Rafał Klimek

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

Re: Rafał Klimek

#1326 Postautor: InDorka » 30 lipca 2007, o 10:47

Gelo pisze:chyba za duzo oczekujesz po kims kto widzi Klimka na pozycji seniora,a Michaluka ciągnącego wynik juniorski. Nalezy na to spuścić zasłonę milczenia. Szkoda czasu

Fajnie :D uznales,ze bkapuscie potrzebny jest doradca,bo sam sobie nie poradzi :D
Przytaczajac fragment mojej wypowiedzi uczciwiej byloby dodac,jakiej sytuacji dotyczyla moja propozycja (nawet nie moja, tylko ja ja poparlam).Frankow nagminnie zeruje,Sebastian przedklada Bandytow nad koziołki,a na zawodnikow zagranicznych (seniorow) nie mozna liczyc nie tylko z braku kasy. Jak jeszcze ktos odpadnie z roznych przyczyn (jak chocby w Poznaniu) to zostaje nam a/jechac mlodziezowcami b/walkower c/spazmy.
W trosce o Twoje zdrowie psychiczne dobrze radze,omijaj moje posty,a unikniesz koniecznosci szarpania zaslon (milczenia) :D
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1327 Postautor: $korzen$ » 30 lipca 2007, o 22:27

:shock: :lol: :lol: , dziewczyno idz dalej porownywac Huszcze z Klimkiem, tylko blagam, nie na tym forum. Najlepiej zaloz team z Bryczkowskim.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1328 Postautor: InDorka » 3 sierpnia 2007, o 18:42

$korzen$ pisze::shock: :lol: :lol: , dziewczyno idz dalej porownywac Huszcze z Klimkiem, tylko blagam, nie na tym forum. Najlepiej zaloz team z Bryczkowskim.

Prosze i jest kolejny,ktory nie zrozumial co mialam na mysli zestawiajac te dwa nazwiska.
Ja wiem,ze Huszcza to legenda,ja wiem,ze Huszcza potlukl sie 3 dni przed meczem,ale dlaczego potraficie wymagac tylko od naszego najmlodszego zawodnika,a wlasciwie dwoch ? nawet najlepszym zdarzaja sie marne mecze,wiec poczatkujacy maja do tego wieksze prawo.
Kiedy oni mieli sie nauczyc wygrywac na obcych stadionach? W szkolce ? Szkolka uczy jazdy na swoim torze,wiec nie wymagajcie cudow nawet od chlopakow okrzyknietych przez was talentami.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1329 Postautor: bkapusta » 3 sierpnia 2007, o 19:32

InDorka pisze:
$korzen$ pisze::shock: :lol: :lol: , dziewczyno idz dalej porownywac Huszcze z Klimkiem, tylko blagam, nie na tym forum. Najlepiej zaloz team z Bryczkowskim.

Prosze i jest kolejny,ktory nie zrozumial co mialam na mysli zestawiajac te dwa nazwiska.
Ja wiem,ze Huszcza to legenda,ja wiem,ze Huszcza potlukl sie 3 dni przed meczem,ale dlaczego potraficie wymagac tylko od naszego najmlodszego zawodnika,a wlasciwie dwoch ? nawet najlepszym zdarzaja sie marne mecze,wiec poczatkujacy maja do tego wieksze prawo.
Kiedy oni mieli sie nauczyc wygrywac na obcych stadionach? W szkolce ? Szkolka uczy jazdy na swoim torze,wiec nie wymagajcie cudow nawet od chlopakow okrzyknietych przez was talentami.

Boze drogi kobieto zmiluj sie nad nami.

A od kogo mamy wymagac? Od zawodnikow innych druzyn? Od Darka, ktory ma blizej jak dalej do emerytury? Od Franka kolanka, ktory sie conajwyzej zwija zamiast rozwijac?

Od kogo mamy wymagac jesli nie od przyszlosci lubelskiego zuzla? Od naszych mlody-gniewnych, ktorzy beda kiedys [miejmy nadzieje] filarami naszej druzyny, a nie kolejnymi niezatapialnymi miernotami-mistrzami jednego[swojego] toru?

