Skład na sezon 2013
Re: Skład na sezon 2013
A tymczasem sesnacja! Widzialem przed chwila busa Jeleniewskiego na Zygmuntowskich!!!

Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Jest szansa w takim razie na prezent pod choinke 
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Podobno Misiek ma dzisiaj podpisac w Gdansku :\
No własnie maa... jeżeli nie podpisze to jest ciut szansy...
P.S Nie podpisanie z Miśkiem to kompromitacja będzie..
P.S Nie podpisanie z Miśkiem to kompromitacja będzie..
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Gelu czy naprawdę wierzysz że Troy pójdzie do 1 ligi ? Bydgoszcz i Wrocław to co ma w składzie na tą chwilę to nie ma co porównywać do Australijczyka , dziwne bybyło zatem olać go jeśli jest wolny.
... co do Watta to chyba pisałem wcześniej że czytałem że jeśli Andersen pójdzie do ekstraligi (bo ma ofertę) to Watt 100% zostanie w Grudziądzu lub na odwrót.Watt e-liga , Hans GKM.
Karlsson ma propozycje z Ostrowa , ale za marne ponoć pieniądze , więc tu jest szansa.
Mimo wszystko najlepiej wypada tak lansowany przez mnie od miesięcy Kildemand - młody , ambitny , zaplecze sprzętowe , jednym słowem idzie w górę.
... co do Watta to chyba pisałem wcześniej że czytałem że jeśli Andersen pójdzie do ekstraligi (bo ma ofertę) to Watt 100% zostanie w Grudziądzu lub na odwrót.Watt e-liga , Hans GKM.
Karlsson ma propozycje z Ostrowa , ale za marne ponoć pieniądze , więc tu jest szansa.
Mimo wszystko najlepiej wypada tak lansowany przez mnie od miesięcy Kildemand - młody , ambitny , zaplecze sprzętowe , jednym słowem idzie w górę.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, o 11:31 przez Rabiosa, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie napisalem nawet pół słowa o tym czy wierzę czy nie w Batchelora w 1 lidze. Ale jezeli juz mam wyrazić swoje zdanie - to teoretycznie jest to mozliwe. Sajfutdinow tez jezdził w 1 lidze, podobnie Nicki. Wszystko rozbija sie o pieniądze, a te z tego co sie słyszy w przypadku Batchelora są kosmiczne - nie tylko dla Lublina.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, o 11:26 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.
Zgadza się , takiego zawodnika każdy by chciał w 1 lidze , ale w ostatnim zdaniu swojego posta rozwiałeś chyba swoje wątpliwości. 
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, o 11:27 przez Rabiosa, łącznie zmieniany 1 raz.
Wychodze jednak z załozenia, że dopóki nie podejmie się rozmów - to sie nie przekonamy. I chyba właśnie brak tych rozmów ze strony prezesa jest w tej chwili najwiekszym powodem do rosnacej z kazdą minutą frustracji kibiców. Nasz stan osobowy na dzień 21 grudnia już jest kompromitacją...
Cooper pisze:A tymczasem sesnacja! Widzialem przed chwila busa Jeleniewskiego na Zygmuntowskich!!!
![]()
a ja koło E.Leclerc na Zana, może wziął kase i pojechał na zakupy świąteczne;p
- Egon
- Zawodowiec
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
oraz Hancock i Andersen 
-
jack08
bosss pisze:KILKA PYTAŃ DO PANA PREZESA:
1. Czy to prawda, że firma SPORT KREATOR sp z o.o. należy do p. Dariusza Sprawki, prezesa SKMŻ LW Lublin?
2. Czy to prawda, że księgowość w klubie SKMŻ powierzona jest osobie z firmy zewnętrznej i jest to osoba zatrudniona w firmie SPORT KREATOR sp z o.o.?
3. Czy nie uważa pan, że urządził sobie z klubu swój prywatny folwark?
4. Czy jest to prawda, że do wszystkich faktur w klubie nie ma absolutnie dostępu nikt oprócz prezesa Dariusza Sprawki, a tylko wyrywkowe faktury są udostępniane do wglądu członkom zarządu?
5. Czy to prawda, że robi pan wszystko, żeby nikt oprócz pana prezesa, nie znał kwot kontraktowych i zapisów w umowach z zawodnikami?
