Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#151 Postautor: Flagg » 18 stycznia 2022, o 09:27

Ge(L)o pisze:
Kshyhu pisze:Nie "dekiel", tylko człowiek, który za to miejsce zapłacił. Trochę szacunku do ludzi!

Nie zapłacił za to konkretne miejsce, tylko program mu wygenerował takie miejsce na bilecie. Zapłacił za możliwość wejścia na stadion i obejrzenie na żywo meczu. Nie chce mi się po raz kolejny tego tłumaczyć. Chcecie komfort siadania na numerowanych miejscach (wcześniej wybranych) na 5 minut przed pierwszym biegiem to musicie się przerzucić na chodzenie na bardziej cywilizowane i nowoczesne stadiony żużlowe (strzelam Toruń, Wrocław).

Przepraszam za "dekla", ale jak staje nade mną dorosły facet z kiełbasą w jednej ręce i piwem w drugiej, zawodnicy wyjeżdżają do pierwszego wyścigu, a on mi nadaje, że siedzę na jego miejscu i mam se szukać swojego; to sorry, ale "dekiel" w tej sytuacji to raczej dość łagodny i sympatyczny epitet.

Jeśli na bilecie za który zapłaciłem jest wydrukowane nr. miejsca, które jest do tego biletu przypisane, to jest to MOJE miejsce i jak będę miec ochotę, to mogę sobie przyjść nawet 30 sekund przed pierwszym biegiem z 6-pakiem piwa. I jeśli Ty siedzisz na tym miejscu, to mam pełne prawo wymagać, żebyś prędziutko się z tego miejsca ewakuował. Taka koncepcja, która obowiązuje nie tylko na stadionach czy halach sportowych, ale również np. w kinach, pociagach, teatrach czy niemal każdym wydarzeniu, gdzie mamy publiczność i numerowane miejsce. Koncepcja tak banalna, że rozumieją ją dzieci w przedszkolu. Ale jak widać przerasta to jednak mozliwości intelektualne niektórych kibiców.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Haron90
Kadrowicz

#152 Postautor: Haron90 » 18 stycznia 2022, o 12:15

Nie od dziś wiadomo, że ge(l)o to największy tutaj dekiel, szkoda nerwów na tłumaczenie takich banalnych spraw takim prymitywom.

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#153 Postautor: ptgt » 18 stycznia 2022, o 12:34

Najzabawniejsze w tym wszystkim jest, że nawet takie oczywiste kwestie trzeba tłumaczyć i przekonywać...
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#154 Postautor: kdsz » 18 stycznia 2022, o 14:27

Ge(L)o pisze:Nie chce mi się po raz kolejny tego tłumaczyć.

Nie dziwię się, bo tego się wytłumaczyć nie da.

Kilka lat temu idea numerowanych miejsc w pociągach nie trafiała do części pasażerów. ale czas widać wyleczył rany w mózgu i psychice i problemy się skończyły. Możliwe, że na stadionie w Lublinie byłoby podobnie, bo piewców patologii, poza Ge(L)em, chyba dużo nie ma. Ale zarząd widać uznał, że lubelscy kibice nie rokują. Wstyd.
Nawiasem mówiąc, nie wyobrażam sobie ewakuacji w realiach naszego stadionu. Wpuszczanie takiej liczby kibiców to stąpanie po cienkim lodzie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#155 Postautor: Saeyl » 18 stycznia 2022, o 20:39

Karnety kupione. Na początku myślałem, że już jakiś błąd jest, bo kod nie wchodził, ale okazało się, że jak ktoś miał karnet na sektor A to i na ten rok też musi kupić na A. Bo na inne sektory nie wejdzie kod.
To teraz aby trenować stanie w kolejkach przed wejściem.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#156 Postautor: Perez » 18 stycznia 2022, o 20:44

Ale to czy byś kupił dziś czy 31 stycznia ma jakieś znaczenie? Kodu QR na twoim/twoich karnetach nikt nie ma takiego samego. Czy ja źle myślę?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#157 Postautor: Saeyl » 18 stycznia 2022, o 20:49

Perez pisze:Ale to czy byś kupił dziś czy 31 stycznia ma jakieś znaczenie? Kodu QR na twoim/twoich karnetach nikt nie ma takiego samego. Czy ja źle myślę?

