Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gelo pisze:grzesieck pisze:jezu jak ten czas leci...czas rozmontowac ten shit : )
A gdzie "przepraszam" za brak wiary w rzetelność dziennikarską?
Ja tam mam ograniczone zaufanie to tej rzetelnosci dziennikarskiej w przeciwnym razie bezkrytycznie przyjmowalbym do wiadomosci takie rewelacje jak srebny medal Chrisa Lousia w Indywidualnych Mistrzostwach Swiata czy tez jak pamietam Pan redaktor Kwiek pisal w Kurierze ze Motor Lublin zdobyl srebro w DMP w roku 1992...
Koper pisze:Gelo pisze:grzesieck pisze:jezu jak ten czas leci...czas rozmontowac ten shit : )
Ja tam mam ograniczone zaufanie to tej rzetelnosci dziennikarskiej w przeciwnym razie bezkrytycznie przyjmowalbym do wiadomosci takie rewelacje jak srebny medal Chrisa Lousia w Indywidualnych Mistrzostwach Swiata czy tez jak pamietam Pan redaktor Kwiek pisal w Kurierze ze Motor Lublin zdobyl srebro w DMP w roku 1992...Wstyd nie znac w ktorym sezonie klub odniosl najwiekszy sukces w swojej historii
Nie myli siÄ™ ten, co nic nie robi.
No i jednak coś się nie zgadza... Na pewno kraty nie zostały postawione w 1994, a jeśli w 1995 to już po sezonie (na zdjęciu z ostatniego meczu w I lidze z Polonią B. 18.09.95 kraty nie występują)
Nie chce mi sie dalej grzebać ale wydaje mi się, że kraty stoją od początku sezonu '96...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Nie a Apatorem tylko z Unią Tarnówsadychor pisze:Mi też coś świta, że to tałatajstwo zamontowali gdy swój pierwszy sezon zaczynał LKŻ. W 1995 roku w 15 biegu meczu z Apatorem motocykl Kępy pofrunął za płot i napewno nie zatrzymał się na kratach
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Ale czy to podważa teorię o Unii Tarnówsadychor pisze:NapewnoPamiętam, ze wtedy usilnie walczył z Adamsem o 1 punkt.
grzesieck pisze:Kępie przyznano 1 pkt, a Adams zostal wykluczony za spowodowanie upadku :>
czyzbym jednak mial racje z tymi kratami?Gelu, bron sie
Dokumenty na ktore powołuje się prezydent Pasikowski mowią o roku 94. Powiem szczerze - dla mnie jest to tak wstrętne że czas mi się dłuży. Dla mnie to żelastwo stoi od wieków. Czy to jest 10 czy 12 lat - i tak jest to stanowczo za długo.
sting126 pisze:Ja w obronie Gela stane. Artykul oparl zapewne na informacjach Prezydenta - stad blad...
Już sprawdziłem - krata stanęła na przełomie lat 1995-96 z inicjatywy ówczesnego wiceprezydenta Lublina Jacka Gallanta.Wniosek prosty - nie ma nic bardziej błędnego jak opierać się na informacjach z ratusza - jak nie krata to stadion który kosztuje 86 milionów zamiast rzeczywistych 36. Drobna pomyłka prezydenta - tylko 50 baniek. Zwracam honor grzesieck i przepraszam
alez nie ma za co
a skoro o zamierzchlych czasach mowa to:
Finał IMŚ 1981-Wembley
naprawde wszystkim polecam, jakos nagrania nienajlepsza, ale zdecydowanie warto!
niektore wyscigi to poezja zuzla, szkoda tylko, ze Polacy i Nielsen slabo [/url]
a skoro o zamierzchlych czasach mowa to:
Finał IMŚ 1981-Wembley
naprawde wszystkim polecam, jakos nagrania nienajlepsza, ale zdecydowanie warto!
niektore wyscigi to poezja zuzla, szkoda tylko, ze Polacy i Nielsen slabo [/url]
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gelo pisze:Koper pisze:Gelo pisze:grzesieck pisze:jezu jak ten czas leci...czas rozmontowac ten shit : )
Ja tam mam ograniczone zaufanie to tej rzetelnosci dziennikarskiej w przeciwnym razie bezkrytycznie przyjmowalbym do wiadomosci takie rewelacje jak srebny medal Chrisa Lousia w Indywidualnych Mistrzostwach Swiata czy tez jak pamietam Pan redaktor Kwiek pisal w Kurierze ze Motor Lublin zdobyl srebro w DMP w roku 1992...Wstyd nie znac w ktorym sezonie klub odniosl najwiekszy sukces w swojej historii
Nie myli siÄ™ ten, co nic nie robi.