6. Czy to prawda, że klub wpisał do kontraktu R. Fishera kwotę za przygotowanie do sezonu w kwocie 15 tyś złotych, nieuzasadnioną z punktu interesu klubu i wartości rynkowej zawodnika? Jeśli tak, to czy zawodnik R. Fisher wie, że miał taką kwotę otrzymać i czy ją dostał w całości?
7. Czy to prawda, że samochód prywatny Dariusza Sprawki Honca Civic, został sprzedany do klubu SKMŻ Lublin przez prezesa Dariusza Sprawkę i był wykorzystywany jako samochód służbowy w klubie?
8. Czy to prawda, że po sprzedaniu przez klub SKMŻ samochodu Honda Civic, został kupiony przez klub kolejny samochód marki Opel Zafira, a jeśli tak to czy kwoty na fakturze były adekwatne do wartości rynkowej samochodu?
9. Czy to prawda, że klub płacił za faktury wynajmu mieszkania, z którego nikt z klubu nie korzystał?
10. Czy to prawda, że prezes Dariusz Sprawka korzystał z samochodu służbowego podczas podróży prywatnych na wakacje i z karty płatniczej należącej do klubu również podczas wakacji w celach prywatnych?
11. Czy to prawda, że Opel Zafira był fakturowany za mecze wyjazdowe, pomimo tego, że sponsor (firma Sabat) użyczał swoje samochody do tych celów na rzecz klubu?
12. Czy nie uważa pan, że swoimi wypowiedziami i obarczaniem prezydenta Żuka za kłopoty finansowe klubu nie spowodował pan ochłodzenie stosunków pomiędzy klubem a jednym z głównych darczyńców?
13. Czy uważa pan, że tajemnicza choroba prezydenta Żuka podczas Gali Żużlowej nie była przypadkowa?
14. Jak zamierza pan wybrnąć z kłopotów finansowych klubu i w jaki sposób pospłacać ugody z zawodnikami?
15. Czy informacje o wejściu do klubu nowego sponsora, firmy KREATOR SPORT sp z o.o z dużą gotówką są prawdziwe? (jeśli tak to skąd ta firma dysponuje taką gotówką?)
16. Czy firma KREATOR SPORT sp z o.o. miała być głównym udziałowcem planowanej Sportowej Spółki Akcyjnej, pod warunkiem obsadzenia stanowiska prezesa klubu żużlowego, właścicielem firmy KREATOR SPORT, czyli p. Dariuszem Sprawką?
17. Kiedy planuje pan pierwsze kontrakty i jakie będą cele zespołu na sezon 2013?
Mam nadzieję, że niedługo poznamy odpowiedzi na te pytania.
Miejmy nadzieje, że to nie jest prawda
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, o 15:08 przez jack08, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli z zagranicznych grajków na jakimś poziomie zostali Batchelor i Watt. Miejsce w składzie ma jeszcze Wrocław:
Jędrzejak
polak
Ljung
Klindt/ wzmocnienie
Woffinden
junior
junior
Na chwilę obecną pewny spadek.
O ile Batchelor jest poza zasięgiem, to nie chce mi się wierzyć żeby Watt miał jakieś kosmiczne oczekiwania.
Jędrzejak
polak
Ljung
Klindt/ wzmocnienie
Woffinden
junior
junior
Na chwilę obecną pewny spadek.
O ile Batchelor jest poza zasięgiem, to nie chce mi się wierzyć żeby Watt miał jakieś kosmiczne oczekiwania.
Watt ma propozycje z Rzeszowa na walkę o skład z Pavlicem , pewnie i Sparta mu złoży bo też już się musi ratować , zostaje jeszcze GKM co jest bardzo prawdopodobne po odejściu Andersena , więc Lublin dla Watta to 4 opcja.
Ciekaw jest kogo Sparta weźmie na drugiego seniora , czyżby Jeleń ? mi się dużo o Sucheckim ale mi się wydaje że już Jeleń jest o klasę lepszy od niego. I ma ponoć ofertę z Ekstraligi
Zostaje Karlsson Zorro Kildemand i długo długo nic.
ps.Cameroon Woodward ponoć podpisał już w Gdańsku.