A jaki problem masz? Widzę, że karnety są przypisane do tych samych sektorów co w 2020, więc informuję przy okazji, bo może ktoś siedzi albo będzie siedział i główkował czemu kod nie wchodzi. A widzę na FB, że są już takie osoby.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#158 Postautor: Kargolo » 18 stycznia 2022, o 20:52

Druga kwestia to jak ktoś ma przypadkiem karnet 2020 na miejsce obok to może pogłówkować i wpisać poprawny kod.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

qpa
Junior

#159 Postautor: qpa » 18 stycznia 2022, o 21:15

Czyli klub podał znowu nieprawdziwą informację bo nie mogę sobie wybrać bramy :)

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#160 Postautor: Perez » 18 stycznia 2022, o 21:18

Saeyl pisze:
Perez pisze:Ale to czy byś kupił dziś czy 31 stycznia ma jakieś znaczenie? Kodu QR na twoim/twoich karnetach nikt nie ma takiego samego. Czy ja źle myślę?

A jaki problem masz? Widzę, że karnety są przypisane do tych samych sektorów co w 2020, więc informuję przy okazji, bo może ktoś siedzi albo będzie siedział i główkował czemu kod nie wchodzi. A widzę na FB, że są już takie osoby.

Żadnego problemu. Chciałem się dowiedzieć czy tak jest jak napisałem.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#161 Postautor: Saeyl » 18 stycznia 2022, o 21:28

Perez pisze:
Saeyl pisze:

Żadnego problemu. Chciałem się dowiedzieć czy tak jest jak napisałem.

Kodu QR nikt nie ma, ale jak ktoś pogłówkuje to rąbnąć karnet np. sąsiadowi może. Dosyć łatwo to zrobić, bo numery karnetów różni bardzo mało.

Tak na marginesie to szkoda, że klub nie poinformował, że sektor z 2020 roku obowiązuje na sektor 2022 i nie mogę sobie bramy wybrać jak chcę jednak gdzie indziej siedzieć, żeby nie biec przez całą koronę zaklepać miejsca. No i karnety są personalizowane. O tym też info nie było.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2022, o 21:31 przez Saeyl, łącznie zmieniany 2 razy.

Ge(L)o
Trener

#162 Postautor: Ge(L)o » 18 stycznia 2022, o 21:29

kdsz pisze: Możliwe, że na stadionie w Lublinie byłoby podobnie, bo piewców patologii, poza Ge(L)em, chyba dużo nie ma. Ale zarząd widać uznał, że lubelscy kibice nie rokują.

Nie mam nic przeciwko numerowanym miejscom i stosowaniu się do nich. Pod warunkiem, że ma to ręce i nogi. To znaczy : sektory, rzędy i krzesełka są dobrze i wyraźnie oznaczone i nie ma problemu ze znalezieniem swojego miejsca, nawet w tłoku. I po drugie, że sam sobie SWOJE miejsce wybrałem, a nie wybrał mi system i teraz jest to moje miejsce. Póki co lubelski stadion żużlowy i system dystrybucji biletów nie spełniają tych kryteriów, więc cała akcja z numerowaniem biletów mija się z celem.
W takich warunkach klub słusznie postąpił, podejmując decyzję o braku biletów dedykowanych konkretnemu miejscu na stadionie.

Na inwektywy nie odpowiadam. Zapraszam do kontaktu przed jakimś meczem, pogadamy, piwerko albo dwieście zrobimy. Wtedy możemy się obrzucać różnymi deklami albo patologiami. I to uwaga nie tylko do kdsz, ale też do innych moich fanów.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#163 Postautor: Torsen » 18 stycznia 2022, o 22:03

Przy takim popycie, jaki był przy sprzedaży karnetów w 2019 r. i którego pokłosie mamy obecnie, nie jesteś w stanie wybrać sobie miejsca, dlatego przydziela je system. Wielkość stadionu nie ma znaczenia. Na koncert Led Zeppelin, który po latach odbył się w O2 Arenie, było 20 milionów chętnych. Obawiam się, że gdyby na ten koncert obowiązywały miejscówki, to raczej mógłby wystąpić problem z ich swobodnym wyborem. Rozumiem, że dla Ciebie to oznacza, że O2 Arena nie spełnia standardów.
A tak poważnie, to jeśli na bilecie jest podane miejsce, na którym można usiąść nabywszy bilet, to znaczy, że uprawnia on do zajęcia tego miejsca. I koniec. Kontrargumentów nie ma.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#164 Postautor: kdsz » 18 stycznia 2022, o 22:40

Ge(L)o pisze:Wtedy możemy się obrzucać różnymi deklami albo patologiami. I to uwaga nie tylko do kdsz, ale też do innych moich fanów.

Ge(L)u, "patologia" nie odnosi się do Ciebie, tylko do siadania na czyimś miejscu! Do Ciebie nic nie mam i nigdy nie miałem. Nie pozwoliłbym sobie na obrażanie forumowicza tylko dlatego, że ma inne zdanie ode mnie, bez przesady. Jeśli moje słowa odebrałeś jako atak, to przepraszam.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#165 Postautor: _piotrusss » 19 stycznia 2022, o 09:07

Czy ja dobrze rozumiem, że klub wydzielił jeden sektor (A) i zorganizował oddzielne wejście dla upoważnionych do wejścia na niego?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#166 Postautor: RadeKas » 19 stycznia 2022, o 10:56

Żółte kapelusze się ucieszą.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#167 Postautor: _piotrusss » 19 stycznia 2022, o 11:27

Coś mi mówi, że cieszyli się jeszcze zanim cała reszta w ogóle się dowiedziała o zasadach sprzedaży tych karnetów ;)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#168 Postautor: Saeyl » 19 stycznia 2022, o 11:56

_piotrusss pisze:Czy ja dobrze rozumiem, że klub wydzielił jeden sektor (A) i zorganizował oddzielne wejście dla upoważnionych do wejścia na niego?

Na to wygląda. Miałem karnet na sektor A i wychodzi na to, że będę wchodził oddzielną bramą, bo tylko ten sektor ma taką. Na inne wybrać się nie dało.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#169 Postautor: kibicLBN » 19 stycznia 2022, o 21:47

_piotrusss pisze:Czy ja dobrze rozumiem, że klub wydzielił jeden sektor (A) i zorganizował oddzielne wejście dla upoważnionych do wejścia na niego?

O ch**u złoty! To już jest szczyt.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#170 Postautor: Gelo » 22 stycznia 2022, o 19:24

Juz w poprzednim sezonie pojawiały się plotki o możliwej wymianie Duńczyków na linii Lublin - Częstochowa.
https://sport.interia.pl/zuzel/news-mot ... Id,5785710

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#171 Postautor: Perez » 23 stycznia 2022, o 08:10

Nie widzę sensu takiej wymiany.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#172 Postautor: kdsz » 23 stycznia 2022, o 08:51

A ja widzę sens takiej wymiany. I byłbym jej entuzjastą.

Haron90
Kadrowicz

#173 Postautor: Haron90 » 23 stycznia 2022, o 11:17

Mikkelsen to swój chłop. Razem z Kuberą uciągnął nam playoffy. Niech utrzyma formę i będzie git. A oklaskiwanie Madsena w barwach Motoru? Bleh.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#174 Postautor: Saeyl » 23 stycznia 2022, o 14:39

To już bardziej widzę Madsena za Łagutę. Michelsen jest młody i robi postępy. Łaguta już młodszy nie będzie. Zobaczymy, co ten sezon pokaże.

Kaman
Kadrowicz

#175 Postautor: Kaman » 23 stycznia 2022, o 14:50

Saeyl pisze:To już bardziej widzę Madsena za Łagutę. Michelsen jest młody i robi postępy. Łaguta już młodszy nie będzie. Zobaczymy, co ten sezon pokaże.

Odpada, nienawidzą się. Opcja wiadomo, że lepsza... Pozostaje mieć nadzieje, że Grisza ogarnie silniki i zrobi przekonywującą średnią.