Tylko ze jak juz sie myli to warto aby przyznac sie do bledu a pamietam wtedy Pan Kwiek nie byl laskaw aby to uczynic ale pewnie juz ten typ tak ma
czaszka pisze:Z tego co ja pamiętam to kraty i siedzenie na betonie zorganizowano nam na przełomie `95 i `96. A pierwszym meczem w takich warunkach był meczu LKŻ z CemWapem Opolem. Takie są fakty
Dwa posty wczesniej to napisalem. Żeby bylo smieszniej juz w ubiegłym roku sie uparłem na krate i sam pisalem ze powstała na przelomie 95-96. Starość nie radosć. Lecytyna mi sie kłania.
Magazyn sportowy TVP 3 przed chwila podal, ze stadion bedzie kosztowal 32 mln zlotych. Odrzucajac nawet informacje o koszcie 86 mln jako "przejezyczenie" (?) prezydenta, to zastanawia rozjazd kosztowy - czasem mowi sie o 32mln, czasem o 38 mln zlotych. Nawet te 6 mln zl rozbieznosci zastanawia - za duze pole do naduzyc finansowych. a biorac jeszcze pod uwage mozliwosc pewnego przekroczenia kosztow w stosunku do kosztorysu...
Pan prezydent byl jeszcze laskaw powiedziec, ze wielkich stadionow w Polsce potrzeba tylko kilka - jak widac w tej elicie nie widzi swego miasta. Pewnie sadzi, ze mieszkancom miasta, ktorym zarzadza, wystarcza prowincjonalny stadionik. Dziwne jest dla mnie takie podkulanie ogona - poddajemy sie bez walki uznajac, ze inni zasluguja na wspaniale stadiony, a sami siebie uznajemy za prowincje.
Projektantka mowila o normach PZPN i PZMot - czyli juz na etapie projektu pozbawiamy sie mozliwosci np. rozgrywania Grand Prix. Wprawdzie normy PZMot w zasadzie sa odzwierciedleniem norm FIM, to jednak dla potrzeb GP potrzeba kilku rzeczy wiecej. Przebudowujac stadion wg obecnego projektu juz dzisiaj wiemy, ze na GP bedziemy jezdzic do Wroclawia czy Bydgoszczy, bo na lubelskim obiekcie nigdy nie zagoszcza zuzlowcy walczacy o tytul mistrza swiata. Chyba, ze FIM zliberalizuje przepisy odnosnie stadionowej infrastruktury.
Pan prezydent byl jeszcze laskaw powiedziec, ze wielkich stadionow w Polsce potrzeba tylko kilka - jak widac w tej elicie nie widzi swego miasta. Pewnie sadzi, ze mieszkancom miasta, ktorym zarzadza, wystarcza prowincjonalny stadionik. Dziwne jest dla mnie takie podkulanie ogona - poddajemy sie bez walki uznajac, ze inni zasluguja na wspaniale stadiony, a sami siebie uznajemy za prowincje.
Projektantka mowila o normach PZPN i PZMot - czyli juz na etapie projektu pozbawiamy sie mozliwosci np. rozgrywania Grand Prix. Wprawdzie normy PZMot w zasadzie sa odzwierciedleniem norm FIM, to jednak dla potrzeb GP potrzeba kilku rzeczy wiecej. Przebudowujac stadion wg obecnego projektu juz dzisiaj wiemy, ze na GP bedziemy jezdzic do Wroclawia czy Bydgoszczy, bo na lubelskim obiekcie nigdy nie zagoszcza zuzlowcy walczacy o tytul mistrza swiata. Chyba, ze FIM zliberalizuje przepisy odnosnie stadionowej infrastruktury.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Tak sie zastanawiam ze skoro trybuny stadionu i tak beda wyburzane, skoro zdecydowano sie ingerencje w geometrie toru to czy nie bylo mozliwosci aby budowe nowych trybun "przesunac" tak aby zmiescila sie pelna trybuna od strony Startu. Chyba najwieksza przeszkoda aby taki zabieg przeprowadzic jest to ze cala modernizacja ma przebiegac etapami bez zaklocania przebiegu rozgrywek na stadionie. Nie kojarze w tej chwili czy jest tam na tyle duzo miejca za trybunami za pierwszym wirazem aby takie "przesuniecie" pozowoliloby na stworzenie takiej samej trybuny za drugim wirazem od strony stadionu Startu.
Poza tym nikt nie odpowiedzial czy nowy stadion bedzie spelnial wymogi FIM bo ze wymogi PZM to wiadomo. Mam tez pytanie czy ktos orientuje sie do spelnienia jakich wymogow konieczne jest zwikeszenie wymiarow boiska? Chodzi o wymogi UEFA/FIFA czy tez PZPN (wymiary 105x68 metrów) bo jesli UEFA/FIFA to aby potraktowac sprawiedliwie zuzel to rowniez stadion powinien spelniac wymogi FIM
Chociaz Pani projektant mowila o wymogach PZPN.
Na pewno moze martwic zwiekszenie dlugosci naszego toru, nie trzeba byc wielkim znawca sportu zuzlowego aby wiedziec ze to wlasnie prawidlowa tendencja to zmniejszanie dlugosci toru dla wiekszenia widowiskowosci zawodow zuzlowych a nie odwrotnie. Mam oczywiscie na mysli klasyczna odmiane speedwaya a nie tzw. Long Track Racing.
394 m zamiast obecnych 388 metrow na pewno nie moze cieszyc kibicow zuzlowych. Zastanawiam sie jak bedzie z atutem wlasnego toru przy nowych wymiarach...
http://www.przegladzuzlowy.pl/stadiony/ ... polska.php
Poza tym nikt nie odpowiedzial czy nowy stadion bedzie spelnial wymogi FIM bo ze wymogi PZM to wiadomo. Mam tez pytanie czy ktos orientuje sie do spelnienia jakich wymogow konieczne jest zwikeszenie wymiarow boiska? Chodzi o wymogi UEFA/FIFA czy tez PZPN (wymiary 105x68 metrów) bo jesli UEFA/FIFA to aby potraktowac sprawiedliwie zuzel to rowniez stadion powinien spelniac wymogi FIM
Na pewno moze martwic zwiekszenie dlugosci naszego toru, nie trzeba byc wielkim znawca sportu zuzlowego aby wiedziec ze to wlasnie prawidlowa tendencja to zmniejszanie dlugosci toru dla wiekszenia widowiskowosci zawodow zuzlowych a nie odwrotnie. Mam oczywiscie na mysli klasyczna odmiane speedwaya a nie tzw. Long Track Racing.
394 m zamiast obecnych 388 metrow na pewno nie moze cieszyc kibicow zuzlowych. Zastanawiam sie jak bedzie z atutem wlasnego toru przy nowych wymiarach...
http://www.przegladzuzlowy.pl/stadiony/ ... polska.php
Mnie długosc toru nie martwi ani trochę. Pamiętam jak miał długość 399 potem skrócono go do 388. Wizualnie nie było większej różnicy. Te 6 metrów nie mają najmniejszego znaczenia a już pewnością nie wpłyną na spadek atrakcyjności zawodów lub pozbawią gospodarzy atutu Twojego toru. Podejrzewam, że nikt nie zauważy nawet zmiany.
Koper pisze: Mam tez pytanie czy ktos orientuje sie do spelnienia jakich wymogow konieczne jest zwikeszenie wymiarow boiska? Chodzi o wymogi UEFA/FIFA czy tez PZPN (wymiary 105x68 metrów) bo jesli UEFA/FIFA to aby potraktowac sprawiedliwie zuzel to rowniez stadion powinien spelniac wymogi FIMChociaz Pani projektant mowila o wymogach PZPN.
Wymogi FIFA: http://www.fifa.com/en/laws/Laws1_01.htm
Obecnie boisko ma wymiary 102x78 więc jest nawet za szerokie jeśli chodzi o rozgrywki międzynarodowe.