Ciekaw jest kogo Sparta weźmie na drugiego seniora , czyżby Jeleń ? mi się dużo o Sucheckim ale mi się wydaje że już Jeleń jest o klasę lepszy od niego. I ma ponoć ofertę z Ekstraligi
Zostaje Karlsson Zorro Kildemand i długo długo nic.
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Jeszcze tylko Wrocław nie skompletował do końca składu, brakuje im jednego zawodnika. Sensowne nazwiska jakie pozostały na rynku:
Australia:
Troy Batchelor
Rory Schlein
Davey Watt
Cameron Woodward
Szwecja:
Peter Karlsson
Dennis Andersson
Czechy:
Ales Dryml
Rosja:
Andriej Kudriaszow
Polska:
Mariusz Puszakowski
Daniel Jeleniewski
Paweł Miesiąc
Karol Baran
Do tego juniorzy, np. Bubel, Michalski, Łukaszewski
Tylko niech prezes zacznie w końcu negocjować z zawodnikami. Przecież znaczną część budżetu zna. Jak można wywnioskować z wywiadów DS czeka tylko na to ile dorzuci miasto. Wydaje mi się, że nie będzie to kwota większa jak w tym sezonie a jakby była przynajmniej porównywalna to byłoby dobrze. Z wyżej wymienionych zawodników można zmontować jeszcze całkiem fajną ekipę.
Pozdrawiam
Australia:
Troy Batchelor
Rory Schlein
Davey Watt
Cameron Woodward
Szwecja:
Peter Karlsson
Dennis Andersson
Czechy:
Ales Dryml
Rosja:
Andriej Kudriaszow
Polska:
Mariusz Puszakowski
Daniel Jeleniewski
Paweł Miesiąc
Karol Baran
Do tego juniorzy, np. Bubel, Michalski, Łukaszewski
Tylko niech prezes zacznie w końcu negocjować z zawodnikami. Przecież znaczną część budżetu zna. Jak można wywnioskować z wywiadów DS czeka tylko na to ile dorzuci miasto. Wydaje mi się, że nie będzie to kwota większa jak w tym sezonie a jakby była przynajmniej porównywalna to byłoby dobrze. Z wyżej wymienionych zawodników można zmontować jeszcze całkiem fajną ekipę.
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Rabiosa pisze:
Na fajsiku Cameroon napisał, że jeszcze w Polsce nie podpisał.
Karol Baran Karol!
Niech w końcu podpisze ten jeden czy dwa kontrakty. Ja rozumie, że od dotacji miasta Prezes uzależnia ostateczny kształt zespołu ale na jednego lidera chyba nas stać z tym co mamy zagwarantowane już teraz. Czy może się mylę i wszystko pójdzie na spłatę długów? 
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
Ja bym wzial Gafurowa, skoro Gdansk nam podebral, to nie badzmy dluzni. Poza tym to naprawde niezly zawodnik na I lige.
losiu pisze:Rabiosa pisze:
Na fajsiku Cameroon napisał, że jeszcze w Polsce nie podpisał.
Dziś ma być oświadczenie w godzinach popołudniowych , z tego co piszą Gdańszczanie to Miśkowiak i Woodward w Wybrzeżu.Poczekamy zobaczymy.
Tu można poobserwować fajne dyskusje między żużlowacami z elite league.
https://twitter.com/cjwracing
Gdansk działa perfidnie ale skutecznie - nie ma nic lepszego jak podebrac najgroźniejszemu rywalowi jego liderów. Grudziądz i m odpadł bo tamtejsi liderzy już w Ekstralidze. A czy my bysmy się zrewanzowali Gafurowem? Jakos nie kojarzy mi sie to nazwisko ze spektakularnymi sukcesami.
Wiadomo, ze Gafurow to nie Misiek, ale nie jest zlym pomyslem na 1 lige moim zdaniem.
jak sie okaże że zabrali nam i Miśka i Cama to ładnie rozpieprzyli nam druzynę...
Ale o jakim perfidnym podbieraniu mówicie? Przecież to byli wolni zawodnicy, którym nikt nie zaproponował nawet kontraktu na przyszły sezon? To Sprawka się ich pozbył nie podejmując negocjacji, a Gdańsk wziął bo gwarantują w I lidze sporo punktów.
Ale Gafurow dobra opcja.
Ale Gafurow dobra opcja.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, o 13:39 przez klops, łącznie zmieniany 1 raz.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.