Jesper Monberg

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#176 Postautor: Saint » 2 maja 2005, o 18:19

Wszyscy tu piszą, że Jesper jest zawodowcem, powinien o sprzęt zadbać sam.... ale o czym my tu rozmawiamy, jak patrząc na tego pana miałem wrażenie, że on się dopiero uczy jazdy... To nie jest tylko kwestia sprzętu, ale i przygotowania do sezonu. Pan J sprawiał wrażenie jakby w połowie biegu potrzebował respiratora... tutaj i rakiety Rickardssona nic by nie pomogły bo Pan J by się najpewniej na nich pozabijał... Jako jedyny z zawodników odpuszczał całkowicie gaz wchodząc w drugi łuk... Myślę, że Jesper wyszedł z założenia, że skoro jest byłym IMŚJ i jeździł w SGP to jeździć już umie świetnie i tylko mu potrzebne super maszynki...
Swoją drogą ciekawe jakby na jego sprzęcie prezentował się np Piszcz albo Pietraszko...
Pozdrawiam

K.
Kontakt:

#177 Postautor: K. » 2 maja 2005, o 18:26

Mam nadzieję,że ani Piszcz, ani Pietraszko nie będą musieli ścigać się na motocyklach Jensena. Nie wydaje mi się natomiast, aby podpisał on kontrakt amatorski - powinien więc być perfekcyjnie przygotowany do sezonu pod względem sprzętowym i kondycyjnym.
A może zakupił silniki jak połowa zawodników Polonii Bydgoszcz u Neville'a Tatum'a i po prostu został nabity w butelkę?
Czekam na oficjalną odpowiedź pana Jensena :-)
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#178 Postautor: kilar » 2 maja 2005, o 18:46

Saint pisze:Wszyscy tu piszą, że Jesper jest zawodowcem, powinien o sprzęt zadbać sam.... ale o czym my tu rozmawiamy, jak patrząc na tego pana miałem wrażenie, że on się dopiero uczy jazdy(...)

Czyli wg. Ciebie, Jesper w przerwie zimowej cofnal sie w rozwoju o kilka lat ?? :roll:

To wlasnie dzieki dobrym (szybkim, sprawnym) silnikom, zawodnik moze uzyskac dobry wynik czy to w GP, czy to w rozgrywkach ligowych. We Wloszech zrobil te 15 pt (ale podobno tam jest jakas inna punktacja, nie wiem, gdzies na forum to wyczytalem), a w Polsce juz tylko 1. Umiejetnosci ma takie same - czy jezdzi u nas, we Wloszech lub tez w Szwecji. Takze sam widzisz, ze sprzet odgrywa bardzo wazna role dla zuzlowca (raz przywozisz komplety, pojedziesz gdzies indziej - nie zdobedziesz nawet punktu :roll: )

Pozdro

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#179 Postautor: jas » 2 maja 2005, o 19:46

moim zdanie wina lezy zarowno po stronie slabego przygotowania sprzetowego, jak i kondycyjnego do sezonu. i dlatego racje ma Saint piszac, ze Pulpet wyglada jakby potrzebowal respiratora w trakcie biegu - on nie ma po prostu sily, kondycji i wytrzymalosci. umiejetnosci ma, w rozwoju sie nie cofnal - tylko sily w rekach i sily motorkow brak :twisted:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!