżać całą Polskę na treningi.
rafir pisze:W sumie pod ręką jest Robert Jucha.
Ja optuję za kandydaturą Jurka Mordela.
W zeszłym tygodniu dostałem info, że Darek Śledź nie będzie u nas trenerem. Oczywiście nie bardzo wierzyłem, ale szybciej się potwierdziło niż mogłem przypuszczać.
Tak, Darek Śledź od wielu lat mieszka pod Wrocławiem, więc można powiedzieć, że teraz jest bardziej wrocławski niż lubelski.
Żeby wyjaśnić skąd Maksym Śledź u nas w szkółce i dlaczego zdawał w naszych barwach egzamin trzeba by trochę wejść bliżej w prywatne sprawy Śledziów, czego nie chce robić, ale tak się porobiło, że żona Darka z synem wrócili docelowo do Lublina, a Darek widocznie uznał, że wraca do swojego domu.
Tak, Darek Śledź od wielu lat mieszka pod Wrocławiem, więc można powiedzieć, że teraz jest bardziej wrocławski niż lubelski.
Żeby wyjaśnić skąd Maksym Śledź u nas w szkółce i dlaczego zdawał w naszych barwach egzamin trzeba by trochę wejść bliżej w prywatne sprawy Śledziów, czego nie chce robić, ale tak się porobiło, że żona Darka z synem wrócili docelowo do Lublina, a Darek widocznie uznał, że wraca do swojego domu.
- _piotrusss
- Kadrowicz
A Maksym w końcu zostaje u nas czy idzie do Wrocławia?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
To znaczy nie wyklucza ze jego syn u nas nie będzie dalej zdawał w szkółce licencji ;)
Szkoda Darka dużo tych zmian zobaczymy co uda się nam złożyć skład plus skład trenerski
Szkoda Darka dużo tych zmian zobaczymy co uda się nam złożyć skład plus skład trenerski
Moze od razu Jurka Mordela, bedzie tak nostalgicznie. Przyznam ze zaskoczyla mnie ta informacja, mistrzem taktyki Dariusz nie jest, ale tim spiryt potrafil zbudowac... Poza tym slabo ze dowiadujemy sie o decyzji z syfow, jakos to nie pasujace do naszego profesjonalnego klubu
Jak dla mnie szkoda, Dariusz wprowadzał bardzo dobra atmosferę w druzynie i wyniki czyt. Dwa awanse go dodatkowo bronią. Choć wstawianie poraz enty Mastersa do składu irytowało bardzo.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Jesli Slaczka bedzie wolny to ja bym za bardzo sie nie zastanawial ;)
Decyzja Dariusza zapewne zapadła już jakiś czas temu i w klubie o tym wiedzieli. Darek nie jest taki gość, żeby się klub o jego umowie miał dowiadywać z prasy. Zakładam, że nowy skład buduje już nowy trener lubelskiej ekipy. Na rynku są dwa nazwiska:
1. Skóra
2. Dobrucki
nie obraziłbym się na dwa inne:
3. Kępa
4. Wardzała
Tylko błagam nie proponujcie tu z całym szacunkiem Jurka Mordela i Roberta Juchy - to byli porządni zawodnicy ale trenerka w Elipie to chyba za wysokie progi.
1. Skóra
2. Dobrucki
nie obraziłbym się na dwa inne:
3. Kępa
4. Wardzała
Tylko błagam nie proponujcie tu z całym szacunkiem Jurka Mordela i Roberta Juchy - to byli porządni zawodnicy ale trenerka w Elipie to chyba za wysokie progi.
DON'T THINK!!! DRINK!!!
Najgorzej jak Darek zabierze tajna wiedze do Wroclawia zwiazana z kim gadamy i za ile.
Dokładnie, tak samo uważam, że może mistrzem taktyki nie był, jednak wprowadzał dobry klimat. Zobaczymy co teraz kluby wykombinuje.
Perez pisze: Choć wstawianie poraz enty Mastersa do składu irytowało bardzo.
Na pewno nie Gela
Mam nadzieję że Darka skłoniła sytuacja mieszkaniowa, a nie ,,perspektywy" sportowe.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Zadnych Jurkow czy Robertow. My potrzebujemy kogos super ogarnietego w kwestiach torowych bo z tym jest glowny problem bo taktykiem to JZ moze byc.
Hans pisze:Zadnych Jurkow czy Robertow. My potrzebujemy kogos super ogarnietego w kwestiach torowych bo z tym jest glowny problem bo taktykiem to JZ moze byc.
W kwestiach torowych to Ślączka jak najbardziej.
No wlasnie dlatego o tym pisalem wyzej. Kwestia tego, czy rzeczywiscie trenerem Orla zostanie Swiderski.
Chcecie faceta, który w Łodzi z w miarę sensownych żużlowców nie był w stanie sklecić drużyny i który tak kombinował z torem, że ile razy ich mecz z Gdańskiem przekładali?
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Dobromir pisze:W kwestiach torowych to Ślączka jak najbardziej.
No off, ale dla mnie Ślączka to burol, słoma z butów i kombinacje. Nie strawię tego człowieka...
DON'T THINK!!! DRINK!!!