1/2 DMP: Apator Toruń - Motor Lublin 50:40

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

Re: 1/2 DMP: Apator Toruń - Motor Lublin 50:40

#151 Postautor: Retrospeedway » 2 września 2022, o 22:26

To by było na tyle Apator taktycznymi dojedzie 41 pkt można stawiać majątek u buka.

nilu78

#152 Postautor: nilu78 » 2 września 2022, o 22:27

Z Michelsenem, który ma podobno mocno skręconą czy stłuczoną kostkę będzie ciężko odrobić te 10 pkt, ale nie jest to mission imposible. Przynajmniej wziął to na klatę, przyznał się że to jego błąd na próbie toru i potrafił przeprosić klub, jak i kibiców.
Do poprawy juniorzy (przede wszystkim Cierniak), Drabik, poza tym wszystkim zdarzały błędy, Hampel nierówno, tak samo Dominik. Michelsena trzeba rozgrzeszyć ze zrozumiałych względów, mimo wszystko dwie 3 przywiózł. Miejmy nadzieję, że trafił nam się gorszy dzień po prostu i wypadek przy pracy, trzeba wyciągnąć wnioski i mieć nadzieję, że odrobimy straty w rewanżu.

blajar
Trener

#153 Postautor: blajar » 2 września 2022, o 22:28

Retrospeedway pisze:To by było na tyle Apator taktycznymi dojedzie 41 pkt można stawiać majątek u buka.

pokaż kupon.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#154 Postautor: niespokojny » 2 września 2022, o 22:28

Warunkiem jest zdrowy Michelsen na co ma raptem 44 godziny. Sytuacja jest słaba. Jakby ktoś z premedytacją wymyślił ten weekendowy półfinał wiedząc co się może stać.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

CKM1946
Zawodowiec

#155 Postautor: CKM1946 » 2 września 2022, o 22:28

Dobrze ze jest 10 do odrobienia a nie 14 bo tym mocno pachnialo.

Spokojnie do zrobienia to jest tylko nie moze sie powtorzyc poczatek meczu z Lesznem bo wkrednie sie nerwowość

FanatykMotoru
Szkółkowicz

#156 Postautor: FanatykMotoru » 2 września 2022, o 22:31

Retrospeedway pisze:To by było na tyle Apator taktycznymi dojedzie 41 pkt można stawiać majątek u buka.

Apator w rundzie zasadniczej został pogoniony do 35, trochę więcej wiary bo jest to spokojnie do odrobienia zważywszy na to,że juniorzy z Torunia nie będą tu istnieć.

blajar
Trener

#157 Postautor: blajar » 2 września 2022, o 22:33

CKM1946 pisze:Dobrze ze jest 10 do odrobienia a nie 14 bo tym mocno pachnialo.

Spokojnie do zrobienia to jest tylko nie moze sie powtorzyc poczatek meczu z Lesznem bo wkrednie sie nerwowość

To fakt bo Holder podarował nam te 3pkt. w piętnastym. Dla mnie, ustawienie nominowanych to kryminał. Cały sezon nie było większych zastrzeżeń, a tu taki babol. Kompletnie tego ustawienia nie rozumiem.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#158 Postautor: Kargolo » 2 września 2022, o 22:34

To już wiemy, że finał w kieszeni.
Dzięki Retro, uspokoiłeś mnie :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#159 Postautor: Retrospeedway » 2 września 2022, o 22:34

blajar pisze:

pokaż kupon.

Jak mi powiesz jak tu wkleić screenshot to wstawię.Buki pewnie dadzą handicap 10,5 na Torun można grać all in.
Panowie nie ma uja we wsi Apator juz tego nie wypuści.

blajar
Trener

#160 Postautor: blajar » 2 września 2022, o 22:38

Retrospeedway pisze:
blajar pisze:

pokaż kupon.

Jak mi powiesz jak tu wkleić screenshot to wstawię.Buki pewnie dadzą handicap 10,5 na Torun można grać all in.

zrób zdjęcie i wrzuć na ImgBB, tutaj wklejasz kod z tej strony i działa.
Czytał Łukasz Benz

Sebekmotor
Kadrowicz

#161 Postautor: Sebekmotor » 2 września 2022, o 22:42

W miarę caly MM i odrobimy

Flagg
Trener

#162 Postautor: Flagg » 2 września 2022, o 22:47

NIe ma co panikować. Wynik jest jaki jest. Abstrachując od kontuzji Mikkela, to był chyba nasz najsłabszy wyjazd w sezonie. Nawet w Czewie pojechalismy lepiej, mimo zdrowego MM i tylko 1 punktu wiecej. Nie poradzilismy sobie na tym torze. Domin był wolny, Jarek nie miał swoich startów, ale najbardziej oczywiście zawali Mateusz. Przyszły mistrz świata juniorów nie ma prawa przegrywać dwa razy z Affeltem. Raz ok, mogło sie zdarzyć, ale druga porazka to niemal kalka pierwszej. Dzisiaj to nawet Wiktor wyglądał przy Mateuszu jak profesor żuzla.

