Grzegorz Knapp

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#126 Postautor: maestro76 » 19 listopada 2005, o 18:53

no cos sie zaczyna dziac,jeszcze jak staszek z nami podpisze bedzie gitara :D
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#127 Postautor: luCas » 19 listopada 2005, o 18:56

Gelo napisal:
jak dla mnie Kylmek moze u nas nie jezdzić - żałować nie będę, bo to jeden ze słabszych obcokrajowców w I lidze

Puknij sie w glowke kolego :? Najslabszy? Roznica jest taka, ze Joonas caly czas sie rozwija, A karlsson nie, skad wiesz czy Joonas nie bedzie trzaskal kompletow w sezonie 2006? Masz magiczna kule w ktorej wszystko widac? Zobacz na wyniki w Anglii. Z tym Karlssonem to Ci sie plyta zaciela, postaw sobie w domu oltarzyk i modly odprawiaj to moze bedzie w Lublinie :wink:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#128 Postautor: kdsz » 19 listopada 2005, o 19:04

luCas pisze:Zobacz na wyniki w Anglii.

Spojrzałem na wyniki w Anglii:

5. Peter Karlsson [Peterborough] 2,380 pkt/bieg
33. Joonas Kylmaekorpi [Coventry] 1,736 pkt/bieg

Więc nie rozśmieszaj mnie kolego

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#129 Postautor: Fork » 19 listopada 2005, o 19:05

Wiesz, ze pomysł z ołtarzykiem jest dobry :o
Może kiedy to uczynie przyjdzie do nas jeszcze Wiesiek Jaguś i Robert Kościecha :wink:
Kazdy moze miec swojego idola i... kazdy moze miec swoje zdanie... :)
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#130 Postautor: kilar » 19 listopada 2005, o 19:11

A co do tego maja wyniki z Anglii :?: W polskiej statystyce juz nie ma tak wyraznej roznicy.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#131 Postautor: prt » 19 listopada 2005, o 19:13

Gelo pisze: I dlaczego kontrakt z Kylmaekorpim traktowany jest w kategoriach "złapania Pana Boga za nogi?" Jak dla mnie Kylmek moze u nas nie jezdzić - żałować nie będę, bo to jeden ze słabszych obcokrajowców w I lidze. Przepraszam że moze uraziłem tym czyjąś wiarę ale taka jest prawda.

Gelu, czy to jest prawda czasu czy prawda ekranu?
patrzę sobie w statystyki i co widzę: w zeszłym sezonie pod względem średniej biegowej liderem jest Karlsson, drugi jest Ferjan a trzeci... Kylmaekorpi! nawet biorąc pod uwagę niesklasyfikowanego Maxa - Kylmaekorpi jest czwarty. czyżbyś z 15 jeżdżących obcokrajowców doceniał tylko pierwszych dwóch (trzech)?
( http://www.sportowefakty.pl/stat1liga.htm )
wiemy już wszyscy, że liczy się tylko Peter, ale nie próbuj wmawiać, że Joonas jest cieniasem niewartym w obecnym układzie naszych starań.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#132 Postautor: luCas » 19 listopada 2005, o 19:14

Dobra z Anglia przesadzilem, nerwy mi puscily 8) Mowienie ze Joonas to jeden z najslabszych w naszej lidze to juz gruba przesada :twisted: Tak jakby powiedziec, ze zawodnik z 3 czy 4 srednia w E-lidze N. Pedersen jest jednym ze slabszych w tejze lidze , no smiech na sali :wink:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

baranek
Junior

#133 Postautor: baranek » 19 listopada 2005, o 19:35

nareszczie pierwszy kontrakt, Knapp wrócił, to i Staszek wróci :D , i Burza do 1 ligi wróci :D , i jeszcz Jeleń podpisze :D , i Jonas i juniorzy i bedzie GIT gitara

Awatar użytkownika
istred
Trener

#134 Postautor: istred » 19 listopada 2005, o 20:01

Elegancko 8) .
Na razie jednak bym się nie podniecał, bo od zakontraktowania Knappa do drużyny zdolnej walczyć o ekstraligę jeszcze daleka droga.
Potrzebny nam jest jeszcze obcokrajowiec z możliwie z jak najwyższej półki. Jeśli będzie to Kylmakorpi to trzeba się modlić żeby miał co najmniej taki sezon jak poprzedni. Oprócz tego potrzeba nam dwóch klasowych seniorów (porównywalnych do Knappa) - obecnie szczytem możliwości są chyba Staszek i ktoś z dwójki Burza, Piszcz (ew. Wardzała) i broń nas Boże od Jordana. Do tego Jeleniewski i może uda się coś powalczyć, chociaż przydałby się jeszcze junior :roll: ...

Póki co można powiedzieć, że nie będziemy oglądać kompromitujących porażek na własnym torze.

Równie (no, może przesadzam :wink: ) ważna wiadomością jest to że zostanie dosypana nawierzchnia, szkoda tylko, że w przyszłym roku, bo początek sezonu będziemy jeździć na strasznych dziurach - oby nikt się nam nie rozbił.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#135 Postautor: kilar » 19 listopada 2005, o 20:56

Jezeli ten awans ma stac sie faktem, to trzeba jeszcze zakontraktowac dwoch solidnych seniorow. Po pierwsze Staszek, po drugie Huszcza. Falubaz to murowany kandydat do awansu, ale mozna im troche napsuc krwi kontraktujac "Tomka". W Lublinie pokazal sie z dobrej strony podczas tych dwoch turniejow, w Zielonej Gorze smiem twierdzic, ze wypadlby nie gorzej. Pozostaje kwestia juniorow i tu jest zasadnicze pytanie: czy jechac swoimi i przegrywac znow pierwsze biegi, czy odroczyc ten problem na nastepny rok i zakontraktowac jakiegos juniora z zewnatrz (ktory gwarantuje przynajmniej 2 punkty w 1 biegu, bo po co brac cudza miernote) ?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#136 Postautor: papi » 19 listopada 2005, o 21:20

Super wiadomosc :!: :!: Grzesiek wraca, do tego dowioza nawierzchnie i znow bedzie mozna ogladac jego rewelacyjne mijanki po zewnetrznej :P Wazne zeby teraz do Knappa dolaczylo kilku wartosciowych zawodnikow i plany walki o e-lige staly sie jak najbardziej realne :wink: Mam nadzieje ze kolejnymi beda Staszek, Burza, Jelen i Piszcz. Zdecydowanie jestem przeciwny Jurczynskiemu, nad Huszcza bym sie zastanawial, bo ciagle jego zakontraktowanie wydaje mi sie bardzo malo prawdopodobne :x No ale trzeba sie cieszyc, ze cos sie ruszylo i wszystko wskazuje na to, ze kolejne umowy sa kwestia dni. Takze zeszloroczny scenariusz nie zostanie powtorzony 8) 8)

Koper
Trener
Kontakt:

#137 Postautor: Koper » 19 listopada 2005, o 22:29

Dla nas radosc, dla kibicow w Grudziadzu rozczarowanie odejsciem Grzesia do Lublina:
http://www.gtz.grudziadz.net/forum/view ... ght=#29711

P.S. Czytajac posty kibicow w Grudziadzu o Knappie jakbym czytal posty lubelskich kibicow o Darku Sledziu...

Maciek_Lublin

#138 Postautor: Maciek_Lublin » 19 listopada 2005, o 22:37

K***a jak ja sie ciesze że Knapp Wrucił ,wkońcu cos sie zaczyna dziac !jeszcz Staszek burza Jeleń Jonas i Jazda :)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#139 Postautor: $korzen$ » 19 listopada 2005, o 22:53

istred pisze:Potrzebny nam jest jeszcze obcokrajowiec z możliwie z jak najwyższej półki. Jeśli będzie to Kylmakorpi to trzeba się modlić żeby miał co najmniej taki sezon jak poprzedni.

Pff, tu sie trzeba modlic zeby mial znacznie lepszy sezon, w Anglii przecietnie, u nas wyjazdy przecietnie ... a E-Ligi zwyciestwami tylko u siebie nie wywalczymy. Bez swietnego obco (czyt. Karlsson-Max-Loram-Hamill) nie da rady nic urwac w Ostrowie, Gorzowie a o Zielonce nie wspomne.

sledzio

#140 Postautor: sledzio » 19 listopada 2005, o 23:26

Nic dodać nic ująć jestem bardzo szczęśliwy z tego transferka i oby tak dalej i mam nadzieje ze jeszcze lepiej będzie jak w 2004 roku DO BOJU TEŻECIE !!!!

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#141 Postautor: wojtas » 19 listopada 2005, o 23:40

$korzen$ - Loram bylby wg Ciebie "swietnym" obco?? To co wyrabial w tym sezonie to zenada... Byl znacznie gorszy od Jonasza...
Ostatnio zmieniony 19 listopada 2005, o 23:57 przez wojtas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#142 Postautor: kilar » 19 listopada 2005, o 23:51

Koper pisze:Dla nas radosc, dla kibicow w Grudziadzu rozczarowanie odejsciem Grzesia do Lublina:
http://www.gtz.grudziadz.net/forum/view ... ght=#29711

Czytajac tamto forum mozna sie dowiedziec m.in ze nowym trenerem Motoru bedzie Lech Kedziora :shock: ... prorocy jacys, a moze jajcarze :lol:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#143 Postautor: boxing » 19 listopada 2005, o 23:53

Mozna sie tez dowiedziec, ze "Stacho jest dogadany z Gdanskiem".
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#144 Postautor: Cz@rek » 20 listopada 2005, o 00:24

Żeby dowiedzieć sie tych "rewelacji" wystarczy też czytać Tygodnik Żużlowy :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#145 Postautor: Gelo » 20 listopada 2005, o 01:10

Gelu, czy to jest prawda czasu czy prawda ekranu?
patrzÄ™ sobie w statystyki i co widzÄ™:

A czy patrząc w statystyki widzisz jakie mecze odjechał Joonas? Wiec ci odpowiem - żadnego trudnego - ani w Rybniku ani w Ostrowie, ani w Rzeszowie ani w Gorzowie. A to właśnie takie mecze odpowiedziałyby ile naprawdę jest wart.
ps. kolego lucas - jednak to ty sie puknij w łeb - nie dosc że bredzisz i sie ośmieszasz, to jeszcze nie czytasz tego na co odpowiadzasz. Napisałem - "jeden ze słabszych" - a nie "najsłabszy".

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#146 Postautor: Lublin_Fan » 20 listopada 2005, o 10:56

Jeżeli uda się zmontować odpowiednio silny skład seniorski to kwestia obcokrajowca zejdzie wtedy na drugi plan. Kontrakt ma tylko Knapp. Na wylocie jest ponoć Piszcz a Jeleń już jest prawie dogadany. Zatem pozostają dwa wolne etaty dla krajowców. Jeżeli będą to Staszek i jeszcze jeden Polak prezentujący zbliżony poziom to wtedy wcale nie będę żałował że jest ktoś inny niż Peter.

Pozdr.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#147 Postautor: kilar » 20 listopada 2005, o 11:27

Trzeba brac pod uwage, to ze Jelen na wyjazdach nie blyszczy :? Dlatego moze jakims rozwiazaniem byloby puszczanie Piszcza na wyjazdy (oczywiscie jakby zostal w Lublinie).

Knapp juz jest, mam nadzieje, ze Staszek tez podpisze, wiec pozostaje obsada 3 seniora: moze Huszcza, moze Burza, ale tylko nie Jurczynski.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#148 Postautor: $korzen$ » 20 listopada 2005, o 11:30

wojtas pisze:$korzen$ - Loram bylby wg Ciebie "swietnym" obco?? To co wyrabial w tym sezonie to zenada... Byl znacznie gorszy od Jonasza...

Tak, zauwaz tylko ze zanim sezon sie zaczal on leczyl juz bardzo grozna kontuzje ktora miala niebagatelny wplyw na jego forme. Radze przesledzic jego wyniki z wczesniejszych sezonow ... nie wiem czy wiesz ale to byly inwidualny mistrz swiata. Ja juz sie moge z toba zalozyc ze jezeli Joonas i Loram beda startowac w rozgrywkach 1 ligi, ich poziom roznil sie bedzie przynajmniej o klase .... na korzysc Lorama oczywiscie.

ermen
Zawodowiec

#149 Postautor: ermen » 20 listopada 2005, o 11:31

Z trójki przez ciecie wymienionych zawodników zdecydowanie wybieram StaŚka Burzę. Walczak! To kibice lubią.
Każdemu jego Everest...

Zulu
Junior

#150 Postautor: Zulu » 20 listopada 2005, o 11:35

Gelo pisze: jeszcze tylko druga połówka i będe najszczęśliwszym człowiekiem na świecie :)

Pij dalej. W końcu jest co oblewać :wink: :D 8)