Darek ma juz najlepsze lata za soba, Truminski i Jelen wielkimi zuzlowcami nie beda, Dawid moim skromnym zdaniem tez nie - jest zbyt myslacy i ostrozny jak na zuzlowca... Jesli mamy wychowac jakiegos solidnego zawodnika to trzeba od niego wymagac czegos [oczywiscie nie tylko wymagac ale jednak] - glaskaniem po glowce za wygrane u siebie z Lesiem jeszcze nikt solidnych zawodnikow nie wychowal. Juz od dawna mamy problem z solidnym juniorem - zwykle nasze koziolki mlode powalcza u nas na torze ale na wyjazdach woza ogony. I pozniej to sie odbija na ich seniorskich karierach.

Nie ma czegos takiego w zuzlu, ze mlody, ze jeszcze wczesnie, ze dopiero zaczyna. Jak ma byc dobry to od poczatku musi na to solidnie pracowac.

Popatrzmy na Pavlica, tez mlodziak jeszcze a juz jezdzi po calej Europie - i zaczyna robic wyniki.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

zenek

#1330 Postautor: zenek » 3 sierpnia 2007, o 19:47

bkapusta pisze:
Popatrzmy na Pavlica, tez mlodziak jeszcze a juz jezdzi po calej Europie - i zaczyna robic wyniki.

Zgadza się. Pavlic jeździ po Europie szukając jak największej liczby jazd. Potrafi sobie to załatwić , ma od tego odpowiednich ludzi. Natomiast Rafał nie ma jak na razie takich możliwości, bo albo brak kasy, albo słabo prosperujący menago, który nie potrafi załatwić możliwości jazdy Rafałowi w innych ligach.
Dlatego jak na razie pozostaje Rafałowi jazda na krajowym podwórku . . .

Koper
Trener
Kontakt:

#1331 Postautor: Koper » 7 sierpnia 2007, o 22:35

Smirnek_ pisze:No w tym momencie nawet nie mamy się z czego cieszyć. Jego rówieśnik Artur Mroczka pojechał w finale MIMP.

Inna sprawa ze Rafał mial bardzo duze szanse aby w tym finale rowniez pojechac, ale nie wystapil w polfinale MIMP w Tarnowie. Dla przypomnienia wyniki tego polfinalu:

1. Mateusz Szczepaniak (Włókniarz Częstochowa) 15 (3,3,3,3,3)
2. Paweł Hlib (Stal Gorzów) 14 (2,3,3,3,3)
3. Kamil Zieliński (Unia Tarnów) 10 (3,3,3,w,1)
4. Michał Mitko (RKM Rybnik) 10 (3,2,1,1,3)
5. Grzegorz Zengota (ZKŻ Zielona Góra) 9 (2,1,2,3,1)
6. Adrian Gomólski (Start Gniezno) 9 (1,2,2,2,2)
7. Marcin Leś (Marma Stal Rzeszów 7 (3,2,0,02)
8. (R2) Andrzej Głuchy (Unia Tarnów) 6 + 3 (2,2,2)
---------------------------
9. Artur Mroczka (GTŻ Grudziądz) 6 + 2 (0,3,0,2,1)
10. Bartosz Szymura (Kolejarz Opole) 6 + d (2,1,2,1,d)
11. Mateusz Kowalczyk (Kolejarz Opole) 6 + w (0,2,0,1,3)
12. Piotr Korbel (Atlas Wrocław) 5 (1,0,1,3,u)
13. Rafał Fleger (RKM Rybnik) 5 (1,0,3,1,w)
14. Marcin Piekarski (Włókniarz Częstochowa) 5 (1,0,2,2,0)
15. Borys Miturski (Włókniarz Częstochowa) 4 (2,1,1,-,-)
16. Wojciech Druchniak (RKM Rybnik) 2 (d,1,1,d,-)
17. (R1)Maciej Michaluk (TŻ Lublin) 1 (0,u,1)
18. Grzegorz Dzik (Lostos Gdańsk) 0 (d,d,-,-,-)

Bieg po biegu:

