Miszkolc - Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Miszkolc - Lublin

#126 Postautor: harry » 5 września 2009, o 01:58

istred pisze:[. Zobowiązuje to co się podpisuje. Tylko i wyłącznie. Od początku było wiadomo, że Anglia ma priorytet, a wielu dziwi się jakby się o tym dowiedziało wczoraj.
Obiecywać to sobie można. Nieraz pisałeś, że jeśli czegoś nie ma na papierze, to nie ma tego w ogóle. Kazdy człowiek dorosły o tym wie, a tym bardziej osoba, która zarządza klubem żużlowym z budżetem ponad 1mln zł.

Dlatego nic z tego nie rozumiem. Jak facet żąda i dostaje pieniadze za podpis i to nie małe to jednak do czegoś to powinno go zobowiązywac. Hall, Howe i inni nie wzięli pieniędzy kontraktowych i nie mam pretensji, ze w końcu dali sobie spokój. Wyglada na to, że jednak połowa kontraktu była zawierana na gębę i sprytny Tomasz to wykorzystał. Kasa wzięta a zero zobowiazań. Dziwne, dziwne, bardzo dziwne
Odpaść w I rundzie czy II to co za różnica???Różnica dwóch meczy i kilku pozycji w ligowej tabeli.

No i co to zmienia? Trzecie czy czwarte miejsce? Kto to będzie pamietał? Za dwa czy trzy lata?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#127 Postautor: harry » 5 września 2009, o 02:02

sting126 pisze:Jak sie robi t-shirty za 70 zl/sztuka to ja sie nie dziwie...
A to a pro po czego???
Ja osobiscie nie zdzierzylbym IM Szkocji z "koziolkiem na plastronie" i mam cicha nadzieje,ze w takowym plastronie go nigdy nie zobacze.

Ech Stingu! Po trupach do celu. Czasami mówi sie trudno...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#128 Postautor: sting126 » 5 września 2009, o 02:08

harry pisze:
A to a pro po czego???

Widziales blekitne t-shirty z logo KMZ na piersi i napisami z tylu (kierownik druzyny, spiker itd.) ew. bez takowych? To informuje Cie,ze 1 sztuka (slownie JEDNA) kosztowala klub 70 pln. Zamowili dwa kartony.

Ja osobiscie nie zdzierzylbym IM Szkocji z "koziolkiem na plastronie" i mam cicha nadzieje,ze w takowym plastronie go nigdy nie zobacze.

Ech Stingu! Po trupach do celu. Czasami mówi sie trudno...[/quote]

Znaczy mam zejsc na zawal zobaczywszy Staszka Burze Staszka w lubelskim plastronie? Dobrze mi zyczysz ;) :evil:
Ostatnio zmieniony 5 września 2009, o 02:12 przez sting126, łącznie zmieniany 1 raz.
Czas na zmiany :]

harry
Trener

#129 Postautor: harry » 5 września 2009, o 02:12

istred pisze:Ech, naiwny.
A co tu naiwnego? Piszcz to nie Pedersen. Jest kilkunastu zawodników, którzy są w stanie prezentować podobny do niego poziom w II lidze. Jeśli stawia wymagania nie do przeskoczenia to się poprostu takiego zawodnika nie kontraktuje.
W Polsce można zarobić naprawdę fajne pieniądze, więc nie wierze, że nie da się wynegocjować zadowalającego obie strony kontraktu.

Ano właśnie. Teraz pytanie - kto wpadł na ten pomysł?
Gdyby pieniadze wyrzucone w błoto na Piszcza wydać na zaległe pieniądze na zagranicznych i na naszych zawodników to jestem pewien, ze dzisiaj mielibyśmy kilku zawodników którzy biliby sie o jeżdżenie w tym zespole i wielu od ręki zdecydowałoby sie na podpisanie kontraktu w takich ciężkich chwilach.
Jestem pewien, że np Howe czy Lambert nauczyliby sie naszego toru i w meczu z Miskolcem natłukli by punktów aż miło bo to był dla nich tor. I Karlsson, i Sundstrem i Bach i Ashworth i Davidsson i wielu innych też od ręki podpisali by kontrakty tak jak byli zapaleni po pierwszym kontakcie i nagle przestali sie odzywac po konsultacjach.
Ostatnio zmieniony 5 września 2009, o 02:17 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.

harry
Trener

#130 Postautor: harry » 5 września 2009, o 02:15

harry pisze:
A to a pro po czego???

Widziales blekitne t-shirty z logo KMZ na piersi i napisami z tylu (kierownik druzyny, spiker itd.) ew. bez takowych? To informuje Cie,ze 1 sztuka (slownie JEDNA) kosztowala klub 70 pln. Zamowili dwa kartony.

Rozumiem, że to jakieś jaja. To nie możliwe.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#131 Postautor: sting126 » 5 września 2009, o 02:28

Radzio i Karol Baran swiadkami. Upewnialismy sie ze 3 razy co do tej ceny, jednak mozliwe.

harry
Trener

#132 Postautor: harry » 5 września 2009, o 02:32

Szkooooda gaaaadać. :( :evil:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#133 Postautor: grzesieck » 5 września 2009, o 02:41

wydziergabym im te t-shirty taniej :?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Martin

#134 Postautor: Martin » 5 września 2009, o 07:46

grzesieck pisze:wydziergabym im te t-shirty taniej :?

jezeli na tym ma polegac pomoc klubowi przez jednego z czolowych sponsorow(z dopiskiem reklamowa w nazwie) ..... taki t-shirt to około 7 zł + nadruki ok. 15 zł = 23 PLN, dodac do tego czarno-białe plakaty....i nic dziwnego ze klub jest w czarnej dupie.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#135 Postautor: Hans » 5 września 2009, o 08:12

W Glasgow jest mocno pochmurnie i pada ( jak to w Szkocji), dziś i jutro też mają być opady. Może akurat puszczą Piszcza :wink:

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#136 Postautor: gizmo » 5 września 2009, o 09:10

widziałem sprawkę jak z tym chodził ale jak cena jest prawdziwa to gosciu przepłacił niezle... nawet w tej dziadowej firmie co byly szaliki i polo robione zapłacił by pewnie koło 20 paru zlotych za sztuke... A kiedys z kims wywiad czytalem i chwalil sie czy to sprawka czy prezes ze klub tak dobrze jest zarzadzany... kto normalny idzie do sklepu i za tshirt placi 70zł? Tyle to chyba gdzies w nike czy adidasie one nie kosztują...
Pozdrawiam

Shack
Administrator

#137 Postautor: Shack » 5 września 2009, o 09:21

a co on swoje wydawał ?

harry
Trener

#138 Postautor: harry » 5 września 2009, o 09:25

Hans pisze:W Glasgow jest mocno pochmurnie i pada ( jak to w Szkocji), dziś i jutro też mają być opady. Może akurat puszczą Piszcza :wink:

Hansie! A jak z połączeniami? :wink: Da radę?

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#139 Postautor: sting126 » 5 września 2009, o 09:44

Martin pisze:
grzesieck pisze:wydziergabym im te t-shirty taniej :?

jezeli na tym ma polegac pomoc klubowi przez jednego z czolowych sponsorow(z dopiskiem reklamowa w nazwie).

Nie wykonywal ich zaden sponsor.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#140 Postautor: Hans » 5 września 2009, o 09:47

Tomek czeka na lotnisku na rozwój sytuacji :wink:

Ja to Tomka nie rozumiem. Przecież mógł angolom powiedzieć, że mu pies umarł. To przecież przechodziło :wink:

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#141 Postautor: InDorka » 5 września 2009, o 12:28

Bardzo zaluje, ze przeczytalam te dwa zdania

Kod: Zaznacz cały

Jak się bierze kupę forsy za podpis pod kontraktem to się do czegoś zobowiązuje.

blekitne t-shirty z logo KMZ na piersi i napisami z tylu (...) 1 sztuka (slownie JEDNA) kosztowala klub 70 pln. Zamowili dwa kartony.

Czuje sie oszukana.
Przez Tomka, ktorego zwyklam bronic i przez klub.
Mlodzi ludzie zbieraja z kieszonkowego, aby wreczyc prawie dwa tysiace na potrzeby klubu, a od poczatku sezonu kasa plynie jak chce, sama sobie wybiera koryto. Takich pomyslow nieuzasadnionego wyrzucania pieniedzy moglo byc przeciez wiecej.
Czuje sie odarta ze zludzen i jest mi normalnie, tak po babsku smutno.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

meesha
Trener
Kontakt:

#142 Postautor: meesha » 5 września 2009, o 13:24

Czy ktos moze wybiera sie jutro samochodem do Miszkolca i dysponuje jakimis wolnymi miejscami :?:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

JAG
Senior

#143 Postautor: JAG » 5 września 2009, o 13:31

dolaczam sie do pytania meeshy;)
:),czasami :(

Karolina M.

#144 Postautor: Karolina M. » 5 września 2009, o 14:15

meesha pisze:Czy ktos moze wybiera sie jutro samochodem do Miszkolca i dysponuje jakimis wolnymi miejscami :?:

Jakaś zmiana planów?

meesha
Trener
Kontakt:

#145 Postautor: meesha » 5 września 2009, o 14:38

Kierowca nam sie zaczyna obesrywac :wink: Na wszelki wypadek wole zawczasu zapytac. A poza tym i tak mamy jeszcze kilka osob chetnych, a moze ktos ma wolne miejsce to po co wiezc powietrze :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#146 Postautor: istred » 5 września 2009, o 14:43

Dlatego nic z tego nie rozumiem. Jak facet żąda i dostaje pieniadze za podpis i to nie małe to jednak do czegoś to powinno go zobowiązywac. Hall, Howe i inni nie wzięli pieniędzy kontraktowych i nie mam pretensji, ze w końcu dali sobie spokój. Wyglada na to, że jednak połowa kontraktu była zawierana na gębę i sprytny Tomasz to wykorzystał. Kasa wzięta a zero zobowiazań. Dziwne, dziwne, bardzo dziwne
Ale to pretensje do Tomka? Wynegocjował dobry dla siebie kontrakt - dobre jego. Nikt przecież klubowi nie kazał takiego kontraktu podpisywać. Jeśli rzeczywiście dale się tak załadować, to świadczy po raz kolejny o ich nieudolności i jakiekolwiek pretensje należy kierować nie do Piszcza tylko do klubu, który taki kontrakt wynegocjował.

Czego większość oczekuje? Że jeśli Lublin jest rodzinnym miastem Piszcza to powinien on całe swoje życie jemu poświęcić? To nie są już te czasy... Spójrzcie też na sprawę od strony Piszcza.
Startuje w Anglii z bardzo dobrym skutkiem, wyrobił sobie jakąś markę dobrymi wynikami. Musiałby być głupi, żeby sobie ją psuć przyjeżdżając na jeden mecz do Polski, być może ostatni w tym sezonie. W Anglii ma jeszcze pewnie kilkanaście zawodów, w których może zarobić kasę. Wszyscy też wiemy, ze jest duża szansa, że pieniędzy za ten mecz Tomek nigdy nie zobaczy.

Karolina M.

#147 Postautor: Karolina M. » 5 września 2009, o 14:45

meesha pisze:Kierowca nam sie zaczyna obesrywac :wink: Na wszelki wypadek wole zawczasu zapytac. A poza tym i tak mamy jeszcze kilka osob chetnych, a moze ktos ma wolne miejsce to po co wiezc powietrze :)

Dać Mu węgiel i w samochód bez szemrania :D
U mnie na fulla, nie pomogę:)

meesha
Trener
Kontakt:

#148 Postautor: meesha » 5 września 2009, o 15:22

Nie bylbym soba jakbym nie mial planu B na te podroz wiec jesli tylko prawda jest, ze o 0:45 odjezdza autobus z Lublina do Sanoka to w Miszkolcu sie spotkamy 8)

Awatar użytkownika
zgiera16
Kontakt:

#149 Postautor: zgiera16 » 5 września 2009, o 16:01

Jedzie ktos do Miszkolca...?
http://kmzlublin.pl/

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#150 Postautor: Remus » 5 września 2009, o 16:17