sting126 pisze: Cooper - Ty troche w tym siedzisz - masz jakis pomysl?
No mam, wszystkie te KGHMy, Orleny i (z zuzlowego podworka) Lotosy to firmy mniej lub bardziej panswtowe i sa sponsorami zuzla (czy pilki) nie z kalkulacji marketingowych tylko z calkiem innych przyczyn

Poza tym Orlen juz to troche zrozumial i rzucil sie na cos bardziej marketingowego, czyli rajd Paryz-Dakar (wbrew pozorom o Orlen Teamie startujacym w rajdzie Dakar uslyszy wiecej osob niz np. o druzynie kopiacej gale w I lidze pod nazwa Orlen Plock). A BlakRedWhite jak wiadomo panswtowa firma nie jest i maja w nosie promocje (czu utrwalanie wizerunku) przez jakis tam zuzel. Ja mam taka osobista teorie, ze zbyt duze firmy zuzla sponsorowac nie chca (wyjatek Lotos, choc to tez panstwowa wola), bo dla nich to nie ma wiekszego sensu, no chyba, ze chca utrwalac swoj wizerunek na rynku lokalnym (a taki BRW traktuje rynek lokalny tak samo jak rynek zachodniopomorski na przyklad). I nie ma co do gigantow podbijac. Oni zasponsoruja cos tylko i wylacznie z jakiegostam prikazu, a nie dlatego, ze to swietny pomysl marketingowy.
Wracajac do BRW to mimo wszystko nie to taki zly pomysl z zalozenia, bo poprzez sponsoring druzyny z Lublina mogliby podkreslic swoje korzenie. Ale widocznie im to wisi.
Jak dla mnie to na rynku lokalnym idealnym sponsorem (z punktu widzenia takze tej firmy) powinna byc Perla, firma ktora lwia czesc obrotow generuje na Lubelszczyznie i na tym im najbardziej zalezy, by tutaj ani 1% rynku nie stracic, jednoczesnie nie maja nic przeciwko temu (a wrecz przeciwnie) by ich marka stawala sie coraz bardziej slynna w Polsce. Nie mowiac juz o tym, ze kibice sportu (zuzla) to idealny target dla browarow. No ale coz, jak takie pomysly traktuje Perla kazdy widzi (i tu Sting moglby cos powiedziec

). Nie jestem tez pewien (w ogole jakos w tym momencie nie kojarze tego) ale chyba przepisy wciaz ograniczaja troche marketing browarow i nazwa takiego nie moze byc w nazwie klubu (co pewnie tez jest istotna przeszkoda).