1. Szczepaniak (72,19), Hlib, Piekarski, Kowalczyk
2. Mitko (71,43), Miturski, Fleger, Druchniak (d)
3. Zieliński (72,65), Zengota, Gomólski, Dzik
4. Leś (73,32), Szymura, Korbel, Mroczka
5. Zieliński (71,71), Leś, Miturski, Piekarski
6. Szczepaniak (72,90), Gomólski, Szymura, Fleger
7. Mroczka (73,63), Kowalczyk, Druchniak, Dzik (d)
8. Hlib (73,00), Mitko, Zengota, Korbel
9. Fleger (74,35), Piekarski, Korbel, Michaluk (Dzik)
10. Szczepaniak (72,33), Zengota, Miturski, Mroczka
11. Zieliński (73,52), Szymura, Mitko, Kowalczyk
12. Hlib (72,85), Gomólski, Druchniak, Leś
13. Zengota (73,74), Piekarski, Szymura, Druchniak
14. Szczepaniak (74,02), Głuchy (Dzik), Mitko, Leś
15. Korbel (74,76), Gomólski, Kowalczyk, Michaluk (u) (Miturski)
16. Hlib (73,38), Mroczka, Fleger, Zieliński (u/w)
17. Mitko (74,20), Gomólski, Mroczka, Piekarski
18. Szczepaniak (73,51), Głuchy (Druchniak), Zieliński, Korbel (u)
19. Kowalczyk (75,19), Leś, Zengota, Fleger (u/w)
20. Hlib (72,90), Głuchy (Dzik), Michaluk (Miturski), Szymura (d)
21. Głuchy (74,66), Mroczka, Szymura, Kowalczyk (w)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1332 Postautor: Cooper » 7 sierpnia 2007, o 23:14

ehh, do tej pory nie moge tego odzalowac... Byla taka szansa na final i walke o czolowe miejsca (np. pierwsza "8")... Taki uklad torow w polfinale i finale. Rewelacja...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1333 Postautor: Cooper » 16 sierpnia 2007, o 12:12

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=213346

Regdal, moze warto by bylo zorganizowac Rafalowi cos takiego na przyszly sezon?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#1334 Postautor: Fork » 16 sierpnia 2007, o 12:14

W przyszlym sezonie jak najbardziej. Tylko do startów zagranicznych trzeba miec dobrze przygotowane zaplecze sprzetowe.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1335 Postautor: kdsz » 16 sierpnia 2007, o 12:30

Tak na marginesie to znów nieźle zaprezentował się Kenneth Hansen. Inna sprawa, że w przeciwnej drużynie poza Laukannenem nikt interesujący nie jechał, a wszystkie biegi przeciwko Finowi Hansen przegrał.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#1336 Postautor: stefanzdzialek » 16 sierpnia 2007, o 17:11

" Klimek Team" powinien pomyśleć o zatrudnieniu takiego S. Troniny, bo wydaje mi się, że na wyjazdach nie ma Rafałowi kto podpowiedzieć jak to wszystko spasować do toru.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1337 Postautor: grzesieck » 16 sierpnia 2007, o 17:26

Darek Sledz jest chyba na tyle doswiadczonym zuzlowcem, ze potrafi podpowiedziec mlodszemu zawodnikowi jak sie spasowac do toru
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#1338 Postautor: stefanzdzialek » 16 sierpnia 2007, o 17:51

Wydaje mi się, że aby spasować się do toru trzeba dobrze znać swój silnik. Jeśli Darek na kole ma np. 55 zębów to wcale nie znaczy, że Rafał założy 55 i już będzie lepiej, ba może być nawet gorzej, bo ma inaczej ustawiony zapłon, inaczej sprężony silnik, inną krzywke itd., itp.
Jeleń mówił, że pół sezonu się z Troniną nie mógł zgadać, dopiero teraz się to wszystko zazębia.
Trzeba Tronine sklonować i już 8) powinno to pomóc, a jak nie to pewnie też i nie zaszkodzi 8)

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1339 Postautor: InDorka » 16 sierpnia 2007, o 18:09

grzesieck pisze:Darek Sledz jest chyba na tyle doswiadczonym zuzlowcem, ze potrafi podpowiedziec mlodszemu zawodnikowi jak sie spasowac do toru

Gdyby to bylo takie proste,byloby wczoraj co najmniej kilku wiecej kandydatow do medali. Darek ma w szesnastce poza Danielem innych kolegow,a ze jest wszystkim zyczliwy......
Zakladajac czysto hipotetycznie.......gdyby wczoraj Darek udzielal rad Jackowi Rempale co do spasowania sie z torem.........uwazasz,ze Remapala zajalby miejsce Daniela?
Zreszta najlepiej wyjasnil to "stefanzdzialek" z pozycji mechanika (?)-(strasznie czarna magia kryje sie pod haslem 'spasowanie motocykla do toru').Nie dziwie sie,ze wychodzi to tylko nielicznym i tez nie w kazdym wystepie.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1340 Postautor: bkapusta » 16 sierpnia 2007, o 18:18

InDorka pisze:
grzesieck pisze:Darek Sledz jest chyba na tyle doswiadczonym zuzlowcem, ze potrafi podpowiedziec mlodszemu zawodnikowi jak sie spasowac do toru

Gdyby to bylo takie proste,byloby wczoraj co najmniej kilku wiecej kandydatow do medali. Darek ma w szesnastce poza Danielem innych kolegow,a ze jest wszystkim zyczliwy......
Zakladajac czysto hipotetycznie.......gdyby wczoraj Darek udzielal rad Jackowi Rempale co do spasowania sie z torem.........uwazasz,ze Remapala zajalby miejsce Daniela?
Zreszta najlepiej wyjasnil to "stefanzdzialek" z pozycji mechanika (?)-(strasznie czarna magia kryje sie pod haslem 'spasowanie motocykla do toru').Nie dziwie sie,ze wychodzi to tylko nielicznym i tez nie w kazdym wystepie.

Que?

Chyba nie jest mowa o wystepach seniorow w IMP tylko o tym, ze taki zuzlowy szczawik jak Klimek potrzebuje pomocy kogos doswiadczonego, zwlaszcza w meczach ligowych.

Tak jak w zeszlym sezonie byla mowa o tym, ze mlodym pomaga/szkoli Jacek Rempala tak w tym [i kolejnych?] taka role "podpowiadacza" moze pelnic Darek.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1341 Postautor: grzesieck » 16 sierpnia 2007, o 18:22

InDorka pisze:gdyby wczoraj Darek udzielal rad Jackowi Rempale co do spasowania sie z torem.........uwazasz,ze Remapala zajalby miejsce Daniela?

nie bardzo rozumiem jaki to ma zwiazek z Rafalem?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1342 Postautor: InDorka » 16 sierpnia 2007, o 22:44

grzesieck pisze:nie bardzo rozumiem jaki to ma zwiazek z Rafalem?

Prawidlowo nie rozumiesz,bo nie ma zadnego zwiazku :oops:
Od wczoraj jestem calkiem zwariowana i wydaje mi sie,ze w kazdym temacie rozmawia sie o Danielu :oops:
A konkretnie .........odpowiadajac na Twoj post dotyczacy pomocy Darka mlodszym zawodnikom,uznalam ,ze niechcacy umniejszasz osiagniecia Daniela,przypisujac je czesciowo pomocy Sledzia,stad pojawil sie Rempala.
Moj blad,PRZEPRASZAM.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1343 Postautor: Regdal » 16 sierpnia 2007, o 22:44

" Klimek Team" powinien pomyśleć o zatrudnieniu takiego S. Troniny, bo wydaje mi się, że na wyjazdach nie ma Rafałowi kto podpowiedzieć jak to wszystko spasować do toru.

Pozwolę odnieść się w kilku zdaniach do niektórych kwestii:
Po pierwsze - taki team jaki posiada obecnie Jeleń to oooooooogromne koszty,na które w tej chwili nie stać Klimka (sprzęt + ludzie).Ile na to trzeba kasy ? Oj bardzo dużoooooooo.
Po drugie - lepiej własnymi doświadczeniami podnosić własne umiejętności co u progu kariery Rafała jest niezwykle istotne.Prywatnie uważam,że najpierw sam zawodnik powinien posiąść pewien zasób wiedzy i umiejętności,a następnie przy korzystnych uwarunkowaniach stworzyć nazwijmy to własny team.
Po trzecie - pamiętajmy o tym ,że Tronina wiecznie nie będzie przy Jeleniu,a wówczas okaże się czego tak naprawdę nauczył sie przy nim zawodnik, życzę Jeleniowi jak najlepiej,ale nie zapominajmy o tym jaki poziom wyników prezentował Daniel przed "zmontowaniem" obecnego teamu.
Po czwarte - na obecnym etapie Rafałowi najbardziej potrzeba odpowiedniego wsparcia sprzętowego (finansowego), spokoju i nieingerowania niektórych osób podczas zawodów. Ostatnie niezłe moim zdaniem wyniki są dobrym przykładem,że można do nich dojść niekoniecznie budując "team Jelenia".
Po piąte - sam Rafał dość szybko się uczy i coraz lepiej wie o co chodzi w odpowiednim dopasowaniu swoich silników do nawierzchni toru,a jego najbliźsi współpracownicy jemu w tym pomagają i to na chwilę obecną wystarczy.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1344 Postautor: Gelo » 16 sierpnia 2007, o 23:34

