Motor Lublin w sezonie 2018
Re: Motor Lublin w sezonie 2018
Tak jeszcze na świeżo. Wiadomo, jak każdy, chciałbym Hanckoka czy jeszcze jedno wzmocnienie w postaci Jędrzejaka czy Kościucha.
Z drugiej strony oprócz Jonssona, mamy dwóch zawodników przed którymi tak naprawdę zaczyna się poważna kariera - Lambert i Masters i wcale nie muszą być gorsi od wyżej wymienionych Polaków.
Spodziewałem się że na ekstraligę nie będziemy się rzucać, z tej perspektywy skład wydaje się rozważny. Mecze u nas na pewno będą ciekawe.
I fajnie, że jednak Miesiąc został.
Z drugiej strony oprócz Jonssona, mamy dwóch zawodników przed którymi tak naprawdę zaczyna się poważna kariera - Lambert i Masters i wcale nie muszą być gorsi od wyżej wymienionych Polaków.
Spodziewałem się że na ekstraligę nie będziemy się rzucać, z tej perspektywy skład wydaje się rozważny. Mecze u nas na pewno będą ciekawe.
I fajnie, że jednak Miesiąc został.
Oczywiście.DrPaiHiWo pisze:Jak dla mnie to Rzeszów ma lepszy skład od nas...
A przekonamy się szybciej, niż się wszystkim wydaje.
^^^Na szczęście są ligę niżej ha,ha
5 lat temu składem:
1. Miśkowiak
2. Miesiąc
3. Jeleniewski
4. Baran/Woodward
5. Stachyra
6. Łukaszewski
7. Borowicz
do ostatniej kolejki liczyliśmy się w walce o awans do eligi, nie widzę przeciwwskazań żeby i w przyszłym roku było podobnie :). Niewiadomą dla mnie będzie forma AJa, każdy dobrze wie jak ogromy potencjał drzemie w tym zawodniku i bardzo liczę że w pełni go wykorzysta, Jonsson w formie to dla mnie bezapelacyjnie zawodnik na top1 tej ligi. Fajnie, że będziemy mieli jednego z najlepszych juniorów w lidze, o ile nie stanie się nic nieprzewidzianego to tylko Miśkowiak może z nim konkurować.
1. Miśkowiak
2. Miesiąc
3. Jeleniewski
4. Baran/Woodward
5. Stachyra
6. Łukaszewski
7. Borowicz
do ostatniej kolejki liczyliśmy się w walce o awans do eligi, nie widzę przeciwwskazań żeby i w przyszłym roku było podobnie :). Niewiadomą dla mnie będzie forma AJa, każdy dobrze wie jak ogromy potencjał drzemie w tym zawodniku i bardzo liczę że w pełni go wykorzysta, Jonsson w formie to dla mnie bezapelacyjnie zawodnik na top1 tej ligi. Fajnie, że będziemy mieli jednego z najlepszych juniorów w lidze, o ile nie stanie się nic nieprzewidzianego to tylko Miśkowiak może z nim konkurować.
Motor mocny
DrPaiHiWo pisze:Jak dla mnie to Rzeszów ma lepszy skład od nas...
Toruń też miał.... a życie pokazało co innego.
Skład macie fajny i nie sądzę, że gorszy od Stali. Napieracze Hancock i Jędrzejak ale resztę już Motor gania, juniorkę zwłaszcza. Szykuje się mega dobry sezon.
Ja się ciąglę powołuję na Unię Tarnów. Rozjechali ligę Jamrogiem Mroczką Czają Rolnickim. Odpowiednikiem Bjerre będzie AJ, Ljunga - Lambert lub Masters. Przy wypożyczeniu Oskara mamy lepszą juniorkę. Wychodzi że wszystko zależy od dyspozycji krajowych seniorów
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Nie rozumiem tego narzekania na sklad u niektorych. Klub zbudowal wg mnie bardzo ciekawy sklad. Zaraz po sezonie wiekszosc oczekiwala, zeby zoali Jeleniewski, Miesiac i Lambert i tak tez sie stalo. Do tego wymiana Burzy/Kuciapy na Lamparta i wymiana Pedersena na Jonssona. Doszedl tez Wiktor Lampart na juniorce, ktory jest uwazany za ogromny talent, a przetarcie w 1 lidze ma juz za soba. Masters to tez super wybor, teraz trzeba tylko miec nadzieje zeby postawil bardziej na nasza ligę.