Chyba pierwszy raz w sezonie nie mielimsy ani jednego pewnego zawodnika, kimś, na kim mozna było oprzeć wynik. Kleilismy z czego się dało i te 40 pkt nalezy uznać za wynik przyzwoity.

Cały sezon chwalilismy Ziółkowskiego i Kuciapę za rozgrywanie spotkań, ale pierwszy raz w sezonie pojawiła się prawdziwa presja, to polegali kompletnie na nominowanych. MM robi dwie trójki z czwartego pola, a oni wysyłają go w 14 biegu z pola trzeciego. Po co? jaki był sens? Dlaczego w 14 z pierwszego nie jechał Drabik? Kużwa, Drabik + Kubera i Hampel + Michelsen to był tak oczywisty zestaw, że nawet Chomski by to ogarnął.

Ze zdrowym Mikkelem byłby wynik koło remisu i rozstrzygnięty finał. A tak będziey mieli trochę emocji.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

kamikadze28

#163 Postautor: kamikadze28 » 2 września 2022, o 23:12

Pięć lat studiów na wydziale WPiA UMCS. Egzamin z logiki zdany w pierwszym terminie u prof. A.K., do tego teoria i filozofia prawa zdana u prof. L.L. w pierwszym terminie a dzisiejszego spotkania nie jestem w stanie pojąć. Cierniak szukający niewiadomo czego łukach Motoareny, Mikkel po dzwonie na próbie toru w środku spotkania wyjeżdża i wygrywa bieg. Ostatecznie -10 w 4 zawodników. Jest to do odrobienia. Zdaje sobie sprawę, że na forum jest atmosfera grobowa a ponadto pół żużlowej Polski cieszy się że Lublin poza finałem bo to pisowski klub co jeździ za pieniądze podatników itp. itd. ale motyla noga juniorzy już takiego dziadostwa nie pojadą zaś Mikkelowi dadzą końską dawkę Ketonalu. Dobrze będzie. Mniej perły mocnej/zwierzynieckiego/harnasia/tatry (niewłaściwe skreślić) i jednak więcej wiary w naszą drużynę.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#164 Postautor: Hayden » 2 września 2022, o 23:22

Na szczęście jesteś jak russka dyplomacja - jeżeli mówi że coś zrobi/coś się stanie to w ciemno należy zakładać że będzie na odwrót. Dzięki za uspokojenie bo od trzech godzin się martwiłem co z tym meczem

kamikadze28 pisze: Egzamin z logiki zdany w pierwszym terminie u prof. A.K.
Wspominam ten egzamin jako niewiele mający wspólnego z logiką :)
Motor mocny

kamikadze28

#165 Postautor: kamikadze28 » 2 września 2022, o 23:28

kamikadze28 pisze: Egzamin z logiki zdany w pierwszym terminie u prof. A.K.
[/quote="Hayden"] Wspominam ten egzamin jako niewiele mający wspólnego z logiką :)

Z tym akurat zgoda :). Zwłaszcza po emocjach na przedterminie.
W rewanżu min. -10. Ludu. Już nie róbmy z Przedpełskiego czy Holdera mocarzy speedwaya. Serio.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#166 Postautor: Torsen » 3 września 2022, o 00:00

Mecz położony przez Michelsena i Cierniaka. Mikkel przyznał, że popełnił szkolny błąd i nie była to fałszywa skromność - tak, pokpił sprawę tego meczu. Nie dość, że wyrżnął jak szkolkowicz, to później stanął na starcie biegu nominowanego, żeby przejechać w nim 50 m. Po co???
Pisałem, że priorytetem jest podejście do rewanżu bez strat w ludziach i sprzęcie oraz z 43 punktami. Niestety nie mamy ani jednego, ani drugiego i to bez żadnego ryzyka.
Za bieg juniorski do Cierniaka nie mam wielkich pretensji - wynosił się, żeby wyjść na drugie miejsce i stracił przez to trzecie - choć może mógł się wcześniej zorientować, że nic tam nie ciągnie. Ale co się działo później, tego już nie rozumiem.
50-40 jest oczywiście do zrobienia i wierzę, że się uda, ale potrzebna jest jazda, jakiej niestety nie widzieliśmy w Lublinie, myślę, od ładnych paru tygodni. Maksym nie może zacząć meczu od trzech jedynek, jak to ma chyba ostatnio w zwyczaju; Mikkel (oby pojechał) nie może zacząć od zera; juniorzy nie mogą poprzestać na 5:1 w drugim biegu itd - słowem, pełna mobilizacja od początku. Ligę niby miażdżymy przeokrutnie ale naprawdę nie pamiętam, kiedy ostatnio odjechaliśmy dobry mecz.

