Jakiego obco chciałbyś widziec w sezonie 2005 w TŻ-cie?
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Z informacji podanych publicznie to Max i Karlsson nie trafili do Lublina z prostej przyczyny. Zarządali kwot na które nie stać działaczy i klubu TŻ. Inne kluby mieli i mają od nas wyższe budżety, ale nie tylko kasa się liczy. Za to trzeba podziwiać naszych działaczy, że potrafili zrobić naprawdę dużo mając "małe" pieniądze.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
-
Gość
Mars pisze:po czesci sie zgodze z toba ale to swiadczy o tym jak malo mamy kasy chyba niezle nas splukal Karlssonek....
Oj człowieku chyba jednak masz naprawdę małe pojęcie o żużlu i wdodatku nie chce ci się czytać forum na bieżąco bo byś takich głupot nie pisał!!! CO MA PIERNIK DO WIATRAKA??? Karlik W sezonie 2004 to rozdział zamkniety a kosmiczne kwoty na początku negocjacji 2005 sezonu to inna sprawa i to typowy sposób na podbijanie ceny na amatorskich prezesów w którym my nigdy nie bedziemy uczestniczyć bo to jest początek końca klubu. Kilku frajerów dało się chwycić na haczyk wytrawnym i doświadvczonym łowcom i mam nadzieję, że za dwa, trzy lata nie ogłoszą upadłości bo miast żużlowych i tak mało.
W nowej ankietce zagłosowałem na Iversena. Szkoda, że naszych barw nie będzie reprezentował jeden z moich ulubionych zawodników Loram... A dlaczego Iversen? Jest młodym perspektywicznym zawodnikiem. Pokazał się w tamtym sezonie z dobrej strony w kilku ekstraligowych meczach. Myśle, że nie kosztowałby nasz klub kroci, a stać by go było na liderownie drużynie i zdobycze powyżej 10 pkt w meczu. Chociaż wydaje mi się, że dla naszej drużyny korzystne byłoby zwiększenie możliwości występu w jednym meczu dwóch obco. Wtedy chętnie bym widział parę Iversen-Jensen, ewentualnie któryś z tej dwójki i waleczny Zorro. Zdecydowane nie mówie Ermolence i Hamillowi. Ci panowie najlepsze lata to już mają dawno za sobą i zachłanni na $$$ też napewno są 
-
Danio
Nieżle, drużyny które będą walczyć z nami o E- lige mają juz najlepszych stranieri! a u nas cisza
.Szkoda, ze nie udało się zatrzymać Karlssona! ale cóż- podobno on chciał 35 tys zł. za przyjazd na mecz robiąc komplet! On zawsze był łasy na kase! W zeszłym roku też cenił się a że nie miał ofert dużo, to zpuścił z tonu i podpisał z nami!Taką kase biorą stranieri w extralidze! co on chciał.[ dla przykładu N. Pedersen chciał 45 tys zł ale Falubaz nie zgodził się bo tyle brał co był mistrzem świata a teraz nim nie jest]. Miałem nadzieje, że będziemy mieli Lorama
- on w 2005 r. będzie najlepszym obco w I lidze- zobaczycie jak będzie wymiatał!!!!
-
Danio
Moim zdaniem w tej chwili najlepszym byłby J. JENSEN w Angli robi po 10 pkt! w EL. Jeżdząć w 2003 w Gnieżnie robił zawsze po 13-15! poniżej 10 pkt nie schodził. 4.05.2003 u nas zdobył 13+1 w 6 startach, A co powiecie o CH. LOUIS wyszedł z ciężkiego upadku, nieżle jeżdzi w Angli zdobywa pkt tyle co J. Jensen. kolejny N.C IVERSEN młody i już z dobrej strony pokazał się w kilku meczach w Wrocku, nadzieja na przyszłość który może skonsolidować się z drużyną a nie jak Karlsson przyjechać zrobić punkty wziąść kase i pojechać.
Kolejny K. Bjerre- młody również i nieżle w Angli prezentuje się. A najlepiej zaczekać do 24.11 walne zebranie GKSŻ i uchwalić zakaz występowania jednego stranieri i nie uczestniczenia uczestników z GP w I lidze. wtedy możemy wziąść S. Nichols, Bjarne Pedersen a nawet G. Hancock i wtedy Gorzów z Loramem, Ostrów z Karlssonem, Rzeszów z Maxem mogą nas pocałować w d... 
-
Danio
Tak S. Nicholls
- jeżeli uda się klubom w posiedzeniu GKSŻ 24.11 obalić ten głupi przepis o zakazie występowania w I lidze zawodników jeżdzących w GP
Tylko pozostaje jedno pytanie czy TŻ LUBLIN stać go na niego i wogóle jakiegoś stranieri dobrze jeżdzących i punktujących czy pozostanie im zakontraktowanie przeciętniaków jak Zorro, Ferjan, Klingberg- gdzie kluby z I ligi pozbyły się ich bo chcą walczyć o e-lige i czy Lublin wogóle chce walczyc o extralige 
A ja na to patrzę tak. Już trzy pierwszoligowe kluby mają swoje pary "komorników" jak to ktoś z forumowiczów ładnie określił. Józki: Max, Kuciapa; Ostrów: Karlsson, Jędrzejak i Gorzów: Loram, Hlib. Ciekawe jak u nich będzie z finansami w sezonie 2005? A w zasadzie, po której kolejce braknie kasy? Szczególnie zastanawia mnie Gorzów. Ostatni sezon to zwiększenie długu o 400 tys. do ok. 3,9 mln, więc co? Chyba wzorem Bydgoszczy w przypadku braku awansu nadejdzie czas na zmianę nazwy i zrobienie wierzycieli w bambuko. Przynajmniej tak ćwierkają wróbelki.
A TŻ Lublin? No cóż. Była walka o awans? Była. No to chyba nadszedł czas na odpoczynek, finansowy również. Liczę na kontrakty bez fajerwerków (czytaj panny Bajerskiej) i na miejsce w pierwszej czwórce.
A TŻ Lublin? No cóż. Była walka o awans? Była. No to chyba nadszedł czas na odpoczynek, finansowy również. Liczę na kontrakty bez fajerwerków (czytaj panny Bajerskiej) i na miejsce w pierwszej czwórce.
- Łoptymista
- Trener
Åoptymista pisze:Ma ktoÅ› może gdzieÅ› pod rÄ™kÄ… Å›redniÄ… niejakiego Jensena.
Przespałem się i myślę, że po tym co nas ostatnio ominęło to taki super zawodnik...![]()
Chyba, że okaze się zbyt drogi i będzie się przeceniał
Z pewnością ma Gawrzyk - i to z rozpiską bieg po biegu z ostatnich trzech sezonów
Dopoki nie zapadna jakies konkretne decyzje nie ma co rozpaczac.
Jasne ze taka cisza i pozorna bezczynnosc dzialaczy irytuje, ale poczekajmy cierpliwie.
Jest chyba jeszcze kilku pozadnych obco do wziecia.
Tylko w ankiecie brakuje mi... Grega Hancocka! Wrocek na razie jest bez zagranicznego, ale gdyby nie doszli do porozumienia z Hancockiem...
Podejrzewam ze Karlssony, Maxy i inne dzikie weze niewiele mialy by do powiedzenia na torze.
Ale to taka marzycielska dygresja tylko....
Pozdro
Jasne ze taka cisza i pozorna bezczynnosc dzialaczy irytuje, ale poczekajmy cierpliwie.
Jest chyba jeszcze kilku pozadnych obco do wziecia.
Tylko w ankiecie brakuje mi... Grega Hancocka! Wrocek na razie jest bez zagranicznego, ale gdyby nie doszli do porozumienia z Hancockiem...
Podejrzewam ze Karlssony, Maxy i inne dzikie weze niewiele mialy by do powiedzenia na torze.
Ale to taka marzycielska dygresja tylko....
Pozdro