9. Jonsson
10. Miesiac/Masters
11. Jeleniewski
12. Lambert
13. D. Lampart
14. W. Lampart
15. Peron
Brawo dzialacze!
9. Jonsson
10. Miesiac/Masters
11. Jeleniewski
12. Lambert
13. D. Lampart
14. W. Lampart
15. Peron
Brawo dzialacze!
MOTOR LUBLIN
skladu nie ma co sie wstydzic i napewno u siebie bedziemy mocni.
fajnie ze nie ma bjarne i super ze mamy jonssona.
ciekawy jestem postawy lampartow - jak pojada na podobnym poziomie co w ubieglym sezonie to zawalczymy o czworke.
1. Jonsson
2.Masters/Miesiac
3.Jeleniewski
4.Lambert
5.D.Lampart
6.W.Lampart
7.Peron
Od kiedy rusza sprzedaz karnetow ?
ciekawy jestem postawy lampartow - jak pojada na podobnym poziomie co w ubieglym sezonie to zawalczymy o czworke.
1. Jonsson
2.Masters/Miesiac
3.Jeleniewski
4.Lambert
5.D.Lampart
6.W.Lampart
7.Peron
never ride faster than your angel can fly
Bardzo fajny skład.
Adrenalinas, Lamborghini i Jeleń raczej pewniaki do składu.
O pozostałe 2 miejsca powalczą Łełek, Stary Lampart i Mistrzowie (o ile będzie mu się chciało przyjechać na mecz).
Co do juniorów to Wiktor może być najlepszym w lidze, Peroń zrobił spory postęp w tym roku więc też może wozić jakieś punkciki. Borczuch musiałby przeprowadzić się na stałe do Polski i regularnie trenować w Lublinie jeśli myśli o poważnej jeździe chociaż do 21 roku życia. Jest o rok młodszy od Peronia, mając na uwadze postęp jaki Emil zrobił w tym roku nie powinniśmy skreślać jeszcze Eryka. Tylko że teraz on sam musi pokazać, że ma jaja, podjąć męską decyzję i albo zacząć poważnie trenować albo dać sobie spokój. Maciek Kuromonow wiadomo - rozgrywki młodzieżowe i zastępstwo przy ewentualnej kontuzji.
Brakuje mi jednak Carlosa do walki o skład, bo jak Mistrzowie będzie niedostępny to nie ma żadnego wyboru. A jak dodatkowo przytrafi się jakaś kontuzja (a Łełek i Lamberator mają taki styl jazdy, że dosyć często się przewracają) to robi się problem.
Bardzo liczę na AJ'a. Wierzę, że się odbuduje i wzorem Lindgrena wróci po jeździe w 1 lidze na najwyższy światowy poziom. Chociaż równie dobrze może zrobić 2,5 jak i 1,8.
Będzie ciekawie :)
Adrenalinas, Lamborghini i Jeleń raczej pewniaki do składu.
O pozostałe 2 miejsca powalczą Łełek, Stary Lampart i Mistrzowie (o ile będzie mu się chciało przyjechać na mecz).
Co do juniorów to Wiktor może być najlepszym w lidze, Peroń zrobił spory postęp w tym roku więc też może wozić jakieś punkciki. Borczuch musiałby przeprowadzić się na stałe do Polski i regularnie trenować w Lublinie jeśli myśli o poważnej jeździe chociaż do 21 roku życia. Jest o rok młodszy od Peronia, mając na uwadze postęp jaki Emil zrobił w tym roku nie powinniśmy skreślać jeszcze Eryka. Tylko że teraz on sam musi pokazać, że ma jaja, podjąć męską decyzję i albo zacząć poważnie trenować albo dać sobie spokój. Maciek Kuromonow wiadomo - rozgrywki młodzieżowe i zastępstwo przy ewentualnej kontuzji.
Brakuje mi jednak Carlosa do walki o skład, bo jak Mistrzowie będzie niedostępny to nie ma żadnego wyboru. A jak dodatkowo przytrafi się jakaś kontuzja (a Łełek i Lamberator mają taki styl jazdy, że dosyć często się przewracają) to robi się problem.
Bardzo liczę na AJ'a. Wierzę, że się odbuduje i wzorem Lindgrena wróci po jeździe w 1 lidze na najwyższy światowy poziom. Chociaż równie dobrze może zrobić 2,5 jak i 1,8.
