Fajnie by sie oglądało zawody przy oświetleniu tak jak na początku lat 90 gdy Leigh Adams przyjechał ze swoją ekipą i koncert zespołu IRA na dachu i jak zegnaliśmy Hansa
Stadion
Re: Stadion
A ja uważam że 10 tyś by przyszło na żużel 1 ligi czy piłki 2 ligi jakby oświetlenie było na stadionie 
Fajnie by sie oglądało zawody przy oświetleniu tak jak na początku lat 90 gdy Leigh Adams przyjechał ze swoją ekipą i koncert zespołu IRA na dachu i jak zegnaliśmy Hansa
ehhh...
aż łezka w oku się zakręciła

-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jeszcze o tej inwestycji w Kurierze Lubelskim:
http://www.kurierlubelski.pl/index.php? ... &pid=40925
http://www.kurierlubelski.pl/index.php? ... &pid=40925
Ja sie dziwie radnym - czy tym z Lodzi czy Lublina.
Zamiast inwestowac w podstawy szuka sie dziwnych rzeczy, w ktorych mozna utopic pare milionow PLN, a na ktorych odbedzie sie jedna fajna impreza na pare lat.
To nie ma najmniejszego sensu.
Zbliza sie EURO 2012 inwestujac w stadion i boiska oraz ogolnie pojeta baze mozna duzo zyskac bedac gospodarzem dla jakiejs reprezentacji [np. duzy zysk dla miasta to trenujaca i stacjonujaca w nim reprezentacja Francji, Anglii czy Wloch - zostawia kupe kasy, pojawia sie ich fani, pojawia sie tlumy dziennikarzy, o miescie beda mowic wszystkie media europejskie - niezla promocja].
A co zostanie wykorzystaja nasi kopacze i inne dyscypliny
Zamiast inwestowac w podstawy szuka sie dziwnych rzeczy, w ktorych mozna utopic pare milionow PLN, a na ktorych odbedzie sie jedna fajna impreza na pare lat.
Zbliza sie EURO 2012 inwestujac w stadion i boiska oraz ogolnie pojeta baze mozna duzo zyskac bedac gospodarzem dla jakiejs reprezentacji [np. duzy zysk dla miasta to trenujaca i stacjonujaca w nim reprezentacja Francji, Anglii czy Wloch - zostawia kupe kasy, pojawia sie ich fani, pojawia sie tlumy dziennikarzy, o miescie beda mowic wszystkie media europejskie - niezla promocja].
A co zostanie wykorzystaja nasi kopacze i inne dyscypliny
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
bkapusta pisze:Ja sie dziwie radnym - czy tym z Lodzi czy Lublina.
To ma zdecydowanie sens! Im bardziej skomplikowany przetarg (np. przebudowa z częściowym wyburzeniem, wielofunkcyjnego stadionu zamiast budowy nowego tylko piłkarskiego obiektu) tym większe możliwości na ulokowanie części pieniędzy w prywatnych kieszeniach urzedników.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Też myślę tak jak Śledzio, że przydałoby się oświetlenie. Natomiast plastikowe krzesełka na naszym niekrytym w chwili obecnej stadionie wcale nie są według mnie wygodne, trudno się między nimi przemieszczać, we wgłębieniach po deszczu gromadzi się woda, są zawsze brudne i bez wytarcia nie da sie na nich usiąść. Według mnie lepsze byłyby rozkładane. Idziemy z duchem postępu, ale nie przeszkadzały mi wcale te drewniane ławki za czasów Motoru, które bezmyślnie rozmontowane zostały niby ze względu na bezpieczeństo,
żebyśmy musieli być przez lata raczeni gołym betonem. Ani to, ani te kraty jak w ZOO nic nie pomogły na meczu z Avią niestety.
żebyśmy musieli być przez lata raczeni gołym betonem. Ani to, ani te kraty jak w ZOO nic nie pomogły na meczu z Avią niestety.
Pan Piatek z Wieckowskim niech nie beda takie cwaniaki, kazdy widzi, ze w Radzie Miejskiej interesuje ich glownie zalatwianie prywatnych interesow. To szukanie na sile sposobow na wybudowanie sobie toru za miejska kase, zeby sobie tylek przewiezc czasem na krosówce jest juz zalosne i niesmaczne. Jak nie drzwiami to oknem, nie udalo sie z Janowska, to trzeba inaczej... Czy naprawde wydatek 1 mln. dla tak wielkich biznesmenow jak ww panowie (wsparci zapewne liczna rzesza sponsorow, zauwazajacych, ze motocross to "najbardziej" popularny sport na lubelszczyznie...) jest tak ciezki do uzwigniecia, ze za wszelka cena staraja sie to wydebic z naszych kieszeni?
Ich szacunki i porownywanie crossu z innymi dyscyplinami to tez zwykla manipulacja. Nikt nie mowi, ze na wiekszosc (jak nie na wszystkie) imprezy motocrossu w Lublinie byl darmowy wstep. Jak to porownywac do "platnych" dyscyplin? Druga rzecz, to uwazam, ze sama liczba kibicow jest rowniez "oszukana", gdyz zapewne sa to szacunki na podstawie dotychczasowych imprez, a bedac na nich zaobserwowalem, ze rotacja na takich zawodach jest bardzo duza i tylko garstka ludzi jest przez cale zawody, czy powiedzmy kilka godzin. Reszta wpada "na chwile", zjesc kielbaske, wypic piwko, a nawet nie wiedza kto startuje w zawodach, albo kto prowadzi w wyscigu. Ta sama rzesze fanow przyciagnalby np. darmowy koncert Dody pod Zamkiem, a do tego nie trzeba wydawac milionow zlotych na budowe toru.
Takze te argumenty do mnei w ogole nie trafiaja, rownie dobrze mozna by wybudowac w Lublinie skocznie narciarska, na zawodu Pucharu Åšwiata przyjdzie nawet i 30 tys. ludzi, a pozniej w ciagu roku zrobi sie ze 2-3 imprezy rangi krajowej. Dlatego uwazam, ze na razie nalezy sie skupic na stadionie (mam nadzieje, ze stadionach!), powalczyc o oddzielny dla pilki i zuzla (moze jeszcze nie wszystko stracone?).
Ich szacunki i porownywanie crossu z innymi dyscyplinami to tez zwykla manipulacja. Nikt nie mowi, ze na wiekszosc (jak nie na wszystkie) imprezy motocrossu w Lublinie byl darmowy wstep. Jak to porownywac do "platnych" dyscyplin? Druga rzecz, to uwazam, ze sama liczba kibicow jest rowniez "oszukana", gdyz zapewne sa to szacunki na podstawie dotychczasowych imprez, a bedac na nich zaobserwowalem, ze rotacja na takich zawodach jest bardzo duza i tylko garstka ludzi jest przez cale zawody, czy powiedzmy kilka godzin. Reszta wpada "na chwile", zjesc kielbaske, wypic piwko, a nawet nie wiedza kto startuje w zawodach, albo kto prowadzi w wyscigu. Ta sama rzesze fanow przyciagnalby np. darmowy koncert Dody pod Zamkiem, a do tego nie trzeba wydawac milionow zlotych na budowe toru.
Takze te argumenty do mnei w ogole nie trafiaja, rownie dobrze mozna by wybudowac w Lublinie skocznie narciarska, na zawodu Pucharu Åšwiata przyjdzie nawet i 30 tys. ludzi, a pozniej w ciagu roku zrobi sie ze 2-3 imprezy rangi krajowej. Dlatego uwazam, ze na razie nalezy sie skupic na stadionie (mam nadzieje, ze stadionach!), powalczyc o oddzielny dla pilki i zuzla (moze jeszcze nie wszystko stracone?).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Nie ma to co prawda większego znaczenia ale ławki nie były drewniane tylko z jakiegoś plastikopodobnego materiału z włóknami o trójkątnym przekrojusuchy1613 pisze:nie przeszkadzały mi wcale te drewniane ławki za czasów Motoru
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
kolega dobrze napisal, bo wczesniej byly drewniane no ale mozesz nie pamietacmeesha pisze:Nie ma to co prawda większego znaczenia ale ławki nie były drewniane tylko z jakiegoś plastikopodobnego materiału z włóknami o trójkątnym przekrojusuchy1613 pisze:nie przeszkadzały mi wcale te drewniane ławki za czasów Motoru
carpe diem!
Koledze zapewne chodziło o te które były ostatnio a nie o wcześniejsze
Drewniane były jeszcze przed przebudową trybun gdzieś w połowie lat 80-tych a rozmawiamy o tych, które rozmontowano jako ostatnie 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
na obecnej trybunie dla VIP-ow jeszcze w latach 90-tych chyba byly drewniane
METHANOL ADVENTURE TEAM
Były do przebudowy wiezyczki sedziowskiej, czyli sezonu 2003.
A jeszcze 4 lata temu na trybunach naszego stadionu nie bylo zadnego krzeselka
A jeszcze 4 lata temu na trybunach naszego stadionu nie bylo zadnego krzeselka
trening czyni mistrza.
Mam na myśli ten ostatni demontaż ławek, ale te drewniane też były lepsze niż siedzenie przez tyle lat na betonie . Przypominam sobie, że mój znajomy brał udział w budowie tych wysokich schodów przy wejściu na koronę stadionu. Nie powiem, żeby były wygodne, chyba, że ma się długie nogi. Śmialiśmy się, że brał miarę na siebie. Nie pamiętam, który to był rok, ale układali też wtedy kafelki w nowym WC. A tak w ogóle to z mojej strony należy się wyjaśnienie, że jestem koleżanką, nie kolegą. Przykro to pisac, ale niestety zmuszona byłam skorzystac z nicku syna. Nie udało mi się zarejestrować na forum niestety, chociaz nie uważam się za gorszego kibica niż wielu mężczyzn. Znam z widzenia kilka fanek, które są prawie na kazdym meczu, chociaż jak widzę różnie to u nas jest odbierane. Rozmawiałam rok temu w Rzeszowie z siostrą Magdy Zimny Louis , która również jest przykładem wielkiej fanki żużla i pomogła Gollobowi, gdy zaczynał jeździć w Anglii. Wszyscy podłamani byli wtedy wypadkiem Rafała Wilka. To tak w ramach sprostowania, bo odbiegłam od tematu. Oczywiście nie ma sensu jak słusznie niektórzy zauważyli montowania w chwili obecnej krzesełek na dole , gdzie mało kto siada, a nie ma na meczach takich tłumów jak kiedyś . Może jeszcze doczekamy się stadionu z prawdziwego zdarzenia i awansu do extraklasy 
suchy1613 pisze:(...)A tak w ogóle to z mojej strony należy się wyjaśnienie, że jestem koleżanką, nie kolegą. Przykro to pisac, ale niestety zmuszona byłam skorzystac z nicku syna. Nie udało mi się zarejestrować na forum niestety, chociaz nie uważam się za gorszego kibica niż wielu mężczyzn.(...)
goraco przepraszam
carpe diem!
- BruceWszechmogÄ…cy
Koper pisze:Po co to wszystko Lublinowi? Według Piątka odpowiedź jest prosta. - Nie ma drugiej takiej dyscypliny sportu w Lublinie, na którą przyszłoby 10 tys. ludzi i w której możemy zorganizować imprezę rangi mistrzowskiej - podsumował radny Platformy.
No na pewno, nie ma takiej drugiej! 10 tys! Gdyby nie ten wyścig Piątka ze Śledziem kiedyś tam przed wyborami , to ja nie wiedziałbym nawet że jest taki sport!