Pozwolę odnieść się w kilku zdaniach do niektórych kwestii:
Po pierwsze - taki team jaki posiada obecnie Jeleń to oooooooogromne koszty,na które w tej chwili nie stać Klimka (sprzęt + ludzie).Ile na to trzeba kasy ? Oj bardzo dużoooooooo.
Po drugie - lepiej własnymi doświadczeniami podnosić własne umiejętności co u progu kariery Rafała jest niezwykle istotne

Kilkanaście lat temu stanąłem przed wyzwaniem kupienia bardzo drogiej gitary. Byłem gnojem i zastanawiałem się po co mi to? Problem rozwiązał Marek Raduli, ktorego uważam za jednego z najlepszych muzyków w kraju. Powiedział - musisz kupić dobre wiosło, zeby nauczyć się grać. Jak bedziesz grał na badziewiu nigdy sie niczego nie nauczysz. I odwrotnie - jak Ci wpadnie w łapy porządny instrument nie bedziesz wiedział co z nim zrobić. Sadzę, że Rafał musi mieć sprzet z najwyższej półki zeby ocenić co naprawdę potrafi. Budżet Jelenia może jest ooooogromny ale są tego wymierne efekty. A tanie mięso to psy jedzą. Żużel to nie zabawa dla nędzarzy niestety. Kto nie ma gratów na światowym poziomie ten nie punktuje. Kto nie punktuje ten nie zarabia. A kto nie zarabia nie ma gratów. I tak w kółko.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#1345 Postautor: Fork » 17 sierpnia 2007, o 12:35

Mam takie pytanie.
Przeglądałem sportowefakty i zobaczyłem listy startowe półfinałów srebrnego kasku
Jeden z półfinałów zostanie rozegrany 4 września w Lublinie.Na liście 18 zawodników widnieje nazwisko jedynego reprezentanta naszego klubu, Rafała Klimka i to na pozycji 1 rezerwowego :shock:
Chciałem sie zapytać, jakie kryteria są stosowane do wybierania zawodników na takie zawody? Średnia biegowa? jakies wspolczynniki klubow? zawodnikow?
trening czyni mistrza.

meesha
Trener
Kontakt:

#1346 Postautor: meesha » 17 sierpnia 2007, o 12:44

Google Twoim przyjacielem :P

A tak serio to http://www.pzm.pl :arrow: Zużel :arrow: Regulaminy 8)

Ja tam myślę, że Rafał i tak wskoczy do "16" bo nie wierzę, żeby wszyscy nominowani zawodnicy się pojawili/byli zdrowi (oczywiście nikomu źle nie życzę :D)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#1348 Postautor: Fork » 17 sierpnia 2007, o 12:53

Już się doczytałem i dowiedziałem ;)

Kod: Zaznacz cały

Do rozgrywek o SK GKSŻ nominuje zawodników w następującej liczbie:
Ekstraliga:16+2R
1 Liga:10+1R
2 Liga: 6+1R   
Podstawą nominacji do rozgrywek o SK jest klasyfikacja zawodników wg średniej biegowej w rozgrywkach ligowych
trening czyni mistrza.

Smirnek_
Senior

#1349 Postautor: Smirnek_ » 17 sierpnia 2007, o 13:40

I jak zwykle mamy słabiej obsadzony półfinał. Ząbik, Buczkowski, Hlib. Przynajmniej 1 z tej trójki powinien u nas jechać, a tak mamy Szczepaniaka, Jędrzejewskiego i Piaszczyńskiego z tych lepszych. To nie fair :(