Będzie ciekawie :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
koniec kariery info fb:(
Dawid Flis
witam. chciałbym się podzielić z Wami pewną informacją. po obecnym sezonie 2017 mój kontrakt z klubem Speed Car Motor Lublin wygasł. niestety zostałem zmuszony zakończyć swoją przygodę z żużlem. jaki był ten rok dla mnie - każdy wie, miałem sporo pecha. gdy złamałem nogę w wakacje to zostałem z tym sam, bez żadnej pomocy z klubu. jednak warunki, który zostały mi przedstawione nie pozostawiają mi wyboru. gdybym chciał nadal jeździć - robiłbym to za darmo, dosłownie. dodatkowo nie miałbym zapewnionego sprzętu z klubu. każdy wie, że żużel jest drogim sportem, więc jak mam kupić sprzęt i go utrzymać jako 17-latek? dodatkowo nie mając żadnych pieniędzy za to co robię. juniorom jest bardzo ciężko zdobyć dobrych sponsorów, a głównymi sponsorami są tak naprawdę rodzice. nie stać mnie, aby jeździć za darmo dla klubu, który tak traktuje swoich wychowanków na których im tak podobno zależy. być może więcej będę mógł opowiedzieć w późniejszym czasie. dziękuje wszystkim, którzy mnie wspierali przez całą przygodę, a szczególnie rodzicom bez których w ogóle nie zacząłbym jazdy.
Dawid Flis
witam. chciałbym się podzielić z Wami pewną informacją. po obecnym sezonie 2017 mój kontrakt z klubem Speed Car Motor Lublin wygasł. niestety zostałem zmuszony zakończyć swoją przygodę z żużlem. jaki był ten rok dla mnie - każdy wie, miałem sporo pecha. gdy złamałem nogę w wakacje to zostałem z tym sam, bez żadnej pomocy z klubu. jednak warunki, który zostały mi przedstawione nie pozostawiają mi wyboru. gdybym chciał nadal jeździć - robiłbym to za darmo, dosłownie. dodatkowo nie miałbym zapewnionego sprzętu z klubu. każdy wie, że żużel jest drogim sportem, więc jak mam kupić sprzęt i go utrzymać jako 17-latek? dodatkowo nie mając żadnych pieniędzy za to co robię. juniorom jest bardzo ciężko zdobyć dobrych sponsorów, a głównymi sponsorami są tak naprawdę rodzice. nie stać mnie, aby jeździć za darmo dla klubu, który tak traktuje swoich wychowanków na których im tak podobno zależy. być może więcej będę mógł opowiedzieć w późniejszym czasie. dziękuje wszystkim, którzy mnie wspierali przez całą przygodę, a szczególnie rodzicom bez których w ogóle nie zacząłbym jazdy.
maestro76 pisze:skladu nie ma co sie wstydzic i napewno u siebie bedziemy mocni.
1. Jonsson
2.Masters/Miesiac
3.Jeleniewski
4.Lambert
5.D.Lampart
6.W.Lampart
7.Peron
Może być Jeleniewski/Miesiąc....
- tezetomaniak
- Trener
Dawid Flis pisze:więc jak mam kupić sprzęt i go utrzymać jako 17-latek?
Zmień pracę i weź kredyt
Skład fajny, oby bez urazów i na pewno powalczą o fajny wynik.
Jako wisienki na torcie brakuje tylko Bobera.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2017, o 17:39 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 2 razy.
Brakuje Barana jak nie wiem, do walki o skład nawet z Jeleniem i Miesiącem
Karol i Oskar jeszcze i byłby skład petarda
Karol i Oskar jeszcze i byłby skład petarda
DrPaiHiWo pisze:Jak dla mnie to Rzeszów ma lepszy skład od nas...
Bo sie nie bardzo znasz :)
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Jelen wydaje sie pewniejszy niz Miesiac - szczegolnie w Lublinie.
Tak patrze na sklady to poza rybnikiem ktory powinien rozjechac ta lige to z kazdym jestesmy w stanie powalczyc.
Poczekamy kto w Lodzi podpisze ale 3 miejsce jest w naszym zasiegu !
Tak patrze na sklady to poza rybnikiem ktory powinien rozjechac ta lige to z kazdym jestesmy w stanie powalczyc.
never ride faster than your angel can fly
maestro76 pisze:Jelen wydaje sie pewniejszy niz Miesiac - szczegolnie w Lublinie.
Rybnika nie bedzie w finale ligi- Gdansk-Lodz
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Bardzo rozsądna decyzja z juniorami. Na Lamparcie będzie spoczywał ciężar zdobywania punktów. Peroń niech jeździ, choćby nawet cały czas zera woził. Będzie nam potrzebny w kolejnych latach.