Ge(L)o
Trener

#167 Postautor: Ge(L)o » 3 września 2022, o 00:12

Smutno się patrzyło na zwieszone głowy chłopaków po meczu. Sportowa złość to jest coś, czego teraz potrzebują. Mają potężne wsparcie. Reakcja na postawę Michelsena wzorowa. Jestem dumny z tego, że jestem kibicem Motoru.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#168 Postautor: Gelo » 3 września 2022, o 00:25

Spieprzony mecz. Juniorzy dramat. Prawdopodobnie mistrz świata przegrywa dwa razy z debiutantem? To się nie broni. Wiktor wiadomo głupia jazda głupie punkty. Mm przewraca się na próbie toru - serio? Ostatnio chyba Tarabura był takim "mocarzem". Śmierdzi to wszystko. A może inaczej. Nasi zapieli się na zarabianie kasy w rundzie zasadniczej a jazda zaczyna się teraz. W niedzielę test kto ma jaja....

ezbeg
Trener

#169 Postautor: ezbeg » 3 września 2022, o 00:30

Trzeba cisnąć od pierwszego biegu i po pierwszej serii wyjść na 0 (praktycznie jest to możliwe). Co prawda w Ekstralidze tylko wyrwaliśmy bonusa rywalowi (Gorzów 2019) ale jak nie teraz to kiedy. Nie kombinować torem jak z Lesznem (bo w ingerencję komisarza to nie wierzę), zrobić swoje i jazda. Wystąpić jak w zasadniczej a będzie dobrze.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#170 Postautor: grzesieck » 3 września 2022, o 00:40

Torsen pisze:Ligę niby miażdżymy przeokrutnie ale naprawdę nie pamiętam, kiedy ostatnio odjechaliśmy dobry mecz.

19 sierpnia w Lesznie?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#171 Postautor: GIGI » 3 września 2022, o 00:45

Retrospeedway pisze:
blajar pisze:

pokaż kupon.

Z reguly nie lubie obrazac ludzi ale teraz nie dales mi wyboru. Ale Ty glupi jestes!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#172 Postautor: tezetomaniak » 3 września 2022, o 01:19

Retrospeedway pisze:
blajar pisze:

pokaż kupon.

Daj mi blika, postawie Ci kupon i wkleje screena.

owen1989
Senior

#173 Postautor: owen1989 » 3 września 2022, o 09:38

Mam nadzieje, ze juz postawiles wszystko ;)

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#174 Postautor: kilar » 3 września 2022, o 10:15

Jak się Apator ślizgnie do finalu kosztem kontuzji Thomsena, Michelsena i Vaculika, to będzie fart dekady.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#175 Postautor: niespokojny » 3 września 2022, o 10:25

Cierniak sie wczoraj skompromitował. Niestety świadczy to tez o poziomie dzisiejszych juniorów i ze dyscyplina sie zwija bo brakuje nowych talentow.

To co odwalil Michelsen wczoraj to mi sie w glowie nie miesci do tej pory. Nie dosc ze sie wywalil jak szkolkowicz jadac sam to jeszcze nie katapultowal z motocykla. Zawodnik z GP aspirujacy do medali. Jak nie dojedziemy do finalu po takim sezonie przez ten blad to ciezko wyobrazic sobie gorsze pozegnanie.

Ja sie czuje obrzygany tym co wczoraj zobaczylem. I nie dlatego ze wszyscy pojechali slaby lub przecietny mecz. Tylko przez nonszalancje i brak myslenia wyzej wymienionych zawodnikow. Do reszty nie mam pretensji bo mniej wiecej taki poziom prezentuja gdy rywal staje na glowie zeby wygrac.

Uczucie frajerstwa dopelnia postawa sztabu szkoleniowego przed nominowanymi. Drabik wygrywa z pierwszego w 12, Michelsen z czwartego w 11 a "jeden z dziesieciu" puszcza ich z kompletnie innych pol, z ktorych przegrywali po 5:1.

Dramat. Jezeli ten mecz mial na celu obnizenie oczekiwan to sie udalo az za bardzo. 50 punktow jest do nadgonienia ale przy pelnej koncentracji i zdrowym Michelsenie. Nie jestem pewny ani co do pierwszego ani co do drugiego.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych