Co za geniusz intelektuPiernik pisze:Jeszcze jeden tak skomentowany mecz to was cała Polska znienawidzi. Dryla popada w euforie gdy Motor jest na prowadzeniu w biegu, gaśnie gdy na prowadzeniu jest Sparta. Naprawdę pomyślcie o jakiejś petycji, bo trochę to nie fair, wystawia was na ostrzał jako kibiców Motoru. Tak apropo niedawnej dyskusji i "obiektywnego Dryly". Dzisiaj mu nie wychodzi.
Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2023, o 23:06 przez Raczejj, łącznie zmieniany 1 raz.
Piernik pisze:Jeszcze jeden tak skomentowany mecz to was cała Polska znienawidzi. Dryla popada w euforie gdy Motor jest na prowadzeniu w biegu, gaśnie gdy na prowadzeniu jest Sparta. Naprawdę pomyślcie o jakiejś petycji, bo trochę to nie fair, wystawia was na ostrzał jako kibiców Motoru. Tak apropo niedawnej dyskusji i "obiektywnego Dryly". Dzisiaj mu nie wychodzi.
Ja się zgadzam. Była ewidentna różnica w emocjach, natężeniu głosu Dryly kiedy my jechaliśmy na 5:1, a kiedy jechał Wrocław. Puścicie sobie mecz jeszcze raz i skupcie się na jego komentarzu. Nie dziwię się, że ludzie to wychwytują.
Komentator dobry, ale nie powinien pracować przy meczach Motoru.
Raczejj pisze:Co za geniusz intelektuPiernik pisze:Jeszcze jeden tak skomentowany mecz to was cała Polska znienawidzi. Dryla popada w euforie gdy Motor jest na prowadzeniu w biegu, gaśnie gdy na prowadzeniu jest Sparta. Naprawdę pomyślcie o jakiejś petycji, bo trochę to nie fair, wystawia was na ostrzał jako kibiców Motoru. Tak apropo niedawnej dyskusji i "obiektywnego Dryly". Dzisiaj mu nie wychodzi.Człowieku przechodzisz już sam siebie. Nawaliłeś dzisiaj w czasie meczu postów o Dryle na Sportboardzie(sparta_mistrz), że głowa mała i jeszcze ci mało, że tu przylazłeś? Weź jakieś proszki bo cię Dryła będzie jeszcze po nocach straszył(no chyba, że nie sypiasz i nocami szalejesz jeszcze na SyFach). To już podchodzi pod obsesję.
No właśnie to podejście mnie przeraża. Różni kibice z różnych miast piszą że Dryla dzisiaj przekroczył granicę, w dodatku sugerujesz że mam nick sparta mistrz? Urojenia jakieś?
Tak jak pisałem na początku, założyłem tu konto z ciekawości, z racji na szerzący się hejt w stronę Motoru i kibiców Motoru, czy da się wejść z wami w merytoryczną polemikę. Nie da się.
A takie mecze jak dzisiaj, tylko ten hejt w waszą stronę pogłębiają,czemu za chwilę się będziecie dziwić.Dziwie sie braku reakcji, która mogłaby być skuteczna. Bo to co robił dzisiaj Dryla, to działanie na szkodę i klubu z Lublina i kibiców Motoru, ale nie ma sensu kopać się z koniem.
- niespokojny
- Trener
Jest za to Noskowicz ktory komentuje w druga strone.
W jakich sytuacjach niby jest bardziej pobudzony? Jak Grzelak jedzie przed Pawlickim to chyba normalna i robi to prawie kazdy komentator gdy rezultat jest inny od oczekiwanego. No i jak Zmarzlik jedzie, to wiadomo.
Piernik polemika nie oznacza, ze kto sie musi zgadzac z twoja opinia. A ze najwodoczniej tak uwazasz to paradoksalanie Ty nie umiesz jej prowadzic.
W jakich sytuacjach niby jest bardziej pobudzony? Jak Grzelak jedzie przed Pawlickim to chyba normalna i robi to prawie kazdy komentator gdy rezultat jest inny od oczekiwanego. No i jak Zmarzlik jedzie, to wiadomo.
Piernik polemika nie oznacza, ze kto sie musi zgadzac z twoja opinia. A ze najwodoczniej tak uwazasz to paradoksalanie Ty nie umiesz jej prowadzic.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
A dlaczego? Dryła to najbardziej obiektywny że wszystkich komentatorów. Mamy przepraszać że jest z Lublina? On ma przepraszać? A może canal plus powinien zatrudniać wyłącznie ludzi z Torunia. Tylko tam nie ma się czym ekscytować...Ja się zgadzam. Była ewidentna różnica w emocjach, natężeniu głosu Dryly kiedy my jechaliśmy na 5:1, a kiedy jechał Wrocław. Puścicie sobie mecz jeszcze raz i skupcie się na jego komentarzu. Nie dziwię się, że ludzie to wychwytują.
Komentator dobry, ale nie powinien pracować przy meczach Motoru.
Ogólnie to trzeba być głuchym żeby nie usłyszeć że Dryła jest w euforii gdy prowadzi Motor, a gdy przegrywa to nagle jego nastrój spada.
Ale jak widać, niektórzy nie chcą pewnych rzeczy słyszeć/widzieć.
Co do meczu. W Lublinie balonik pękł. I dobrze, bo niektórzy myśleli że Zmarzlik zawsze będzie robić komplety.
Ale jak widać, niektórzy nie chcą pewnych rzeczy słyszeć/widzieć.
Co do meczu. W Lublinie balonik pękł. I dobrze, bo niektórzy myśleli że Zmarzlik zawsze będzie robić komplety.
Ciężko jego komentarz nazwać obiektywnym.
Nie twierdzę, że robi to specjalnie ale po prostu czuć jego większe zaangażowanie emocjonalne po naszej stronie. Nam to nie przeszkadza, bo w trakcie biegu czujemy dokładnie to samo co on i myślimy w ten sam sposób, ale rozumiem że postronnych kibiców to razi.
Nie twierdzę, że robi to specjalnie ale po prostu czuć jego większe zaangażowanie emocjonalne po naszej stronie. Nam to nie przeszkadza, bo w trakcie biegu czujemy dokładnie to samo co on i myślimy w ten sam sposób, ale rozumiem że postronnych kibiców to razi.
To może jeszcze raz- mamy przepraszać że najlepszy komentator żużlowy jest z Lublina?
Lublin i wszystko co lubelskie przeszkadza ekstraligowemu betonowi. Co byśmy nie zrobili, zawsze coś znajdą, więc ja się pytam, po co się tym przejmować?
To czy jest najlepszy to czysto subiektywne odczucie.
Ogólnie moim prywatnym zdaniem ekipa Eleven > Canal+. I to tak o pół prostej. ;)
Nie wydaję mi się ponadto, że powinniśmy przepraszać za kogokolwiek. Ja po prostu rozumiem kibiców innych drużyn, bo sam oglądając czasem mecze Motoru po raz 2 z odtworzenia (ogladajac na zywo czesto to ucieka) słyszę to o czym pisał Piernik i też uważam, że buduje to negatywny vibe wokół Motoru. Tyle.
Ogólnie moim prywatnym zdaniem ekipa Eleven > Canal+. I to tak o pół prostej. ;)
Nie wydaję mi się ponadto, że powinniśmy przepraszać za kogokolwiek. Ja po prostu rozumiem kibiców innych drużyn, bo sam oglądając czasem mecze Motoru po raz 2 z odtworzenia (ogladajac na zywo czesto to ucieka) słyszę to o czym pisał Piernik i też uważam, że buduje to negatywny vibe wokół Motoru. Tyle.
I bez tego jest negatywny vibe. Patrząc na komentarze w socjalach, to prawie cała żużlowa Polska była za Spartą. No ale wiadomo. Reżimowy, polityczny a i "ukraiński" klub.
Nie używajmy w stosunku do siwych skroni vibe. Mogę nie zrozumieć :)
Zatem negatywna atmosfera ;)
O to to:)
- niespokojny
- Trener
Klops1 pisze:Ciężko jego komentarz nazwać obiektywnym.
Niezaleznie od odczuc, trzeba miec niezly odlot, zeby specjalnie zakladac konto i zadac od lubelskich kibicow, zeby pisali donos do canal plus na komentatora pochodzacego z ich miasta, ktoremu za bardzo udzielily sie emocje. Swoja droga nie wiem jak do tego doszlo w meczu o pietruche, gdy nic sie nie dzialo na torze.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Elita ze sportsboardu tu zaczyna wpadać, będzie ciekawie
Gelo pisze:To może jeszcze raz- mamy przepraszać że najlepszy komentator żużlowy jest z Lublina?
Co ciekawe inny, który moim skromnym zdaniem był najlepszy - Olkowicz, też był z Lublina. Brakuje człowieka, który widział ścieżki, widział błędy zawodników.
Dryła jest showman, nie wali gaf, ale pod względem samego żużla, to bez przesady. Kuźbicki bardzo merytoryczny ale bardziej statystyk. Brakuje Olkowicza który zauważał jak szukają na lukach kolein które mają dać szwungu, albo jak kształtuje się najszybsza ścieżka na danym łuku.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
A co w ogóle robi teraz Olkowicz? Trochę mi go brakuje...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Po biegu 15 atmosfera komentarza Dryły nagle stała się stonowana i wcale się nie dziwię, że kibice z innych miast mogą używać słowa "stypa". To jest fakt, nie możemy zaprzeczyć. Kto wie, czy kolega z Torunia nie ma racji i Glazik powinien inaczej dobierać obsadę komentatorską meczów Motoru. Tak dla świętego spokoju.
Pamiętacie gównoburzę, gdy wyznaczono Pawła Słupskiego do prowadzenia meczu Motoru? Spotkanie zostało wówczas przełożone, prezes Ekstraligi oficjalnie nie widział problemu (arbiter z Warszawy!), ale nigdy się nie zdarzyło, by Paweł nam posędziował. Chyba dobrze, po co podkręcać podejrzenia i złe emocje.
Pamiętacie gównoburzę, gdy wyznaczono Pawła Słupskiego do prowadzenia meczu Motoru? Spotkanie zostało wówczas przełożone, prezes Ekstraligi oficjalnie nie widział problemu (arbiter z Warszawy!), ale nigdy się nie zdarzyło, by Paweł nam posędziował. Chyba dobrze, po co podkręcać podejrzenia i złe emocje.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Piernik pisze:Raczejj pisze:Co za geniusz intelektuPiernik pisze:Jeszcze jeden tak skomentowany mecz to was cała Polska znienawidzi. Dryla popada w euforie gdy Motor jest na prowadzeniu w biegu, gaśnie gdy na prowadzeniu jest Sparta. Naprawdę pomyślcie o jakiejś petycji, bo trochę to nie fair, wystawia was na ostrzał jako kibiców Motoru. Tak apropo niedawnej dyskusji i "obiektywnego Dryly". Dzisiaj mu nie wychodzi.Człowieku przechodzisz już sam siebie. Nawaliłeś dzisiaj w czasie meczu postów o Dryle na Sportboardzie(sparta_mistrz), że głowa mała i jeszcze ci mało, że tu przylazłeś? Weź jakieś proszki bo cię Dryła będzie jeszcze po nocach straszył(no chyba, że nie sypiasz i nocami szalejesz jeszcze na SyFach). To już podchodzi pod obsesję.
No właśnie to podejście mnie przeraża. Różni kibice z różnych miast piszą że Dryla dzisiaj przekroczył granicę, w dodatku sugerujesz że mam nick sparta mistrz? Urojenia jakieś?
Tak jak pisałem na początku, założyłem tu konto z ciekawości, z racji na szerzący się hejt w stronę Motoru i kibiców Motoru, czy da się wejść z wami w merytoryczną polemikę. Nie da się.
A takie mecze jak dzisiaj, tylko ten hejt w waszą stronę pogłębiają,czemu za chwilę się będziecie dziwić.Dziwie sie braku reakcji, która mogłaby być skuteczna. Bo to co robił dzisiaj Dryla, to działanie na szkodę i klubu z Lublina i kibiców Motoru, ale nie ma sensu kopać się z koniem.
Przestań używać tego "hejt" bo to dziecinada. Przychodzisz tu i perfidnie prowokujesz chcąc wywołać burzę a później płaczesz udając aniołka, odwracasz kota ogonem i zaczynasz w końcu pisać jacy to jednak jesteśmy źli. Z wejścia na dzień dobry z tym forum wypisywałeś tu o kompleksach i Polsce B. Teraz domagasz się petycji do telewizji kibiców Motoru przeciwko Dryle(Lubelakowi). Spójrz w lustro i się zastanów. Wymyślaj sobie dalej jakieś chore teorie o kibicach z Lublina. Prowadzisz jakąś krucjatę? Z góry napiszę, że nie jestem z tych co nadstawiają drugi policzek ale proszę nie generalizuj i nie wrzucaj wszystkich do jednego worka na podstawie kilku wpisów forum bo internet często nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Spójrz na trybuny. Ode mnie koniec polemiki z Tobą, nie mam zamiaru sobie psuć humoru, piątek, piąteczek, piątunio, piękna pogoda, jeszcze pół dnia i Majówkę można rozpoczynać. Zastanów się lepiej nad sobą a jeśli chcesz merytoryki to przejdź do tematu meczowego Motor - Sparta i porozmawiaj o wczorajszym żużlu, no chyba, że dalej wolisz tu się kopać ale to już beze mnie.
P.S. A Dryła jak to Dryła, ja tam nie wiem co on wygaduje, oglądam wtedy żużel i tylko słyszę, że coś tam się wydziera i tyle. Piszecie, że jak Motor przegrywa to stypa. A co miał się cieszyć? Piszcie petycje do tv żeby go nie dobierali na mecze Motoru i będzie spokój
Perez pisze:A co w ogóle robi teraz Olkowicz? Trochę mi go brakuje...
Żartujecie prawda?
Gelo pisze:Perez pisze:A co w ogóle robi teraz Olkowicz? Trochę mi go brakuje...
Żartujecie prawda?
W niewytłumaczalny sposób Olo Olkowicz ma wielu fanów... on lubił gadać o wszystkim poza żużlem, niektórym to pasuje.
Tych sucharów nie dało się słuchać.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Mi tam też dobrze się słuchało Olkowicza, zwłaszcza w meczach w których się nic nie działo albo były o pietruszkę, tam takie wypełnienie komentarza jest potrzebne.
A mnie jego antylubelskość doprowadzała do białej gorączki. Albo bajanie o czerwonym kapturku kiedy pod taśmą stoi czterech kolarzy a do startu 10 - sekund. Ja tam sobie jeszcze poradzę, bo rozpoznaję zawodników. Ale komentator jest od komentowania, spiker od informacji. Od statystyk - statystyk. A od bajek bajkopisarz.