Koper pisze:- Na mistrzostwa świata przyjeżdża rzesza kibiców, przynajmniej 10 tys. ludzi z zagranicy, około 30-40 tys. z Polski nie licząc publiczności lokalnej. Zapełniłyby się nasze hotele, restauracje, puby, dyskoteki. Mistrzostwa to wielkie święto sportów motorowych - przekonuje Piątek łączący obowiązki radnego PO z realizowaniem motocrossowej pasji.
30-40 tys.-z Polski - ciekawe skąd on to wie jak jeszcze nigdy takich mistrzostw tu nie było...
Więckowski i Piątek ... - na dobry początek !
" M. Jabłoński: Motor był szybki, to ja dałem d... Nie po raz pierwszy zresztą ... "
Proponuję bana za nadużywanie czyjegoś nicka i wprowadzanie w błąd forumowiczów
A tak na poważnie to w przypadku DJ Pepe faktycznie to już irytuje. Już sam nie wiem czy czasem coś Fredek pisze czy zawsze to DJ Pepe
A tak na poważnie to w przypadku DJ Pepe faktycznie to już irytuje. Już sam nie wiem czy czasem coś Fredek pisze czy zawsze to DJ Pepe
suchy1613 pisze: Nie udało mi się zarejestrować na forum niestety, chociaz nie uważam się za gorszego kibica niż wielu mężczyzn.
Właśnie, admini zróbcie coś z tym, bo już kilka osób ( chcących najczęściej zamówić koszulki) pisało mi na gg że nie mogą sie zarejestrować na forum, bo nie otrzymują maila potwierdzającego rejestrację czy czegoś w tym stylu. Coś ten system z potwierdzeniem rejestracji szwankuje i są bardzo duże kłopoty z aktywacją kont.
z forum Motoru:
http://i9.tinypic.com/6aqv3gg.jpg
http://i14.tinypic.com/53j30rc.jpg - Murawa przed bramkami została odnowiona, a na całym boisku nawet skoszona.
http://i15.tinypic.com/4zji3dd.jpg - Tak przebiegała dziś praca na stadionie
http://i18.tinypic.com/6cfyovd.jpg
http://i10.tinypic.com/67d7j94.jpg
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!
Do Speedway:
Jeżeli o mnie chodzi to wszystkie posty sa mojego autorstwa i już niech tak zostanie, chociaż ten nick akurat niekoniecznie mi się podoba. Przepraszam wszystkich za niezamierzone zamieszanie.
Jeżeli o mnie chodzi to wszystkie posty sa mojego autorstwa i już niech tak zostanie, chociaż ten nick akurat niekoniecznie mi się podoba. Przepraszam wszystkich za niezamierzone zamieszanie.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:

Fajna fala, nawet bez kibiców
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Fotki ze stadionu również tutaj:
http://dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dl ... 001&Ref=PH
http://dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dl ... 001&Ref=PH
- tezetomaniak
- Trener
sting126 pisze:
Nick w kazdej chwili mozna zmienic w rpofilu uzytkownika
nie mozna
Patrząc na fotkę wrzuconą przez Kopera mam wrażenie, że na naszych trybunach zachodzą intensywne ruchy górotwórcze 
-
Mateusz111
- Junior
Patrząc na fotkę wrzuconą przez Kopera mam wrażenie, że na naszych trybunach zachodzą intensywne ruchy górotwórcze
Bo chyba krzesełka nie były jeszcze przymocowane i dlatego to tak wygląda , przynajmniej tak mi się wydaję
Wydaje Ci siÄ™
Te trybuny są po prostu takie krzywe. Tak samo jest na sektorach gdzie już wcześniej były krzesełka - jak się spojrzy z boku to wygląda mniej więcej tak jak na tym zdjęciu. Fałdowanie alpejskie