A do tych co piszą że Rzeszów ma lepszy skład od nas. Był już kiedyś prezes pokroju Nawrockiego, nawet z tej samej branży - tyle że miał klub piłkarski Polonia Warszawa. Też rzucał kasą na lewo i prawo - jednemu piłkarzowi nawet płacił kilkanaście tysięcy za bieganie po schodach. Efekt taki że Polonia jest na tym samym poziomie rozgrywkowym co Motor. Zobaczymy czy Stal tym składem dojedzie do końca sezonu.
A do tych co piszą że Rzeszów ma lepszy skład od nas. Był już kiedyś prezes pokroju Nawrockiego, nawet z tej samej branży - tyle że miał klub piłkarski Polonia Warszawa. Też rzucał kasą na lewo i prawo - jednemu piłkarzowi nawet płacił kilkanaście tysięcy za bieganie po schodach. Efekt taki że Polonia jest na tym samym poziomie rozgrywkowym co Motor. Zobaczymy czy Stal tym składem dojedzie do końca sezonu.
Ale badzmy szczerzy. Gdyby zamiast Mastersa podpisal Michelsen lub Bogdanovs to by korki od szampanow strzelaly. Sklad bylby petarda. A tak to jest optymizm ale i niedosyt.
Moze Masters odpali jak Doyle i trzeba bedzie odszczekac hłe hłe hłe.
Moze Masters odpali jak Doyle i trzeba bedzie odszczekac hłe hłe hłe.
Trzeba być optymistą. Ja uważam,że możemy zrobić niespodziankę... Przepracować b.dobrze zimę i nie ma ściemniania tylko pot i łzy :) Wstrzelić się z silnikami i może być bardzo dobrze. Pamiętać trzeba też o atmosferze w drużynie choć o to jestem spokojny :). Może napisać zawodnikom,że my jako kibice jesteśmy bardzo zadowoleni z ich wyboru i od początku dać im do zrozumienia,że postąpili słuszne. A co niech wiedzą że Motor to Motor!! Więc może i oni "zostawią" więcej serca na torze... a nie ma co ukrywać że każdy z nich ma duży potencjał! Więc Darku(trenerze) czas zakasać rękawy. Gratuluje zarządowi!!
Skład na walkę o utrzymanie, choć po Lamparcie i Mastersie można spodziewać się nawet zdominowania tej ligi. W formę Jonssona nie wierzę. Myślę, że wykręci gorszą średnią od B. Pedersena z tego sezonu. Ciesze się, że jednak bez Hancocka. Wyprułby tylko nasz Klub z kasy, a przecież nie walczymy w tym roku o awans.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Nie narzekajcie skład jest solidny, ja myślę że klub chciał tez kilku innych napieraczy ściągnąć ale po prostu się nie udało bo np. Ktoś przebił cenowo etc. Jest to na co nas stać i kogo udało się sciagnać i tyle. Będzie ciekawy sezon a nóż widelec może ktoś jeszcze dojdzie?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Rzeszów ma lepszy skład od nas ... Będą bić wszystkich w II lidze .
Czarek pisze:Skład na walkę o utrzymanie, choć po Lamparcie i Mastersie można spodziewać się nawet zdominowania tej ligi. W formę Jonssona nie wierzę. Myślę, że wykręci gorszą średnią od B. Pedersena z tego sezonu. Ciesze się, że jednak bez Hancocka. Wyprułby tylko nasz Klub z kasy, a przecież nie walczymy w tym roku o awans.
Oj Czarek,Czarek. Tobie to chyba cale zycie pod gore? A z kim niby te playoffy mozna przegrac?
jacur78 pisze:Czarek pisze:Skład na walkę o utrzymanie, choć po Lamparcie i Mastersie można spodziewać się nawet zdominowania tej ligi. W formę Jonssona nie wierzę. Myślę, że wykręci gorszą średnią od B. Pedersena z tego sezonu. Ciesze się, że jednak bez Hancocka. Wyprułby tylko nasz Klub z kasy, a przecież nie walczymy w tym roku o awans.
Oj Czarek,Czarek. Tobie to chyba cale zycie pod gore? A z kim niby te playoffy mozna przegrac?
Napisałem przecież kim można przegrać: Jonssonem.
PS. Dobrze, że Jędrzejak i Hancock poza I ligą.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.